Малко JavaScript също би допринесло да направи играта по "sexy"
За мен бизнеса с подобни игри е замиращ, при положение, че може да се играе Quake Online. Но ако се дистрибутира на правилните места (форуми, блогове, и т.н.) и ако има кой все още да вложи нещо за реклама може да се извлече максимума. И говора за прицел на чужденци, по чуждестранни форуми и сайтове. Хареса ми, че вече има фейсбук страници, но трябва и Twitter. Няма да е зле някой да насмота и един блог, отнема 1 ден, блог в който ще има малко история на играта, класация в сравнение с другите подобни игри, общо взето каквото е форума, обаче само ще се чете. И ще е хубаво да се споменава нещо, което не може да се прочете или види във форума или играта, да кажем, най-високото ниво на определено/всички проучвания в 1 галактика. Хората ще се кефят да видат до къде са стигнали най-развитите в Галактиката (и все пак техните акаунти, елементарно Уотсън, няма да се упоменават само проучвания, най-високо ниво на кораб, най-високи мини). Нещо което само админите и съответен играч могат да знаят.
Наистина ще е добра идея да пуснете една Вселена със старите правила от 2006-а година, да кажем само с Генерал! Ако се напълни ще вдигне трафика на играта и съм сигурен, че повечето хора ще са готови да си дават там по колкото е за 1 месец Генерал цял рунд. Осъзнавам, че сумата, която печелите от 1 играч за 3 месеца може да е същата като тази която ще спечелите от цяла вселена за 1 месец, обаче това ще вдигне трафика, не? А и кой знае колко хора може да се върнат да пробват като се поразчуе.
Гласуването на промени във форума и още повече в играта (чрез копченца за гласуване) би било ясен индикатор за това дали ще се хареса. Разбирам, че юзърите не са много отворени за промени да кажем. Във фейсбук след всяка промяна 2 седмици се недоволства сякаш Света е свършил, 1 месец след промяната всички се чудат как са живели до сега без нея. За това направиха умното даваха на хората опцията да активират промените, когато си искат, въпреки че рано или късно тя се променяше задължително в определен срок (говоря за timeline-а). Тук това сигурно ще е невъзможно, но може да се дава на хората друга опция като например да тестват някоя промяна как ще влияе на играта им в едно седмични сървъри/вселени или даже двудневни. Или пък тестова Вселена като първа. Регистрирайте се там да видите как е това и гласувайте в анкетата, която задължително трябва да е и във играта чрез Poll освен във форума.
Та така ако на някой му се занимава и види хляб в идейките ще бъде добре ако смята, че хляба в играта е мухлясъл да я остави докато разходите не задминат печалбите ии такам.
Откъм кораби, проучвания, сгради и полети мисля, че играта е като StarCraft BroodWar - супер баланс, пйерфектна. Е винаги има какво да се иска де.
П.п. Забравих и всъщност повода, който ме подтикна да напиша темата. В инфото на съюзите може да се пише bb вместо HTML, който е по-як и по-готин! :D Пък ако мога да си пиша CSS и HTML във инфото на съюза ще е супер тупалка!
П.п.2 В момента играта казва, здравейте аз съм Гошо от 6-ия етаж и съм пенсиониран, вместо да крещи - Елате да ви видим колко сте корави и адаптивни!!!