тъй като , вече сме декември и предстои края на настоящия рунд , а така също и евентуален старт на следващ, откривам настоящата тема ...
Моля за конструктивни идеи, забележки (а не заяждания) и практични (прагматични) предложения за промени в предстоящ бъдещ рунд.
Излишния спам , няма да бъде торелиран !
Желая приятен уикенд
CORWIN
п.п.
От сега мога да кажа , че ще има ограничение за достъп до общия чат на играта за акаунти Misterya, Mazol, Xstasy (очаквам предложения за дневен лимит на постовете)
Здрасти. Имам само едно предложение - бойните точки да не влизат в определянето на коефициента за атака, а да се считат само за класирането. Предполагам, че има играчи, които са на същото мнение.
1. 6 развити планети + 1 бойна на акаунт. Условието за 6-тата развита планета е тя да може да бъде поставена само на 1-ва позиция в система. За 7-мата бойна, условията остават същите.
2.Увеличаване скоростта на танкера от 4500 на 5000, както и погледа му за полета за рециклиране от +-50 на 75. В момента расите конфедерат буквално не представляват нещо особено.
3. Въвеждане на съюзен склад за газ. Условията да са на принципа на работа с банка, но капиталът в склада да бъде определян на базата на това колко газ е бил вложен от целия съюз. В зависимост от това колко всеки акаунт по отделно е добавил през времето си, в което е играл в съюза да се определя лихва на изтегления ресурс газ, на ден например. Предлагам при 0 вложена газ лихвата на газ да е от порядъка на 20-30% дневно.
4. Умишлено блокиране на планетите с цел забрана местенето им да се наказва, наистина.
5. Увеличаване броя на полетата на планети. Не ни ограничавайте в това да копаем, и без друго ресурс във вселената липсва.
6. Ресурса на i-тата да не се закръгля на по 100к.
7.Отключване на гравитация при 125к ресурси и 25к бойни точки.
8. Коефицент за атака постоянен 2,5. Това ще разчупи играта.
9. При атака с теркове, мисия пиратски полет смс известяването да е възможно. И без друго търговията е много умряла, нека играта с теркове да е в логиката на играта.
10. Увеличаване скоростта на бомбардировач от 5500 на 7-8к.
Като цяло съвета ми е да се стремите във вселената да има повече ресурс, което предполага по-бързо развитие, което предполага повече кораби, което предполага по-добра търговия, повече битки, повече рециклажи. С други думи интересна игра за всеки.
Последна промяна от rumpolino на съб дек 03, 2011 1:28 pm, променено общо 3 пъти.
Влизането на бойните точки в статистиката и коефицента за атака е много важен. В противен случай ще се развали баланска и акаунти ще седят на малко точки пречейки на големите.
rumpolino написа:Влизането на бойните точки в статистиката и коефицента за атака е много важен. В противен случай ще се развали баланска и акаунти ще седят на малко точки пречейки на големите.
Не знам какъв баланс ще се развали. Че кой има интерес да стои дълго време на малко точки. Нали всеки търси по-предно класиране. Стратегически може някой да се задържи на малко точки, но не за повече от ден два.
Иначе съм съгласен с rumpolino относно повишаване скоростта на танкерите.
Здравейте, ще се радвам да разгледате предложенията ми,
целящи да:
- привлекат нови хора с по-динамично развитие в началото
- рефрешнат играта за по-старите играчи
- създадат борба и интрига, а от там и самозадвижваща се система
Конкретно:
- Да се премахнат съюзните рецки и транспортиране към друг играч
- Да се премахне борсата за кораби
- Да се намали 3 пъти времето за строеж на кораби
- Мотивацията на полет атака да поевтинее 10 пъти
- Мотивация на полет рециклаж на настоящата цена на атака
- Класация - само по бойни точки
- Коефициент 3 за атака, като се отчитат само ресурсните точки
- 10 протекции на двойна цена с възможност да атакуваш в протекция
- Ваканцията - платена като протекцията и неограничена като брой
- Всеки стартира със ресурс 100К/100К/50К
Идеята е връщане към онази игра, която хората харесваха и която играеха 10 000 човека.
Наясно съм че играта трябва да има приходи и идеята ми е така балансирана, че да ги увеличи.
Очаквам коментарите ви!