рунд 15 - станалото станало - какво ново ни чака !

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
CORWIN
Майор (Major)
Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
Контакти:

Мнение от CORWIN »

Рунд 14 - вселена спийд - оттече....

добър край - лош край.... не искам тук да коментираме това.... а и няма смисъл
винаги съм мислил в посока напред... а не какво би станало ако......

какво не ми хареса и какво е добре да се поумува и промени (евентулано):

1. нива на мини
25-то ниво на 8 планети - при раса тертет - посотижимо до края на първия месец за нивата на метала и кристала (за последното не съм убеден - най-добре Джедая да каже). Дава добро развитие и огромно предимство на расата на тертетите... ако успеят да го сътворят..... Тук проблема е съвкупен - мини с добри нива, много добър кораб с бонуси без каквато и да е алтерантива стига да я оставят да се развие .....
Предложение - с оглед на по-динамичното развитие на вселената да се намалят нивата на мините - 21-во мисля че си е предостатъчно.....

2. флоти (по-скоро типове кораби)
- вече коментирах мегатона като бойна едниница - промените го възродиха..... и превърнаха в дйестваща бойна едниница от висок клас....
- въпреки, че много от водещите играчи опитаха игра с бойни кораби - все си мисля, че този тип кораб изгуби от чара си - някак недооценен остана.....
Предложение - видгане нивото на ъпгрейд във фабрика.... от 8 на 9 %
- връщане на участието на шпионски сонди във битки (приспособихме се към непозволяването на сейв с тях, но дали това е панацея)
Предложение: да се върнат като участници в битки, но да се изтеглят на последен ред като участие, заедно със товарният флот. Забрана на самостоятелен полет само със сонди в нещо друго освен шпионаж.

3. Рециклажи (прибиране и неприбиране на боклук)
- В този рунд видях възраждане на конфедерантите, в лицето на един румънец..... Момчето се представи повече от подобаващо.... незнам до къде щеше да я докара със тази си стратегия, но до неочаквания край, тя работеше добре (все още в мен остава едно наум относно читавостта на акаунта).
Предложение: да остане досегашната практика с водимостта +/- 25 полета, ако тръгне да се мисли нещо за промяна, то да е прозорец от 15 мин. в който само нападателя и защитника да виждат полето...., стъпвам на логиката, че за 15 мин. рециклираш собствен координат.

4. Съюзна игра (транспрот и прочие)
Продължавам да отстоявам мнението си за пълна забрана на транспорта. Ако ли не - то нека си остане така както бе като допустимост в този последен рунд....

5. Профилирани акаунти
Мисля че трябва да се ограничи търговския акаунт.... и то не като развитие а като достъп до стоките, които предлага.....
Предложение: да се въведе ограничение за достъп до борсата - примерно 100к ресурсни или 75к коефицинет от класация. Идеята ми е да имаме и развитите на икономика.... а не само на бойни и търговски насочени акаунти.....
А бре това с търговците ........ от Храма - си е готино ;)

Класации (за който ги гледа):
бе въведен интересен подохд за същзно класиране.... май щеше да има някакви бонуси, за месечни и т.н. класирания - ама незнам дали се осъществи и дали сработи.... Но се пусна едно интересно тълкуване... ако приемем че имам КЛАН от 5 човека (минимума) и те играят 1/2 от времето - говорим за първата половина от рунда - както трябва и нон-стоп.... след което се модират и само поддържат участие за да не станат (i), та при това положение - ако те са били нон стоп начело в класацията - не виждам проблем след като спрат да гираят в средата на рунда - накрая пак да са си първи...генерално...
Предложение: честно казано нямам конкретно - но на приложеното в момента нещо куца алгоритъма... за това иде реч....

След като пусна темата, което ще стане след малко, сигурно ще ми хрумант и други неща.... е затова няма да се опитвам сега да обхвана висчко....

Мислете, коментирайте и да видим какво по-положително можем да измъдрим, така че да ни е по-интересно :)
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.

[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]

[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.

Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
Потребителски аватар
astalavista
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пет фев 02, 2007 3:15 pm
Контакти:

Мнение от astalavista »

Ти така ли празнуваш Коледа, бре? Луд човек... :crazy_pilot:
[i][color=#FF6600]There's two ways we can do this job. [b]My way... or the highway![/b][/color]
[/i]
Потребителски аватар
T-J
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет ное 30, 2006 4:01 pm
Контакти:

Мнение от T-J »

Мисля, че всичко ми изглежда добре :) с едно малко изключение. Според мен трябва да отпуснете поне малко отборната игра. Все пак са съюзи и според мен трябва да се толерират по някакъв начи и да си помагат (ако им е позволено от играта). Чесно казано не играя в спийд, но ми се струва, че има и друга съюзна помощ освен:
играч1-Тоя ме наби
играч2- Аз ще го набия него

или:

играч1-Тоя ме дебне
играч2-Аз него ще дебна

Не говоря за транспорта между съюзниците. Мислех си нещо друго. Засега немисля, че съм го замислил добре и ще го оставя за мен, но когато го оформя ще го споделя с радост :)
[color=#FFA500][i][b]Истинският играч не е играча, който никога не пада, а играчът, който винаги се изправя след като падне.[/b][/i][/color]
messiah
Редник (Private)
Регистриран: нед авг 26, 2007 3:16 pm
Контакти:

Мнение от messiah »

1. Мини 21/21/21
2. Търговията - удар върху нея. 5% надценка макс , търговия за хора над 100к ресурсни( много точно попадение ), максмимум 3 ниво на тертетите, редуцирането на броя на планетите също ще се отрази. Друга интересна алтернатива е 1 търговски център на 1 акаунт...
3. За мен броят на планетите и радиусът на рециклиране подлежат на промяна...
4. Рециклажи - както си е сега, може да се барне някой коефициент само, ма не е от голямо значение.
5. Класация - само по ресурсни точки или ресурсни : бойни = 1 : 1
6. Конфедерация - с 25 радиус на рециклиране и миопите......трябва или да се барне точка 3 или да се измисли нов бонус за раса.....
7. Модове - 10 за 30 дни.
8. Протекции - 4 по 3 дни с 36 часа между край и активиране
9. ЗНС - да може да се атакува със звезди, единствено и само, ако в атакуващия флот влизат само звезди.....или ограничение по 1 на акаунт
10. Шпионаж - без смс при равни левъли.
11. Администрация - администраторски акаунт 1.1.1, който се проверява ежедневно
12. Премахване на вербуването....
13. Ще се сетя още нещо 100%....
Последна промяна от messiah на чет дек 25, 2008 10:20 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
VaN__
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон мар 06, 2006 3:53 pm
Контакти:

Мнение от VaN__ »

Сакаме и малките да бием големите. Т.е. както си беше преди - всеки над 80к ресурсни помпа всеки над 350к ресурсни. Ама 500к реални точки ... Това си е живо наказание. Така малките не могат да помагат на големите. Идеята е следата. Аз си имам едно добро акаунтче на 100-120к, тъй като времето не ми позволява да играя повече. Я съм ходил на стрелби, я някъде да се обучаваме и т.н. Ама видиш ли, някой голям батко, събира още няколко големи батковци и каки и искате да бият някой по-малък батко, който или ми е близък познат, или приятел, или съюзник. Тогава сакам и ази да помагам, дет' се вика. Ама то не става тъй, защото докато го чакам да мине 500к точки, то или трябва да е на 1.5 милиона ресурсни, или да не е в топа. Тогава съюзната игра отива ... да не казвам къде. Транспорта ... или за всички, или за никой. Толкова ще се прежаля. То и без това все газ нямам, колко и флоти да изгърмят.
Но все пак, като цяло, трябва да се помисли за тоя праг. Иначе един голям съюз супа духата ...
Едит: Мини до 18то ниво. Така ще е доста по-балансирано.
Без смс известяване. Който е играч, не разчита на смс-и. Аз не го активирам. Който не вярва, може да се допита до админ за акаунта ми и да разбере. И без това генералството дава достатъчно преимущества. Но търговията ... За това не съм съгласен. Всеки да си има достъп, защото не мога да си позволя да чакам по 100 часа да ми станат корабите тогава да скачам да се бия с някой. Трябва ми флот, вземам си флот.
Последна промяна от VaN__ на чет дек 25, 2008 10:23 pm, променено общо 1 път.
[color=red]
Треа се поспра малко, че ще загубя статуса си на НЕСПАМер с тези мнения, които започнах да пускам :(
Цитат(18:07:02) <Nightmare^> не си добре !!! :)
(18:09:09) <_^InSoMnIaC^_> добре де, аз знам, че съм луд, ама вие за какво ми го НАТЯКВАТЕ ???[/quote][/color]

[quote="mega_alien"]Цитат(mega_alien @ Sep 8 2009, 21:00) Как ? Ангела не ти ли е казал ? Наскоро мисля му разправях какво педалче съм ;)
:c022: :a013:[/quote]
corpusdelikti
Редник (Private)
Регистриран: вт апр 01, 2008 9:34 pm
Контакти:

Мнение от corpusdelikti »

краси знаеш ми мнението за акаунти без рециклираща флота.според мене е наи добре да се направи така че да има задължително определен процент рециклираща флота пример
ако има да кажем 100 бойни задължително е да има и рециклатори или танкери в размер на 40% от този флот и точка тогава ще се избегне транспорта на ресурс след битка .ще липсват изродените акаунти само с боен флот или само рециклиращ просто предлагам не решавам аз
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )
Потребителски аватар
VaN__
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

Мнение от VaN__ »

Летален, не съм съгласен. Не можеш да накараш някой да прави акаунт по шаблон. Като иска да бие много, няма да има газ да лети. Това е положението. Като иска да има газ, ще се съобразява по какъв флот лети. Всеки си прави сам равностетката за акаунта. Давам ти пример - ако ме накарат да направя 40% рециклиращ флот от общия флот, се трия. Ако ме накарат да не правя рециклиращ флот, пак се трия, защото никой не може да ми дава наклон на ... Да не продължавам нататък. Всеки сам си избира как да играе.
П.П. Весела Коледа, че не съм те засичал скоро :)
[color=red]
Треа се поспра малко, че ще загубя статуса си на НЕСПАМер с тези мнения, които започнах да пускам :(
(18:09:09) <_^InSoMnIaC^_> добре де, аз знам, че съм луд, ама вие за какво ми го НАТЯКВАТЕ ???[/quote][/color]

[quote="mega_alien"]Цитат(mega_alien @ Sep 8 2009, 21:00) Как ? Ангела не ти ли е казал ? Наскоро мисля му разправях какво педалче съм ;)
Потребителски аватар
maks
Сержант (Sergeant)
Регистриран: нед май 28, 2006 10:19 am
Контакти:

Мнение от maks »

малко да се пипне коефициента за атака начи сега май над 150к всеки може да го напада общи точки де не ресурсни.добре така ама не може някой все пак със 450к ресурсни=150к в класацията и някъв да му влезне дето над 1М ресурсни и 500к бойни примерно не е справедливо като че ли.да може някой примерно максимум x2 отгоре точки да може да го бараддз аз така мисля и подрепям сейва със сонди доста сонди се изгубиха тоя рунд :)
[url=http://met.hit.bg][/url]
[url=http://prize.bg/myzrael][/url]
Потребителски аватар
VaN__
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

Мнение от VaN__ »

Макс ... Искам си старото. Т.е. ако имаш топки минаваш 350к РЕСУРСНИ /пиша ти го бавно, че съм солидно пил и да можеш да го прочетеш/. Над 350к ресурсни си мишена за всеки, подчертавам ВСЕКИ, над 80к ресурсни. Иначе ако ти си 500к и ти скочат 3ма - 4ма по 500-600к, а съюзниците ти 50% са под 100к .... Малко трудно ще стане, не мислиш ли ?!? А и съм се убедил, че някой като мине 350к става солидна и доходна каса за малките пишлеменца като мен. Както казах - като си играч минаваш 350 хиляди РЕСУРСНИ точки и се пазиш от всичко около теб. Специално за спийд е нормално.
[color=red]

Потребителски аватар
maks
Сержант (Sergeant)
Регистриран: нед май 28, 2006 10:19 am
Контакти:

Мнение от maks »

мхм ясно аз се чудя сега що един на 1.8КК ме спайва :) явно ми мисли хубави работи :) не че нещо ама неща да имам такава участ като миналия рунд да ме нападат с 3милиона скaута гадно е чесно :D а да и да се махне смс известяване във спийда :)
Последна промяна от maks на чет дек 25, 2008 10:45 pm, променено общо 1 път.
[url=http://met.hit.bg][/url]
[url=http://prize.bg/myzrael][/url]
Отговори

Върни се в “Off Topic”