Мене не ме мързи да драсна няколко реда
За фирмите не знам, тука има GeekSquad които оправят всичко от днес за днес, но ще ти дам жокер за BSOD... Братовчед ми "страда" от това явление от близо година, та покрай него се пообразовах, но той просто си бичи рестарта и вече не му пука, претръпнал е
Наложи ми се да почета малко, за да си поопресня и без това не много богатите познания по темата и за да формулирам нещата по-точно. Накратко - BSOD е крайна защитна функция на Уиндоуса, и най-вече на ХР-то (аз лично само веднъж съм го виждал и то на настоящия си уаптоп). Единствения вариант да се причини от софтуер е да имаш мно-о-о-го недъгав драйвер, т.е. в България не се случва, ние всички сме хакери
Хардуерните причини могат да са 1) прегряване на някой компонент, 2) хлабави кабели между чарковете (ако си си местил или удрял компа), 3) променливо напрежение на захранването (т.е. Енергото да ти дава ток с амплитуда +/-50-60 волта от нормалните 220

) и 4) (най-неприятния вариант) неизправни компоненти. Сигурно има и други причини, но изброените така или иначе обхващат кажи-речи всички възможности.
Ако си спомням правилно можеше отнякъде да забраниш на уиндоуса да се саморестартира, но като цяло не е препоръчително. Ако все пак го решиш, из интернет се намират точни инструкции как става.
Тъй!
При братовчед ми се оказа, че се е започнало след като си е сменил видеокартата и се получава когато си откачи рутера за wireless-a. Не ме питай какво е общото между двете, важното е, че вече като му зависне нета не си откача рутера, а рестарираме направо бокса и не му се случва.
Така че моят съвет е да не бързаш със сервиза, а 1-2-3 дни да си потормозиш здраво компютъра, по възможност да предизивкаш появяването на BSOD, за да разбереш най-общо от какво е, защото може да се окаже някакво подобно безумие, и хванеш ли го сам, ще си спестиш изваждането.
Наслука!
П.С: Докато го напиша тоя роман, рециклаторите ми подминаха с 2 минути, дължиш ми около 400 БТ
П.С2: А, да! BSOD се появява честичко и ако си "пържиш" компютъра, така че ако искаш провери дали стойностите написани по платките и тези в Дивайс Мениджъра съвпадат