....

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
Потребителски аватар
expendable
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: ср яну 18, 2006 12:29 am
Контакти:

....

Мнение от expendable »

....
Последна промяна от expendable на пон юли 24, 2017 1:50 pm, променено общо 2 пъти.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Никога не съм разбирал изобразителното изкуство и няма и да го разбера, но може би разбирам хората, които са задълбочени в това.
...
Всички подобни съзтезания са предварително нагласени, или ако не всички то по-голяма част такива. Остава само личното удовлетворение от това, че си опитал. Макар и безрезултатно.
...
А относно ЕСЕ-то... Прочетох го цялото, може и да не съм прав тъй като отдавна не съм се занимавал със задълбочено писане на подобни творби, но... Мисля, че забелязвам лека тавтология на няколко места, епизодично. Прекалено много въпроси, и то не риторични, а такива без отговор. Не се вкарва ясна мисъл. Само един път е споменат въпроса, който се изисква в заглавието, има доста отклонения от главната тема.
Намесвайки цитати на Лао Дзъ, направо си хвърляш в тъча четящи, проверяващи и пр. впуска се дълбок размисъл. Замисъла се забива в една бездънна бездна. Получава се превест на елемента разсъждение, от изказването на мнение. А Разсъждението си губи смисъла постепенно забучвайки се във въпросите без отговори като къртик в земята :) Чак след един абзац изниква отново :)
Последна промяна от RoYaL на съб май 31, 2008 2:09 am, променено общо 1 път.
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
Потребителски аватар
expendable
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

....

Мнение от expendable »

...
Последна промяна от expendable на пон юли 24, 2017 1:49 pm, променено общо 2 пъти.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

expendable написа:Цитат(expendable @ May 31 2008, 03:57) съгласен съм с теб, не казвам че есето ми е много добро, ама виж спечелилите :) колкото до критиките ти пак казвам не се ядосвам че съм отрязан, обаче тематиката дето развивам е доста повече от мен самия, и отново ти ако напишеш есе ще го напълниш ли с картинки, акростихове, и всякакви номерца които имат за цел да грабнат вниманието по-скоро отколкото да имат някакъв смисъл... намирисва ми на неравнопоставеност, ако е конкурса бе анонимен и справедлив (такова животно нема) то следователно всяка такава проява би трябвало да бъде порязвана а не поощрявана, за мен е по-важна мисълта ... но това някой да заяви, че сме произлезли от неандерталците е не извинявай и да му дадеш награда, това говори и за общата култура на оценяващите.... да си бях напълнил и моето с картини на всичко което описвам, снимчици на пирамидите, на пещерите, на доковете с хиляди хора дето се радват,че един кораб е пуснат на вода ... за сведения хомо сапиен и неандерталеца като биологични видове се развиват по едно и също време, но заедно с тези два вида са съществували още няколко вида хуманоиди и неандерталеца се е оказал по-неприспособим... колкото до изкуството е не извинявай, обаче финансистка да ми обяснява как цял ден е обработвала документи и е щракала с телбод, изкопала и малко цитати от тук от там, вкарала и скандинавска митология ... в кой век живеем 21 - предрасъдъци, суеверия, магии ... много достойно за награда няма що... за тафтологията си права, но пак казвам вижте останалите не само мен, пак ще си говорим
Нямах за цел да те съсипвам от критики :) А просто отбелязах това, което видях четейки. Не съм си направил труда да прочета "конкуренция", доста късен час е - 4 сутринта. Както споменах в 1вия си пост - почти всички подобни съзтезания са предварително решени, другото е ... ъъмм ... парлама.
А иначе - прав, не права, да не останеш с грешно впечатление.
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
Потребителски аватар
expendable
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

.....

Мнение от expendable »

....
Последна промяна от expendable на пон юли 24, 2017 1:49 pm, променено общо 2 пъти.
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Регистриран: чет дек 30, 2004 7:31 am
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

Реакцията ти е напълно разбираема и рояла е съвсем прав... Това е една от причините, поради които не съм участвал в подобен конкурс от... хм - 7 години. Тогава аз написах един разказ, той беше награден, НО под него бяха сложили чуждо име...
QUOTE (dim4o)Пияници пусштиняци и завирачи под каосовото бюро сте виййй[/quote]
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
Then and now
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб май 03, 2008 9:24 pm
Контакти:

Мнение от Then and now »

Дълбокомислия. Вече никой не ги оценява. Никой няма да тръгне да ти анализира есето пратено за подобен конкурс, да си каже "Ей, чакай да потърся някаква мъдрост тука." Ще го погледне, ще си каже, че е много задълбочено и се е размило и ще тръгне да търси някакво такова, като второто - кратко, елементарно, свръх просто и ясно (давам го за пример, защото е по-красноречиво от първото). Хората не търсят широки разпилявания по темата, отворени въпроси и тем подобни. Ако беше литературен конкурс, наистина за литератури - може, тогава ще го оценят, но това е някаква проста банка. Какво толкова може да искаш от тях? Не че ги защитавам, защото като правиш конкурс реално трябва да знаеш какво правиш, но те така си ги виждат нещата. А за нагласеност няма и смисъл да се говори, защото е ясно, но каквото и да се говори все се опира до това - живеем в България, все пак.

Иначе на мен лично твоето есе ми хареса страшно много. В първия момент тръгнах критически да го оценявам, викам си "Тука се е разпилял", "Тоя въпрос няма отговор" и други такива. Заключих, че не е толкова добро. Имам предвид - можеш много повече, ама много. Обаче преди около час пак погледнах темата и потърсих есетата, спечелили първите места - с нищо не са по-добри. Единствено с това, че са по-ясни. Елементарни по-скоро.

П.С. Иначе е наистина жалко, че никъде в България няма реално някакъв кокурс за таланти в литературното изкуство.
"Времето променя, времето подменя."
Потребителски аватар
expendable
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

....

Мнение от expendable »

....
Then and now
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб май 03, 2008 9:24 pm
Контакти:

Мнение от Then and now »

Японският филм

На остров гол живеят двама
и го поливат нощ и ден.
Това е филма. Друго няма.
И вий скучаете край мен.

Жената, хвърлила черпака,
се просва в хълцания зли.
А вий се смеете в мрака
на глупостта, че сте дошли.

Защо? Нима сте духом голи
подобно оня остров там?
Ако е тъй, то за какво ли
се трудиме над вас, не знам!

Но на екрана мълчалива,
жената се изправя пак,
за да полива свойта нива
все тъй, черпак подир черпак.

Сега вървете към вратите,
шумете, смейте се на глас-
докрай, додето разцъфтите,
ще мъкнем влагата към вас!

Валери Петров (този път поне не бъркам автора)
"Времето променя, времето подменя."
Потребителски аватар
flipmode
Редник (Private)
Регистриран: вт яну 23, 2007 11:46 pm
Контакти:

Мнение от flipmode »

дам аз също мисля, че тия конкурси са предрешени изначално и единственият смисъл да учстваш е да си поставиш някакво лично изпитание и да го преминеш. Иначе за есето на експа, без да се обиждаш не мисля, че наистина е чак толкова добро, ако беше учствал например с някое от поредицата "животът сякаш спира" щеше да спечелиш със сигурност. Погледнах и есетата на конкурентите и наистина мисля, че стадартите за оценяване са били двойни, но това не ме учудва особено. За пример само виж кой спечели наградата за принос в журналистиката ....
[color=#0000FF][b]LONG LIVE ROCK`N`ROLL !!![/b][/color]
Отговори

Върни се в “Лично Творчество”