Преди малко, разглеждайки трибуните ми хрумна следното нещо:
Според мен не трябва да се дава информация за атаката/защитата на някой, при положение, че битка не е съществувала - говоря за атаки само с транспортьори и т.нар. "контролни" атаки, чиято цел е единствено да се разберат нивата на атака/защита на даден играч. Щом не си се удрял с даден човек, от къде ще знаеш той колко силно удря или колко държи на бой :-) Най-лесният вариянт според мен е въобще да няма военен доклад, а просто информация за съществувала "битка" и откраднат ресурс.
Тъй като разглеждах трибуната на 1ва Вселена (въпреки, че не играя там) ми дойде на ум и тази идея:
В тази Вселена информацията е много по-обширна - биват описани всички видове проучвания, които увеличават атаката/защитата на даден играч. Ще "разиграя" следната сценка: нападам някого с няколко Кръстосвача и Транспортьора - чисто и просто, за да го ограбя. Кръстосвачите ми са, за да унищожа 5те Мегатранспортьора и 2та Кръстосвача, които той има на планетата си. Да речем обаче, че въпросният защитник играе за Унищожители - според мен НЕ трябва да ми бъде оказана информация за нивото му на "Плазмени системи", при положение, че мен с Плазмено оръдие не са ме стреляли.
Благодаря за вниманието :-)
Надявам се да сте ме разбрали, аз отлитам към банята