Bulfleet Weekly 19.04

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср ное 29, 2006 7:50 pm
Контакти:

Мнение от Stankata »

Вселена 3

Временно класиране:

Проучване

След като преди известно време, администрацията оповести намерението си да въведе промените за Рунд 7 на Вселена 1 във всички вселени и че настоящият рунд на Вселена 2 е последният със старите правила, който може да видим, реших да видя какво мислят по този въпрос играчите. Във връзка с това, зададох следния въпрос на едни от най-активните играчи във Вселена 3 :

Мислиш ли, че промените, въведени във вселена 1 за рунд 7, трябва да се въведат и тук ? Т.е. трябва ли всички вселени да са еднакви или именно многообразието е една добра идея за привличане на повече играчи ? Добре ли е да има поне една "ретро" вселена, пък била тя 2ра, 3та или и двете ?

DcN

da bih iskal promenite v pyrva da
se vavedat i tuk

korahmor

На мен не ми харесва идеята всички вселени да са еднакви. Хубаво е да се задържи вселена 1 както си е - има хора дето я харесват, но нека да остане и една вселена където ние ретро флийтърите можем да играем :)

dias

Мнението ми е следното: Промените означават еволюция и развиване.Следователно са необходими... Но нека не са толкова мащабни,че играта да не
прилича на себе си по-късно. :)

Nemezis

Здравей, играя от 1ви рунд на 1 Вселена и мога да ти кажа как с носталгия си спомням за "доброто старо време" :) Моето мнение е, че всички вселени трябва да са с различни правила на игра, но това може би затруднява админите. В едно отношение си прав - многообразието привлича повече играчи и създава възможност за диференцирана игра. Аз лично искам 3 вселена да си остане такава каквато е, а който желае нововъведения да се регне в
някоя от останалите :)

ACTIVEX

Ами за мен лично е добре да си остане така, точно поради причината която изтъкна, нека 3-та си остане такава, който има желание да играе в 1-ва.

loki

Тука е добре ... само търговията с расови кораби да я няма

Rosen_WT

Трябва да има разнообразие за да може всеки да си избира къде да играе.

NERON

Моето мнение е, че вселените трябва да са различни. Би било много хубаво 3-та да стане ретро вселена, както в 1-ви рунд. Моето мнение е,че тогава играта бе по- вълнуваща.

lkj

И двете. Здравей. Регистрирах се в новата вселена 1, играх 10 дни и си казах, че някои е завидял на екипа за хубавата игра и е решил да им я съсипе. Лично аз обичам разнообразието, но никак ама никак не харесвам направеното във вселена 1 - нито като вид, нито като ето аз мисля съдържание. И ако нещо със сигурност би ме отказало от тази игра е ако всички вселени придобият този вид и това съдържание.

Nansi

Привет,при положение че са толкова много вселените, а играчите намаляват, мисля че е добре да има разнообразие... А моето предложение е да се намали броят на вселените,за да има повече играчи на едно място.

LuSs

Според мен показно, че тази трябва да се въведат промените навсякъде е положението тук в 3та. Много е скучно и промените ще вдъхнат малко
свежест в играта като цяло. Идеята за ретро вселена е добра. Поне един рунд да се пробва дали ще има успех, а ако не тръгне добре да
се премахне следващия рунд, а ако има успех да си остане ретро дълго време!!!

obituary

Здравей. По-скоро разнообразието би привлякло внимание дали са ретро или обновени е все тая важно да има разнообразие и играчите да могат да избират.

undertakerX

Значи като цяло промените са хубаво нещо.Одобрявам подобренията за рунд 7 във вселена 1, относно интерфейса, новите доклади от битките и въвеждането на четвърта раса миопи (единствено за мотивацията мнението ми е противоречиво).Така играта ще стане по-динамична и интересна и ще се привлекат повече играчи. Рискът при въвеждането на повече подобрения е да се измени първоначалната идея и замисъл на играта. Многообразието във различните вселени прави играта интересна и в зависимост от стратегията на отделните играчи всеки може да си избере вселена в която да играе.Според мен е задължително 2-ра и 3-та вселена да останат непроменени за да се запази първоначалния стил на играта.Наличието на ретро
вселена според мен е класика, харесваща се на всеки играещ Булфлийт.

Goblin

Здравей и от мен. Ами само трябва да се въведат миопите и да си останат същите правила за всяка вселена. Но не това смятам, че е проблема на вселените: Не знам колко си наясно с играта като цяло, но за повече от година скитане из вселените разбрах и станах свидетел на неспортсменска
игра. Че за да имаш реални шансове за първото място трябва да вербуваш няколко човека да играят за теб! Най пресния пример е "attila"който
спечели вселена две миналия рунд. А какво да говорим за "alain". Най лошото е че трудно може да се докаже това за което споменавам. А именно наливане по легален начин. При тази ситуация много играчи се питат те ли са най "добрите"в булфлийт вселената! И как да не се обезсърчи човек да игаре срещу такива мошеници?! От това булфлийта губи все повече и повече привърженици.

BoBaKa_LUD

1. Промяната е наложителна. Вселена 3 замря, все по-малко се регистрират всеки рунд. Трябва нещо ново и различно за да може играта да се развива.
2. Аз лично нямам нищо против такава вселена, но няма да играя в нея. Омръзна ми!! Но съм сигурен, че има доста хора който ще искат такава вселена!

zaska

Здравей, смятам че трябва да има разнообразие и както винаги е било да има разлика в вселените макар и малки. За ретро вселената мисля че тя ще е най интересна за игра, но всичко опира до възможностите на администрацията да направи промените и да поддържа сървърите... най подходящ
вариант може би ще е 3та Ретро, 2 в сегашния вариант, 1и speed в сегашния вариант. Мерcи за вниманието :) :)

Rainbow_eyes

Съжалявам за закъснението с отговора,но все пак... Та на въпроса ти:не съм играл в 1-ва вселена след нововъведенията и не мога да дам обективна оценка за нея. Но честно казано приятели са поиграли там в началото и се отказаха,за това може би не съм играл. Добре е да има една вселена със старите правила, една вселена с новите и една вселена за експерименти в геймлея. Така ще са удовлетворени всички. :)

golden

Запознат съм с повечето промени и 1-ва предимно от форума. В началото на рунда имаше много оплаквания и жалби по добрия стар геймплей. На мен 3-та ми харесва такава каквато е, но нямам нищо против леки козметични подобрения - повече екстри и улеснения (например новия формат за
военен доклад). Нещо като ретро-автомобил но е abs, airbags и т.н. ;)

ivanstpetrov

Вижте,хората играят нещо и продължават да го правят единствено и само ако това им харесва. Промените са хубаво нещо, но човек трябва да има
право на избор. В този аспект намирам ,че следва да има разнообразие на формите в играта. Всяко друго решение е пагубно за тази прелестна
игра.

ACTPOHABT

Да извинявай, че не бях ти отговорил просто го погледнах и не написах нищо ами първо ще ти отговоря относно ретро вселените ... ами смятам, че би трябвало вселените да се развиват равномерно до някъде, но също така мисля, че на много хора няма да им е интересно
всички да играят миопи така че смятам, че поне 1 от вселените трябва да си е непроменена ....

Abigor

Относно обаче първото ти питане дали да има ретро вселена отговора е едно огромно ДА! Предполагам, че ако се пусне на гласуване в парламента
този казус ще спечели своите симпатизанти. Новата версия на играта не предлага нищо интересно. Даже напротив. Няма линкове от докладите с които да погледнеш местата на които са били корабите ти. Недомислицата да не се търгува с газ ако се пусне на трите вселени ще ме откаже от играта завинаги. С две думи имаше и по добри времена преди няколко години за моите пилоти.

п.с. Ветераните в тази игра ще я зарежат, ако не се остави една ретро. Ще са нужни обаче поне по два рунда за да се докаже всяка една вселена. На първа вече и изтече първия. Неуспешен!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Както се вижда голяма част от потребителите смятат, че вселена 3 трябва да остане в сегашния си вид, ако не и да премине в дори по-остарял вариант. А и идеи за нейно развитие в положителна насока не липсват. Надявам се мненията на потребителите да окажат влияние на администрацията върху промените за следващия рунд, така че играчите да останат наистина доволни.
Последна промяна от Stankata на пон апр 21, 2008 10:42 am, променено общо 1 път.
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от Stankata »

Вселена Speed

От 2 дни вече крайното класиране седи в меню победители:

Проучване

След като бяха обявени промените за следващия рунд на Вселена Спийд, първата ми работа беше да видя какво е всеобщото мнение за тях. Зададох на едни от най-активните играчи този рунд следния въпрос :

Какво мислиш за промените ?

otev

Мисля, че ще е по интересна играта. Аз сам играл рунд със 8 планети , забавен беше. Правилото за транспорта е малко особено. Лично на мен ми допадат плануваните промени, но трябва да се оправи и калкулатора. Не може да смята големи битки ...

Yani

Здравей!
Вече видях какви ще са промените за следващия рунд.Каквото и да мисля приятелю не мисля, че има значение и дори да не съм съгласен с нещо, едва ли някой ще се трогне... Мисля да спра да си тровя нервите и най-вероятно няма да играя.

No_FeaR

Да знам, вече ги четох и мисля, че ще е много по-добре от колкото сега! То нямаше човек около мен който да не е пуснал протекция или мод! Мисля, че ще е още по-добре ако администрацията направи 1 промяна! След изтичане на протекцията както е сега след 24 часа да може да се активира нова да го направят поне 48 часа...! Надявам се отговорът ми да те е задоволил.

Tr1v1uM

Мисля че CORWIN направи много точни попадения с всички промени, които направи. Макар че ми се искаше да има и още 1-2 промени, например всички акаунти да ги прехвърли в 1-ва, 2-ра и 3-та галактика за другия рунд... и другото нещо: класацията да е както преди (по ресурсни точки). Иначе най-много се кефа на 8-те планети и още от ся се чуда каде ще ги слагам... Със сейвъните ще е малко сложна работата, но който реши да играе миниорче да му мисли... Мисля че с тези промени рунда ще стане по-интересен и по-динамичен.... да видим какво ще стане. Пожелавам успех на всички.
Поздрави Tr1v1uM

vall

В общи линии си мисля че рунда ще е по- интересен.

StarFighter

Промените са много добри и интересни според мен, успех на всички в следващия рунд.

BennyRay

Здравей ,
Мисля и във форума казах мнението си - промените много ми харесват. Всичките промени са тъкмо на мястото си, единствено търговията със ЗнС ми липсва.

doomtrooper

Ами мисля, че са добри, но по-точно мнение бих могъл да изкажа след като поиграя известно време при тези нови правила... обаче имам една
препоръка: мисля, че би било доста по-справедливо, ако изгубените бойни точки от победителя се начисляват на победения. При сегашните правила, се получава така, се едно изгубилия не е участвал, а и от равни битки няма полза. Желая ти лек ден

jadai

Ами нещо подобно на рунд 7 Хардкор, само че с новите неща (банка, корабна борса, специалности, миопа). Добре е че има ограничение в модовете, протекцията и членовете на съюз.

trudnoime

Промените за следващия рунд според мен са доста хубави и мен лично ме съблазняват. Единствените неща, с които не мога да се съглася са оставането на смс известието и класацията. Най-много одобрявам, като нововъведение промените в транспорта на ресурси и променения брой планети.

seazar

Някои ми се видяха доста измислени-тези коефициенти за транспорти-направо директно да го забранят... к'ви са тези измишльотини... другото което не ми хареса е броят планети-8 е прекалено голямо число и при другите условия-вселената става абсолютно миниорска-2 к кръстаци ще се правят за 2 дена... играл съм в харда когато бяха 8 планети, това е нечовешко за мен :)

SiXKiLLeR

Според мен промените са много добри и ще доведат до по интересен и динамичен рунд. Единственото което не одобрявам е високата граница за междусъюзен транспорт, а именно 250к - според мен 100-150к щеше да е по-добре, но щом така са решили така ще играем ;) Също така ключовата промяна с намаляването на радиуса за полета за рециклиране доста намалява шансовете на конфедератите, тъй като специалният им кораб танкера има по-голямо предимство именно в по голяма дистанция а именно между 25 и 50 системи Бих искал да пожелая на всички един различен и интересен
рунд и по-малко нерви - все пак това е игра и целта е да се забавляваме !

steff

В общи линии ми харесват промените. Само това че галактиките са отново 5, и транспортните полети са позволени само със съюзници нещо не
ми харесва. И тия 8 планети....бая миньори ще сме май...

disturbed

Значи мисля, че трябва да са 2 или 3 галактики с по 200 или 300 системи, брой на планетите до 5, за раси, ускорения и специалности нямам забележки, за банката добре, за ваканционните модове не съм съгласен да са само 5, може да са само 5 със СМС или със кредити, но какъв е смисълът тогава да си търговец в играта, като ще можеш да активираш само 5 48 часови мода на месец? За протекцията относно спада от 72 на 48 часа нямам особено
мнение, за рециклажа ми се струват 40 % малко малко, дор и 2мата да са с раса миоп пак става..."транспорта между играчите е забранен, освен в условията определени за вътрешно съюзен транспорт" - ами за прибран рециклаж от друг играч и връщането му? И също не мисля, че при положение че аз съм 250к точки и някой на 100к точки ми е помогнал за рециклажа и не може да ми го върне(системата е както при битките), би трябвало това да се промени. Иначе идеята за транспорт само м/у съюзници ми харесва, защото това е идеята на всеки 1 съюз - да си помагаме както можем. За минималния брой участници за да присъства съюза в класацията и да има свой коефициент, мисля че броя не трябва да е 5 члена, а 7 - свещеното число... а относно коефициентите не съм много съгласен. За търговията на газ за други ресурси, от една страна съм съгласен, но от друга - примерно
сега, днес, на края на рунда See No Evil с него сме осъществявали транспортна дейност и ми е казвал, че има излишък от 60 милиона газ. Относно продажбата на расови кораби е добре да бъде забранено, нали това е целта на расите от една гледна точка погледнато, НО за ЗНС-та трябва да бъде разрешено, НО човекът който закупува ЗНС-то трябва да има развити проучванията за него. За шпионските полети и атаките нямам мнение, НО за
рециклажа на 25 системи около планета ми се струва адски безсмислено в случай, че има 5 галактики с 500 системи, и би било добре да е 100 както за сега или може би 150/по 75 от всяка страна, тъй като ако е повече, скоростта на рециклаторите е ниска и времето става доста/.
Това е от мен, ако ще го постваш някъде давай. Имам още идеи за развитието на вселена СПИЙД. Първи рунд ми е изобщо в играта, но научих доста от не 1 опитни играчи.

B_e_B_o

Мога само да стисна ръката на CORWIN, много точни попадения, доволен съм ... Единствено 5- те ваканционни за един месец ми се струват мъничко, има доста хора като мене , които разчитат на тях когато са на работа с неопределен край на работния ден (докато има клиенти Сервитьор съм по професия ). От всичко останало съм възхитен.

Изглежда хората са позитивно настроени към новите промени. Но дали поредните нововъведения ще донесат добро или зло, тепърва предстои да разберем.

Ето и едно интервю с Blood_God или както го познават повечето играчи от този рунд - хита на сезона, тайнствения God_of_war :)

Ж - журналист
И - интервюиран

Ж: Как се казваш ?
И: Илиян
Ж: На колко години си ?
И: 25
Ж: Откъде си ?
И: Шопленд а.к.а. София (земята на шопите)
Ж: Кажи накратко нещо за себе си, нещо с което да се представиш на останалите играчи, нещо което най-ясно ще ни даде представа що за човек си.
И: ами... зомби, дразнител, точен спрямо хората, които го заслужават... обичам да си епилирам космите в ушите и в носа (joke)
Ж: Откога играеш Булфлийт ?
И: малко след старта на рунд 1 на Вселена 1
Ж: Мислиш ли, че да се играе бф, си заслужава ? Тоест полученото забавление компенсира ли вложените пари и време ?
И: Твърдо НЕ! Отдавна не се забавлявам от играта. Играя просто защото съм пристрастен.
Ж: С какво се занимаваш, освен че играеш Булфлийт ? Какво работиш, имаш ли други хобита, спортуваш ли ?
И: ходя на фитнес, играя баскетбол... много обичам да ям мусака и да пия с приятели по кръчмите. работя като застрахователен агент към Армеец и уча последна година в Академия на МВР
Ж: Имаш ли приятел / приятелка ? Как успяваш да го / я съчетаеш с играта ?
И: приятелка нямам. освен ако квадратната бутилка с черен етикет не се брои за такава :)
Ж: Средно по колко време на ден отделяш за игра ?
И: по колкото имам
Ж: С какви никове си играл преди ? А в кои съюзи ?
И: никове... Blood_God и разни други дето не са от значение. основно съм играл в ClassicZ Team. този рунд малко разчупихме с Warlords. запознах се с много готини хора... Respect!
Ж: Как си се представял преди по отношение на класацията ?
И: какво е това класация?!?! вкусно ли е?
Ж: По избор :)
И: "Разковничето на стратегията не се крие в това да избереш пътя към победата, а в това да направиш избора си така, че всички пътища да водят към нея." (Наполеон Бонапарт)
Последна промяна от Stankata на пон апр 21, 2008 11:15 am, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от Stankata »

Вселена 1

Временно класиране:

Вселена 2

Временно класиране:

Съобщение

Забелязал съм, че всички обичате да четете вестника. Обаче когато стане дума за писане - гробно мълчание. Дали защото нямате време, желание, възможност или мислите, че няма да се справя и не искате да се ангажирате - не е важно. Това, което е важно, е че дори да не се занимавате активно с писане, все пак може да помогнете на вестника да продължи съществуването си - всеки е свободен да напише материал по свое желание и той ще бъде публикуван, стига да не е разрез с правилата. Освен това може да помогнете като събирате информация, битки, правите анкети или интервюта. Ако сте склонни да помогнете - чакам ЛС-та ;)

Надявам се четенето да ви е било приятно.
Поздрав за всички с Hammerfall - Blood Bound

Вестника подготви messiah.
Последна промяна от Stankata на съб апр 19, 2008 5:50 pm, променено общо 1 път.
Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”