Здравейте, уважаеми читатели. В следващите редове Ви представяме един обзорен материал на messiah за настоящия, 3 рунд на вселена speed. В статията ще може да прочетете за всичко интересно, случило се през последните 3 месеца. За похвали, предложения и критики, моля да пишете в съответната тема в раздел Off Topic. Приятно четене ! : )
1. Преглед на класацията през рунда.
Началото на рунда беше относително стандартно. През първите дни челните места в класирането бяха окупирани от хората, решили да инвестират в мини и да купуват ресурс. След приблизително 5-6 дни игра започнаха да се провеждат и първите битки. Още тогава се забеляза тенденцията хора с не много ресурсни точки да са напред в класацията, благодарение на бойните си точки. 10 дни бързо се изнизаха и вече започнаха да се заформят водачи в класирането. Силно впечатление направи съюзът OWNED – в него бяха първите трима във временното класиране – XellFire, mtel, mozaka. Те убедително водеха едновременно в класацията по ресурсни точки и в тази по точки. Единствена конкуренция им правеше partizanin с многото си бойни точки. Положението се запази такова, докато не се случи нещо изненадващо – mtel качи над 25к точки и поведе с огромна преднина пред втория. Възникналите въпроси дали това е наливане, получиха положителен отговор – Мтел и съюзът му бяха наказани до края на рунда. Това оказа голямо влияние в класацията. В следващияте дни до първите места се изкачи partizanin, който по-късно бе изпреварен от съюзника си God_of_War. За да настъпят промени в класацията по ресурсни точки бяха необходими 10 дни – така бе натрупаната с наливане преднина на Мтел. Като водач в тази класация се обособи Melina, следван от *ХИБРИД* и God_of_War. С балансираната си игра God_of_War успя да задържи първото място за над 40 дни, като бе доближаван единствено от съюзниците си terann и partizanin, които разчитаха на по-ниските си ресурсни точки, за да имат повече хора в обхват и съответно повече бойни точки. Така протичаха нещата около един месец – God_of_War водеше, а след него класацията динамично се променяше – едни се издигат, други падат. Terann бе ударен и изкара 1 месец в мод, много играчи на сравнително малко ресурсни точки от Purgatory, СМЕРШ и Warlords, се устремиха напред, правейки огормни количества бойни точки. През това време останалите играчи на много ресурсни точки трупаха флот и изчакваха шанса си. Промени в класацията внесоха и наказанията, които някои играчи получиха. „а” беше наказан до края на рунд в момента, когато беше трети. Подобна съдба споходи и Melina – точно, когато убедително водеше в класацията по ресурсни точки – със 150к точки преднина пред втория, той бе наказан за 3 дни, време през което явно нещо го е отказало от това да играе, защото след изтичането на наказанието си, той остана във ваканционен мод, мод от който не е е излязъл и досега. Постепенно той беше изместен от God_of_War и *ХИБРИД* по отношение на ресурсните точки. Разместване из челните позиции настъпи и когато златният час на *ХИБРИД* настъпи – той удари vall и се изкачи до втора позиция в класирането. Дни след това, последва неговата битка със sagittatius, която му донесе значително количество бойни точки и го доближи съвсем близо до лидера God_of_War. Не мина много време и *ХИБРИД* с усилената си игра достигна до първото място, измествайки лидера на Warlords, който прекарваше последните дни в мод.
1 SaW4 See No Evil 497,720 782,093 758,418
2 Warlords God_of_War 382,635 515,635 554,513
3 DeathSquad cat 472,313 88,333 501,758
4 Purgatory lil 215,194 485,705 377,096
5 Purgatory kostaa 335,885 58,656 355,437
6 Warlords partizanin 271,300 161,173 325,024
7 СМЕРШ No_FeaR 213,693 207,771 282,950
8 PARADISE messiah 87,690 512,170 258,413
9 СМЕРШ StarFighter 231,915 76,244 257,330
10 СМЕРШ baracuda 204,170 127,874 246,795
Така изглежда класацията дни преди края на рунда. Какво ще става през тези дни тепърва предстои да разберем.
Пояснение : Т.к. много от хората започват рунда с един ник, а завършват с друг или пък крият истинския си ник, то ето малко разяснения :
*ХИБРИД* = See No Evil
Pokemon = trudnoime
God_of_war = Blood_God
Melina = fantom = aleks78
a=RoYaL
2. Какво се случи през този рунд ?
Определено този рунд, ако не с интересни битки или интриги, ще бъде запомнен с многобройните бъгове и падания на сървъра. В началото положението беше трагично – над 2 часа дневно беше невъзможно да се играе. Не е малък броят на хора, ударени в следствие на редовните крашвания на сървъра. Подобно на първа вселена и тук въвеждането на новия енджин на играта, беше съпътствано от многобройни проблеми, кой от кой по-големи. Голямо раздразнение сред играчите предизвика и един от най-досадните бъгове – не отварящите се битки. Именно заради него, много красиви битки ще останат недостъпни за нас. Имаше и известни проблеми с администрацията – вселената стартира без отговорен за нея админ и остана в такова състояние близо 3 седмици – докато не беше поета от CORWIN, който отлично се справи със задачата си.
По отношение на играта станахме свидетели на 2 тенденции. Първата е занижения интерес към расата тертет. В целия топ 100 общо има 3 тертета и то все из долната част на класирането. Казват, че расата не била важна колкото самия играч, но тогава защо толкова малко играчи избират тертета ? Другата тенденция е стоенето на малко точки. Голяма част от играчите предпочетоха да останат на по-малко ресурсни точки, за да има по-голям брой потенциални жертви в обхвата си. Това, заедно с факта, че във вселена спийд по принцип не играят много хора, доведе до сериозни проблеми за играчите на повечко ресурсни точки. Те бяха ограничени откъм броя на хората в обхвата си и голяма част от тях се поддадоха на скуката и прекратиха играта си.
3. Анкета:
Зададох на много oт активните играчи следните въпроси :
1. Какво е впечатлението ти от администрацията този рунд ?
2. Вече изигра един рунд с последните промени (промените в енджина, новата раса, новия скин, промените в търговията, новата система за битки, новите бомбери и т.н.). Така че може да считаме, че си имаш по-добра представа как влиаят всъщност те на геймплея. Какво е впечатлението ти от тях?
3. Какво мислиш за новата класация ? Допада ли ти, вписва ли се в стила ти на игра ? Мислиш ли, че е по-добра от старата ?
4. Какво е цялостното ти впечатление от рунда – положително или отрицателно? Защо ? Какво беше той за теб – забавление или загуба на време ?
5. Смяташ ли да играеш следващия рунд, ако нещата останат такива ? Ами ако се извършат промени ? А има ли нужда от такива ?
6. Една от най-дискутираните теми този рунд определено беше тази за т.нар. финални битки. Според администрацията уговорените битки са разрешени, стига след тях играчът, който се отказва, да прекрати играта си и в самата битка да е участвал с целия си наличен флот. Но според много играчи битка на играчи с 300к разлика в точките си е чиста проба наливане. Какво е твоето мнение по въпроса ? Как смяташ може да бъде разрешен този проблем и има ли нужда от разрешаване ?
7. Кажи нещо по избор, свързано с изминалия рунд, нещо което си научил, с което ще го запомниш, което ти е направило впечатление
Ето и голяма част от отговорите :
BennyRay
Здравей ,
Благодаря за интервюто, а ето го и моето мнение относно въпросите :
1. Kато цяло нямам забележки, смятам администрацията си върши работата добре и по-важното го прави с желание. Никога не съм обичал да плюя администратори на каквито и да било безплатни игри, т.е. и да имат кусури не смятам да ги изпъквам.
2. Относно новите промени - мисля доста добро попадение в освежаването на game play-а, не за пръв път bulfleet показват свежи идеи с бъдеще. Търговията - изключително полезна, освен това добавя и една нова стратегия на игра, вкарването на допълнителни екстри към бомбардировачите също е едно добро попълнение, така има смисъл да се правят и от тези корабчета. А относно новата система за битки - харесва ми до n-та степен. Просто съвършено измислена система, която определено не само провокира, но един вид и изисква развитието на повече от 1 вид кораби.
3. Класацията ... Определено по-добра е от предишната. Лично аз някак си не мога да отвикна от тази по ресурсните точки, но наистина това тласка летците напред. Предишната не даваше възможност, на търсачите на тръпка и забавление да заемат челни места в класациите.
4. Определено този рунд носи изключително положителни емоции за мен. Забавлявах се много, въпреки че се случваше да не ми остане време. Смятам, че беше постигнат един добър баланс и този рунд със сигурност ще го запомня. Помогна ми да изградя стратегия за следващия.
5. Да, смятам да играя следващия рунд, независимо дали има или няма промени. Относно забележки - Имам само една. А именно забраната с
търговия на "Звезда на Смърта". Може би това е единственото нещо, което би ми било добре дошло за следващия рунд.
6. Лично мое мнение - ВСЕКИ има право да избера финала за своята игра. Независимо дали ще забие вечния мод, или ще направи финална
битка - това е неговия избор. Щом спазва правилата и не се "log-ва" повторно в акаунта си - проблем няма. Поне от моя гледна точка нещата седят точно по този начин. Не считам, че това трябва да се "оправя", преосмисля и сие. Мисля, че не трябва тепърва да се пише нов морал.
7. Това за мен беше един страхотен рунд, наситен с много емоции, създал ми нови приятели, помогнал ми в изграждането на нова стратегия
и ново виждане за играта за следващия рунд.
С уважение, Радослав.
partizanin
1. Стараеше се.
2. Харесва ми новия геймплей.
3. Да добра е, но много играчи играят на минимални точки с wp се изстрелват напред и това дразни.
4. И положително и отрицателно.
5. Едва ли ще играя защото нямам време.
6. Еми така са преценили админите така да бъде, но 3-4 уговорени битки на 500к точки са си точките за 3 месеца на играч които не е правил такива битки ... (имаме подобен случай).
7. Ще запомня рунда с GOD_OF_WAR
No_FeaR
Eми значи :
1. Ако може администраторите да си вършат по-добре работата в смисъл проблемите със сървъра иначе всичко останало си ток и жица
2. Относно търговията мисля, че ще е по добре да се разреши продаването, ако не на всички кораби то поне на Звезда на Смъртта! Системата за битки си е върха, но се получава бъг и не може да се отварят по-големите битки!
3. Начинът за класиране е по-добре според мен и за хората които са като мен! Така поне можеш да разбереш кой е добър играч, а не МИНЬОР!
4. Еми впечатленията ми от този рунд са както от предните само с по малко хора за биене
5. Още не съм решил дали ще играя следващият рунд (все пак идва лято) има нужда от промени. Ще е добре на всеки 50 или 100 слънчеви системи да има по 1 (i), че иначе много трудно човек може да си направи сейв на флота...!
6. Да има нужда от разрешаване на този проблем ! Сега няма да цитирам имена (nick-ove) стана така, че играч 1 се отказа от играта и се самозанули в играч 2, но играч 1 около 2 дни след битката пак го гледам, че е онлайн! И според мен в такъв случаи играч 1 и играч 2 трябва да са наказани с право на атаки!
7. Еми този рунд ще го запомня с добрите битки не само мои но и на целият съюз СМЕРШ!
Legion
Здрасти...
1. Ми според мен, макар и късната поява на админ, администрацията този рунд мина добре, CORWIN си върши работата на 6... не се сещам за нещо което да отправя като упрек към него.
2. Нямам забележки относно някоя от новостите, освен пазарната далавера която бе премахната, имам предвид забраната за размяна на газ срещу
друг ресурс, а със новата раса не съм играл, но ми се струва, че е уравновесена с останалите, като изключим тертетите горките...
3. Мнението ми за новата класация е абсолютно отрицателно, просто това е издънката на рунда за мен! Играчи които нямат и една трета от моите
точки да са напред в класирането... просто няма логика.. едни да отделят по 17-18 часа за играта, а други по 10 часа максимум и да къпят на бойни точки... отделен въпрос е наливането с такива... което е очевадно явление тоя рунд, но не ми се коментира нататък, че става дълга и широка, просто новата статистика убива желанието за игра и който ще ми каже, че ако съм бияч и бия разни ламери, ще ми е кеф да играя, да ходи да бере капини в
гората тогава
4. Мммм.. клони към отрицателно... даже ако изключа запознанството си със нови виртуални приятели бих казал че е чиста загуба на време и
пари, началните бъгове със сриването на сървъра и новата статистика опозориха рунда.
5. Лично аз ако имах време лятото бих играл отново, но не и ако не се направи промяна в статистиката.. според мен трябва да бъде върната старата статистика в играта, от други промени не мисля че има чак такава нужда.
6. Ако е само заради битката всичко е ОК, ама тука пак идва въпроса за новата статистика.. преди я нямаше и нямаше и проблеми на тая тема с
битките ама сега си е всичко заради скапаните BP.. а относно наливането с рец след такава битка, нищо не пречи ако битката се урежда и се
изяснява с админ, да бъде направено и така че рец да няма след нея.
7. Еми главно впечатление ми направи непопулярността на тертетите... според мен станаха адски смешна раса, трябва да се измисли нещо по въпроса за тях, просто не са конкуренция на останалите 3.
princessa
След дълго четене на твоят въпрос мога да кажа:
По 1 въпрос: За мене лично администрацията се справи добре освен няколко то наказани играчи и премахването на наказанията не ми допада, все пак всички трябва да сме равни иначе се губи смисълът на игра.
2: Промените ми допадат поне специално на моят стил на игра тук във СПИЙДа.
3: За новата класация нямам мнение понеже никога не сам играл за място, а само за удоволствие.
4: Този рунд не ми хареса особено много, малко играчи и тези сривове на сървъра нещо не се вписват много добре.
5: Ще играя да трябва да се намалят галактиките определено.
6: Нямам мнение по този въпрос.
7: Всички играят на проучвания и нищо конкретно зад гърба си или по-точно казано имат висок шпионаж да речем и никакъв флот, това не го разбирам, наистина и не мога да си го обясня.
puhi_puhcho
Първо здравей
1.Мисля че администрацията беше що годе на ниво. Макар че можеше да бъде малко по строга в наказанията.
2.Уж са за хубаво. Само че имам малка забележка: не трябваше да се прави 90% копие на уни1 или като се направи това трябваше да се вземе под внимание различията във вселените. Новата раса и начина на провеждане на битките донесоха малко разнообразие в играта. За разлика от уни1 обаче тук нямаше голямо разнообразие във флотите на повечето играчи, пак се разчиташе основно на голяма бройка на избрания от всеки играч кораб. Мисля че по търговския трябва да се направят леки корекции, а не да е като в уни1 (все пак рунд-а е само 3 месеца и ще е добре да може ресурсите да се теглят за по кратко време от сегашните 24 часа)
3.Не мисля че е много обективна в този си вид, но не ги решавам аз нещата. Не ми допада от тази страна че има хора играят по 14-16 часа на
ден и са по назад в класирането от други които прекарват 3-4 дена от седмицата в мод. Някак си не ми се вижда много обективно това.
4.Еднообразен като всеки от предните. Тук таме избухнат няколко лични препирни по форума и започват да си бият, след това едните набиват мод
и другия рунд пак са на форума.Иначе на мен си ми е забавно да играя, ако не беше така отдавна да съм спрял да си губя свободното време тука.
5.Ако нещата останат такива почти 100% няма да играя. Първо ще се запозная с промените и след това ще взема решение за това дали да играя. Има доста неща за променяне дадоха се доста добри идеи във форума по тази тема, вече админите ще вземат решение кой от тях са стойностни и кой не.
Естествено пак ще има и негодуващи но, колко и мърморят голяма част от играчите.. пак ще играят и ще се нагаждат кой както му е удобно.
6.Чиста форма наливане...и в още по голяма форма от преди, понеже сега се наливат не само с ресуси ами и с бойни точки. Финална битка =
накрая на рунд-а след излизане на окончателното класиране за рунд-а. Това че някои играч се отказва по средата на рунд-а по една или друга причина, си има начини да го направи без да налива някои приятел (съотборник). Пуска си ваканция и изчаква детмача, ако не му се чака може да се
изтрие(трил съм acc в топ5 с над 2к унита и 7-8 звезди, не се прави кой знае колко трудно). Тези които правят по средата на рунд-а "финални битки" мисля че трябва да се наказват по правилата за наливане в цялата им строгост.
7. И през този рунд видяхме че има някои постоянни неща в Булфлеет-а, а именно смс-ите, бъговете и РоЯл-а наказван
рунд ще го запомня с това че опитах нов начин на игра, а именно account изцяло насочен към търговия.
Приятна игра на всички
seazar
1. Администрацията няма да я коментирам(почвам и аз като футболните ни треньори-не коментирам съдийството). Има една приказка-"или само хубаво или нищо"-така, че нищо.
2. Нямам забележки към нововъведенията, който си може играта си я може винаги. Единствено смятам, че наказаните играчи и и-тата не трябва да дават бойни точки... пълен абсурд за мене.
3. Класацията в този си вид за мен е идеална, само дето в сегашния случай е доста нереална заради въпросните и-та и наказани..
4. Рунда за мен си беше интересен, доста битки направих, а те са единственото нещо което носи наслада ... по и-та и рециклажи не летя ... а иначе си беше загуба на време, което можех да оползотворя по доста по-полезен за мен начин, ама какво да правя -крастата си е краста.
5. Ще играя най-вероятно, предполагам, че пак ще ми е подобен както и този... някъде в златната среда, а ако има повече време-каквото сабя покаже
6. Това си е чисто наливане, няма капацитети който да мислят по този въпрос и да намерят решение.
7. Ами този рунд нищо ново не нужда от коментар... има си научих, единствено се убедих за стотен път, че играта си е 80%късмет и 20%мислене и
умения (даже и без мислене може).
Mu_Mu
Значи впечатлението ми от администрацията...е доволно има си и слабости но това е нормално. Относно скина аз сам доволен изглежда ми по интересен както и практичен, а геймплея ми ще си остане същия. Класацията е малко изкривена обаче щом сте я направили такава значи сте мислили. Рунда го почнах на лигавня, но с времето ми стана интересен и се поразиграх ...макар и да ми костваше доста от личното време. За другия рунда надали ще сам на линия тоя си го изкарвам и ще се почива се пак бф-то няма да избяга ако реша някой ден да го играя пак... Ами то наливането си е кофти работа спрямо другите особено ако разликите в играчите наистина са големи... от към флота и аз мисля ,че ще е хубаво да има някакво разрешаване на този проблем. Значи рунда ще го запомня с добрите приятели който намерих в моя съюз и малкото но запомнящи се за мене битки.
trudnoime
1. Като цяло рунда започна без администрация и цареше пълен хаос във вселената (мултиакаунтинг, наливане и т.н.), което според мен го опорочи като цяло. Впоследствие откакто CORWIN се зае с тази не лека задача мисля, че нещата се понаместиха и играта тръгна в правилната посока. Моето
скромно мнение е, че настоящият администратор на вселената си върши работата задоволително.
2. Лично на мен новият скин ми е много шарен и ми дразни очите, за това играя със стария любим Blue skin. Новата раса показа доста добри резултати този тунд и я смятам за водеща и конкурентоспособна и занапред. Според мен търговията с газ липсваше на доста играчи, влючително и на мен, а забраната за продажба на ЗНС е най-доброто нововъведение от всичките направени за този рунд. От нововъведените таймери най-много ми липсва това, че не направиха часовника в меню „Преглед” да се мести сам без да е необходимо да се .натиска F5 Относно системата за битки харесвам
всички промени, само си мисля, че новите доклади са мааалко „тежички”.
3. Новата класация е една от доста дискутираните теми през рунда. Моето лично мнение за съжаление е, че тя не е по-добра от старата. В момента тя ощетява доста т. нар. „копачи” и търговците. Много по-разумно би било ресурсните и бойните точки , след като те ще оформят крайното класиране, да са 1 ресурсна точка да е равна на една в крайното класиране, а не както е сега 3 ресурсни равни на 1 в общата класация пък бойните точки нека са си така 1 за 1. По този начин мисля и търговците и тертерите ще станат конкурентни на останалите играчи и ще имат по-големи шансове за челни места в
класирането.
4. За мен рунд е доста успешен и от нищо не мога да се оплача. Положителните емоции бяха доста повече от отрицателните, така че по скоро се забавлявах. Загуба на време е всяка една игра, която те натоварва по какъвто и да е начин, все пак целта им е да ни забавляват, разтоварват и
отпускат.
5. Всеки един продукт или услуга трябва да се променят и развиват иначе интересът към тях спада и рано или късно губят смисъла от съществуването си ,така че смятам за положителен всеки опит за обновяване на играта. Дугият рунд смятам да го пропусна, защото всеки има нужда от здрав сън и отпуска, а на мен и двете вече ми липсват. На есен живот и здраве с пресни сили пак ще се засечем из галактиките да поомачкаме известно количество ламарина.
6. Относно финалните битки, ако класацията се промени по гореописания от мен начин не вярвам някой да има нещо против тях. На този етап са си чисто наливане с бойни точки с цел по горно класиране на определен брой играчи.
7. Нещото което за пореден път се убедих, че е печелившо е инвестирането не само в боен флот, а и във скорости и рециклатори. Както всеки рунд така и този намерих нови приятели, а с част от старите врагове заровихме бойната секира. Пожелавам успех на всички играчи и помнете “Може да си
разочарован, ако не успееш, но си обречен, ако не опиташ.”. Играта ми през този рунд го доказа. Аз съм доволен!!!
steff
Здравей
1. Откакто вселената си има админ, в лицето на Corwin, поне знаем към кого да се обръщаме при евентуални проблеми. Преди да го назначат за
такъв, положението беше трагично. Не мога да правя оценка за работата му, защото не ми е работа....
2. Доволна съм от промените, с малка забележка към докладите - много са шаренки и цветнички, но то "луд на шарено се радва" :D Относно
бомбардировачите - не ги видях да летят много, много , но личното ми мнение е че ако ще бутам сгради, по- добре да бутам планети направо: P , освен това факта че бомберите ще бутнат някое и друго ниво сграда във вселена СПИЙД не е кой знае какво преимущество, тъй като всичко се възстановява лесно и бързо. Не ги виждам да летят бомберите за в бъдеще ....
3. Класацията - много добра и ми харесва...
4. Рунда ми беше забавен и играх с удоволствие. Не се оплаквам за загуба на време, защото всеки влага в играта толкова време, колкото има...
5. Ами май ще играя...
6. Финалните битки - ами всеки има право да приключи рунда когато и както иска... При положение че уговорените битки са разрешени и масово използвани, няма какво да коментирам....Разликата в точките м/у участниците в такава битка, няма никакво значение... Това според мен не е проблем..
7. Ами ще запомня новите си приятели и врагове естествено... На приятелите пожелавам още успехи в бф вселените, а на враговете искам да благодаря, защото без тях играта не е интересна... Нека стават по- добри.... И аз ще стана - обещавам : P
otev
1- Администрацията беше на ниво. Corwin се справи отлично.
2- Новите правила не ми допаднаха, корабостроителниците са с ниско производство, всички играчи имат огромни количества ресурси които не могат да обработят във флот. Недопустимо е да се променят времената на корабите по средата на рунда. Всички имахме проблеми с докладите от битките, логването и постоянните прекъсвания. От търговията изчезваха ресурси. Проблемите са навсякъде, хайде да си го признаем вече... това се отрази на качеството на играта и на бройката играчи в нея.
3 -Новата класация не е реална. Не мога да разбера как напредна позиция има играч с по малко точки от друг и да не можеш да се сбиеш с него понеже по другите правила ти е зелен .. / има противоречие /
4 -Рунда като цяло е експериментален според мен... правилата и самата игра не са доизкусурени. Предполагам, че това е една от причините рунда да свърши значително по рано от обикновено. надявам се да е за добро.
5- Имаше анкета за промени в играта. Който каквото е имал да предложи е имал достатъчно време за това. Идва лято, аз лично ще започна рунда , но няма да го поиграя, поради ред лични причини, които нямат нищо общо с играта.
6- Въпроса е спорен. аз лично мисля, че всеки сам трябва да си избере къде да се разбие, флота си е негов, но след битката никакво логване . Според един модератор /misterya
View Member Profile Apr 9
2008, 04:19 PM Post #16
Ефрейтор (Corporal)
Group: Global Moderators
From: Отвъд това, което виждаш
Member No.: 15,623
Значи има разлика между лог в акаунт и игра с акаунта. Казусът е разискван много пъти... Много играчи са преустановявали играта си именно с последна битка в даден рунд. И винаги след това са си оставяли акаунтите в мод, за да запазят името си във вселената! Естествено са правили и лог, който да им отчете последно онлайн време, от което да се смята времето за неактивност... Но един лог в акаунта не е игра! / логването не е игра с акаунта, но според мен е.. най- простото е че се логваш след 14 дни и не си (И), не могат да те атакуват. като си помисля колко хора се точеха за royala, този рунд а той с едно логване и попари амбициите и доказа класата си.
7- Постоянните проблеми със сървъра, логването и докладите. Никога не е било така. Наистина никога ... новият скин ми допадна, харесва ми.
gamencerista
Извинявай за закъснението, но все
пак имам нужда от сън
Ето и отговорите, които ги сънувах
1 - Администрацията беше на ниво,като изключим няколко малки грешки от тяхна страна спрямо мен, но какво било - било. Все пак това е само игра.
2 - Новата е супер, лично аз я изпробвах, и мога да кажа че съм доволен от нея, най вече от нанесения рециклаж : ) Скина не ми харесва, просто съм си свикнал със стария. Търговия на е 6, а битките са станали много добре, но докато се научих на бекъп се озорих доста : P
3 - Лично аз не се боря за предно място понеже знам че има такива \"птици\" дето просто не могат да бъдат изместени от първите места. Особено пък с честна игра, към която се стремим повечето от играчите.
4 - Да си призная рунда беше слаб. По средата на рунда съм летят през 2 галактики, за да направя битка : P просто трябва да се съкрати броя им
5 - Да смятам да започна, и също така смятам че има нужда от промени. На първо място за мен е да се съкратят галактиките. По възможност да се намали и броя на протекциите, защото 1 човек изкара края на рунда само в протекции (ако чете това, той си знае кой е : ))
6 - Еми уговорените битка са нещо нормално, но все се питам, защо на мен ми предлагат битки хора с по 90к повече от мен. Тук се съдържа и
отговорът, все иска финална битка, за да го забележат, но и всеки иска да излезе победител от нея
7 - Еми като цяло ще запомня рунда с многото падания на сървера, при което изгорях 2 пъти, но най вече с това че си намерих нова дружинка в
името на СМЕРШ, с които ми беше адски приятно да играя ( с изключение на едно дете, дето сами ми флуудеше скайп-а : )) Надявам се
другия рунд отново да сме заедно и да мажем както винаги.
БУЛФА НЕМА ДА УМРЕ, СМЕРШ СЪЩО :D:D:D
See No Evil
*Ми на първия ти въпрос как да ти отговоря от началото не беше приятно да няма такаво след като корви пое администрирането съм доволен от него и от администрирането му :D
*Относно промените нормално е да има такива които не ми допадат но все пак човек трябва да се нагажда според тях :D
*За новата класия аз лично нямам сторо определн стил просто всеки път експерементирам и поставям на изпитание възможностите си и целя да ги надскоча до колкото е възможно разбира се : )
*Разбира се че забавление инак нямаше въобще да се захващам да играя ама си е краста була : )
*Не не мисля да играя поради липса на време а и малко почивка ще си дам а относно промени все пак имаше тема във форума дадохме си мненията : )
*По този въпрос може да се по спори защотото си е нож с две остриета а и не може да се знае дали наистина има нагласеност или е просто стечение на обстоятелствата ли как да се обоснова и аз не знам :D
*Mи ще кажа че никога не трябва да се подценява противника без значение кой е и да се самозабравя човек
lil
1. Мисля, че CORWIN се справи много добре. Да се надяваме така да бъде и занапред.
2. Промените бяха интересни, но хубаво би било да бъдат изчиствани занапред всички детайли, преди да е започнал рунда, а не по средата на рунда.
3. Новата класация нещо ми куца и ще кажа защо. Не може играч като cat примерно да е 3ти някак си не върви всеки може да седи на ниски точки и да тупа децата, някакъв по добър баланс трябва да се намери според мен.
4. Като цяло положително, Warlords ме забавляваха през цялото време.
5. Мисля да почивам следващия рунд, идва лято, няма да се занимавам с Булфлийт, (така поне си мисля
6. По 6 точка моето мнение е ясно. Мислиш ли, че ако поискам няма да се забият в мене 22мата ми съюзника. ЗА МЕН ТОВА Е НЕЧЕСТНА ИГРА.И няма да е лошо да бъдат променени правилата в тази посока.
7. Ами не мога да се сетя нищо конкретно. Може би ще е хубаво да се забавляваме, а не да се плюем
jokeyfirst
Значи рунда ми хареса като цяло, всичко е направено добре, и с ъпгрейдването на корабите и ускоряването с нано, даже би трябвало да няма ограничение тези 40 мин. ами да става пропорционално, според разстоянието. А и с тия бъгове по едно време мислех да спирам да играя. И да оправят спирането на мод със смс. Следващия рунд може да не играя защото ще съм много ангажиран през лятото, но есента задължително ще се регна ;-)
4. История на войните.
По отношение на войните този рунд се оказа изключително слаб. В основата на единствения по-сериозен конфликт, който се заформи, стоеше съюзът Warlords. Срещу тях застанаха съюзите SouljaBoys ( по-късно преименуван на Saw4) и Purgatory.
В началото везните бяха наклонени в полза на Warlords. Те имаха числено преимущество – освен факта, че самият им съюз не бе никак малък, а и него участваха добри играчи, на тяхна страна бяха играчите а и Melina ( по-късно влезли в съюза ). По отношение на флотите, Warlords отново водеха. Тежък удар беше и разбиването на otev и vesoо в God_of_War.
Но редица от събития промениха коренно нещата около войната. Играчите а и Melina бяха наказани, а – до края на рунда, а Мelina – за 3 дни, въпреки че след като изтече наказанието му той влезе в мод, в който остана до края. Последва ново наказание – този път за God_of_War - 1 ден почивка + рецуциране на флота му на 50% с падане в точките.
По отношение на военните действия и двете страни не бяха безучастни. Vall беше ударен от *ХИБРИД*( по-късно сменил ника си на See No Evil ), otev беше ударен от partizanin, vesoo също понесе поражение , но от играч неучастващ в конфликта, God_of_War успя на няколко пъти да хване otev. По отношение на флотите Warlords вече значително изоставаха – единствен God_of_War можеше по някакъв начин да се противопостави на lil и See No Evil. Звездите също се намесиха в конфликта – въпреки че vesoo беше първият полетял с дини, той нямаше голям успех с разрушаването на планети. За сметка на това steff успя да разруши главната му планета. Но опозицията отвърна – 4 планети на steff паднаха, придружени с 3 на God_of_War. Под ударите им той влезе в мод, от който още не е излязъл. Въпреки че steff остана сама, тя удържа дълго боя, но в края и на нея и се наложи да прибегне до ваканция.
Рундът още не е приключил, но за момента изглежда Purgatory/ Saw4 са спечелили войната.
По време на рунда се очертаваха и други малки войни – като тази между съюзите СМЕРШ и Яла ми Яла, но нищо голямо което да привлече внимание не се появи на фронта.
Ето и коментарите на някой от участниците във войната Purgatory/Saw4 срещу Warlords :
lil, играч от съюз Purgatory :
Ами аз мисля, че войната се водеше с променлив успех. Но накрая, самият факт, че всички модираха е красноречив, че те са губещата страна. Искам специално да благодаря на See No Evil и trudnoime – единствените, които ме подкрепиха срещу Warlords, извън хората от моя съюз. Специални благодарности и на всички тях. Специални поздравления и за steff, която се държа достойно, въпреки че е жена, за разлика от техния лидер, който предпочете да модира и да убеждава собствените си съюзници да се забиват в него. За справка – случаят с Росен. За мен steff е най-достойният играч от техния съюз.
seazar, играч от съюз Purgatory :
Aми нз дали е уместно да коментирам тоя съюз...но ето какво имам да кажа. Който не играе при тях-гонят го, който е занулен-гонят го...имаше поне 20 човека които минаха през този съюз и сега не са там-нека хората си направят само изводите..а за наливанията на года ...няма какво да ги коментирам даже...в крайна сметка обаче , в едно по ранно интервю бях казал ,че ще завършат рунда занулени или сини..и излязох прав..бяха тотално надиграни от другите играчи в топа--това е голата истина..иначе са добри играчи.Искам да поздравя steff, че им отсрами съюза поне малко и удържа почти до последно. Интересно ми е какво ще тсане в оставащите 3-4 дена докрая на рунда . Искам ако мога да апелирам да махнат смс -известяването,да ги видя тогава колко са добри.
partizanin, играч от съюз Warlords:
Война не е обявявана официално, но ако имаше такава и се летеше по-бързо щеше да е по-весело иначе за статистиката от нас флоти са губели : slunchev swan (занулена по време на срив и с върната флот) и куп бутнати планети от тяхна страна. От Purgatory флоти са губели: otev-3 пъти +1 път по време на срив, макар че го ударих след като пуснаха сървъра (върнаха му флота) vesoo-1 път, oth-1 път, slav4o- 2 пъти ko-staa 1 път + 1 бутната планета на vesoo и общо взето до сега нека всеки сам си прави изводите.
vili, играч от съюз Warlords:
Значи аз мисля, че ни победиха, защото като гледам моя съюз всички моднаха горе долу от една седмица играем 3-4 човека B_e_B_o , който беше занулен и сме от един град Radi_86 и той играе и той е от нашия град partizanin пиша не спира да ги бие всеки ден минимум една жертва
steff, играч от съюз Warlords:
Aз не искам да влизам в спор и да говоря глупости. Всеки си има мнение, а моето е че война нямаше. Года ги преби наред и излезе в мод поради лични проблеми. Това че те искат да са победители, ама не могат, си е техен проблем не мой. А относно убежаването на росен - смях в залата, тия четат много фантасмагории явно и безсънието им се отразява зле. Предлагам в почивката м/у рундовете да се наспят
See No Evil, играч от съюз Saw4 :
Какво бих казал за нескрития от никой факт, че макар и необявена война между моя съюз SaW4 и Warlords си имаше.Технияt съюз бе многоброен и с класни играчи, като не безизвестния фантом и роял за тия, които следят и играят в спийда, знаят за кого говоря, но моето лично мнение, е че стана така "хитрата сврака с двата крака".Допуснаха подценяване и самозабравяне и това им изигра лоша шега.Достойно се представи стефи.Да и летят трима играча със не малки флоти и звезди и да събарят планета след планета и въпреки това на се скри под мод и прави чест наистина както казва един приятел "евала" куражлийка е и ме радват такива костелив орех си е :D