Где сте бре "Умници" ?

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
reeves
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: нед апр 02, 2006 9:09 pm
Контакти:

Мнение от reeves »

След като всички се смятат за достатъчно интелигентни, може ли някой да отговори на "Въпросчетата на Джон Тикъл" - част от предаването 'Brainiac" ? :P
Ето няколко които намерих в нета и се опитах да преведа ...

1.Казват, че минералната вода се движи във вулканичните планини от хиледолетия, защо тогава има срок на годност ? :a014:

2. Ако някой ви каже, че лъже винаги, ще му повярвате ли ? :a014:

3. Ако се опитате да се провалите и успеете, ще сте се провалили или ще се успели ? :a014:

4. Рибите ожадняват ли ? :a014:

5. Ако сте в падащ асансьор, ще се спасите ли, ако подскочите в последната секунда преди сблъсъкът ? :a014:

6. Защо има лампа във хладилника, а във фризерът няма ? :a014:

7. Ако сте във кола и се движите със скоростта на светлината, какво ще стане когато включите светлините ? :a014:

8. Октоподите имат крака и ръце, или само крака ? :a014:

9. Възможно ли е да плачете под вода ? :a014:

За сега толкова.

ПП: Ангеле, аз не съм казвал че съм СРЕДНО интелигентен ... обиждаш ме ! Смятам че съм в топ класацията !! на идиотите
Последна промяна от reeves на пет мар 14, 2008 5:51 pm, променено общо 1 път.
[url=http://www.erepublik.com/en/referrer/Militeri][/url]
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

След като се мислиш за средно интелигентен - http://www.bulfleet.org/forum/index.php?showtopic=51196 - това видя ли го?

Edit: Личи ти :lol:
Последна промяна от Fallen_angel на пет мар 14, 2008 5:35 pm, променено общо 1 път.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
FeaRSomE
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пет май 12, 2006 6:08 am
Контакти:

Мнение от FeaRSomE »

Ако се движиш със скоростта на звука и пръднеш, първо ще го чуеш или ще го помиришеш :D
Maat
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон ное 12, 2007 4:37 pm
Контакти:

Мнение от Maat »

reeves написа:QUOTE(reeves @ Mar 14 2008, 06:16 PM) След като всички се смятат за достатъчно интелигентни, може ли някой да отговори на "Въпросчетата на Джон Тикъл" - част от предаването 'Brainiac" ? :P
Казват, че минералната вода се движи във вулканичните планини от хиледолетия, защо тогава има срок на годност ? :a014:

Ако някой ви каже, че лъже винаги, ще му повярвате ли ? :a014:

Ако се опитате да се провалите и успеете, ще сте се провалили или ще се успели ? :a014:

Рибите ожадняват ли ? :a014:

Ако сте в падащ асансьор, ще се спасите ли, ако подскочите в последната секунда преди сблъсъкът ? :a014:

Защо има лампа във хладилника, а във фризерът няма ? :a014:

Ако сте във кола и се движите със скоростта на светлината, какво ще стане когато включите светлините ? :a014:

Октоподите имат крака и ръце, или само крака ? :a014:

Възможно ли е да плачете под вода ? :a014:

За сега толкова.
ПП: Ангеле, аз не съм казвал че съм СРЕДНО интелигентен ... обиждаш ме ! Смятам че съм в топ класацията !! на идиотите
1. Ти да не мислиш, че като казват е така?
2. Не разбира се, аз слушам избирателно и чувам и вярвам само на това, което искам да вярвам :D
3. Приятно ми е, Марко Тотев
4. Ожадняват толкова колкото се и давят
5. На CS-а става, що пък да не?
6. Щото е втора ръка и са я свили
7. Ще ни дават по BBC
8. Имат крайници
9. Едва ли, но е въпрос на психика, по-скоро ще правим житно парти на някой опитал се.
Последна промяна от Maat на пет мар 14, 2008 5:40 pm, променено общо 1 път.
-= | 10:57:23 | =- <sin_zaek[spi]> рояле, рояле... научи се да пиеш
-= | 10:57:29 | =- <sin_zaek[spi]> опс... да пишеш
-
[19:05:09] Rumpolino каза: бате почнаха да ми се лепят женските
DoomGard
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт дек 04, 2007 11:03 am
Контакти:

Мнение от DoomGard »

1.Защото нищо на този свят не е безсмъртно.
2.Не тъй като във момента не ни лъже :)
3.Ще се проваля
4.Рибите едва ли могат да ожаднеят.Та те са във едно голямооооо място със толкова мноооогооооо вода....и ще вземе да им се доожадни...абре може за други неща да им се доожадни...твърд алкохол...
5.Ако подскоча, ще се "камикадзирам" във тавана на асансьора и главата ми ще стане на....боламача...а ако няма таван-може да се уживее ама ще има яко рани...
6.Защото във хладилника не е толкова студено колкото във фризера.Във вризера лампичката ще се строши от голямата миносува температура, докато във хладилника не, тъй като там е около 10градуса(Лично при мене има нов хладилник "BEKO" и има настройки на температурата-фризера може от -15 до 0градуса а хладилника-10 до 15 градуса)
7.Ще ми спре светлинната скорост тъй като я използвам
8.Октоподите имат само ПИПАЛА.Крака и ръце нямат...но пипалата могат да се кажат като крака и ръце...
9.Възможно

АБре рийвъс от доста време не съм те скифтал...яя пиши 1 лс за скайпа че нема ко да се праи..
Последна промяна от DoomGard на пет мар 14, 2008 5:59 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
blademaster_rado
Редник (Private)
Регистриран: нед авг 26, 2007 1:17 pm
Контакти:

Мнение от blademaster_rado »

1)Когато минералната вода се изкара от кладенеца,тя вече не е минерална.Загубила е голяма част от свойствата си.

2)НЕ.Защото и сега може да ме е излъгал че лъже винаги :c022:

3)Ще съм успял.(Да се проваля.Т.е начинанието ми е успешно извърнеше.Спец съм в тая област :lol: .

4)Щом има вода в тях,зачи ожадняват все някога.Всеки организъм се нуждае от вода.Еволюция...
Ако сте в падащ асансьор, ще се спасите ли, ако подскочите в последната секунда преди сблъсъкът ? :a014:

5)Май не.Пробвал съм го като малък в асансьора.Само ще се размажа в пода му секунда по-късно.
6)Това е строго секретно и не мога да го споделя с вас.Взели са за заложник близките ми.

7)Ще се разпространявам еднакво бързо със светлината на фаровете.Т.е. Аз ще съм светлината г/д.Но фаровете са малко пред мен следователно ще виждам само един светещ обект на стъклото ми.

8)Имат пипала.Това са еволюирали крайници.

9)Разбира се.Ти как пикаеш под вода ? :c022:
Mega
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пет ное 23, 2007 5:02 pm
Контакти:

Мнение от Mega »

reeves написа:QUOTE(reeves @ Mar 14 2008, 07:16 PM) 5. Ако сте в падащ асансьор, ще се спасите ли, ако подскочите в последната секунда преди сблъсъкът ? :a014:
За тва казаха в едно предаване по Дискавъри-Mythbusters. Оказа се, че няма да се спасите май, но не помня защо.
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср май 16, 2007 7:34 am
Контакти:

Мнение от KristinManukian »

reeves написа:Цитат(reeves @ Mar 14 2008, 06:16 PM) След като всички се смятат за достатъчно интелигентни, може ли някой да отговори на "Въпросчетата на Джон Тикъл" - част от предаването 'Brainiac" ? :P
1.Казват, че минералната вода се движи във вулканичните планини от хиледолетия, защо тогава има срок на годност ? :a014:

ОТГОВОР: КОГАТО ИЗЛЕЗЕ ОТ ТАМ ВЕчЕ Е ОКИСЛЕНА. +ТОВА МИНЕРАЛНАТА БОТИЛИРАНА ВОДА СЕ ООБРАБОТВА С ОЗОН.

2. Ако някой ви каже, че лъже винаги, ще му повярвате ли ? :a014:

ОТГОВОР: НЕ

3. Ако се опитате да се провалите и успеете, ще сте се провалили или ще се успели ? :a014:

ОТГОВОР: щЕ СИ УСПЯЛ ДА СЕ ПРОВАЛИш

4. Рибите ожадняват ли ? :a014:

ОТГОВОР: ДА, ВОДАТА ИМ ТРЯБВА ЗА ДА ИЗВЛЕКАТ КИСЛОРОДА

5. Ако сте в падащ асансьор, ще се спасите ли, ако подскочите в последната секунда преди сблъсъкът ? :a014:

ОТГОВОР: НЕ

6. Защо има лампа във хладилника, а във фризерът няма ? :a014:

ОТГОВОР: МОЖЕ ДА ИМА И ЛАПМА ВЪВ ФРИЗЕРА, НО щЕ БЪДЕ ДОСТА СКЪПА

7. Ако сте във кола и се движите със скоростта на светлината, какво ще стане когато включите светлините ? :a014:

ОТГОВОР: НЯМА ДА Я ВИЖДАМЕ

8. Октоподите имат крака и ръце, или само крака ? :a014:

ПИПАЛА

9. Възможно ли е да плачете под вода ? :a014:

ОТГОВОР: НЕ, щЕ СЕ УДАВИш, ПРИ ОПИТ ДА ПОДСМЪРчАш

За сега толкова.
Последна промяна от KristinManukian на пет мар 14, 2008 6:55 pm, променено общо 1 път.
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Регистриран: чет дек 30, 2004 7:31 am
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

Mega написа:QUOTE(Mega @ Mar 14 2008, 08:19 PM) За тва казаха в едно предаване по Дискавъри-Mythbusters. Оказа се, че няма да се спасите май, но не помня защо.
Доколкото си спомням беше защото не можеш да скочиш - за да пада един асансьор и да не го спрат спирачките му (не вярвайте на филмите - IRL те не отказват - рязането на въжето е пълна холивудска простотия :) ) трябва ДОСТА голяма скорост -> нямаш достатъчно енергия да се отделиш от пода.
Последна промяна от blood_dodo на пет мар 14, 2008 7:38 pm, променено общо 1 път.
QUOTE (dim4o)Пияници пусштиняци и завирачи под каосовото бюро сте виййй[/quote]
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

Цитат4. Рибите ожадняват ли ?a014.gif

ОТГОВОР: ДА, ВОДАТА ИМ ТРЯБВА ЗА ДА ИЗВЛЕКАТ КИСЛОРОДА[/quote]

Е това изби "рибата".Криси правиш ли разлика между нуждата от вода(жажда) и нуждата за въздух?Струва ми се, че не...

Едит: Колкото до въпроса с асансьора....

Главните 2 сили, които действат при падането на асансьор(ако приемем триенето за пренебрежимо малка величина) са кинетичната и потенциалната енергия(тук пренебрегваме ротационната кинетична енергия и еластичната потенциална енергия)

Та асансьора има пълна механична енергия Е(к)+Е(р).

Това е равно на :

(m.v^2)/2 + mgh

За да може тялото да се отблъсне, трябва да приложи сила по-голяма от горната спрямо асансьора, в обратна посока(нагоре).

Ако m=500 кг.(за асансьора)
h=20 м.
g~10 m/s^2
v=10 m/s

Е(m)=(500.100 kg.m^2/s^2)/2 + 500.20.10 kg.m^2/s^2 = (250.100 + 200.500) kg.m^2/s^2 = 100.1250 kg.m^2/s^2 = 10^3.125 kg.m^2/s^2 = 125 kJ енергия.

Е = m.F =>

Човек трябва да приложи(ако тежи 100 кг.) ~ 125.1000/100 = 1250 N сила, което означава да оттласне ~ 12 пъти собственото си тегло ... та...извода е - не стойте в падащ асансьор :)
Последна промяна от Fallen_angel на пет мар 14, 2008 9:21 pm, променено общо 1 път.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Отговори

Върни се в “Off Topic”