История

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
duinox
Полковник (Colonel)
Регистриран: съб яну 21, 2006 6:04 pm
Контакти:

Мнение от duinox »

я да ви питам тук един въпрос,че таман ще ми помогнете малко и за училище!

Какви личностни качества притежават "вождовете" на Германия и СССР? (става въпрос за Сталин и Хитлер)

ПП: спомням си че имаше хора на който историята им беше интересна и се надявам да ми помогнете малко :)
Последна промяна от duinox на пон фев 18, 2008 8:53 pm, променено общо 1 път.
Победата Ще Бъде Наша
Mega
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пет ное 23, 2007 5:02 pm
Контакти:

Мнение от Mega »

Това върши ли ти някаква работа?

Сталин

Хитлер
Последна промяна от Mega на пон фев 18, 2008 8:58 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
duinox
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от duinox »

дайте да ударим един спор дет се вика не линкове тях и сам мога да си ги намеря :) искам да видя знания
Победата Ще Бъде Наша
??????? debel
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб фев 25, 2006 11:48 pm
Контакти:

Мнение от ??????? debel »

И двамата са лидери на световни сили, които са участници във втората световна война. Избили са милиони хора по еднакво безмилостен начин. Боклуци! Хитлер е притежал болна амбиция да покори света и да създаде третия райх, който щял да съществува 1000 години. Избил е милиони еврей, славияни, цигани, хомосексуалисти и всякакви други, които не са били представители на арийската раса. Сталин е защитил територията на своята държава избивайки милиони чужди и собствени хора... пращал ги е лагери и т.н. В края на краищата, Сталин постига това, което Хитлер не успява - превръща своята държава в супер сила! Германия еразбита и окупирана, което ако Хитлер беше победил щеше да се случи с Русия. debel out.
1234
Skullcollector`
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон дек 17, 2007 3:26 pm
Контакти:

Мнение от Skullcollector` »

Хмм за Сталин знам малко и то,това което знаят всички.Може би нещо,което не знаят някои е,че той е абсолютен "мелез".Има какви ли не корени в потеклото си(не мога да изброя,защото историята ми е слаба,но това го знам),както и всички "комунистически вождове на СССР".
Хитлер...
освен това,което каза дебел да си позволя да допълня...
Той 100% имаше нещо НЕарийско в кръвта си...
дори мисля,че има еврейски корени(но не съм сигурен какво точно)...
със сигурност не е чист германец...
стига до званието "Фюрер" по абсолютно случаен начин.От най-обикновен "г*золижещ редник"(както го характеризира един от маршалите по това време,чието име не помня) се превръща в най-ужасяващия диктатор в световната история.
Той си е нямал и ни най-малко понятие от воденето на военни действия,НО е знаел как да си подбира генералите и това много му е помогнало.Дефакто той е поставял целите,а те са намирали начините за постигането им.
Интересно за него е,че е абсолютна МИШКА.
Той е припадал при вида на кръв.(ФАКТ!)
Четох преди години,че веднъж решил да "посети" готвача си,но той така се изплашил при вида на "Фюрера",че се порязал,ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР ...изпаднал в безсъзнание (ОМГ какъв водач ...)
Знам и някакви пикантни историйки за него и жена му ...
ама толкова ми се спи,че едва ли ще ги представя в пълния им блясък...

едит:
Ам сега се сетих,че "подбора" за газовата камера е ставал по 2 основни фактора:
1.Нямаш ли светла коса и сини очи-гориш ...
2.Нямаш ли определен ръст-пак гориш

@Fallen-Прав си,че е ефрейтор и казах,че е евреин,но не бях сигурен :P
Дааааа сега си припомних и малко за Сталин :) ...
от ЕГН-то почнах да забравям :)
по история си добър (явно),ама по английски хич те няма ...
чете се Скул :P
Последна промяна от Skullcollector` на пон фев 18, 2008 9:59 pm, променено общо 1 път.
[quote="gajet_killer"]Цитат(gajet_killer @ Sep 3 2009, 19:06) Дай на българина злободневие в изобилие и му гледай глупостта.[/quote]

[b]Имаш или нямаш,мозък не се продава наливен ;)[/b]

ЦитатНе съм се крил :) даже имам доста битки просто не сам ги качвал в форума :) защото не изскам и сам си ги запазил на пц то :d такаче не ми казваи че сам се крил при положение че не знаеш как сам играл през [b]детмача[/b] !!! :P[/quote]
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

Mega, тия линкове не само че са с малко информация, ами са писани и от ..айде да не казвам.Мога специално за Сталин(без да се има предвид в кой съюз играя) да ти напиша много неща, просто защото доста книги, които съм чел са го засягали в изложението си.Накратко казано - да, бил е злодей, може би по-голям и от Хитлер.Но като политически гений е може би ненадминат в света до сега.Успява да направи неща, които малко хора са си мечтали да направят и да надхитри противници от най-висока класа.Ленин преди смъртта си предупреждава съпартийците си, че трябва да отстранят Сталин, но те си мислят че е просто глупак.После Сталин ги отстранява един по един чрез тактиката "разделяй и владей".Първо насъсква всички срещу един.След това срещу втори и т.н.Зиновиев, Каменев, Бухарин, Троцки - повечето от известните, както и още десетки други.

@Скъл - Хитлер е бил ефрейтор, само за протокола.Освен това е евреин - Адолф Шикългрубер е истинското му име.
Последна промяна от Fallen_angel на пон фев 18, 2008 9:54 pm, променено общо 1 път.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
FEAROTH
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср авг 17, 2005 8:23 pm
Контакти:

Мнение от FEAROTH »

Колкото и да плюете Хитлер, трябва да се отбележи, че при него Германия взима пълен реванш от Франция за Версай и то за няма две седмици ! Като е бил толкоз некадърен, а те толкова яки, защо не са спряли бронираните дивизии ? Битката с Русия, е ако е било само Германия срещу Русия вероятно изходът от войната е щял да бъде друг... факт е обаче, че след капитулацията на Италия и свалянето на Дучето ( мусолини, основоположникът на фашизма ), италиански войски биват изпратени към Русия за да се бият с армията на третия райх... Американците и те помагат, къде с въоръжаване къде със самолети и флот... И решителната битка при Курската дъга, най - голямата танкова битка е просто резултат от изтощаването на Немската армия. Десанта в нормандия тотално ликидира шансовете на Третия райх за победа.

[b]White Pride World Wide[/b]
Skullcollector`
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон дек 17, 2007 3:26 pm
Контакти:

Мнение от Skullcollector` »

Нещо,което не се каза,но FEAROTH загатна е,че:
много хора бъркат фашизма с нацизма
единственита разлика:
фашизъм-Италия
нацизъм-Германия
идеи едни и същи
@FEAROTH-никой не казва,че Германия при Хитлер Не е била велика,
НО аз лично не се възхищавам особено на "хора"(в кавички) с болни мании за величие и подобна политика ...

Сега се сетих за някои извръщения по Хитлерово време ...
как са одирали живи хора в концлагерите ...
има и други ...
ама аз поне искам да спя,а не да мисля за подобни деяния ...

Edit:Ам Фолън,ш'ти са дУверя за различните идеи ...
ама да ги разясниш ?
че базата данни дава заето в момента ...
Последна промяна от Skullcollector` на пон фев 18, 2008 10:24 pm, променено общо 1 път.
[quote="gajet_killer"]Цитат(gajet_killer @ Sep 3 2009, 19:06) Дай на българина злободневие в изобилие и му гледай глупостта.[/quote]

[b]Имаш или нямаш,мозък не се продава наливен ;)[/b]

ЦитатНе съм се крил :) даже имам доста битки просто не сам ги качвал в форума :) защото не изскам и сам си ги запазил на пц то :d такаче не ми казваи че сам се крил при положение че не знаеш как сам играл през [b]детмача[/b] !!! :P[/quote]
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

FEAROTH, вземи се запознай с фактите и не приказвай глупости ;) Германия е обречена години преди Курската дъга. ;) Ако ще американците и другите да бяха гледали - пак щеше да е обречена, просто Нормандия прави края много по-близък.Германия е можела да капитулира още през 1941 година, но Хитлер прави нещо, което СССР не очаква и е противно на всякаква логика - напада.А датата 6 юли 1941 е била стартова за операция....хм, май се казваше "Тайфун".Накратко - СССР е планирал да удари съюзниците си с нож в гърба.

П.П.Моля ви - ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ ФАШИЗЪМ И НАЦИЗЪМ!!!Това са две РАЗЛИЧНИ неща.Не само заради държавите, в които са на почит, но и в ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ИДЕИТЕ СИ!

П.П.2 Фиър - германците ги боли фара, че са се били с недъгавата италианска "армия".Ако беше запознат с фактите, щеше да знаеш как италианците претърпяват фантастичен погром срещу могъщите гръцки и албански войски.А да....и в Африка ги бият като маче о дирек.Та тряа чичо им Адолф да им спасява задниците от невероятен позор.Нужно ли е да обяснявам и да правя сравнения между гръцката/албанската/либийските армии и тази на Германия, за да ти стане ясно какъв фактор са били мижавите жабари?
Последна промяна от Fallen_angel на пон фев 18, 2008 10:22 pm, променено общо 1 път.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
duinox
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от duinox »

мен ми харесва адски много специално една много готина постъпка на Хитлер- след като превзема Франция и те са готови да капитолират Хитлер специално поръчва да бъде намерена караваната в която се е била подписал Версайския мирен договор- направо се е изгаврил с французите :)
Победата Ще Бъде Наша
Отговори

Върни се в “Off Topic”