ВЪПРОС

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
CORWIN
Майор (Major)
Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
Контакти:

Мнение от CORWIN »

А бреееее подрастващите.... я да ви питам нещо.....

как е правилно да се обръща чиляк към една дама:

1. ..... моля Ви госпожО .....
2. ..... моля госпожА ......
3. ...... ако обичате другаркО ....
4. ...... моля другаркЕ .....
5. .... а бре моля Ви МАДАМ ....

че не не мога да си поискам......., книжовно.... ша вземат да ма помислят за простак ;)
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.

[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]

[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.

Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Из наръчника на Скорпиона: Никога не ползвайте обръщението "Госпожа" или "Госпожо" ......шанса да ви се даде нещо намалява драстично при ползването на горните две обръщения :)
Потребителски аватар
maks
Сержант (Sergeant)
Регистриран: нед май 28, 2006 10:19 am
Контакти:

Мнение от maks »

из моя речник казвай направо "ама оу" :)
[url=http://met.hit.bg][/url]
[url=http://prize.bg/myzrael][/url]
fennabarca
Редник (Private)
Регистриран: вт ное 13, 2007 12:16 am
Контакти:

Мнение от fennabarca »

аз така съм чувал ......
Мило и слънце са двете най-подходящи и използвани обръщения :)
gonzosmile

Мнение от gonzosmile »

Въпросът пак опира до това какво ще си искаш и естественно кой ще го иска ...
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср ное 29, 2006 7:50 pm
Контакти:

Мнение от Stankata »

Хей маце ... :)

пп: Бих желал да Ви помоля, госпожо, да ...
Така звучи ... добре ;)
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
Потребителски аватар
JackDaniels
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
Контакти:

Мнение от JackDaniels »

2 и 4 са правилни(неизползваеми), но най правилно е да не категоризираш, използвай учтива хорма като - "извинете", "ако обичате", "бихте ли", "заповядайте" и т.н., важното е само да не категоризираш хората, дори и на омъжена 40 годишна жена не и е приятно да и казваш госпожа, леле от 1 клас не съм казвал "другарке" ... :)

ПС Използвай англоезичните (мис vs мисис) ако жената не е умна, би го приела като комплимент ;)
Последна промяна от JackDaniels на съб фев 02, 2008 11:39 am, променено общо 1 път.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

gonzosmile написа:Цитат(gonzosmile @ Feb 2 2008, 12:32 PM) Въпросът пак опира до това какво ще си искаш и естественно кой ще го иска ...
Каквото и да искаш, както каза Джак, използваш "Мис" и вече си с 15-20% напред :)

Използването на безлични обръщения също е вариант, но при тях ефекта е по-малък. Всяка жена има нужда от внимание и е хубаво обръщението да е пресонализирано.
fennabarca
Редник (Private)
Регистриран: вт ное 13, 2007 12:16 am
Контакти:

Мнение от fennabarca »

CORWIN написа:QUOTE(CORWIN @ Feb 2 2008, 12:12 PM) А бреееее подрастващите.... я да ви питам нещо.....

кой подрастващ , ще използва думите МИС, госпожо, госпожа и прочие
gonzosmile

Мнение от gonzosmile »

аз пък предпочитам мадам :) - френското винаги е било едно рамо напред ;)
затова и въпросът е какво ще искаш, ама предполагам накъде ще избие тая тема, така че, аз излизам аут :)
Отговори

Върни се в “Off Topic”