Книги

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
Потребителски аватар
xaxaxa
Сержант (Sergeant)
Регистриран: ср ное 23, 2005 6:17 pm
Контакти:

Мнение от xaxaxa »

Идеята ми е всеки да сподели какво чете в момента и да спомене какво му харесва и какво не в книгата. Така преди някой да попита защо пускам темата в този раздел, постнал я, за да не се оспами с мнения от рода на "Ъъъ кфо е тфа книга?". Все пак си мисля, че прочитането на някои споменати тук заглавия ще подобри стила на пишещите в този раздел и се надявам да се намери някаква връзка с Лично творчество.
Така първи започвам аз..
Отдавна се канех да прочета Песен за Огън и Лед на Мартин, но по една или друга причина чак сега имах възможност да се запозная с поредицата му. За първите 150-200 стр. които съм прочел от Игра на Тронове мога да остана само доволен. Чете се на един дъх, историята се развива в огромни мащаби и е доста интересна (не започва мудно като много други фентъзита). Най-много обаче ми се понрави атмосферата, която напомня повече на реалността със своя мрачен характер отколкото на някой измислен свят. Героите не са черни/бели (зли/добри), а доста добре дълбоки и пълнокръвни.
Засега единственият минус, който откривам е, че няма карта, което за книга с такъв мащаб е просто неподостимо.
П.П Надявам се и други да ме последват :a055:
[color=#FF0000]Nil Mortifi, Sine Lucre[/color]
Dark_Stalker
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср юни 29, 2005 9:46 pm
Контакти:

Мнение от Dark_Stalker »

Много хубава тема, но предполагам няма да е от наи-популярните за съжаление...
Та, в момента чета Поредицата "Тъмната Кула" на Стивън Кинг и мисля че това е наи-добрия му роман в цялото творчество.И аз отдавна се бях наканил да я почна, но поради една или друга причина я започнах едва сега.Не мога да кажа че има нещо което да не ми харесва в тази поредица, за разлика от "Очите на Дракона"които започнах с големи очаквания и накрая останах много разочарован.Атмосферата цялата поредица за"Кулата е напрво невероятна, надали има друг писател които може по този начин да съчетае реалност,фентъзи и щипка от дория див запад в един роман, които направо те оставя без дъх и което е по важното-внушава ти да се замислиш, доколко е реален светът в които живеем.
Е това е от мен ако има и други почитатели на Стивън Кинг са добре дошли....хе хе :a055:
Последна промяна от Dark_Stalker на пон яну 07, 2008 5:31 pm, променено общо 1 път.
[quote="Ray B."][i][color=blue]" Anything you dream is Fiction,
and anything you accomplish is SCIENCE.
The whole history of Mankind is nothing but-
SCIENCE FICTION "
[/color][/i][/quote]

[url=http://snimki.animes-bg.com/search.php?search_user=zlosterr][color=blue]My Pictures[/color][/url]
Потребителски аватар
expendable
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: ср яну 18, 2006 12:29 am
Контакти:

Мнение от expendable »

....
Последна промяна от expendable на пон юли 24, 2017 2:10 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
xaxaxa
Сержант (Sergeant)
Контакти:

Мнение от xaxaxa »

За мен Стивън Кинг има само една хубава поредица и тя наистина е Тъмната Кула. Доста плюсове могат да изредя и нито един няма да е незаслужен. Отколкото до аватара ми, фен съм на уъркшоп и то голям, но не съм от големите риби така да се каже. Тъжно ми е, че скоро наближава последният брой на моето любимо списание, но.... такъв е живота.
Dark_Stalker
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от Dark_Stalker »

xaxaxa написа:QUOTE(xaxaxa @ Jan 7 2008, 07:36 PM) За мен Стивън Кинг има само една хубава поредица и тя наистина е Тъмната Кула. Доста плюсове могат да изредя и нито един няма да е незаслужен. Отколкото до аватара ми, фен съм на уъркшоп и то голям, но не съм от големите риби така да се каже. Тъжно ми е, че скоро наближава последният брой на моето любимо списание, но.... такъв е живота.
Извиняваи, но правилно ли те разбрах "ПОСЛЕДЕН БРОЙ" , да не би пак да са затънали до шията.Понеже от 3-4 месеца не съм си купувал списанието нити пък съм влизал в прослувутия "Невиждан до сега в България" сайт, маи съм пропуснал новината.То още с решението да махнат DVD-то и да вдигнат цената изгубиха доста читатели, жалко защото стилът им на писна ми допадаше........
SCIENCE FICTION "
[/color][/i][/quote]

[url=http://snimki.animes-bg.com/search.php?search_user=zlosterr][color=blue]My Pictures[/color][/url]
Потребителски аватар
xaxaxa
Сержант (Sergeant)
Контакти:

Мнение от xaxaxa »

Мда за съжаление уъркшоп спира след този брой. А иначе поради някакви си причини точно последните 3 месеца не е излизал брой :p015: Последният е с Биошок на корицата... Иначе стила им е уникален и много хора си го купуваха не заради игрите ами заради снейка, дъфера, дууми, коралски и т.н.
Потребителски аватар
expendable
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: ср яну 18, 2006 12:29 am
Контакти:

Мнение от expendable »

....
Последна промяна от expendable на пон юли 24, 2017 2:10 pm, променено общо 2 пъти.
Потребителски аватар
sin_zaek
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб сеп 03, 2005 7:33 pm
Контакти:

Мнение от sin_zaek »

xaxaxa написа:QUOTE(xaxaxa @ Jan 7 2008, 06:58 PM) Така първи започвам аз..
Отдавна се канех да прочета Песен за Огън и Лед на Мартин, но по една или друга причина чак сега имах възможност да се запозная с поредицата му. За първите 150-200 стр. които съм прочел от Игра на Тронове мога да остана само доволен. Чете се на един дъх, историята се развива в огромни мащаби и е доста интересна (не започва мудно като много други фентъзита). Най-много обаче ми се понрави атмосферата, която напомня повече на реалността със своя мрачен характер отколкото на някой измислен свят. Героите не са черни/бели (зли/добри), а доста добре дълбоки и пълнокръвни.
Засега единственият минус, който откривам е, че няма карта, което за книга с такъв мащаб е просто неподостимо.
П.П Надявам се и други да ме последват :a055:
по препоръка на човек, когото ценя много и аз в момента чета същото... довършвам точно първата книжка и ме чакат и останалите...
доволна съм от това че се вслушах в препоръката.. а това, което казваш за картата... ами представяй си го.. защо трябва някой да ти го е нарисувал...
иначе.. като прочета и четирите излезли за момента (нали са толкова?) или дори преди това с въпросния човек ще заформим едно обсъждане на дълго и на широко на героите и всичко останало ....

Dark_Stalker написа:QUOTE(Dark_Stalker @ Jan 7 2008, 07:30 PM) Много хубава тема, но предполагам няма да е от наи-популярните за съжаление...
Та, в момента чета Поредицата "Тъмната Кула" на Стивън Кинг и мисля че това е наи-добрия му роман в цялото творчество.И аз отдавна се бях наканил да я почна, но поради една или друга причина я започнах едва сега.Не мога да кажа че има нещо което да не ми харесва в тази поредица, за разлика от "Очите на Дракона"които започнах с големи очаквания и накрая останах много разочарован.Атмосферата цялата поредица за"Кулата е напрво невероятна, надали има друг писател които може по този начин да съчетае реалност,фентъзи и щипка от дория див запад в един роман, които направо те оставя без дъх и което е по важното-внушава ти да се замислиш, доколко е реален светът в които живеем.
Е това е от мен ако има и други почитатели на Стивън Кинг са добре дошли....хе хе :a055:
може да прозвучи грубо.. но... ти всъщност какво си чел на стивън кинг?
с "тъмната кула" специално не съм запозната (въпреки че смятам да поправя този пропуск в скоро време), но съм чела доста други неща и макар че не съм му фен, признавам че има много книги, които си заслужават да бъдат прочетени...
за "очите на дракона"... на мен лично ми направи много голямо впечатление.. може би точно защото не очаквах нищо подобно...
Последна промяна от sin_zaek на пон яну 07, 2008 6:48 pm, променено общо 1 път.
Dark_Stalker
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от Dark_Stalker »

sin_zaek написа:QUOTE(sin_zaek @ Jan 7 2008, 08:37 PM) може да прозвучи грубо.. но... ти всъщност какво си чел на стивън кинг?
с "тъмната кула" специално не съм запозната (въпреки че смятам да поправя този пропуск в скоро време), но съм чела доста други неща и макар че не съм му фен, признавам че има много книги, които си заслужават да бъдат прочетени...
за "очите на дракона"... на мен лично ми направи много голямо впечатление.. може би точно защото не очаквах нищо подобно...
Ами не предендирам да съм чел всички книги на Стивън Кинг, Но мога да направя един списък за теб:
1. "То" и сериала
2. "Кери"
3. "Сейлъмс Лот" - ако направят филм няма да е зле, но да е добър поне колкото "Дядо Праз" на Тери Прачет
3. томовете с разкази "4 след Полунощ" - включително с "Критерсите"
4.и др. но в момента съм на няколко Бири и не мога да мисля :dizzy: :a055:
И ако позволиш ще добавя и "Томичукалата" на ПОПРАВКА - Стивън Кинг
'sin_zaek' написа:с "тъмната кула" специално не съм запозната (въпреки че смятам да поправя този пропуск в скоро време)
Непременно го направи, няма да съжаляваш.

ПС:А за "Очите на Дракона" ако не знаеш, този роман първоначално е възникнал като разказ-приказка за малката дъщеря на Стивън Кинг и точно там , маи за пръв път се появява на сцената и магьосника "ФАНГ/Маерлин" които е и един от главните герои в "Тъмната Кула"
Последна промяна от Dark_Stalker на вт яну 08, 2008 5:44 pm, променено общо 1 път.
SCIENCE FICTION "
[/color][/i][/quote]

Потребителски аватар
italianpower
Редник (Private)
Регистриран: нед мар 11, 2007 9:24 pm
Контакти:

Мнение от italianpower »

Към хахаха и заека - поредицата е прекрасна, чел съм и четирите издадени книги, лошото е, че от много време Мартин не е издавал книга от поредицата. Според официалиня му петата част - Танц с дракони ще излезе в щатите към есента на 2008, тоест при нас някъде декември 2008. ;) Много от неговите фенове се оплакват, защото книгата трябваше да е завършена доста отдавна(Пир за врани, четвъртата част излезе в БГ преди година и половина ако не се лъжа).
Впрочем, Мартин е известен като автор който без да му мигне окото коли дори най-главните герои ;)
Колкото до това, което чета в момента - ами, голям фен съм на трилърите, особено на Матю Райли, екшънът в книгите му е буквално нон-стоп, препоръчвам го на всеки. Чел съм всичките му 6 издадени на български книги и чакам този месец да излезе седмата книга :)
Освен това смятам да си взема Децата на Хурин на Толкин, чух, че била много добра :)
След това(февруари даже може и по-нататък) почвам Колелото :)

п.п. За картата - в Пир за врани е нарисувана на първите две-три страници ;)
Последна промяна от italianpower на пон яну 07, 2008 8:35 pm, променено общо 1 път.
[url=http://imageshack.us][/url]
ЦитатMiuMiu: MIke, what do u prefer: N*SYNC or BackstreetBoys?
Mike: slow death[/quote]
Отговори

Върни се в “Лично Творчество”