Дискусионна стая

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
Потребителски аватар
Sabret00th
Майор (Major)
Регистриран: пон яну 09, 2006 7:43 pm
Контакти:

Мнение от Sabret00th »

Обещах новости в Лично Творчество, ето ги и тях....дискусиите ще бъдат на различни теми, където всеки ще може да изкаже своите "за" и "против".
"Истината се ражда в спора." , беше казал някой... ;)
Та така, първата ни дискусия ще е на тема " От I-во или от III-то лице е по-добре да се пишат разказите?"

Личното ми мнение вследствие разговори с приятели е , че за единичен разказ е по-добре да е от трето лице, но при писането на дълъг разказ пасва повече първо лице, тъй като по един или друг начин се обвързваш с героя и така или иначе влагаш от себе си в него.....

Вие какво мислите?
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
Потребителски аватар
TheBeast
Майор (Major)
Регистриран: пет юли 15, 2005 8:52 am
Контакти:

Мнение от TheBeast »

Естествено,че и аз ще се обадя......То ако имаше някой друг освен дежрните,хубаво щеше да е,но по темата:

Според мен от 1во лице си е най-добре,защото все пак ти пресъздаваш ситуацията и твоя лирически герой има малко или много от твоите черти.И ти гледаш през неговите очи.Просто досега не съм си представял в 3то лице-има възможности,но за да се усети по-пълно един разказ то той трябва да е 1во лице....
The old dog has some new tricks in his sleeve...
Потребителски аватар
Wolfy
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: съб окт 15, 2005 7:42 am
Контакти:

Мнение от Wolfy »

Здравейте,приятели! Дзверо напълно съм съгласен с теб. Първо лице е много готино за мен,чувствам се като героя си,аз съм героя. Неща от него са в теб,черти,характер,реплики и т.н. Се едно си ти в някакъв друг свят.
При първо лице,като че ли по се вживяваш в героя си,поне аз,за да се почувствам като него,трябва да е в първо лице. Но не се съмнявам,че някой хора получават достатъчно вдъхновение и в трето лице. Трето лице като че ли е повече за разкриване на героя по-подробно, някак си описваш героя,вникваш в чувствата му ,в действията му, по-подробно описание,по-задълбочено.

Но за нашия екшън стил на писане......най-добре първо лице. хи хи
Потребителски аватар
small_elf
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед сеп 17, 2006 2:45 pm
Контакти:

Мнение от small_elf »

Зависи - от героя, от историята, от сюжета, от това какво искаш да кажеш. Аз лично харесвам и от двете, но зависи от ситуацията - ако имаш един главен герой или пък си се концентрирал само върху него е по-добре да разказваш в първо лице. Ако историята се гради на много второстепенни герои е по-добре от трето лице. Според мен като цяло от трето лице се разгръща сюжета, докато от първо лице се набляга на чувствата, мислите, подбузите и други подобни на разказвача. Има вариант да се комбинират или да се разказва от лицето на няколко герои - на мен лично така ми харесва най-много, защото хем се разгръща сюжета, хем се получава по-добра психологическа картина.
Ай ем бак!
debnadaviebna
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 29, 2005 12:20 pm
Местоположение: Близо до местопрестъплението, интереси: виж ми ника па пак ме питай, професия: дебнещ да ебне
Контакти:

Мнение от debnadaviebna »

третото лице рулззз, винаги в трето лице пиша
debnadaviebna was here

http://bullschmeiser.blogspot.com/ станах блогър

съществува единствено хаос и простотия
[quote="аватара на paksizabravihpass-a6efe"]this person's picture is too sexy to be displayed[/quote]
олимпийски шампион по псуене
Потребителски аватар
????
Полковник (Colonel)
Регистриран: пет юни 17, 2005 9:28 pm
Контакти:

Мнение от ???? »

/off: Сабре, в спора се раждат истини, ама спорни ;)
[color=#8B0000][b]I Now Issue The Call Are You Ready To Fight
Fight All Together As One For The Right
To Be Free Once Again
Tonight We Will Win[/b][/color]
Потребителски аватар
Sabret00th
Майор (Major)
Регистриран: пон яну 09, 2006 7:43 pm
Контакти:

Мнение от Sabret00th »

Ахил написа:Цитат(Ахил @ Sep 25 2007, 02:31 PM) /off: Сабре, в спора се раждат истини, ама спорни ;)
Които пораждат нови спорове, та да има с какво да се занимаваме. А наздраве! : :a055:
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
Потребителски аватар
????
Полковник (Colonel)
Регистриран: пет юни 17, 2005 9:28 pm
Контакти:

Мнение от ???? »

Наздраве да е ;)
[color=#8B0000][b]I Now Issue The Call Are You Ready To Fight
Fight All Together As One For The Right
To Be Free Once Again
Tonight We Will Win[/b][/color]
Потребителски аватар
LorD DemoniC
Майор (Major)
Регистриран: чет сеп 15, 2005 6:54 am
Контакти:

Мнение от LorD DemoniC »

Много зависи кой "разказва" разказа ;)
DeadMan
Майор (Major)
Регистриран: пет окт 14, 2005 2:23 pm
Контакти:

Мнение от DeadMan »

Според мен, разказ от първо лице е най-пълен, когато не е предаден от 1 гледна точка...Гледайки само през едни очи, се разкрива само виждането за света на техния притежател - докато при 2 или 3, те се преплитат и образите стават по-пълни...
Като цяло съм повече за писането в трето лице, но всичко си е и до автор в края на краищата. Чел съм великолепни романи и в първо, и в трето лице(дори сега чета Стивън Кинг и да ви кажа - тоз човек е майстор на описанието в трето лице...малко думи, пълна картина).
[i]Dread One[/i]
[i]Better dead and walking than alive and crawling.[/i]
Отговори

Върни се в “Лично Творчество”