Какво ви дава и ви отнема Булфлеет? Често ние, ”журналистите” ви задаваме тоя въпрос. Знаете ли какъв е моят отговор на първата му част? Благодарение на Булфлеет имах възможността да се запозная и контактувам с много хора. Някои от тях вече съм забравила, други ще си спомням по ник, а трети ще останат завинаги в спомените и сърцето ми. Ако преди ми кажеха,че ще се смея и плача заедно с някой , когото зная само "от кабела", щях да се изсмея. Аз да избръмча толкова много ? Никога ! Никога не казвайте ”никога”!
Почти две години съм в играта. Учихме за изпити, подготвяхме се за балове, заедно бяхме в скръбта и радостта, плаках и се смях .... но не мисля,че съм избръмчала. В едно лично Svarog ми написа :
Svarog написа:Първо нека да помислим какво е играта? За някои е средство за избиване на комплекси, за други - средство за забавление.
Във всички случаи, искаме или не, поради характера на играта се запознаваме с нови съвсем реални хора, някои от които достойни, а други не. Не деля отношението си към хората на две, т.е. за хора играещи БФ и хора, които не играят БФ и едва ли някой го прави.
А дали само той мисли така? Спонтанно реших да направя анкета, за да науча какво е мнението и на другите. Ето какво попитах настоящи и бивши играчи:
Код: Избери всички
1. С кой ник играеш и в коя вселена? (ако вселените са повече, може да напишеш всичките, или само един - по избор )
2. Какво мислиш за отношенията, изградени в БФ? Продължават ли те и в реалния живот? И по какъв начин?
3. Какво би направил в реалния живот за свой познат от играта, ( когото не познаваш на живо), но за когото знаеш, че сега има нужда от помощ.Отговорите не ме изненадаха. Всеки човек е неповторим по характер и по отношението си към другите и затова светът е шарен
Renchi написа: Ами вече не играя bulfleet, но преди играех с ник Renchi. А относно отношенията, изградени в играта мисля, че те могат да продължат дори и извън нея.Не мисля, че е проблем да останем приятели с тези, с които се познаваме и когато отиваме за нещо в града на някой познат от bulfleet не пречи да се видим.Не познавам доста от бившите си съотборници, но за тях бих направила много.Не бих ги оставила в беда или да имат проблем, ако мога да помогна винаги могат да разчитат на мен.Те си знаят колко много си ги обичам всичките ;-)
RoYaL
1. В момента играя с RoYaL във вселена 2, преди бях с hYpN0tic.Играл съм и с други никове по други вселени - пр. Chosen One @ Hardcore.Но сега съм само и единствено във В2.
2. Човек изпитва известна привързаност не само към играта, но и към хората, с които се е запознал в нея (до известна степен те го крепят да играе толкова време). Продължават разбира се - светът е малък
3. Иска ми се да кажа ”бих помогнал”, но когато не се конкретизира точен човек и проблем, не мога дам и точен отговор.Не съм се срещал с подобна ситуация, за да я опишаКод: Избери всички
QuanChi
1. Ника ми е QuanChi и играя в първа вселена
2. Отношенията, които се градят в игрите, независимо дали е БФ или която и да е -винаги могат да продължат в реалния живот, стига играчите да играят не за материалното в игрите ( в случая виртуално ) а за тръпката .... както се казва - с душата си.
3. За приятел, с който съм се запознал във виртуалния свят, бих могъл да направя почти всичко... дори и да не съм го виждал личноКод: Избери всички
DIMENTORA
1. Играя в 1.2.3 и хардкора, но в хардкора се отказах, в 1-ва вселена акк-та ми е луд-съм, а в останалите е ДИМЕНТОРА
2. С доста играчи сме в приятелски отношения и си говоря с някои от тях доста често по телефона.
3. Бих му помогнал Storm написа: 1. Ника ми е Storm - играя в 1-ва вселена.
2. В бф срещнах доста приятели. Ама има и доста комплексирани деца с неизживяно детство.Приятелството продължава и в живота с всички от съюза ми. Добър отбор направихме. Жалко, че повечето нямат време за игра.
3. За един дето го знам, ама не го познавам на живо бих го изпратил в болница. А за хората от съюза ми и още няколко човека от GodOfWar ,SEYMOUR и не на последно място BoLdLY бих дал всичко ,с което мога да му помогна .
reeves
здрасти .. за съжление няма кирилица (
1. С тоя ник играя в 1-ва и 3-та ..
2. В бф изградих мисля само положителни язаимотношения .. може би с 1,2 изключения... в реалния живот .. ами едни да други не .. зависи ..
3. Ами бих направил всичко за приятелите си (няма значение че не ги познавам на живо ) бих помогнал на всеки приятел, ако има нужда от моята помощ
Беше ми приятно да ви пиша..
Поздрави reevesКод: Избери всички
Haralambiev
1. Със същия
2. Продължават
3. Каквото трябваVorhees написа: 1 - с ник Vorhees ,уни 3.. Тя свършва/свърши -зависи кога ще пуснеш темата.. Това е.. Принципно играя само в 3та
2. Ами добри отношения изградих с доста хора, с други лоши ,но какво да се прави ... доста уважавам фр-тата от Бф-то .с радост бих пийнал с тях по 1 бира ,защо не и повече? От там нататък ще си проличи..но се вижда ,че са точни пичове..имам предвид всички от моя съюз- 9ти легион. а като цяло за въпроса -продължават при някои ,при други -не ..зависи от обстоятелствата и от други неща
3. Aми зависи какво иска..например доста неща ,аз съм услужлив човек.винаги бих помогнал![]()
KinGbT
1. KinGbT във вселена3.
2. Ами в бф създадох доста приятелства и някои от тях продължават и в реалния живот и мисля че само спечелих от това.Даже бях поканен на сватба но не казвам от кой, все пак аз съм поканен
3. Зависи от ситуацията и от това дали ще е по възможностите ми да помогна ако мога с радост бих помогнал защото всеки човек може да изпадне в беда.Код: Избери всички
Mummu
1. Винаги съм си играл само в първа вселена и само с Mummu
2. Някои продължават, други не. Всичко зависи от теб и човека срещу теб
3. Ще му помогна, ако мога.1.Играя във всички вселени с ник batpec.
2.Играя само от четири месеца и все още нямам много приятели тук, но мисля че има доста готини хора.
3.За приятел винаги съм давал всичко от себе си и в момента има тaкъв човек от играта, на който съм
си предложил услугите.[/quote]
GOGODAN
1.Играл с никовете 5555 и ... другия засега немисля да го казвам.Това ми е 6-ти рунд в играта, играл съм само във вселена 1 и 2 другите са много зле.Когато започна последния рунд във Вселена 1 започнах със акаунт 5555 но след месец игра спрях тъпо ми стана, изчаках вселена 2 да се рестне и готово започнах да играя.
2.Отношенията в играта са добри , но мн се дразня като някои литне по мен , иначе в последно време се скарах с няколко човека , запознах се със REDHOT от ХИЕНИТЕ ( голяма ХИЕНА е ) , и сега вече сме съюзници. В последно време забелязвам тотално вманиячаване в играта което не е добре , поради
факта че спя нощем , ходя по дискотеки , лягам си с ГАДЖЕТО а не с компа и още куп други неща ме
занулиха 3-4 пъти, иначе досега 1 път точно.Това е, за отношенията не мисля че могат да продължат и навън в живота, аз лично с никои не искам да имам нищи общо.
3.Ще помогна доколкото възможно разбира се.
И да кажа благодаря на MAX_STORM , AIRCON И ALTAL че ме научиха да играя играта.
Това е ако имаш други въпроси тук съм, анкетата е добре и ще се получиКод: Избери всички
alex09
1. Внаги се пиша alex09, никога не сам играл с друг ник. Вселените ... играя във вси4ки, обаче ще триабва да се ориентирам само в 1 или най - много 2, защото не може да се обърне внимание на всички и да играеш сериозно
2. Относно отношениаята в БФ - тука намерих много приятели, наистина приатяли.... което е добрата страна на нещата - яинаги с приятелите ще седнем на една маса и ще си поговорим, но те са много точни хора извън БФ - то и в него. Лошото обаче, че позенамирих семейния живот за което ще се постарая дасе реванширам.
3. Честно да отговоря на този въпрос за моите привтели в БФ - то и в живота бих направил всичко, с което мога да им помогна, разбира се ... но хора, които не познавам, едва ли бих тръгнал да им помагам . oleicho написа:
Еми значи аз си играя само с моя си ник и играя в 3 - та сериозно и в 1 - ва от време на време.
За булфа мога да кажа, че през този рунд се запознах с много хора ,но за съжаление само в играта ...
нз какво бих направил на френд от играта но каквото и да е, ще трябва да го опозная по - добре в истинския живот, защото това все пак е игра !
Тук всеки може да бъде какъвто си иска ! Това мисля аз
oleicho
gargaroblaster
Приятно ми е да те чуя MeriAn. Моето мнение е, че вестника беше много ценен. Повече четях него отколкото всичко останало във форума. Ще се радвам, ако пак го има и се надявам администрацията да помисли върху това. Но сега на въпросите ти.
1. Играл съм с различни никове в различните вселени. Но си харесвам този - gargaroblaster.
2. От моя опит мога да кажа, че между много от играчите
се изграждат отлични взаимоотношения вътре в играта и доста често те продължават и след това.
Разбира се много от играчите, с които сам съм приятел, никога не съм ги виждал, но връзката ни е така да се каже съвременна, интернетска Много хора са ми помагали извън играта с различни съвети за разни проблеми по компютъра например пък и по много други въпроси от реалния живот. И аз съм помагал. Освен това с много приятели си чатя и си прекарвам забавно въпреки, че никога не съм ги виждал. А от някои булфлийт приятели зная, че са се запознали реално след това и сега се събират на купони и по други случаи.
3. Бих искал никой приятел никога да няма нужда от помощ. Но в живота често човек изпада в затруднение. На всеки приятел бих се притекъл на помощ, когато се налага. Приятелите се познават точно в такива моменти. Има няколко познати човека от булфлийт, на които имам доверие и бих направил много реални неща. Нищо, че никога не ъм ги виждал черни ли са или бели. Само ще вметна, че един мой съюзник се влюби в едно момиче (тя не е играч), ей така по интернет, а една моя реална позната се омъжи за човек, с който се запозна в интернет. Така че хората могат да се опознаят добре дори без да се докосват първоначално един до друг. Е, после да му мислят , хехе.Код: Избери всички
alxers
Здрасти, ще ти отговоря ако ти е от помощ ще се радвам
1. Играя под имаето alxers във вселена хардкор
2. Мисля, че намирам доста добри познати, с които си изкарвам приятно времето В крайна сметка играта обединява хора близки интереси в областта на развлеченията, така че смятам е нормално да се завръзват добри отношения. Някои от тях продължават на ниво разговори в skype
3. Въпроса е доста абстрактен и затова сложен да речем че бих опитал да помогна с каквото имам възможност в дадения момент.
Поздрави и успех с анкетата Tron написа: 1) Tron - вс. hardcore
2) Аз специално трудно създавам запознаства през интернет, така, че не мога да кажа за отношенията
3) Бих му помогнал, ако съм усетил за себе си, че е свестен човек
1. :)
2. Вече не знам какво да мисля. Наблюдавам странно преплитане на реалността с играта у доста хора.
Заради някаква класация приятели стават врагове, нападат се съюзници, заради форумни драми
довчерашни приятели спират да си говорят. Честно казано започвам да се плаша какво може да причинина човешката психика една игра. Искрено се надявам играта да си остане едно средство за забавление и приятно изкарване на времето. Не искам някой ден да ни пишат по вестниците, че сме назначили щатен психиатър.
3. Зависи за кого. Има хора, на които и въже да се обесят не бих дал, но има и други, на които бих помогнал абсолютно безкористно според силите и възможностите си. И тук нещата опират до конкретен човек.Единият оцеява след тежка катастрофа, но изведнъж светът за него се смалява до размерите на една стая. Дори няколко минути в количката му причиняват много болка и той предпочита да не напуска леглото. И така две години ... Един мъж, едно легло, един компютър и ....булфлийт. Досетихте се, разказвам историята на ВЕС (или ”чичо” както му казваме приятелите)
Преди десетина дни отново влезе в болница за поредната тежка операция. Неизвестността го плашеше, липсваха му приятелите от играта. Лекарите му разрешиха да се логва в играта по за няколко минути от компютъра в кабинета им. Беше щастлив. Радваше се като дете. Но не можеше да злоупотребява с добротата на лекартите. Реши да си купи лаптоп и помоли да му помогнем, за да стане по-бързо.
Един лог написа: 2007-05-22
dylbokovodna_magadaduba: 00:48:28 днес(снощи де) ми се обади чичо
dylbokovodna_magadaduba: 00:48:58 звучеше добре![]()
dylbokovodna_magadaduba: 00:49:46 най - важното - търси да си купи лаптоп, за да може да играе от болницата
Втори лог написа: 2007-05-22
[22.5.2007 г. 17:07:05] Karbankal каза: диос ще му прати лаптоп
[22.5.2007 г. 18:14:04] Karbankal каза: поръчал му е
[22.5.2007 г. 18:14:12] Karbankal каза: утре ще е при него
[22.5.2007 г. 18:14:20] Karbankal каза: лаптоп
[22.5.2007 г. 18:14:27] dylbokovodna_magadaduba каза:![]()
[22.5.2007 г. 18:14:28] Karbankal каза: този е ..........
[22.5.2007 г. 18:14:34] Karbankal каза: незнам ...........
[22.5.2007 г. 18:14:44] Karbankal каза: не мога да се изразявам
[22.5.2007 г. 18:14:59] Karbankal каза: просто нямам думи - за жеста на диос
[22.5.2007 г. 18:15:08] dylbokovodna_magadaduba каза: и аз
.
.
.
[22.5.2007 г. 18:15:40] Karbankal каза: да и то добър
[22.5.2007 г. 18:17:15] dylbokovodna_magadaduba каза: все още имало такива хора![]()
[22.5.2007 г. 18:17:30] Karbankal каза: незнам
[22.5.2007 г. 18:17:32] dylbokovodna_magadaduba каза: мислех си,че са отдавна изчезнал вид
[22.5.2007 г. 18:17:41] Karbankal каза: това е такава рядкост
[22.5.2007 г. 18:18:01] Karbankal каза: те не са се виждали
[22.5.2007 г. 18:18:09] Karbankal каза: само от играта
[22.5.2007 г. 18:18:36] dylbokovodna_magadaduba каза: голямо сърце има
[22.5.2007 г. 18:19:08] Karbankal каза: ти разбираш ли че сега стоя и н езнам какво да му отговарям
[22.5.2007 г. 18:19:29] Karbankal каза: аз просто не вярвах, че има хора
[22.5.2007 г. 18:19:45] dylbokovodna_magadaduba каза: рабирам те
[22.5.2007 г. 18:19:51] dylbokovodna_magadaduba каза: разбирам те
[22.5.2007 г. 18:20:05] dylbokovodna_magadaduba каза: Веско знае ли вече?
[22.5.2007 г. 18:20:11] Karbankal каза: да
[22.5.2007 г. 18:20:17] Karbankal каза: говорих с него
[22.5.2007 г. 18:20:23] Karbankal каза: 2пъти днес
[22.5.2007 г. 18:20:37] Karbankal каза: и му дадох на диос тел
[22.5.2007 г. 18:20:44] dylbokovodna_magadaduba каза: не трябва да се вълнува много преди операцията
[22.5.2007 г. 18:21:14] Karbankal каза: беше малко скапан
[22.5.2007 г. 18:21:18] dylbokovodna_magadaduba каза: но това е страхотна новина за него![]()
Обърнете внимание на времето. По-малко от 24 часа. На 23 май след обяд лаптопът е доставен в болницата. Сега само от доставчиците зависи кога ВЕС ще има нет.И още един лог написа: 2007-05-22
dylbokovodna_magadaduba: 21:20:48 здравей![]()
ХХХ: 21:21:11 здрасти да е
dylbokovodna_magadaduba: 21:21:43 не намирам думи ....
dylbokovodna_magadaduba: 21:21:59 за това, което си направил днес
ХХХ:21:22:08 какво съм направил пак
ХХХ: 21:22:17 днес не съм и шпонкал никой
ХХХ: 21:22:31 нямах време
dylbokovodna_magadaduba: 21:22:34 имаш голямо сърце
dylbokovodna_magadaduba: 21:22:46![]()
ХХХ: 21:22:48 ааа
ХХХ: 21:23:22 ЕИ,не е кой знае какво
Karbankal:
... според мен - това трябва да се знае. Просто са малко такива жестове в този скапан живот и за тях трябва да се говори, а не за кой кого е пребил, изнасилил и т.н