Нещо измислено в час по литература

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
Потребителски аватар
small_elf
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед сеп 17, 2006 2:45 pm
Контакти:

Мнение от small_elf »

Ето едно доказателство ,че часовете по български не са загубено време.Кажете харесва ли ви.

Пътят е дълъг ,но не безкраен.Някой трябва да го извърви ,някой достатъчно силен за това.Кой е той обаче?Някой ,но никой не знае кой точно.Кога, кога ще стане това?Някой ден много скоро съвсем близо във времето.Той ще донесе светлината но трябва да се пази ,да ни пази от мрака в себе си защото той ще го разяде защото този мрак е отрова.Пази се от мрака.
- Кой си ти?
- Аз съм младият ,силният ,смелият.Друго трябва ли да знаеш?
- Не това е достатъчно.
- Мога ли да премина?
- Защо искаш да преминеш?Не е ли твърде опасно, няма ли твърде много неизвестни?Не те ли е страх от непознатото?
- Страх ме е, но не достатъчно.Страхът е съветник, но понякога желанието е по-добър съветник.Би трябвало да знаеш това.
- Откъде идваш?
- От място на раздор.
- Ти не носиш светлина.Ти носиш мрак.Мракът не може да бъде превъзмогнат от друг мрак ,така както огъня не огасва от още огън.Мракът ще стане по-силен.Върви си.
- Не мога.Няма къде да отида.
- Защо си дошъл.Сигурен ли си?Искаш ли го?
- Сигурен съм в желанието си.Искам го, но не за мен.Искам го за другите.
- Те искат ли го?
- Така е най-добре за тях.Ще го разберат.
- Ако не те разберат?Хората не приемат различнотото, то ги плаши ,те не го приемат.
- Не приемат различното ,но приемат доброто.
- А ти знаеш ли кое е добро?
- Това толкова ли е важно?
- Важно е.Всеки приема доброто по различен начин ,но въприетото от един за добро не винаги се приема по същия начин от някой друг.
- Ако премина ще знам кое е добро за всички.
- Грешиш.Пътят крие повече въпроси отколкото отговори.
- Пусни ме!
- Добре, но запомни - пази се от мрака ,от мрака в теб.Останалото ти е известно.
Пътят беше дълъг, но не безкраен.Пътят променя.Мракът е отрова, мракът убива.Накрая остана само мракът ,само смъртта.

П.С.Сори за надписа ама требаше да ида до едното място и да спра за минутка.Иначе - просто си викам "Я дай и аз да напиша нещо загадъчно.Па може и да го продължа.".
Последна промяна от small_elf на ср мар 28, 2007 8:22 pm, променено общо 1 път.
Ай ем бак!
SoulRipper
Полковник (Colonel)
Регистриран: пет дек 30, 2005 8:03 am
Контакти:

Мнение от SoulRipper »

Ко е това ? Звучи ми като някакво пророчесто... :c022:
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Регистриран: чет дек 30, 2004 7:31 am
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

Тука единствения ми отговор е: O RLY? Човек, преди да ни представиш нещо поне малко се постарай. какво те съветвам - следващия път като измислиш нещо си го запиши. После го остави да престои... колкото сметнеш за нужно. Аз на мойте, когато не съм ограничен от времето, ги оставям за едно поне 8-10 часа. После го четеш пак. Редактираш.
И това после ще го довърша - ми довърши си го, или поне го започни, в уърд. Или ноутпад. Или където искаш. Тези 3 реда тука просто не седят...
П.п. ама наистина като пророчество звучи :)

А, аз докато си напиша мнението и продължението дойде :) Добре - игнорирай това което казах.
Последна промяна от blood_dodo на ср мар 28, 2007 6:11 pm, променено общо 1 път.
QUOTE (dim4o)Пияници пусштиняци и завирачи под каосовото бюро сте виййй[/quote]
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
Потребителски аватар
TheBeast
Майор (Major)
Регистриран: пет юли 15, 2005 8:52 am
Контакти:

Мнение от TheBeast »

blood_dodo написа:QUOTE(blood_dodo @ Mar 28 2007, 08:09 PM)
Тука единствения ми отговор е: O RLY? Човек, преди да ни представиш нещо поне малко се постарай. какво те съветвам - следващия път като измислиш нещо си го запиши. После го остави да престои... колкото сметнеш за нужно. Аз на мойте, когато не съм ограничен от времето, ги оставям за едно поне 8-10 часа. После го четеш пак. Редактираш.
И това после ще го довърша - ми довърши си го, или поне го започни, в уърд. Или ноутпад. Или където искаш. Тези 3 реда тука просто не седят...
П.п. ама наистина като пророчество звучи :)
А, аз докато си напиша мнението и продължението дойде :) Добре - игнорирай това което казах.
Пече се казва колега,пече ;)

А това,че той едвам ходи в разказите...Е ся не всеки е добър в дацена област.Small_elf,виж пробвай във всяка насока на литературните жанрове и тогава докажи,че можеш и искаш ;)
The old dog has some new tricks in his sleeve...
Потребителски аватар
small_elf
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от small_elf »

TheBeast написа:Цитат(TheBeast @ Mar 28 2007, 09:21 PM)
Пече се казва колега,пече ;)

А това,че той едвам ходи в разказите...Е ся не всеки е добър в дацена област.Small_elf,виж пробвай във всяка насока на литературните жанрове и тогава докажи,че можеш и искаш ;)
Абе пробвам се ама покрай туй кандидатстване нямам много свободно време и ползвам часовете в училище.Пък и нещо не съм добър в завършването на нещо започнато.

Едит от Смал Елф към Джубей: Еми по принцип защо човек изпитва страх - това е част от инстинкта за самосъхранение.
Последна промяна от small_elf на чет мар 29, 2007 9:38 pm, променено общо 1 път.
Ай ем бак!
Потребителски аватар
Jubei
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: съб мар 04, 2006 5:55 pm
Контакти:

Мнение от Jubei »

ЦитатСтрахът е съветник, но понякога желанието е по-добър съветник.[/quote]
Аз тука се тормозя що ,и кога точно страхът е бил какъвто и да било съветник ,ама нейсе ...
[b][i]Когато вятър в нощите нахлува, струйва се дъждът. Когато дъжд пропива мрака нощен, сипва се снегът..."[/b][/i]
[b]Из "Диалог за нищетата" от Яманое Но Окура[/b]
velina
Редник (Private)
Регистриран: пон мар 19, 2007 10:33 am
Контакти:

Мнение от velina »

Ей, елф, че за годините си доста мъдри неща си изписал. Поздравявам те! Сигурно знаеш, че за разказ не е особено допустимо да пишеш само пряка реч /този диалог е философки, но не особено поучителен/ Въпреки това, за мен, доста добре се е получило и ти пожелавам успех на изпитите!
Потребителски аватар
niki_god
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
Контакти:

Мнение от niki_god »

Jubei написа:Цитат(Jubei @ Mar 29 2007, 09:24 PM)
Аз тука се тормозя що ,и кога точно страхът е бил какъвто и да било съветник ,ама нейсе ...
абе съветник е,ама лош.има поговорка - страха е лош съветник.
цитат 100jan :

Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.

Мой собствен извод :

Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
Потребителски аватар
small_elf
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от small_elf »

В сряда пак успях да родя нещо на подобна тематика.То в час по литература друго не се прави.Първото ми умотворение обаче според мен си е по-добро все пак.

Краят е труден ,началото също.Краят е неизвестен ,началото забравено.Краят е смърт, началото раждане.В началото се ражда живот, в края живота завършва със смърт.Всичко се ражда ,всичко умира.Всичко има начало, всичко има край.
Пътят ги свързва - началото и края.Пътят ги слива ,пътят ги разграничава.Пътят ги съединява ,пътят ги разделя.
Пътят е разнообразен.Пътят е мрачен ,пътят е светъл.Пътят е труден, пътят е лесен.
Има много пътища, различни пътища.Всеки ходи по своя път ,всеки избира своя път.Всеки е различен - пътищата са различни.Нищо не е вечно - никой не е вечен.Пътят е дълъг ,но не безкраен.Пътищата се пресичат.Пътищата се съединяват ,пътищата се разделят.
Мракът е смърт ,краят е смърт.Краят е мрак.Пътят има един край ,но пресича много краища ,много мрак.Пътят става мрак ,мракът - смърт.Пътят е мрак ,краят е мрак.Началото е светлина.Светлината изчезва, началото се забравя.Пътят е дълъг ,но не безкраен.Пътят променя.Накрая остава само мракът, само смъртта.
Ай ем бак!
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Регистриран: чет дек 30, 2004 7:31 am
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

На мен пък това по ми хареса. Определено мога да те поздравя за добрата работа.

П.п. Много ми е интересен тоя похват с многото повторения - доста по-добро внушение се получава от обикновеното описание. Стига да е кадърно направн, разбира се.
QUOTE (dim4o)Пияници пусштиняци и завирачи под каосовото бюро сте виййй[/quote]
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
Отговори

Върни се в “Лично Творчество”