30.01.2007 г. Брой 158
Как да се защитаваме наистина ефикасно?
Материал на bgb
Най-добрата стратегия за игра на защита
Лекият лазерен купол... Какво знаете за него? Едва ли сте наясно, че само ракетните установки и Леките лазери са с 0% шанс за поемане на щети, докато има Генерирани Щитове. Точно тази характеристика прави Лекият лазерен купол перфектната защитна установка. Няма нищо по-смъртоносно в защита от него в комбинация с малки генерирани щитове.
1. Защо са ми щитовете?
А) Защо не само леки лазери?
Без структурата на щитовете, която да задържи врага няколко рунда няма да имате възможност, да нанесете необходимите поражения
Б) Защо не кораби за отпред?
Корабите дават рециклаж, рециклажа увеличава шанса да ви ударят. Тъй като щитовете при разбиването им не дават рециклаж е почти нереално да има камикадзе, което да ви удари и да прибере само 25%-30% от флотата си на рециклаж... А и по-масивните кораби искат повече проучвания от малките щитовете -> повече точки при същата защита. Голям проблем на корабите е също и това, че коефициента им цена делено на структура е 1 (Популярният кръстосвач - 27к ресурс делено 27к структура = 1), докато при малките генерирани щитове коефициента е 4. Щитовете са +300% по структура, но по сила са -100%, средно аритметично (+300-100)/2 = +100% щитовете спрямо балансираните кораби (10:1 показатели, например кръстосвач, боен кораб, унищожител).
2. Малки или Големи генерирани щитове?
Малък Генериран Щит подбрана характеристика:
1) Цена – 20к ресурс, 80к структура => 80к делено на 20к = 4 структура на 1 ресурс. (+33% спрямо големият щит)
2) Не дава рециклаж.
3) Поема щетите преди ракетните установки и леките лазерни куполи, има шанс за поемане на щети преди някои други защити.
4) Могат да се поръчват само по един на партида.
Голям Генериран Щит подбрана характеристика:
1) Цена – 100к ресурс, 300к структура => 300к делено на 100к = 3 структура на 1 ресурс. (-25% спрямо малкият щит)
2) Не дава рециклаж.
3) Поема щетите преди ракетните установки и леките лазерни куполи, има шанс за поемане на щети преди някои други защити.
4) Могат да се поръчват само по един на партида.
2) и 3) се отнасят еднакво и за двата щита, разликата им е в 1) и 4). Малкият щит е по-ефикасен в битка (1ва точка, +25% по-ефикасен), но както големия така и той трябва да се пуска по 1 на партида, а неговото време за строеж е по-малко и трябва да се пуска по-често и се стига до повече кликове на час, което може да е голям минус. Но да, по принцип е с ј по-добър от големият, така че това е правилния избор.
3. Защо не ракетни установки вместо леки лазери...
Доста по-неефикасни са. 500 сила за 2000 ресурс, лазерите са 630 сила за 2000 ресурс. 26% по-неефикасни спрямо демидж са, така че лазерите са значително по-добър избор.
4. Сравнителна практика Гауси спрямо Леки лазери.
В следващите доклади нападателят напада със 200 унищожителя на 0 ниво, а защитникът се отбранява със защита на цената на 100 унищожителя.
Защитник – Леки лазери
Защитник – Леки Лазери със щитове
Защитник – Гауси
Защитник – Гауси със щитове
В следващите доклади нападателя напада със 200 унищожителят на 10 ниво, а защитникът се отбранява със защита на цената на 100 унищожителя.
Защитник – Леки лазери
Защитник – Леки Лазери със щитове
Защитник – Гауси
Защитник – Гауси със щитове
5. На какъв коефициент ще издържи така развит акаунт, ако не броим нивата на корабите и бонусите?
Нападателя се изплаща от рециклажа при коефициент: над 15
Нападателя събаря щитовете в 1 доклад при коефициент: 2.5-2.6
Нападателя занулява защитника в 1 доклад при коефициент: към 3
Заключение – Най-добрия вариант за ПВО акаунт е на Лек лазерен купол и Малкък генериран щит в съотношение 1:1 изхарчен ресурс или иначе казано 10 лазера на 1 щит. За да паднеш в 1ви рунд им трябва около 25 пъти по-голяма флота от защитата, ако не броим нивата и бонусите.
Вселена 2
[HeavyMetal]Draik срещу [DestinY]monopolo
Draik написа:Ами след толкова много дни биене на (i)-та и източване на 2-3 каси ми омръзна това бездействие, хората, които преследвах умело, си правеха сейваните и не можех нищо да направя. Затова този ден реших да шпионирам monopolo, който ми беше в коефициента. Пуснах няколко сонди и видях че флотата му е там. Помолих Мимоза за рециклажа и атаката беше факт, но идеята беше да има и втора атака при която щях да съм го разбил напълно и да не претърпя такива големи загуби. Но уви monopolo влезна и тази мисия заприлича малко на самоубийствена.
Вселена 3
Вселена три стартира през декември месец. Тогава в играта се появиха няколко нововъведения. Едно от тях беше това:
Код: Избери всички
8. При бой по защита защитника сваля 40% от точките. При рециклиране на собствена защита играчът пада със 100 % от точките си.Min_Ho се развихря отново
След набезите си в пета галактика Min_Ho решава да се премести в четвърта. Още на втория ден на новичката планета се появява доклад за флотата на capma от [ -=FATE=- ]. След пресмятане на битката и изпращане на рециклаторите Min пуска атаката. След малко чакане capma е занулен. Min_Ho си помислил, че процентите на capma ще са подобни на неговите, но се оказва, че са по-високи, от което следва, че Min имал повече жертви и рециклажът бил по-голям от предвиденото.
Код: Избери всички
Рециклаторите ни успешно достигнаха целта си и успяха да натоварят:
1224440 метал
695560 кристали
0 газ
На тези координати останаха:
0 метал
528880 кристали
612220 газ.
Рециклаторите ни успешно достигнаха целта си и успяха да натоварят:
0 метал
80000 кристали
0 газ
На тези координати останаха:
0 метал
448880 кристали
612220 газ.=========================================================
Попитах някой от играчите в топ100 какво ново има около тях:
ЦитатBurrows: Здрасти . Как ? Това е въпроса . Всеки има различна гледна точка ;-) . За мен добре . Щях да се отказвам пак ,ама слава богу - не го направих ;-).
Гледам последното ви вестниче - смея се доста на глупостите на Цъфто или там както е .
Цитирам - "любимите ми Бегълци ги е страх да ми влезнат в коефициента." -
Кой го е страх не ми е ясно ? Доколкото мога да изчислявам мисля че Зас и Сукрето са му в коефициента ,ама не - малкото дете трябва да се направи на велико, че е 1во . По всичко изглежда ,че Бегълците и Бруталс ще направят рунда интересен . Дефлорация и те могат да се включат . "затишие пред буря" ...
[/quote]
ЦитатSomeOne: Скука , добре че разни индивиди ме забавляват с лични. Като гледам втори път са ме пуснали за проверка , както и още доста хора... Форумът е пълен с въпроси до администрацията - отговори липсват. Незнам за другите вселени как е , но в 3та от няколко дена е доста лагаво , това завбъдеще ще предизвика големи затруднения за доста играчи , решили да правят съмвестни атаки , където всяка секунда е важна ...[/quote]
ЦитатNiky_Vas: Няма големи полета, няма големи битки. Сигурно е затишие пред буря или играчите са се преместили в първа. Доста хора са в мод, а тези, които играят, качват точките по малко.[/quote]
ЦитатIvo_MuSakata:Ми екстра, след няколко дни ще ти дам една много хубава битка- от 1 месец дебна един скъперник и снощи за 2 минути ми избяга, но тази вечер ще е оправен
Цитатnoxiz: за мен и цуфто перфектно, играем си партийка и се разбираме, аз пуснах и сателити та минъорите ще изчезнат скоро, ако са без флота няма да им простя само да си копат спокойно
ЦитатTralalaiko: Ще бойкотирам. Иначе в съюза се случват мега яки пъклени планове за правене на играта интересна, но много ме критикувате заради правописа ми, така че сорка нито, аз нито съотборниците ми ще постваме битки повече в трибуната, само плюете по хората, които си правят кефа, а в моя съюз определено знаеме какво е това.[/quote]
Нашите интервюта
Запознаваме ви със
Burrows , Вселена 3 съюз Бегалците
1. Как се казваш?
- Георги
2. На колко си години и от къде си?
- Умерено голям , от Видин . Май тука доста флитъри .
3. С какво се занимаваш?
- Компютри
4. С какви никове си сте се подвизавали в Булфлийт?
- Burrows
5. Как разбрахте за Булфлийт?
- От приятел . Докато му бях на гости .
6. Защо, започнахте да играете Булфлийт?
- Имах време , изглеждаше ми интересно и зарибяващо.. И ето ме , тук съм
7. Как съчетавате работата/учението с играта?
- Супер :-). 100% Бих казал ..
8. Какво ти даде и ти отне Булфлийт?
- Даде ми емоций и приятелства . Отне ми доста нерви
9. Кой е първия съюз в който сте се подвизавали ? А сега в кой сте?
- Сега съм в Бегълците ,тук и ще остана .1вия ми -Тамплиери
10. Коя ви е най-запомнящата се битка в играта?
- Нямам много битки.
11. Занулявали ли са ви досега?
- Е не че се хваля - ама не . Само 1 път ми отнесоха 20 кръста и 60 рециклатора ,но ги възтанових за 1 ден .
12. Кое е най-предното класирани което сте достигнали до сега и в коя вселена?
- 16то място
13. Тук е мясотото да кажете това което искате..
- Успех на вестничето Ви . Найстина е интересно !
Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържете се с новинарите
Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК