30.11.2006 г. Брой 97
Вселена 1
Гореща новина
Emperor_FEAROTH летя със звезди по доста хора. Днес и по него литнаха звезди. След като Purgatory му свалиха флотата, някои решиха да му свялят и планетите. Атаката идва от Kamikadze от съюз JollyRoger. Малко след пулонощ падна една планети на лидера на Наемниците .
Makpoc – [Seymour 1] minc
Автор Вероника
От известно време има нова мода на игра. Играчите освен флота правят и малко ПВО и така да се пазят от евентуална атката. Надяват се с помощта на малка защита да не се налага да правят сейфън. Една евентуална атака срещу флота и защита няма да е изгодна за нападателя. И днешната битка е такава .minc за свойте 28к точки е имал добра флота. Разчитал е на защитните установки да го спасят от недоброжелатели и да така да не се налага да прави сейфън. Да, ама не Makpoc го забелязва и започва да го следи от доста време. Постоянните сметки с калкулатора не показват голяма печалба за него, но вчера късно през нощта решава да действа. Привлечен е от ресурса на планетата на minc. Сметката с калкулатора показва ,че ако коефициентът на рециклажа е добър, може да е на печалба. И полита към целта. Групата от кръстосвачи и бойни кораби на нападателя се насочва към целта и нанася своя удар в малките часове на нощта в 02:05:24.
Флотата на Makpoc успява с лекота да се справи със кръстовете и ПВО-то на minc в шест рунда. Въпреки това понася не малки поражения. А падналият рециклаж не успява да покрие загубите.
ЦитатКоментара на Makpoc: Нали искаше битки ето ти една. Жалко ,че е срещу човек от твоите. Отдавна го следях.[/quote]
ЦитатКоментара на minc: Разчитах на защита[/quote]
Как трябва да действа един истински съюз?
[Purgatory] - [Наемниците]Emperor_FEAROTH
Автор Вероника
За какво ти трябва съюз? За какво да влизаш в някой съюз след като може и сам да играеш? Е, ще ви кажа защо. Хората, обединили се в един съюз трябва да си помагат кой с какво може и най-вече да се защитават от агресори.Ето как действа един истински съюз. След като FEAROTH литва по трима от членовете на съюз Purgatory, решава да литне и по още един от тях Nightmare. Тя от своя страна е онлайн и вижда точното време на атаката. След кратки сметки, съюзниците изчисляват точното време на връщане на флотата на FEAROTH. Целия съюз се разбира и решават, че трябва пресрещнат флотата му на връщане. И го правят с невероятна координация между отбора. Резултатът е няколко счупени и осакатени флоти, но изпълнен бляскав план. Всичко е било изчислено до няколко секунди точно. FEAROTH е имал само 2 секунди да се вдигне, но многобройните сонди, литнали по него и атаките не му позволяват да го направи. Свидетели сме на една грандиозна военна акция на съюз Purgatory. Това се нарича истински съюз.
Първа атака - Nightmare
Втора атака - SmooCki
ЦитатNightmare :
След атаките към моите съюзници HolyFIst, SmooCki и четирите неуспешни към direktor, Emperor_FEAROTH реши да опита късмета си към главната ми планета.Имах късмет, че бях онлайн когато я пусна и успях да видя времето, за което ме атакува.С помощта на direktor и Erwin_Rommel изчислихме часа на връщане на флота му.
Работихме в екип и според мен свършихме чудесна работа
ЦитатSmooCki: Значи разбрах, че Emperor_FEAROTH беше започнал да тормози и приятелите ми.След като пусна нови звезди, нямаше начин да стоиме със скръстени ръце и да чакаме да ни изтрият планетите.Целия съюз се мобилизира .Направихме атаките, всичко както трябва, през 20 секунди .Когато дойде време да ги пускаме аз обърках моята и на моето време си пусна атаката Nightmare, така тя пое кръстовете ,а аз разбих звездите,за което съм й много благодарен, защото битката можеше да има друг изход ,а нападателят да си спаси 1-2 знс-та тъи като каза ,че не му достигнала 1-2 секунди да се отърве.[/quote]
Цитатko-staa: Мерси беше голяма вечер :} Относно коментара, то докладите говорят сами, но атаките над HolyFIst,Nightmare,SmooCki не можеше да останат безнаказани, а и щом в саюза има достатъчно боеспособни играчи, отмъщението идва бързо :} Трудното беше да се синхронизират атаките в интервал от минута - две, както и рециклаторите да не изпреварят атаките, но се справихме подобаващо.[/quote]
Цитатdirektor:Най-голямата заслуга е на \"Nightmare\", не само че е видяла точното време на атаката, а и че именно тя го удари първа. На мен и на Erwin_Rommel остана само логистиката по наказателната операция и организирането на рециклаторите. Да отбележа, че целия рециклаж е взет от Purgatory с помощта на KAOS в рамките на 5 секунди.[/quote]
ЦитатFEAROTH: Да паднеш в бой, като биеш срещу петима играчи пуснали общо 23-три атаки, не мисля ,че е срамно. Не се изнервих и дори спортсменски поздравих участниците в лудата схватка. Не успях заради лага от атаките и шпионските сонди да измъкна флотата си.Но въпреки това успях да унищожа един от нападателите си. А на този, нанесал завършващия удар издържах цели осем рунда. Осакатих го с 15к точки
В случая победен бях аз и поздравявам всички оцелели и не оцелели бойци от титаничната схватка.
Приятна игра на всички.[/quote]
Коментари за битката може да намерите тук
Вселена 2
ЦитатУважаеми играчи,
Както обавихме вчера Вселена 2 вече е с нов интернет провайдър. Надяваме се това да реши проблемите с достъпа и лага на вселената които съществуваха досега.
Молим Ви, ако имате някакви проблеми от такова естество да ни уведомите на support.bulfleet.com или на форума на играта. Поради местенето на сървъра се наложи спирането на атаките.
АТАКИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПУСНАТИ УТРЕ 01.12.2006 година точно в 20.00 часа.
Даваме повече от 30 часа предизвестие и предупреждаваме, че в последствие няма да се правят никакви компенсации.
Желаем на всички интересна игра и успешни битки.
Поздрави, Bulfleet Team. [/quote]
След доста чакане и нерви излезе точен час на връщането на вселена в 2 нормален вид.
Имаше доста доволни и успокоени хора, но и недоволни.
Днес за първи път вселената беше толкова чиста. Никъде не се вижат рециклажи. Всичко по 200/300/400/500 беше събрано в складовете.
В 17.30 Полетите бяха пуснати. Утре вечерта в 20.00 ще бъдат пуснати атаките.
Вселена 3
Нов старт на Вселена 3 на 1.12.2006 година в 20.00 часа
Вселена Hardcore
Какво му е "ХАРД" на Харда
Автор MerAn
Всички копаят, летят вече по (i)-та и цедят астероиди. Дори по думите на играещите там кирките са заменени с по - мощна земекопна техника. Надавам се всичко да е до време. После мините да се съборят и ресурсът от тях бързо да даде живот на боеспособни флоти.
steff: Aз лично играя за първи път тук и не виждам за сега голяма разлика. освен може би че играчите са по-малко. почти масово се ползва протекцията и когато изтече започват атаките, но всичко си е в реда на нещата- като по другите вселени. нищо по-хард не виждам...дано е само за сега...
HellToWeR: Еми, като интересно няма. Днес отново се уверих, че съюза върви напред - от 11 играча 9 онлайн. Продължаваме да гоним чуждия боклук, както и да точим природна газ. Отдавна захвърлихме търнокопите и сега караме на багери, да видим докъде ще стигнем - все пак нали влизаме в Европа.
Chosen One : Нищо
Още да казвам ли? Самото име хардкор значи упорит, тук трябва да си много упорит като издървеш астероида и пак да литнеш.Няма на къде просто.Трябва да си упорит да чакаш 3 дни да изтече на някой протекцията.Упорит бях и 14 дни чаках да се появят (i)-та.Общо взето много му е харда на харда.
GooDFeLLa : Хм .. ми няма голяма разлика от другите вселени освен че в харда трябва да си генерал за да играеш ..Ето и защо има малко хора играещи в него. Не всеки може да си позволи да прати смс за 2,40 не че са много но някои хора пари за глупости не дават
А аз не съм от тези които гонят (и)-та, астероиди или съм пълен миньор.. Това не е моят стил на игра.Няма тръпка в това да правиш мини.
plamen29: Явно е голяма заблуда
Slunchev: Харда е харда само защото го играят има няма 300 човека от първоначалните 2000. Това е то. Безинтересна вселена с 2 думи
Минути преди да пуснем броя една от планетите на dindo почервеня. Оказа се, че той е олекнал откъм рециклатори. А рециклаж Цитат
46332 метал
46332 кристал
26351 газ[/quote]
на планета на dragunov очаква да бъде прибран. Той излезе от протекция тая вечер. Дали е объркал времето на изтичането й, или не е очаквал да бъде ударен веднага? До сега той даде коментара си за битката.
Има рециклажи, значи има битки. Може да не са големи, но все пак ги има
Въпросите на Serial_H
1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор
Chosen One, лидер на DreamTeam, Вселена Хардкор
1. Съюзът се планираше да се създаде в харда, като хората, които ще играят, се оттеглят завинаги или поне за дълго от играта.Сборка от ветерани и доказали се играчи.
2. Разчитаме на сплотеността си, никой не е по-висш от друг.Доказали са се всички по един или друг начин.Нови попълнения не приемаме.
3. Мисля, че развитието ни ще се разбере само към края на играта
4. Приятелства нямаме, имаме война с WAR, които са с претенции за първото място
5. Интригата тепърва почва
6. Нямам какво повече да кажа
На какво се смеят админите
ЦитатBulfleet Operator 2:
да
Юзър1:
Кой е зад пулта извинете, трябва ми много спешно някоя си Хера?
Bulfleet Operator 2:
хера е главната администраторка
Bulfleet Operator 2:
споделете може пък и аз да се окажа полезен
Юзър1:
ами ... трябват ми спешно 100 ЗНС със скорост на сонди, мисля че ги наричаха "Кадилаци" ... става въпрос за вселена 1[/quote]
Екипът ни съветва този потребител да не заспива, защото оная "някоя Хера" му е подготвила изненада
Ако играете активно в някоя от Вселените и можете да отделите част от времето си, за да достигне повече информация до читателите на Bulfleet Daily, свържете се с редактора. С други думи - търсим новинари.
Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори RoYaL, Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn
Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържета се с новинарите
Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК