BulfleetDaily 23.10.2006 Брой 59

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

deity
Адмирал (Admiral)
Регистриран: вт дек 07, 2004 4:44 pm
Контакти:

Мнение от deity »

23.10.2006 г. Брой 59

Тема на деня - Bulfleet Widget

От днес разполагаме с една нова екстра - Bulfleet Widget. С първоначалните си опции тя предизвика остри реакции в много от играчите и най-вече тези, посещаващи форума. Бяха създадени множество теми по този въпрос и беше пусната дискусия в консулския съвет. Всеки имаше своите доводи по въпроса, но за всички беше ясно - в първоначалния си формат Bulfleet Widget даваше огромно приемущество. В крайна сметка администрацията се вслуша в гласовете на потребителите и нещата се сведоха до компромисен вариант - направиха се промени за въпросната "джаджа". Ето ги и тях:

1. Widget отчита часовете онлайн. След 20 часа активност програмата ще откаже да ви логне докато брояча на акаунта ви не се нулира.
2. Widget записва ИП- то от което играе играча.
3. Widget индикира активност в акаунта и това се вижда в меню Галактика.
4. В меню Галактика има нова икона по която можете да познаете, че играча използва Bulfleet Widget.
5. Bulfleet Widget ще алармира за атака само и при положение, че нивото на шпионаж на атакуващия е по- малко или равно на този на атакувания.
6. Не можете да използвате Bulfleet Widget ако потребителското ви име е на кирилица или съдържа специални символи.

Ще ви информираме за всички нови промени относно нововъведението, както и за окончателния му вариант.

Вселена 1

Уважаеми читатели, материалът за войната между WAR и BOP в Първа Вселена беше погубен при поредното ми спиране на нета. За развитието й ще прочетете в утрешния брой. От горещите точки на войната за вас не успя да предаде MeriAn.

Вселена 2

Коментар на MaXiMuS (лидер на СССР)

Относно новата джаджа вече съм си казал мнението във форума. С последните промени, ако наистина са такива, каквито обещават, мисля, че ще се получи. Само не виждам как ще убедят хората да плащат за нея... щом като си пише че ползваш джаджата какъв е смисъла от нея? Може просто да си цъкнеш браузъра и готово..
Ново от вселената... Ами нищо особено - войната от вчера я видяхте, а иначе търсенето на нови таланти завърши за сега. Мисля успешно 2-3 има много обещаващи и пак ще почне чистката. Тия дето не стават ги махаме. Алианси и напове няма да има в скоро време даже и до края на рунда. Пак ще се върнеме в топ 15 където ни е мястото. Само се надявам да не се получи някоя нова глупост, дето да добавят, и да се прецакат работите... От тук нататък започва рунда истински
Обективни ли са админите що се отнася до наказанията? Ами твърдо не, винаги има виновни и по-виновни за едно и също наказание. Да не говорим, че в правилата пише ДЕЛ И НА ДВАТА акаунта за мултаците.
Поне 10 човека в топ 50 са мултаци, има даже хванати такива и не им ги изтриха акаунтите... Аз, ако имах още един акаунт, докато ме хванат, щях да дръпна с точки повече от тия, дето щях да загубя докато трае наказанието. Ама никога не съм чийтвал, та сега ли ... Стремя се да уважавам правилата и да ги спазвам, но се чудя вече има ли защо... Относно обидите трябва да има 2 варианта - за малка обида и за голяма обида примерно 1 и 3 дни, но пак те ще решават кога е голяма и кога малка, пак същата работа...Това трябва да става автоматично от скрипт, а параметрите в него, трябва да се добавят след гласуване в галактиката и никой да не пипа там. Примерно - аз те докладвам , скрипта проверява дали съобщението е истинско, след това проверява съдържанието му и си гледа в базата. Според нея те наказва. Да не говорим за ситинга - хващат само тия дето искат, но това е друга тема... Все пак мисля, че със ситинга положението почти е овладяно.
Като цяло нечестните играчи не са повече от обикновено. Преди имаше повече бъгове, но тогава беше само началото ... И доста експлойти имаше, аз колко хора съм докладвал с по 700 бойни на 20к точки, тогава редовно флота се удвояваше.
Трябва на първо място да се вземат мерки за миньорите, все пак това трябваше да е динамична игра, т.е. не трябва класацията да се прави от изхарчен ресурс ами от бойни точки, доблест и т.н. както е в една друга игра. Могат да се въведат и статистики за съюзните войни - паднали кораби, занулени и от двата съюза, заграбен ресурс и т.н.
Не е лоша идеята на Зодиака да се намалят галактиките на 3 с по 25-30 планети във всяка, но трябва да се обмисли предложението ...

Вселена Hardcore

маstar4o - за изминалия рунд

В началото на рунда не бях в този отбор (Forsaken) .. Бях в ХАОС, но той, по стечение на обстоятелствата се разпадна. Като цяло рундът се разви много добре, поне за мен . През целия рунд нямах нито една атака към главната си планета. Там освен флотата имах и доста защита и тя ме пазеше докато бях офлайн. Лошото в рунда беше бъгването на някои хора. Гадно стана, когато занулиха един много добър мой приятел, което ме подразни до краен предел, но нямаше какво да направя по въпроса... Вече мисля да се отказвам, защото ходя на училище и не мисля, че ще имам време за игра, или поне активна такава. Правилата през рунда бяха добри, промените ми харесаха - само да нямаше тези бъгове и щеше да е супер. Единственото, което имам като препоръка, е да се добави още една галактика - да е по-широко.
В съюза ХАОС лидерът ни беше много слаб и след време просто се преместих във Forsaken, защото имаше няколко от съюза до мен и така ... Като цяло играчите там са добри - най вече vacata, а bb е слабичък ;)

Нашите интервюта

Интервю с DooM
(събитията са от Вселена 2)

<Новинар> Добър вечер.
<DooM> Добър вечер.
<Новинар> Исках да те питам как започна рундът за теб?
<DooM> Започна много добре с много занулени играчи... В един момент бях разбил няколко члена от ХевиМетъл и Зодиак кацна до мен. После всички знаят историята ... Накратно - разбиха ме.
<Новинар> Как върви възстановяването ти?
<DooM> Еми отначало беше идеално, но вече касите ми излязоха извън обсега и е малко трудничко.. Набирам отново темпо.
<Новинар> Мислиш ли за отмъщение?
<DooM> В момента със Зодиака сме в добри отношения..
<DooM> Чакам само да дръпна малко и започвам да им земам главите отново.
<Новинар> По едно време беше извън СССР, какво се случи?
<DooM> Тя стана една драма, едно чудо... Бях изгонен за известно време.. Цялата работа стана заради едно безсмислено масово съобщение на един от генералите, но това вече е минало...
<Новинар> Ще промениш ли стратегията си, или пак ще си бъдеш флийтър?
<DooM> Разбира се, че ще остана флийтър, аз съм агресивен играч и не понасям миньори, просто не ми харесва този стил на игра.
<Новинар> Въобще, има ли нещо, което би те отказало от играта?
<DooM> Ами честно казано, мислех да спирам играта, но само това, че щях да загубя доверието на много хора, предимно от съюза ме накара да продължа играта си и да се поуча от допуснатите грешки, поради които бях занулен...
<Новинар> Пожелавам ти успех и да оставяш по един свободен полет
<DooM> Непременно ще го правя, благодаря.

Въпросите на Serial_H

1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор

StarFighter , лидер на СМЕРШ , Вселена Hardcore

1.В началото регистрирах съюз StarFighter и по неволя бях съсед със steleon от СМЕРШ. Лека по лека си сбивахме флотите и достигнахме до състояние да се спукаме от бой и да не можем да се развиваме. Накрая решихме да се обединим и steleon предложи да отида в СМЕРШ като лидер. От там започна всичко- лека по лека се присъединиха много хора и станахме силен и единен съюз, който за бройката си членска маса се нареди на призово място. Използвам случая да поздравя играчите от СМЕРШ и да им благодаря, че се държаха като истински бойци и верни съюзници!
2. steleon, gigabyt37, _GODLIKE_, slavkokostov, ganita, ЗНС и Леден Дракон са хората, чрез които се изгради името и славата на съюза ни, но и другите не са за подценяване. steleon е много способен играч и се радвам, че се запознахме и обединихме .
3. Планираме и следващиа рунд на ХК да участваме и пак да изградиме многоброен, сплотен и силен съюз, които да е съставен предимно от флийтъри.
4. Политиката на съюза е: с готините - добро, а с гадните и неприятните - лошо )
5. Очаквам да има повече амбицирани и културни играчи в ХК.
6. Тук искам да благодаря на съюза СМЕРШ за разбирането и подкрепата и да им кажа, че съм горд, че бяхме отбор, както и на няколко други съюза и отделни играчи, с които се разбирахме прекрастно - те си знаят кои са .
Желая успех на всички СЪЮЗНИЦИ и ВРАГОВЕ

Горещи въпроси - Какво е сейвън?

[quote=""faget ""]
Сейвън се прави, когато нямаш възможност да си пазиш флотата...
Вдигаш я на атака към неактивен играч. Ако имате странична работа за 4 часа, вдигате савен-а с дължина 2 часа към (и)-то, така ще лети общо 4 ... Търсите подходящи координати спрямо процентите на атаката и готово ...

Я виж какво си намерих witget, че защо ми е сейвън - тоя дето ме дебне откъде да знае дали съм на лов за риба или съм пред компа... Ами може да разбере срещу 5м газ ;)
Нека се сложи един ботчек...[/quote]

[quote=""MaXiMuS""]Марка автомобили :)[/quote]

[quote=""slon ""]Жаргонна дума в БФ, със смисъла на която се сблъсках след 1 месец игра.

Означава: Чрез разход на газ всяка вечер да си осигуриш спокоен сън. [/quote]

[quote=""TodorZone""]Марка дъвки са[/quote]

На какво се смеят админите

opi:
kak steva tai 4e korabite mi gi udrqt nai razli4ni planeti bez shpionaj po4ti vav momenta v koito se pribirat ve4e ne znam za koi pat
Bulfleet Operator 2:
кой има достъп до акаунта ви?
Bulfleet Operator 2:
кой е акаунта ви в коя вселена
opi:
nikoi drug
Bulfleet Operator 2:
имате ли генерали в съюза? а доколко им вярвате
opi:
ediniat akaunt mie general
Bulfleet Operator 2:
вселена, не само акаунт!
opi:
vselena 2
Bulfleet Operator 2:
така, а другия акаунт кой е и къде е?
opi:
vav vselena 2 imam obsto 4 akaunta 3 te gi razbivat postoqno 4iqt ocelqva na kosam

Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори RoYaL, Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn

Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържете се с новинарите

Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК
Последна промяна от deity на ср ное 22, 2006 9:18 pm, променено общо 1 път.
[color=#FFCC00][b]
RiverRun (13:26:43 2/02/2007)
както не разбирам поезията така и теб

Пух (22:35:28 3/08/2006)
Това е само за пред хората ... админките по начало не са от Земята.

death_row (01:02:13 27/02/2007)
Казали са ми, че направо можеш да убиеш някой през пс-то...

GENERALISIMUS (17:23:41 31/07/2007) ...като видя да обясняваш нещо ме побиват тръпки :)[/b][/color]
Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”