22.10.2006 г. Брой 58
Днешни новини
От днес има активирани две нови менюта - Трансфер и widget.
Трансфер ви позволява да прехвърляте нанокредити на друг играч в същата вселена.
Bulfleet widget е пособие, през което можете да пазите акаунта си без да отваряте браузер. Не можете да задавате команди, но получавате статус за акаунта, полети, строежи, проучвания... Отворен widget и затворен браузер не ви се отчита като онлайн активност!
Мнението на един администратор
Обичам тази игра. Обичам да я играя, но удоволствието ми се помрачава от разни неориентирани индивиди с болни амбиции, които са готови на всичко, само и само да изпъкнат от фона. Готови са да търсят невероятни комбинации и пропуски в скрипта, защото знаят, че без тях не струват много. Готови са съзнателно да нарушават правилата и добрия геймплей за няколко точки в повече. После като ги хванеш почва едно мрънкане и оправдаване... Другият акаунт не бил негов, а на кучето на съседа. И той/тя не е мамил, а само се е опитал да мами, но то не станало, защо е наказан. А пък едикойси псувал, но така говорели на улицата, може би дори и семейството, какво толкова да кажеш няколко по-пиперливи изрази на някого? Последната категория са най-досадни. Никога не си правят труда да погледнат нещо, та дори и да избоде очите им. Искат да им го обясниш ти. Докато скучаеш. И почват да нервничат ако не получат съобщение до 10 секунди. Да, а после почват обиди и гадни клевети по твой адрес. И в такива моменти почваш да съжаляваш,че не можеш да дадеш по-сурово наказание или че си постъпил човешки с дадения играч, а той/тя ти плюе в лицето. Или най-малкото че можеше да си прекараш времето много по-приятно, отколкото да ровиш в нечии бакии.
В даден момент осъзнаваш, че вече не харесваш толкова играта. Губиш хъса и желанието да виждаш който и да било Потребител. Защото дори тези, с които имаш приказка, се оказва, че имат тъмна страна. Изборът е много неприятен, когато трябва да накажеш приятел. И тогава цъфва някой с въпрос - "Не можах да си взема рециклажа, щото рециклаторите ми паднаха първи в битката". Почваш да псуваш наум, ако няма някой наблизо и тихичко на глас, а ако си си сам вкъщи с пълна воля и разнообразие. После поемаш дълбоко въздух и с цялото си самообладание се пробваш да дадеш учтиво и смислено обяснение на въпросния Потребител.
Да, само че без Потребители не става. Каква утеха, че не те знаят из вселените и може и да ти се отвори възможността да пооблъскаш с флот малко отворковци...
Вселена 2
MaXiMuS (СССР)
16:04:04 2006-22-10
Здрасти
Пиша това съобщение, за да си направим отношенията официални - така и така се биеме яко, алианса ви сме във война с него, та предлагам да си обявиме по и ние такава.
Иначе как е при тебе? Гледам май време нямаш - доста време в мод изкара.
Поздрави !
GuessWH0 (HellWings)
16:07:01 2006-22-10
Нищо против, за мен ще е чест :-))) Времето за нищо не стига, добре, че утре е почивен ден, та поне ще отложа модирането.
Вселена Hardcore
[quote=""steleon""]Ами рунда започна както обикновено - бавно трупане на първите точки, дебнене на първите противници, радост за всеки успех - в атака, проучвания, временно класиране..
Първият ми враг стана после най-големия ми съюзник - става въпрос за StarFighter. Той беше най-близо до мен (и аз до него) и доста скаути потрошихме във взаимни атаки, докато узряхме до идеята за съюз, който се оказа много успешен, заслуга за което имат всички участници в него. Искам специално да изтъкна прекрасното графично оформление, дело изцяло на StarFighter, за което мисля, че би трябвало да бъде поощрен от администраторите на Булфлийт.
По-нататък рунда тръгна добре за мен - имах шанса да съм разположен на място, далеч от любопитни погледи, което ми даде възможност много добре да развия ресурсите си. На тази база, раполагайки с 8 планети, аз практически стигнах първо място по проучвания изцяло със собствени ресурси. За мен този рунд бе рунд без атаки - имах ресурс да направя много силен флот, но предпочетох да го насоча в друга посока, защото всяка атака би трябвало в краина сметка да те издига по-нагоре - е, аз постигнах същото със собствени сили. Още една причина за това е, че много обичам булфлийт, играя и в другите вселени, а не разполагам с толкова време за анализ и дебнене на евентуални противници. Но - както се казва - всичко е добре, щом свършва добре. Едно искам да подчертая - няма универсална формула за играта - човек определя стратегиqта си съобразно конкретната ситуация. Този рунд бях миньор - другия може да съм воин !
Ами трудно на моменти беше да поддържаме вътрешното единство на съюза. Не мога да кажа, че съм имал големи лични врагове в тоя рунд, но както се казва, бъдещето е пред мен
=======================================================
Доклад от шпионирането на [x:xxx:x]
метал: 34497 кристали: 5804
газ: 973 Енергия: 647
Информация за флотите / защитата:
Мегатрансп.: 9 (0 ниво)
Скаут: 155520 (0 ниво)
Шанс за неуспех 0%
Екипът ни научи, че се уговаря битка и до два часа ще са си помлели флотите. Ще се чуе когато стане факт
Въпросите на Serial_H
1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор
Invander, лидер на Scrapmaker, Вселена HardCore
1.Съюза Scrapmaker беше създаден от други хора, които по една или друга причина се отказаха. Остана само Тазадар. Аз стартирах рунда с друг съюз The invaders, но съюзниците ми бяха несериозни и ги изгоних. Обединихме се с Тазо, а на по-късен етап присъединихме me4o_hapa_xaxa (лидер на съюз Хаос, който също се разпадна) и излезнахме на второ място
2.Чак ветерани няма, но всички играеме с много хъс. Аз лично цъкам от май месец, Тазо и Мечо ще трябва да си ги питаш. Аз не съм се интересувал. Всички играчи са основни и са дали своя принос в просперитета на съюза.
3.Флийтъри, флийтъри, справка - трибуната на вселена хардкор. Не сме гонили класиране, важно беше да правим добри битки и да се забавляваме.
4.Алианси и НАП сключваме трудно. И без тях жертвите в харда са малко. Виж войни да, навсякъде и с всички, независимо, че не сме ги обявявали официално. Аз пренесох една лична война с KASIOPEIA. Успях да зануля LSD и Мутрата и не можах да пипна Ахил, защото той се отказа и пусна вечен мод.
5.Закъснял въпрос, рунда приключи, така че едва ли има къде да стане горещо. Ще му мислим следващия рунд. В момента обмислям в кого да приключа този. Очаквайте битката в темата за дет мача.
6.Искам да изкажа искрени благодарности на всички членове на съюза. Благодаря ви момчета за добрата игра и приятните мигове прекарани с вас. Малко почивка и отново на линия.
Благодаря и на враговете ни, защото без тях играта нямаше да е така интересна.
Желая на всички участници в рунда много успехи в реалния живот и много късмет.
Искрено се надявам в следващия рунд да бъдат отстранени тъпите бъгове, заради които много от основните играчи в харда се отказаха и ще продължат да се отказват.
И последно: Поздравявам целия екип на вестника за страхотната инициатива.
Успех, напред и нагоре!!!
Война в стихове
Empire VS. GeNeRaLiSiMuS
Ако мислите да спорим-
по-добре да не говорим.
Триции отдавна има
и отборно си играем,
а това че двама-трима,
дори и без да знаем,
сменят си отбора
лесно се оборя!
Всеки има право
отбора да избира,
но да мисли здраво,
да пийне малко бира...
Вачик не държи на традициите,
за него важни са позициите,
краденето, битките и рециклажа
и може той да се нагажда.
За никой не е тайна,
че със алекс са комбина
и целта е крайна-
да пометат мнозина.
Алианса е нещо неделимо
и помощта отново е взаимна,
а в бъдещето подозримо
ще са властваща доктрина!
GeNeRaLiSiMuS
На какво се смеят админите
Код: Избери всички
BO (Bulfleet Operator)
U (User) BO: Please, give details.
U: Details.
BO: Yes?
U: No work, no game, no thing.
BO: In what universe are you trying to play:
U: What is Universe?
BO: Did you register?
U: Where
BO: Here: http://bulfleet.com/register.php
U: No
BO: Please, register first.
U: I register
BO: Have a nice game.
U: No work.
BO: Can you describe what do you see on your monitor?
U: I see ...
This username has been already taken.
Username field must be filled.
Password field must be filled.
Email field must be filled.
Planet name field must be filled.
BO: Please, try with dfferent username and fill in all the appropirate fields.
U: Where
BO: On the registration screen
U: OK
BO: So, go now on the login screen: http://bulfleet.com/
BO: Type in the username you used on the registration screen.
BO: Type in the password you have chosen.
U: what password
Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори RoYaL, Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn
Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържете се с новинарите
Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК