BulfleetDaily 18.10.2006 Брой 54

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

deity
Адмирал (Admiral)
Регистриран: вт дек 07, 2004 4:44 pm
Контакти:

Мнение от deity »

18.10.2006 г. Брой 54

Вселена 1

[quote=""The_Monster""]Това е накратно историята на един от гoлемите съюзи в тази игра - Nosgoth, разказана от техният лидер The_Orcrist

Nosgoth е името на един друг реалм. Още преди писаната история да започне, Nosgoth е бил домът на вампирите. Който поне малко е запознат с расата на вампирите знае, че те се хранят с ресурса на другите. Тъй като се смятат за по-висша раса, то считат че ресурса произвеждан на други планети е тяхен по право, затова те идват (със съответните флоти) и си го прибират. Brother - първият от древната раса основава клана Nosgoth още в зората на началото, когато Bulfleet е в тестова фаза. Под негово ръководство съюзът нараства на брой и става сила с която другите кланове са принудени да се съобразяват.
Тогава идва аферата 9та планета. Сериозни бойци се отказват и заричат никога повече да не се върнат. Нови попълнения обаче дават сила на съюза да продължи и доминира и в новия рунд. Това което привличаше играчите бе реда и дисциплината. Ясна командна линия, стройни ударни групи, силно разузнаване в тила на врага. Всяка галактика се управляваше от майор, подпомаган от двама или трима капитани според броя играчи в съответната галактика. Отборна игра - когато лейтенанта дава цел, никой не пита "ама ще се справя ли?". Изпраща корабите сигурен, че разузнаването си е свършило работата и знае, че отборът е готов с рециклаторите.
Все пак всичко хубаво си има и край, а всеки лидер има и семейство... затова командването премина в генерал HellScream. Достойна лидерка за всеки съюз, казвам го с чиста съвест! Но времената на големите съюзи отминаваха и липсата на харизмата на предишният лидер не остана без последствия. Старите алианси с мощните съюзници се пропукаха - успешни ходове на контраразузнаването на врага и имплантираните им шпиони. Още добри играчи си тръгнаха, а други заговориха за смяна на съюза. Това обстоятелство, обсъждано зад гърба на лидера доведе до последния крах. Започна се игра на подсъюзи и надсъюзи, подклаждана от "завърналият се" под прикритие баща-основател на вампирите. Лидерството на съюза премина в мой ръце, но аз съм много повече паладин на светлината отколкото войн-вампир на мрака. Фанатичният огън в очите на вампирите загасна малко по малко, някои от старите войни се умориха от битките и решиха да се пенсионират като рентиери-миньори под цивилното име Reservoir Dogs, за да могат на спокойствие да си спомнят за старите битки "когато бяха млади".
В момента в Nosgoth са останали само шепа ентусиасти за идеята името на съюза да присъства и този рунд. Нямаме план за действие, нямаме и амбиции да завладяваме, играем на инат smile
Това е малка част от голямата история на един наистина голям съюз, такава каквато аз съм я видял и избрал да споделя с вас. А истината, цялата истина тя e... някъде там

Поздрави на всички приятели на играта!
TheOrcrist[/quote]

JollyRoger - приятелите се сдобриха
Материал на Keri

Днес след обяд съюз JollyRoger се оказа с 2 нови попълнения. Явно в боевете за лидер този път победител е Warewolf, защото той го оглавява в момента.
Както си разглеждах, изведнъж погледът ми бе прикован от името на debel в редиците на съюза, както и на Kartq mivki, който беше дясната му ръка в Яко Къртим. Изглежда debel се е сдобрил със старите си съюзници, зарязал е Яко Къртим и се е върнал при приятелите си. Можем да кажем, че това е история с Hаppy End, но и края на една от евентуалните хубави интриги по върховете.

Потърсих лидера, Werewolf, за коментар:
Keri: Здрасти, можеш ли да споделиш подробности относно днешните нови членове на съюза.
Werewolf: Заповядай.
Keri: Как стана така, че от човек, за който JollyRoger даваха награда, debel се превърна в член на съюза?
Werewolf: Противоречията се изглаждат със взаимни отстъпки. Нито nero, нито debel са хлапета на по 15 години, големи мъже са и беше напълно нормално да спрат този цирк.
Keri: Това е така, но доколкото знам противоречията бяха големи, което личи и от размера на обявената награда - най-голямата, давана до сега за главата на играч. Какви компромиси направиха страните, за да се помирят?
Werewolf: Голяма за малките - сумата от наградата означаваше ден и малко копане на мините на iuda и nero. Компромисите смятам да останат вътрешносъюзна информация.
Keri: Добре, като сегашен лидер на JollyRoger, имаш ли нещо да кажеш на нашите читатели?
Werewolf: БАУ!

Е, всичко е добре, когато свършва добре! Успех на приятелите и по-малко караници занапред!

Вселена 2

Приридно бедствие във Втора Вселена
18.10.2006 . Най обикновен ден. Всичко си беше същото - първенците си копаха, последните се грабеха и нищо по - интересно, само скука. Така почти целия ден. Нищо не предвещаваше развитие и репортерският екип реши да излезе в почивен ден. Заключихме кантората и почнахме разходки, кафета , веселба и в един момент ни се обаждат, от синоптичната служба. Очаквал се ураган. Запалихме микробуса, подготвихме оборудването и натиснахме газта до ламарина. Когато пристигнахме на мястото на събитието вече всичко беше минало и заминало. Търкаляха се само трупове. След десетина минутки пристигнаха отрядите на Бърза помощ и пожарната и започнаха да разчистват местопроизществието. Катафалката се забави малко и 100 крака останаха несъбрани. След справка със синоптиците разбрахме и кой е ураганът.

Цитат Buba каза : видях флота, която е оставена и не беше влизано много време , разгледах с какво разполагам в наличност и без да губя време да събирам флота, пратих наличната и уговорих събирането на рециклажа. Но алекс ме изпревари с 10 секунди за останалите 100 к газ. [/quote]

Цитат aleks78 каза : Защитникът не е влизал от близо 24 часа -нормално е да бъде занулен. Браво на буба, успяха да си вземат рециклажа, въпреки че съм в системата. Успели са да си организират прибирането му, с изключение на 100К газ, които отмъкнах.
Жалко за защитника, бях му казал да прави редовно сейван, не знам защо сега си беше на планетата. Грешката е негова и за това е ударен. Ако е имак някакви проблеми с нета, то има интернет зали, няма оправдания за тази грешка. Честито на победителя, а загубилият ще го чакам да влезне онлайн, да му се скарам и да го нахокам :)))
Който не прави сейван пада бързо. [/quote]

Това за сега е максималният рециклаж, войната си е война и трябва да падат глави. Ше продължим да следим от близо развитието на тази война.

За вас предаде Д.Георгиев

[quote=""IcE-cReaM""]Беше пуснат шпионаж на масово съобщение с флотата на защитника и беше добавено, че не е много активен. Реших да се заема с него, по план трябаше преди 3 дена да го атакувам и помета, но уви ... поради едно мое масово съобщение бях наказан за 17 часа, което много ме изнерви - да ме докладва съюзник! Сутринта започнах да събирам флотата от петте ми планети, хвърлих доста газ за статиционирване и ми остана газ само за 1 атака. Пробвах си късмета и успях, а ето я и самата битка. Рециклажът е прибран от алекс.

Аз написах : ЦитатСамо наказанието ми попречи да не го нападна по-рано[/quote][/quote]

Вселена Hardcore

Сряда, 18-ти октомври, два дни преди края на текущия рунд във вселена Хардкор. Скучно е. Няма потенциални жертви. Интригата беше преди няколко дни, когато бяха изтрити GAD и The_Moster. Всичко копаят тихо и кротко. Ето ви днешното меню:
Предястия:
1 Forsaken bb 226,838
2 Forsaken vacata 212,350
3 DA REKTORA 205,305
4 СМЕРШ steleon 200,678
5 Scrapmaker Tazadar 197,360
6 Forsaken mastar4o 195,360
7 Scrapmaker me4o_hapa_xaxa 183,440
8 HILARION gigimargi 181,409
9 СМЕРШ StarFighter 163,122

Десерти:
1 Forsaken 4 734579 183645
2 Scrapmaker 3 536443 178814
3 ClassicZ 2 253470 126735
4 DA 2 196854 98427
5 БОТЕВ 1912 2 194778 97389
6 DBC 5 425863 85173
7 Занулители 2 165255 82628
8 Forsaken2 6 486678 81113
9 Бира-Скара 6 486479 81080
10 RezervDogs 3 228488 76163

Ваш сервитьор беше GeNeRaLiSiMuS.

Нашите интервюта

Студът днес ме прибра по-рано у дома. Логнах се в играта и реших да подосаждам с въпроси тук-там. Погледът ми се спря на съюз WAR. Цъкнах на shogo - в мод, цъкнах ма DIF - също. HITLER беше онлайн и въпросите ми полетяха към него. Попитах го случайно ли почти едновременно са моднали двамата му съотборници и има ли някаква по-специална причина за синия им цвят.
HITLER: Ами не не е случайно.Има някой от топ 3, няма да го споменавам кой е точно, но това което се изписа във форума, че няма да се нападат играчи със звезди без причина е само на писане във форума. До сега за последните 4-5 дена имаше поне 5-6 атаки към тях и то със звезди.Но няма да са сини повече от 2 дена :)

MeriAn: Май се досещам кой е ;)
Може ли да те цитирам за вестника?
И има ли още нещо, което би искал да кажеш на читателите му ?
HITLER: Да че някой хора се прават на П..{}.. но ,всичко се връща,само да стана 80к точки, поне обещавам безсъние

MeriAn:
[quote=""HITLER""]до сега за последните 4-5 дена имаше поне 5-6 атаки към тях и то със звезди[/quote]
Би ли споделил кой летя със звезди към тях, след като е казал, че няма да напада без причина? И дали наистина е летял без причина?
Ще го потърся, за да науча и неговото мнение по въпроса.
HITLER: Werewolf атакува Shogo на няколко пъти, един път с 6, после няколко пъти с по 5 звезди и флота на куп. Не мисля, че е с причина ,Шого можеше да си върне флота да му счупи вторите атаки с мегите, но за да не стават въргали тук, не направи това. Имаме добри отношения си мисля с неро и юда, но незнам що става така.Ако трябват повече подробности, Шого може сам да напише във форума. Редовно го чете, нищо че е ваканция.
Новинарския ми нос надуши интригата и веднага потърсих споменатия играч.

MeriAn: Честито , лидерю!
Werewolf: за лидерството тренирах яко :-))) ама скоро ще има нови "избори". На dios и бокса не му помогна - млад съм, здрав съм както се пееше в песента :-)))

MeriAn: Казаха ми, че имаш нещо общо с посиняването на shogo и DIF. Вярно ли е?
Werewolf: Ами... имам. Братята започнаха да тормозят на смени мой приятел и след молба за малко подкрепа аз на свой ред вдигнах мерника на Шого...Избрах си Шого за жертва и започнах системни атаки по него със ЗНС. Съответно, напрежението у тях се увеличи и започнах да ставам свидетел на разни интересни събития. Снощи например, пускам атака по главната на Шого, след като той е вдигнал сейва и е офлайн от няколко часа. Докато атаката си лети, решавам да видя какво прави светещото на равни интервали братче и за мое голямо учудване, акаунта на Шого светна. Рекох си - случва се - сънен дежурен бърка прозорците. Но да не си помислите, че се ситват? Моля ви се - братята са прословути със своята честност - имат два компа у дома, всеки си играе от своя и всичко е наред. Реших да се пошегувам и написах на Шого - "Здрасти Асене" - културните взаимоотношения трябва да съществуват дори и между врагове. Атаката си мина и замина, и на сутринта дойде поредния шок - Шого ми прописа на кирилица ясно и разбрано. Досега пишеше на латиница и се налагаше да се вика преводач за да разбера какво всъщност се опитва да каже. Помислих си, дали момчето не се е чалнало нещо от шока - може да съм го пресилил нещо - знам ли и аз. Заяви ми, че ако съм играч, ще литна "очи в очи". И аз взех, че литнах. Рекох си - "Айде стана мелето" и пратих сравнително равностоен флот на неговия - ако ще е бой - да е бой като хората. Е да, ама не. Шого пак подви опашчица и беж ,лапички да бягаме. Изпобута си сградите, а по спадовете в точките му си мисля, че е отказал и правещо се ЗНС на планетата, която ударих за пореден път. Междувременно Шого явно нещо ми се беше обидил и спря да си комуникира с мен, та тая задача пое брат му. Там поне всичко се пишеше грамотно и разбрано. Обсъдихме модните тенденции, цените на памперсите в Метро, културата на нашия народ - все мили приказки като за сутрешен лаф-моабет на кафе :-)

MeriAn: А имаш ли обяснение защо и двамата са в мод?
Werewolf: Знам ли - на DIF ЗНСта не съм пускал - само по някой друг кръст или боен за проверка на бойната готовност. Но момчетата са стабилни - и двамата са си нон-стоп в акаунтите :-) Имат невероятен синхрон - ето примери:
Генерал shogo (7 min. 195,937 точки) [2:156:1]
Генерал DIF (7 min. 165,885 точки) [2:466:10]

Генерал shogo (0 min. 195,937 точки) [2:156:1]
Генерал DIF (0 min. 165,885 точки) [2:466:10]

и така нататък - но пак казвам - те не се ситват - те просто играят синхронно. Никой не може да ги обвини и в бъгване- използват си стария изпитан метод с мултитата. Е, от време на време братът с мускулите праща разни интересни първосигнални ЛСта - скъса ми се сърцето направо, когато ми се оплакваше как повече от половината им загубена звезда на DIF била с негов ресурс и щял жестоко да си отмъсти на noir задето му я е счупил.

MeriAn: Това да го разбираме ли като обвинение в нечестна игра?
Werewolf: Не обвинявам никого - просто цитирам сърцераздирателните ЛСта на брата с мускулите(БМ). Брата с акъла(БА) такива неща не пише. Затова е и брата с акъла. Двамата са опасен тандем. Е, когато БМ реши да изземе функциите на БА стават разни сакатлъци, ама това е друга тема. Ако бях на мястото на БА, щях да пусна БМ да потренира синхронизиране на атаки от два акаунта първо с меги - ЗНСтата са скъпо удоволствие. И щях да му наложа тотално вето върху писането на когото и да било.

MeriAn: А как според теб ще се развие конфликта ви?
Werewolf: Каkто дойде - като гледам, БМ е похарчил ресурсеца от срината си планета за мускули, а БА солидарно с него е набил мод за да се отдаде на размисли и кроежи.

MeriAn: Все пак, освен помощ на приятел, има ли и друга причина да ги подгониш?
Werewolf: Честно казано - да. Писна ми двамката да имат официално извинение да се ситват вече 4ти рунд и да правят другите на маймуни, да плюят по всички други че били незнам си какви, а те видиш ли били светци. Мисля че, един на двама е честно. Като са толкова добри играчи - нека го докажат на бойното поле. Щом администрацията е с вързани ръце, то тогава ще го направя по трудния начин. Или ще ги изтрия, или ще изкарат рунда сини. Но няма да им позволя да бъдат по-хитри от другите. Вероятно ще има доста плюене по мой адрес, но не ми пука. Простите хора имат навика да си пазят интересните ЛСта. Успех в оцеляването братчета.

MeriAn: Атакува празна планета? Със звезди ли? За да я разбиеш и да му изтриеш флота?
Werewolf:каквото хвана - обикновено Шого вдигаше сейв за около 4 часа, а аз горе-долу за толкова летя до него със ЗНС и ескортен флот. Целях или да хвана сейва, или да бутна планетата. Ако станеха и двете - берекет версин :-)

MeriAn: Кое от двете стана?
Werewolf:Нито едното, нито другото. Той си изрециклира сам планетата, спря си и правещо се ЗНС според мен - т.е. ЗНСтата са си постигнали целта. От цялата тази галимация трябва да е натрупал доста кухи точки, което за мен е равносилно да му бях сринал по две нива на сградите. Важното за мен е, че им съсипвам перфектната хитра схемичка и им поставям задачка-закачка с интересен и отворен край. Лесно могат да се отърват от мен като просто си изтрият акаунтите.
А във връзка с написаното по-горе от мен, искам DIF да бъде проверен дали е върнал ресурса на брат си за потрошеното ЗНС и изобщо за всичкия насипан ресурс от БМ в БА. Колко е налято в DIF и колко е върнато.

MeriAn: Доста задълбахме нещата. Доста работи се казаха. Да спрем до тук?
MeriAn: Като на нов лидер мога ли да ти задам част от въпросите на Serial_H? (част, защото dios вече е отговарял и отговорите ще са същите)
Werewolf:За да ви отрежа мераците да търсите сензации, ще ви отговоря следното:
Съюзът няма лидер.
Всички решения се взимат от генералите след обсъждане и гласуване,
в момента съм лидер, защото ми писна да ме питат през 5 минути за НАП и алианс и поисках лидерството за да напиша нещо с големи червени букви. след малко ще сложа Аманита за лидер, че излиза в мод за няколко дни :-)
Ама ок - ако искаш, ще го направим по шаблона на Сериал,
но въпросите ще бъдат не към "Лидера на JollyRoger", а към управителния съвет.
става ли? :-)

1. История на съюза - dios е отговарял вече
2. За играчите - интересуват ме новите попълнения ;)
После въпрос 4, за външната политика
5. Интриги и горещи точки
6. По избор

Отговори
2.Новите попълнения са обусловени от целите на съюза.
4.Външната ни политика е агресивна. Целта ни е да изчекнем вселената. Накратко - пазете се.
5.Интрига няма - постоянно пристигат разни сълзливи и сополиви запитвания дали ще бием тоя или оня ако мине 150к. Ами да - ще го бием ако блее. Най-горещата точка е масата под телевизора в ресторанта на Иван.
6.Ами... иде зима - избора е ясен - червено вино и мръвки.

MeriAn: Благодаря за отделеното време. Лека вечер
Werewolf: Лека и на теб

Въпросите на Serial_H

1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор

Война в стихове

Empire VS. GeNeRaLiSiMuS

Lavrentii (12:59:11 2006-18-10)

ХЕ хе, не става дума в стиховете и в играта кой е по-добър,
става дума за това,
че няма по-надути на света,
по-нескромни от членовете ваши,
по-пищящи щом някой ви пердаши!

И още става дума за думичка една - МОРАЛ се казва тя,
тя за повечето от вас е непозната,
но няма да я обяснявам в чата,
тълковен речник за целта следва Вие да прочетете,
или за предпочитане на Вашик да дадете.

А за това, че си в римите голям талант,
има и по добри от тебе, мога да съм гарант.
За предизвикателството ти в Дейлито какво да кажа,
съжалявам но няма да мога, аз да ти покажа,
работа си имам достатъчно, но няма пък да ти разкажа,
за да мога всеки ден стихове да списвам,
и на акъла ти да уидисвам,
не важи само за мене,
а и за нашето племе.
Като сме в настроение в тази тема можем да си римуваме,
ей така да си писуваме.

А за това че СССР мълвим,
просто това с Вашик е позор непростим,
всеки може от 120К точки да стартира,
и врага щом види да стопира,
несправедливост е голяма,
и даже на корупция минава.

със неоценимата помощ на Darth Vader

На какво се смеят админите

"Нововъведение"

Преди известно време стартира социален експеримент в Булфлийт. Пусната е алфа версия на нов вид акаунти - семейни. Те се радват на голям успех сред играчите. С началото на новия рунд във вселените ще започне набирането на бета тестери. Кандидатите трябва да са семейни. За да се избегнат злоупотреби като легализиране на сийтване е задължително да се представи свидетелство за граждански или църковен брак. Ако семейството има деца, за тях също е необходим документ - нотариално заверен акт за раждане. Братя, сестри и други роднини ще могат да се включат след време в гама тестването. Документите трябва да се подават по факса в срок от 5 (пет) дни след старта на съответната Вселена.
Очаква се в най-скоро време да бъде подписан договор с Lam3 EOOД за спонсориране на инициативата.
Целта на екипа е подобни семейни трагедии да бъдат сведени до минимум:
<потребител>:
how do you do?

Welcome <потребител>! Your request has been directed to the Български отдел department. Please wait for our operator to answer your call.

Call accepted by operator Bulfleet Operator. Currently in room: <потребител>, Bulfleet Operator

Bulfleet Operator:
Hello. I am fine
Bulfleet Operator:
Any questions or problems?
<потребител>:
negovorq english
Bulfleet Operator:
Да имате проблем или въпрос по играта?
<потребител>:
Всъщност <потребител> го няма. Аз съм жена му, той ми казва какво да правя с тази игра, но аз неразбирам нищо
<потребител>:
тука едни съобщения има, все пише, че е нападнат
Bulfleet Operator:
Колко време остава до атаката
<потребител>:
незнам къде да видя
Bulfleet Operator:
Като кликнете на линка преглед в ляво
Bulfleet Operator:
Между другото, кажете на Вашия съпруг, че не е разрешено игра на двама човека от един акаунт и е наказуемо.
<потребител>:
боже ще ме убие направо
Какво д направя
Bulfleet Operator:
Най-добре веднага му се обадете той самият да си погледне акаунта.
<потребител>:
Не мога, няка как, извън БГ е
Bulfleet Operator:
Вижте, в случая ще направим компромис, а за да избегнете скандала, насочете гнева му към администрацията в наше лице, за това, че имаме такива строги правила.
<потребител>:
Няма начин, той живота му е в тая игра :(
Bulfleet Operator:
Мога да се опитам да Ви помогна дистанционно, но ще трябва подробно да ми описвате какво виждате на екрана и да правите точно каквото Ви казвам.
<потребител>:
Не, няма начин да ми се размине, по-добре да изляза от играта ...
Bulfleet Operator:
Поне да се опитате да му спасите основната флота и повечето ресурси, ако има.

<потребител> has left the conversation. Currently in room: Bulfleet Operator.

Всяка прилика с действителни лица не е случайна

Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори RoYaL, Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn

Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържета се с новинарите

Интересните събития от оставащите чaсове на 18.10.06 ще бъдат включени към темата за 19.10.06

Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК
[color=#FFCC00][b]
RiverRun (13:26:43 2/02/2007)
както не разбирам поезията така и теб

Пух (22:35:28 3/08/2006)
Това е само за пред хората ... админките по начало не са от Земята.

death_row (01:02:13 27/02/2007)
Казали са ми, че направо можеш да убиеш някой през пс-то...

GENERALISIMUS (17:23:41 31/07/2007) ...като видя да обясняваш нещо ме побиват тръпки :)[/b][/color]
Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”