BulfleetDaily 1.10.2009 Брой 37

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

Потребителски аватар
AnichkA
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пет авг 25, 2006 12:59 pm
Контакти:

BulfleetDaily 1.10.2009 Áðîé 37

Мнение от AnichkA »

Уточнение
Във вчерашния брой написахме:
ЦитатСмятам това да ми е прощалният материал. С него приключвам работата си във вестника и желая на всички колеги успешна работа. [/quote]
Вместо:
[quote=""100jan""]
Смятам това да ми е прощалният материал. С него приключвам работата си във вестника и желая на всички колеги успешна работа. [/quote]
Извиняваме се за евентуални недоразумения.

тема на броя - Enigma

Enigma...
Автор MeriAn

След снощното напускане на Keri, събитията в Enigma се завъртяха доста бързо. Бившата лидерка си направи собствен съюз, в който се прехвърлиха някои от съотборниците й. Днес по някое време се появи нов съюз Unknown. Той също започна да се пълни с играчи на Enigma. Лидерите там се менят постоянно, ту Drean, ту NoName. Стигна се до там, че един от най-старите съюзи в БФ в момента на писането на този материал е без хора. Дали това е краят на Enigma? Или след няколко дни името, покрито с толкова бойна слава ще ги събере отново заедно? Екипът на BulfleetDaily ще следи за вас.

Странно стечение на обстоятелствата. Точно днес се състоя и последната битка на kotety

[quote=""Werewolf""]
Коментар от мен:
Момичето търсеше цяла седмица с кой да си направи прощална битка, но никой освен нас не изяви желание да приеме боя. Желаем и всичко най-хубаво извън БФ.[/quote]

[quote=""kotety""]
oh...emi nz do sq ne mi se e sluvalo da mi iskat podobno ne6ty :)) emi ko da kaja sled kato po4nah daskalo nqmah vreme da igraq a samo na mini nevarvi :) a i kakto i mi kradqha i tqh ot vreme na vreme...i zatova re6ih da priklu4a i poneje nikoi ne se saglasi se obarnah kam Werewolf...bitkata be6e neravnostoina no nqma6e koi drug :))

mda ytre sa triq emi oki...pusni q nqma nikav problem :))[/quote]

Историята на Enigma през погледа на Keri.

Имало едно време някога, когато механиците още не бяха измислили как да задвижат рециклаторите по-бързо от базовата им скорост, а танкерът беше далечна мечта, една смела жена. Скитаща из Вселената с многобройните си подчинени войни, тя решава да основе империя. Името на тази царица било adin, а империята си нарекла Enigma.
”Загадката” на космоса ставала все по-голяма и по-силна с времето. Към края на първото столетие, когато adin вече била много стара и мъдра водачка, в слънчевата система на главната й планета се родила нова планета може би дори с малко останки от предния живял там. Владетелката на тази планета била Keri. Още малко момиченце, тя не знаела добрите начини за управление и често части от корабите й били разбивани. Един от тези пъти малкото момиченце, видяло току-що случилата се битка на планетата й, решило да пише на могъщата господарка на Enigma да събере останките от хората й, още реещи се в космоса до младата планета. Adin не само откликнала мигновено, а решила да даде някои съвети на детенцето.
Столетия след това то помнело добрината на могъщата господарка и жадувало да отиде при нея.
Но във Вселената постепенно настъпила нова ера. Дошло ново поколение изследователи, които подобрили много технологии. Малкото момиченце вече станало бурен тийнейджър, амбициозен и готов да завладява далечни ширини. Мечтата й, обаче, все още оставала империята Enigma, въпреки че adin отдавна си било отишла.
Минало време и Keri решила, че вече е достатъчно добра, за да подаде молба за приемане в империята. По това време господар бил Pipone. Той я попитал за причините за нейното желание и щом му обяснила, той не се поколебал. Двамата започнали да общуват постоянно и станали приятели.
С времето буйната тийнейджърка извоювала правото си да води политиката на империята. Това била огромна чест за нея. През цялото време тя се опитвала по всякакви начини да помогне на членовете на Енигма и те започнали високо да я ценят и уважават.
Имало трудни моменти за империята, имало моменти, когато тя се изправяла пред страшилища за Вселената, когато членовете й трябвало да бягат от огромната мощ на силни противници, а планетите им били заплашени от взривяване с оръжие, могъщо като природна стихия.
Въпреки всички трудности империята продължавала да се развива под зоркото око на Pipone и Keri, които станали перфектните управници. Те често си спомняли старата и мъдра господарка и се надявали да може да ги види и да им се радва.
Изминали още няколко столетия и Pipone оставил Keri сама. За някогашното неопитно момиченце с далечната мечта да е част от Enigma, честта да стане владетелка на империята била огромна и тя я приела много отговорно. Гордеела се да бъде лидерът на най-старата империя във Вселената и дори, когато враговете се опитвали да се присмиват на някой ударен нейн подчинен, тя приемала критиките с усмивка и високо вдигната глава, защото знаела, че каквото и да стане, уважението, извоювано през хилядолетията от империята, не е случайно.
Изминали още няколко бързи столетия, Keri продължавала да прави всичко за империята си, но започнала да се преуморява. Приятелите й се тревожели за нея и я подтиквали да си почине. Отговорността, която беше поела, за нея беше най-важна и тя се бе отдала с цялото си същество на нея. Това се отрази на здравето й.
Една вечер, когато слънцето залязло, плувнало с кръв, тя била изправена пред обвинения в предателство на империята. Това било като нож, забит в гърба й именно от хората, за които бе дала всичко. Тогава тя изостави мечтата си. Беше постигнала абсолютния връх и моментът на оттеглянето й бе дошъл. Тя си тръгна под лъчите на луната като се качи на кръстосвач с малка червена панделка, който й бе подарен от Pipone. В очите й пареха най-тежките сълзи в живота й и тя не успя да ги сдържи...

P.S. Enigma за мен винаги ще бъде империята в космоса, където се чувствам най-добре, тя е моята сбъдната мечта и тази която ме нарани в крайна сметка по начин, който не успях да преглътна. Някога във втори рунд се шегувахме, че Enigma без Keri и Pipone не може да има, че ние сме майката и бащата на съюза. За съжаление не сме знаели колко сме прави.
В момента няма Enigma и няма да има, предполагам, докато не се завърне един от нас.

[quote=""pipone""]Добро утро Както разбрахте снощи имаше сериозни вътрешни проблеми. Личното ми мнение е че абсолютни глупости. Но поради едно или друго стечение на обстоятелствата Енигма този рунд повече няма да има... или поне за момента. Пожелавам приятна игра на всички и успехи.[/quote]

Въпросите на Serial_H

1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор

NoName, моментен лидер на Unknown, Вселена 1
1. Скимна ми напрайх го
2. Сички сме нуубз
3. Без мини не става след един етап.. но предпочитаме флот :)
4. Приятелите ни знаят кой сме :)
5. Ква ингтрига джолитата зеха рунда, инсомния можеби да направят нещо...(1-2 по интересни битки) ама се съмнявам
6. .....

Keri, лидер на Keri`sClub, Вселена 1

1. Създадох го спонтанно, за да мога да изляза от Enigma, която напуснах снощи.
2. Разчитам на всички. Затова и съюзът е VIP - просто хора, които не познавам и съответно не мога да разчитам на тях, няма да се приемат. Ветерани... Ако това са хора играещи от примерно година - има, да. Аз и papaza играем от първи рунд, за Merlin мисля, че това е втори или трети рунд.
3. Никога не сме били миньори, няма и да бъдем.
4. Политиката я определям аз. Приятелствата са ми на лична основа в по-голямата си част. Имаме 1нап, може би няма да имаме други, алианси също.
Войни не обичам да обявявам. Винаги сме имали такива, но аз не обичам приказките и показността по принцип. Гледам да действам и в края на рунда да обобщавам.
5. Интриги винаги има и винаги ще има. Горещи точки за този момент не виждам.

6. Надявам се при мен да дойдат повечето ми приятели в живота, както и тези, които са ми близки в играта, но поради една или друга причина не познавам лично. Наистина ще ми бъде адски приятно и искам да знаят, че вратите на съюза са отворени за тях.

Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори RoYaL, Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn

Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържета се с новинарите

Интересните събития от оставащите чaсове на 1.9.06 ще бъдат включени към темата за 2.9.06

Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК
Последна промяна от AnichkA на чет ное 23, 2006 9:37 am, променено общо 1 път.
:) ако ми пращаш на всеки пост по целувки за дървото ако пишеш за подпис и липсваш ми може :ППП

[quote="Jade"]Редакторът е човек, на когото имам доверие за безпристрастна оценка[/quote]
Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”