Космическите клюкари ми донесоха, че се готви тежък удар по известен играч. Кой е той и кой го е нарочил, не пожелаха да ми кажат... трябвало да има интрига. А наблюдателните споделиха, че nero е скочил изведнъж с 20к точки. Похарчил е на куп доволно количество ресурс. За какво ли
Вселена 2
GuessWHO, лидер на HellWings
Искаш ли история като за Трибуната от низините на втора?
http://naredbi.hit.bg/GuessWHO_01.htm - сутринта за загрявка
След което захващам ко-лидерката на съюз, обявил ни война, 1300 точки над мен
http://naredbi.hit.bg/GuessWHO_02.htm - 1-во пляс
http://naredbi.hit.bg/GuessWHO_03.htm - 2-ро пляс
Нашата влиза и ми праща атака
Следва малко уточняване на позициите на ЛС
Моите рецита още летят, Мимоза литва към моите координати
20 мин след началото на атаката, нашата героиня я отказва
А аз летя за под 19 мин ;-)
http://naredbi.hit.bg/GuessWHO_04.htm - пак пляс
И сега, след като и почупих защитата, чакам да мине офлайн да и довърша останалата флота
Рециклаторите вече летят
19:05:59: sweet_sidni
17:58:05
2006-23-09
ОтговориИзтрийДокладвай като обида
Lele ot sega za teb zapo4va na4aloto na kraq!!!
19:06:30: sweet_sidni
Прочетено
18:04:25 2006-23-09
Съкровище, заповядай. Приятелят ти се надъни веднъж. Ако преди теб още един не беше отпътувал към Вечните ловни полета, щях да те довърша. Има една поговорка, че човек трябва внимателно да избира приятелите си и още по-внимателно враговете.
19:06:43: sweet_sidni
18:05:43
2006-23-09
6to me atakuva6?
19:06:55: sweet_sidni
Прочетено
18:07:22 2006-23-09
Това май трябва да се запише в бисерите във форума. Ако случайно загледаш сте ни обявили война.
19:07:06: sweet_sidni
18:07:53
2006-23-09
Dobre vednaga q mahame!Alianse?
19:07:21: sweet_sidni
Прочетено
18:11:47 2006-23-09
Не, благодаря. С радост ще те обърна на касичка, а след това ще се преместя на 5:78 и ще продължа и там. За съжаление другите от съюза ви са ми малко зелени.
Мда, и ощеедин момент в цялата история
Докато бяхме на ниво скаути, гаджето на тая кака реши да си прави сейвън върху мен през 300 системи, уверен в два пъти повечето си точки
Аз си оставих флотата, обадих се на Мимоза за рециклатори, още нямах мои май, и легнах да спя
На сутринта Мимоза ми прати доклада от летище
В 4 рунда моя победа
А, имах рецита
Ама реших да ги ползвам за щит
Та в момента тази е сейвнала, но аз ще и допотроша защитата:
http://naredbi.hit.bg/GuessWHO_05.htm
Секретар на летището
19:54:52
2006-23-09
Рециклаторите ни успешно достигнаха целта си и успяха да натоварят:
40936 метал
40936 кристали
20468 газ
На тези координати останаха:
0 метал
0 кристали
0 газ.
Аз пък покрай тая кака си взех шпионаж 8
В последните минути преди приключването на броя, се разбра за рециклаж около 1 300 000 общо ... Което означава определено най-масивната битка до момента. Ако не се появи в трибуната, до утре ще разберем кой-какво-как-защо
Вселена 3
Благодарим на Бунис за съдействието
Имаме раздвижване и във 3-та вселена. След отказването на лидера на 3-то вселенаската KASIOPEIA(IcE-cReaM), той решава да даде акаунта си на Kisi, известен като генерал от СССР, вселена 2. Kisi не е вчерашен и веднага се оглежда за врагове наоколо и както гласи народната мъдрост - "Който търси - намира"
Доклад от шпионирането на [Някакъв координат]
метал: 344946 кристали: 71016
газ: 5813 Енергия: 4747
Информация за флотите / защитата:
Транспортьор: 4 (0 ниво)
Мегатрансп.: 50 (1 ниво)
Скаут: 6 (1 ниво)
Кръстосвач: 414 (6 ниво)
Боен кораб: 225 (5 ниво)
Колон. кораб: 1 (0 ниво)
Рециклатор: 32 (0 ниво)
Ш. Сонда: 4 (0 ниво)
Мегатон: 94 (4 ниво)
Ето самата битка:
http://bloodyscream.hit.bg/IcEcReaMvsMortus
Историята от първа ръка:
[quote=""Kisi""]
След като акаунта ми попадна в ръцете, първата ми работа беше да видя политиката на съюза , огледах си враговете в близост шпионирах ги и въпроса беше кой да почна да тормозя. При главната си намерих 3ма от nemisis, първоначално си помислих че работата ще е напечена, НО с течение на обстоятелствата разбрах че са кучета който само лаят , започнах да ги грабя а те нищо не правеха по въпроса
След това се почудих при кой да колонизирам без да се модне и късмета се падна на Мортъс който от своя страна си падаше кирка , колонизирах до него, за броени часове вдигнах роботи, складове и корабостроителница и стационирах редовното: някакви меги с кръстове и рециклатори, ако нещо се окаже че ще има за тях
По-интереснтото стана към 00:00 когато започнах да си го грабя а той беше оффлайн и спай след спай , атака след атака с неговия ресурс си се развивах добре , така и не се забави радостната новина че видях някакви меги и рециклатори на планетата а аз бях подготвен за това и не изчаках и миг, за да пусна атака, нищо че с 14кръста неможех да го бутна от първия път, но луд умора няма
"е понеже аз му разбивам и меги и рециклатори, хванах му савените~"
(киси е атакувал и другите му планети), от тях "откраднах му към ~2милиона с рециклажите, който паднаха от мегите и рециклаторите~ [/quote]
Коментара на защитника е кратък и лаконичен:
[quote=""Mortus""]
05:07:24
2006-24-09
Good kill. hiki has been trying for a month, and you do it in a day. [/quote]
Да се надяваме, че след тази изява Киси ще продължи да ни радва с подобни и ще замести достойно IcE-cReaM на една от челните позиции в KASIOPEIA. Очакваме още да раздвижи вселена 3
Вселена HARDCORE
[DA]GAD Vs. [XAOC]ConspX123456
След като от 3 седмици GAD постоянно шпионира ConspX123456 и всеки път вижда че флотата му е на планетата без савен, той започва да чака момента, в който ConspX123456 ще му стане зелен и ще може да го атакува... след продължително чакане този момент идва:тук
Отказването на sXp
На sXp му се налага да спре играта и решава да се разбие в някой от 3-мата с който е водил най-сериозни битки този рунд: The_Monster, sto4olo и tzadara. The_Monster е много точки и съответно отпада, sto4olo отказва на предложението за битка и остава само tzadara, който не бива питан дали иска битката. След няколко часа битката ефакт
Въпросите на Serial_H
1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор
НякойПознат, лидер на аЗрудите, Вселена 1
1. Съюзът е от самото начало на играта. Основан е от колеги в работата-Heller12a, Октавиан, Руди и още няколко, чийто имена в момента ми убягват. От самото създаване на съюза, той не е спирал да съществува
2. В съюза сме колектив, всеки се старае да помага на останалите както може. Всички са доказали се играчи, само бг_пав е по-новичък, но прави доста обещаващи битки.
3. Зависи според ситуацията
4. Ами НаП-ове и Алианси прекратихме още преди края на 1-ви рунд
5. Интрига за целия съюз не помня да е имало от началото на 2-ри рунд. Тогава проведохме една по своемо детска война с КиллерТеам
6. Не ми се вярва нещо по-голямо да се оформи, не само при нас, но и в цялата вселена. Да вземем войната предния рунд между Adventure и Пост Мортем...макар последните да бяха 2-рия по сила съюз, съпротивата им се ограничи до няколко самоубийствени атаки, колкото и да ми е жалко да го кажа...
7. Защо толкова понамаляхме?
По простата причина, че в съюза се подвизават опитни играчи, с много часове пред булфлеет. За съжаление такива почти не останаха, а нови, свежи попълнения не идват. Но нищо, ние сме оптимисти и гледаме напред
Историята на
КАОС
Споделена с MeriAn
Докато правех съвместното интервю с ВЕС, КАОС предложи: "Мога да доразкажа, ако искаш за играта си и в останалите рундове." Тук ви представям останалата част от историята му. Началото бе публикувано в броя ни от 29.9.2006
KAOC:Във 2 рунд отново започнах с MagicTeam и отново си заиграхме нашата игра - без постоянни врагове и постоянни прители, но с постоянен интерес - колкото се може повече чужди флоти, събрани на сигурно място в складовете :-) Рундът беше изключително весел - в началото си бях повел персонална война със StmStars - един сплотен съюз от 5 човека с яки флоти и да ме прощават, ама никакви тактически умения. Скорости и шпионаж за тях бяха мръсни думи :-) Лека полека войната с тях затихна, след като се бяха съсредоточили върху мен и забравиха, че ги дебнат и други, и един по един поеха към складовете на различни хора. След като приключи сагата с тях, започнах да се закачам с който ми падне - в един момент "любимец" ми стана Хънтъра - не че все още не е, ама това е друга тема. Бях се заселил даже до него и упражнявах целодневен тормоз по планетите му, въпреки че постоянно я бота, я ситъра, а понякога и самия той поддържаха акаунта му "онлайн". Така и не успях да го зануля - един от малкото измъкнали се е. Междувременно се забърках във войната на Скорпи срещу Тангра и компания. Горе-долу по това време загубих първата и последна засега си планета от прословутото ЗНС на миминок. След това се наложи да спра с играта, защото в началото на Декември трябваше да замина на световно първенство в Япония и трябваше да се подготвям. След като се върнах, продължих да играя, но вече рундът свършваше и заумувах върху 3ти рунд. Ще запомня рунда освен с многото кланета и с един успешен експеримент - доказахме, че може да се извади ЗНС на ниски точки и по честен начин. Много хора ни обвиняват, че сме наливали въпросния акаунт и винаги съм се смял от сърце. На планетата, която загубих след ЗНСто на Мими, беше най-високата ми мина за метал - впечатляващото 20то ниво. Ресурс се добиваше от грабежи. Тук е момента и да благодаря на Батмана са 8те милиона кристал, които грижливо беше закътал на планетата си и помогна на съюза - на мен дари флота си, а на Стаси - целия си ресурс, с който той допълни недостигащия му кристал за сателити.
MeriAn: Световно първенство? Ще разкажеш ли? Интересно ми е, предполагам, че и за другите ще бъде.
KAOC:
Става дума за световно първенство по една настолна игра - Magic: The Gathering. Самата игра се играе с карти, нямащи нищо общо със стандартните карти за игра. В най-съкратен вариант - целта на играта е да убиеш противника си чрез картите си - всяка от тях има някакъв ефект върху играта. Този тип игри от няколко години набират популярност и в България и вече за трета година си имаме и квота за национално първенство, което от своя страна излъчва отбора ни за Световното. Въпреки, че на пръв поглед играта изглежда елементарна, всъщнот е по-трудна и от шаха заради по-голямото количество комбинации на карти. Играта на турнирно ниво въобще не е лесна, а също така излиза доста солено поради цените на картите. Това от своя страна обуславя и сериозните наградни фондове на големите турнири - например всеки ПроТур е с награден фонд от $200 000, а световното беше с $500 000. Като за първо световно първенство се представихме добре - заехме места в горната половина на класирането, но все пак недостатъчно високо да спечелим нещо повече от полагащите се пари на всеки от участниците. Горе-долу с тях си покрихме разходите :-) Малко ни е рано да си мерим ... тестетата с големите светила в играта там, но се надявам следващия национален отбор да се представи добре на предстоящото Световно в Париж през този декември. Ще им стискаме палци и с каквото можем ще им помогнем. Заради БФ малко зарязах това си хоби, но след края на този рунд отново мисля да се заема по-сериозно и за следващото световно да вляза отново в отбора :-)
Който иска повече подробности за играта да пита бай Гугъл - той знае всичко.
MeriAn: Да се върнем към трети рунд?
КАОС: В трети рунд се събрахме стария отбор, а освен нас в новосформирания съюз PostMortem дойде и SKORPOINBG. Още от началото на рунда интригата беше ясна - ние срещу Adventure. Към съюза след няколко седмици се присъединиха nero, nerro и debel и войната се разгоря с пълна сила. Противниците ни се коалираха с останалите силни съюзи, а и рунда е все още пресен в спомените на повечето играчи, така че няма да се спирам с подробности върху него. Все пак постигнахме целите си - провалихме "перфектната схема" на производителя на мухозол негов играч да стане 1ви и проведохме битките си така, както ние искахме, въпреки всички фактори във и около играта.
В същия този рунд се зароди и конфликта ми с Апокалипсо и съюза му. Беше го пернала някаква мания за величие и реших да се погоня със съюза му. Още повече, че сред тях имаше един стар мой клиент - Бочи, известен още като карбанкал. За няколко дни събрах в складовете си двама от "елитните" им бойци и Апокалипсо изкара вагоните с екскременти във лютата си форумна война срещу мен. Там беше силата му. В играта беше успял да издразни няколко човека с неадекватното си поведение, съответно до него се появиха няколко колонии и още преди да кацнат и първите кораби по тях, той смело наби ваканция до края на рунда. Така и не даде шанс на никого да види бойните му умения. За форумните му няма да коментирам повече - там е изключително опасен противник - всеки за него е чийтър, подпомаган от админи, мултита, ситъри и т.н. Това, че той си беше удвоил "лекичко" флота, а в акаунта му се даваха денонощни дежурства, не му пречеше да се бие в гърдите колко велик, честен и опасен войн е той. Случая с него бил по вина на играта и той не бил забелязал. От неговите параноични брътвежи аз разбрах, че имам разни незнайни дори и от самия мен заложби. Абе весел човек - макар, че медицинския термин е друг. Този рунд отначало се държеше като нормален човек - може би е ходил на Нареченски бани и ефекта им все още го е държал, но след като му казах, че все пак ЗНСтата ми са специално за него, отново му избиха чивиите и се започна да се държи нормално за него - старата песен на нов глас. Пак сме били чийтъри, дубльори, измамници, админите ни помагали и т.н. Той бил постигнал всичко в живота, ние сме били вманиачени социопати и пълни дупки в живота... Как да му обясниш на един милиционер, че има два вида живот - "жизнь" от заплата до заплата с фуражка на глава и "тъп началник в службата" - позволявам си да го цитирам, и "life" - живота на човек, който сам определя съдбата си. Самия той нямал време за игра (светеше само 20 часа на ден), ходел на работа (вероятно с лаптоп и постоянно включен интернет през телефон) и изобщо нямал намерение да се занимава с нас. Закани се, че ще ми счупи флота и ЗНСтата, отново юнашки наби ваканция и пак остави ВЕС да му измива срама. Надявам се този рунд да ни учуди, като все пак обуе панталоните и да полети по някого, дори и на самоубийствена атака, но все пак атака. Стига е харчил газ само да бяга.
Право на отговор
Apocallypso
[quote=""MeriAn""]
Винаги съм казвала, че една истина има толкова лица, колкото са участниците в нея. Както ви обещах в съвместното интервю на КАОС и ВЕС, ще публикувам и отговора на третия човек, участник в историята. Получих го почти едновременно с втората част от историята на КАОС и ще ги публикувам в един брой.[/quote]
Apocallypso:С КАОС ВОЙНА АЗ НЯМАМ, има по-скоро взаимна ненавист.Моята се дължи на това, че предния рунд реши да се прави на велик на гръб на деца от съюза ми и започна да наказва наред само наши играчи, като на един от тях даже призна, че наказанието му е по-тежко, защото е член на моя съюз. Aз от своя страна нямам навика да си мълча, когато някой комплексар си разиграва коня и му казах някои неща в очите. Най-вече че е абсолютно нередно един админ да играе. ХЕРА се съгласи с мен, но каза че няма пари да им плаща и за тва разчита на играчи за тая роля. Но все пак отмени наказанията му, които бяха абсолютно непрофесионални. Той от тогава ме мрази . Това не говори добре за него, защото пренася нещата от един рунд в друг. Tоест нещата надскачат играта. Aз от него позитивни емоции не съм видял, много мрачна личност, изпълнена със злоба Eдинственият ми опит за нормален разговор завърши с едни словоизлияния от негова страна колко езици знаел и как в казармата бил много специален защото бил гений. Tова че сега си седи по цял ден в къщи, без да прави нищо, явно е израз на гениалността му.
КАОС винаги е искал да бъде пръв (не лоша черта. но когато не губиш самоконтрол) , явно и влизането му в администрацията е част от стратегията му ... поне аз така мисля. Не знам дали някои помнят, но в началото на предния рунд, съюзът ми тръгна много силно , в смисъл много успешни битки ... но без да се целим в първите места на индивидуалната класация. Играехме за удоволствие ... повечето бяха деца и заради училището беше ясно че няма да играят цял рунд, но идеята беше да играем сплотено и весеки да се научи на нещо, и да бъде забавно. Това че тръгнахме силно обаче подразни КАОС, който имаше друга визия за рунда : всички да ръкопляскат и да викат браво КАОС , супер си КАОС, друг като тебе не се е раждал и започна да наказва наред ... вярно занули две деца ... но за това време наказа 5-6 а на 2 някой някак им влезе в акк и им изтри всичко ... тц тц кой ли е бил
Но пoдчератвам ,че война с него нямам. Това е все едно адвокат да обяви война на един съдия в едно дело.....хаха.....Абсурдно, нали?
От администрацията имам проблеми само с него. Радвам се, че вече не е част от нея, надявам да не играе никога повече като играч в играта, защото знаем какво става. Предния рунд неговите приятели ги изтриха, явно им беше дал много ценни съвети.Този рунд са първи.Еми браво ... коментара за другите.
Аз на него каквото имам да му казвам съм му го казал отдавна.Даже не искам да се занимавам повече с него.Но гледам пак плюе по мен във форума и на мой гръб иска да се прави на велик. Мога само да му пожелая щастлив живот от тук нататък и да знае, че макар и да не съм гениален като него и аз си работя нещо и се опитвам да си изкарвам прехраната честно, а той нека плюе по мен. Не съм велик гений, за да ме страх че ще ме опръска с плюнка... ОК ако мисли, че трябва да се срамувам, че съм полицай добре.... има право на мнение. Знам, че пак натам ще се опита да ме обиди и пак някакви кофти емоции да предизивиква.
Искам да добавя, че съм в мод, защото нямам възможност да съм по цял ден онлайн т.к. отпуската отдавна свърши, а срещу ЗНС с 12 часови сейвъни не става ... И че пожелавам на всички играчи приятна игра, а на администрацията да им кажа, че са на прав път и се надявам тази тенденция да остане ... все повече хора от екипа да не играят ...
За финал само бих искал, ако публикуваш горното да добавя, че пожелавам на ВЕС да оздравее ... и операцията да мине успешно.
На какво се смеят админите
[quote=""играч от Вселена 2""]
Въпрос:
sujalqvam 4e vi zanimavam , no ne moga da otkriq kade v saita na mobilniq operator da si aktiviram yslygata " SMS izvestqvane (Bulfleet)" . 6te sum vi blagodaren ako mi help-nete [/quote]
Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори RoYaL, Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn
Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържета се с новинарите
Интересните събития от оставащите чaсове на 24.9.06 ще бъдат включени към темата за 25.9.06
Според правилата, от съображения за дискретност, докладите са със заличени координати, и информация за моментното им състояние
Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК