пътувания във времето
-
debnadaviebna
- Майор (Major)
- Регистриран: вт мар 29, 2005 12:20 pm
- Местоположение: Близо до местопрестъплението, интереси: виж ми ника па пак ме питай, професия: дебнещ да ебне
- Контакти:
ïúòóâàíèÿ âúâ âðåìåòî
Нека да ви разкажа сега за пространствено-времевия континуум. Вие си мислите, че всеки миг е единствен, щракнеш с пръсти и това вече е история, няма да се възстанови. Това е защото живеете в 3-измерен свят, а повечето от вас живеят в двуизмерен свят, защото си играйкат Стар Крафт, а не са видели Homeworld 2. Но съществува и четвърто измерение, което е за вас просто непонятно. Това четвърто измерение всъщност представлява времето. За вас един елемент има 3 размера, височина, ширина и дължина. Занимавали ли сте се с техническо чертане? Не, не ви трябва, а техническото писане е направо убийство. Чувствате се все едно пак сте в първи клас и пишете буквички. Та значи бях стигнал до детайлите-има 3 размера за вас, но вие едва ли осъзнавате, че един детайл съществува и в четвърто измерение-детайлът, както и аз и вие съществуваме и в един определен период от време. Четвъртото измерение всъщност представлява учебник по история. То може да бъте прочетено, но за да можем материялно да съществуваме в друго време трябва да преминем през пето измерение и да навлезем в четвъртото измерение и вече ние материално съществуваме в учебника по история, който иначе можем само да гледаме. Пътуването в бъдещето е сравнително по-лесно, а и за някои хора е по-изгодно. Представете си армия, оборудвана с оръжия, които няма да бъдат изобретени още 100 години. Или пък да отидете една седмица напред във времето, да прочетете във вестника печелившите числа от лотарията Евро Милиони или американския Пауърбол, в който е паднал най-големия джакпот, който вие сте виждали, аз съм виждал и няколко хиляди долара по-голям джакпот да пада, да се върнете назад във собственото си време и да заложите на тези цифри и да станете милионери. Всъщност пътуването в бъдещето би обезсмислило търговията-Уолстрийт ще се срине, ако всички борсови играчи знаят чии акции колко ще струват. Затова забраниха пътуванията в бъдещето. Пътуванията в миналото обаче са по-сложни. Много хора биха искали да променят историята дори само от патриотични подбуди. Ако вземете няколко танка и автомата и се върнете във средновековието, когато вашата родина е изгубила много важна битка, промените хода на събитията и се върнете с танковете и автоматите тук, кой може да каже със сигурност, че после пък няма вашата родина да загуби друга важна битка. А ако искате да убиете Адолф Хитлер, Йосиф Сталин, Уйнстън Чърчил, Маркс, Енгелс или Ото фон Бисмарк как ще сте сигурни, че няма да се появи някой на негово място, който още повече ще мразите. Чели ли сте "Млечният път" от руския писател Север Гансовски? Това е сборник с разкази, препоръчвам ви да го прочетете. Двама души искаха да използват машина на времето, за да откраднат произведения на Ван Гог, но не успяха, поради разни причини, за които е по-добре да прочетете разказа. Единият от героите благодарение на връзките си беше уредил на другия достъп до машината на времето и всеки път когато пътникът се завръщаше забелязваше дребни промени в приятеля си, веднъж той дори беше с различно име. Не знам дали сте чували за парадокса на дядото, мисля, че във вашето време вече е разискван този проблем. Представете си, че взимате един револвер, или ако щете полуавтоматичен пистолет Зиг Зауър, па ако щете и автомат, все едно е, и с това оръжие отидете назад във времето, преди дядо ви да се е запознал с баба ви, и следователно преди да се е родил баща ви. Вие отидете при дядо си и го убиете. По този начин той никога не се среащ с баба ви, баща ви не се ражда и вие също не се раждате. В мига в който натиснете спусъка вие ще спрете да съществувате. Но ако вие не съществувате няма как да направите това пътешествие и да извършите покушение срещу дядо си и ще съществувате, което значи, че ще извършите това пътуване и се озоваваме в затворен кръг. Все пак парадоксът на дядото ни доближава до същността на проблема. Действителността е, че когато вие се върнете назад във времето вие спирате да съществувате в тази вселена, нито в настоящето нито в миналото. Вие се прехвърляте в миналото на друга вселена, което е минало за вас, а за онази вселена е всъщност настояще. Това е защитният механизъм на природата, който не позволява миналото да бъде променяно. Не се знае дали ще можете да се върнете във собственото си време, дори не се знае дали ще се върнете във същата вселена, от която сте тръгнали. И общо взето госпожице това е проблемът, с който се сблъсках, аз нямам възможност да се върна във моето време, попаднал съм в чужда за мен вселена и изках да ви попитам дали имате място, където да остана за следващите 43 години, докато изобретят машината на времето, за да мога поне в моето собствено време да ес върна, па не ми пука дали ще е същата вселена.
debnadaviebna was here
http://bullschmeiser.blogspot.com/ станах блогър
съществува единствено хаос и простотия
[quote="аватара на paksizabravihpass-a6efe"]this person's picture is too sexy to be displayed[/quote]
олимпийски шампион по псуене
[quote="аватара на paksizabravihpass-a6efe"]this person's picture is too sexy to be displayed[/quote]
-
martix
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: нед фев 13, 2005 3:03 am
- Контакти:
Някой да е чел напоследък нещо на Хокинг или Торн? Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Yellow_Flash_Colorz_PDT_19
Хехе, тъкмо си чета първата половина и се сетих за дедовия парадокс, то пък ти го бил описал във втората част... :inso16
Таа иначе тая материя е много готинка, ама ако знаеш за ко става на въпрос. Абе навътре съм в нещата... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
Като цяло идеята за време и пространство, измерения, вселена, относителност и т.н. е доста объркваща и изисква да може да мислиш абстрактно(ама много абстрактно), да не приемаш за даденост и абсолют нищо! Yellow_Flash_Colorz_PDT_09 Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Yellow_Flash_Colorz_PDT_09 Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
Хехе, тъкмо си чета първата половина и се сетих за дедовия парадокс, то пък ти го бил описал във втората част... :inso16
Таа иначе тая материя е много готинка, ама ако знаеш за ко става на въпрос. Абе навътре съм в нещата... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
Като цяло идеята за време и пространство, измерения, вселена, относителност и т.н. е доста объркваща и изисква да може да мислиш абстрактно(ама много абстрактно), да не приемаш за даденост и абсолют нищо! Yellow_Flash_Colorz_PDT_09 Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Yellow_Flash_Colorz_PDT_09 Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
[code]How come when I talk dirty to a girl its sexual harrassment, but when a girl talks dirty to me its $3.95 a minute?[/code]
- Sabret00th
- Майор (Major)
- Регистриран: пон яну 09, 2006 7:43 pm
- Контакти:
Einstein не е ли?TheBeast написа:E=MC2---Ainstein
Можем много да си говорим по темата....и все пак в миналото промяната на глобални събития може да промени една съдба и обратно, нали така?
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
-
debnadaviebna
- Майор (Major)
- Местоположение: Близо до местопрестъплението, интереси: виж ми ника па пак ме питай, професия: дебнещ да ебне
- Контакти:
-
debnadaviebna
- Майор (Major)
- Контакти:
бе не съвсем
ама Стивън Хокинг съм го чел преди една година, другия обаче не го знам кой е
но Стивън Хокинг според мен е най-умният жив човек
ама Стивън Хокинг съм го чел преди една година, другия обаче не го знам кой е
но Стивън Хокинг според мен е най-умният жив човек
debnadaviebna was here
-
martix
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: нед фев 13, 2005 3:03 am
- Контакти:
Ами човека се казва Кип Торн, на английски е Kip Thorn, може да потърсиш в бат' гугъл. Той се занимава със пространството и времето главно и разни аномалии в същите. Нарежда се след Хокинг по авторитет в областта(теоритична физика). 
[code]How come when I talk dirty to a girl its sexual harrassment, but when a girl talks dirty to me its $3.95 a minute?[/code]