........
- expendable
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: ср яну 18, 2006 12:29 am
- Контакти:
........
..........
Последна промяна от expendable на пон юли 24, 2017 12:56 pm, променено общо 1 път.
Аз мисля, че уличната култура може да се преплете с художествените произведения, стига да не се прекалява разбира се и на преден план да е някаква хубава идея. Книгите на Сергей Лукяненко например - използва жаргон в диалозите, но той помага да се потопиш в книгата, защото не се набива на очи, а подпомага изграждането на героите. Просто всяко нещо трябва да е премерено, но това не става от първия път.
Единственото по-лошо от войната е загубената война.
[i]Фуер грисса ост драука[/i]
[i]Фуер грисса ост драука[/i]
- TheBeast
- Майор (Major)
- Регистриран: пет юли 15, 2005 8:52 am
- Контакти:
Хм....Засегнаме с твоето изказване но ще замълча.Явно си разбран човек и няма да викам и да се заяждам.Само ще попитам...Според теб в днешно време колко хора четата Гьоте,Ницше и други?Едва 20 %..Я ми кажи другите 80 % от какво се интересуват...Дали ще има хляб на масата и пари в джоба а не какво е писал Гьоте или Ницше.Нали?
:::
Вече не ме интересува никой аз си пиша за себе си дали съм засегнал филм или книга.Това е...
:::
Вече не ме интересува никой аз си пиша за себе си дали съм засегнал филм или книга.Това е...
The old dog has some new tricks in his sleeve...
- expendable
- Лейтенант (Lieutenant)
- Контакти:
-
DeadMan
- Майор (Major)
- Регистриран: пет окт 14, 2005 2:23 pm
- Контакти:
Лукяненко не е най-добрият,но определено има възможности.Който е чел "Нощен патрул" примерно знае за какво говоря.Той е от малкото автори,които успешно "вкарват" жаргона в разказа,като по този начин го правят по-реален.Защото,съгласете се да чета как Антон или Тигърчето говорят на перфектен и културен език,без псувни и разговорни изкази-ми немаше да повярвам.За това го уважавам тоя автор.cursed написа:Аз мисля, че уличната култура може да се преплете с художествените произведения, стига да не се прекалява разбира се и на преден план да е някаква хубава идея. Книгите на Сергей Лукяненко например - използва жаргон в диалозите, но той помага да се потопиш в книгата, защото не се набива на очи, а подпомага изграждането на героите. Просто всяко нещо трябва да е премерено, но това не става от първия път.
Последна промяна от DeadMan на нед ное 26, 2006 9:06 am, променено общо 1 път.
[i]Dread One[/i]
[i]Better dead and walking than alive and crawling.[/i]
[i]Better dead and walking than alive and crawling.[/i]
- detencetooo3
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: пон яну 12, 2009 4:50 pm
- Контакти:
.......................expendable написа:Цитат(expendable @ Jan 19 2006, 08:17) Абе хора няма ли никакви по високи идеали? Ако искам да чета приключенска литература ще чета рафаел сабатини или хенрих да не говорим пък за жул верн.... кви са тия коли, дрога, рапъри, Все неща дет си ги гледам всеки божи ден по улиците, нямам нужда да ги чета и по-форумите. Биист казва изписах сума разкази и една добра дума не чух? Не знам кой съм аз да съдя за тва, но не ми харесва че виждам как още хора се поддават на промиване на мозъци и на субкултура която малко или много не ми изнася. Вижте титаните - Азимов, Кларк, даже Пътеводителя на галактическия стопаджия. Градът и звездите. Твърдо заставам зад тезата че количеството е за сметка на качеството. На Гьоте са му трябвали 60 години да напише фауст. Една книжка която се чете за часове. И освен това кога по-дяволите е имало рап в българия и какво е рапа ако не пълна проява на улична поезия а тя определено не е най-добрата, но честно казано при условие че съм чел поезия на древните египтяни, класиците в поезията, даже нашите смирненски, вапцаров, яворов е не върви някак ние живеещите в това време да пишем такива неща. Една от най-старите култури в европа и се поддаваме на чужди влияния. И събираме и събираме простотиите на другите защото са преситени и преяли от култура. Защото не са били петстотин години роби и тук докато сме се избивали и клали там са се раждали гении - Леонардо, Микеланджело, Айнщаин.
Извод - дайте всичко от себе си.
Последна промяна от detencetooo3 на пон юни 15, 2009 12:16 pm, променено общо 1 път.
[size=85][/size][b]Снежни целувки във мрака
бавно изчезват в нощта…
Снежни усмивки,снежни милувки…
Снежни тайни топят се в града…[/b]
бавно изчезват в нощта…
- expendable
- Лейтенант (Lieutenant)
- Контакти:
- detencetooo3
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: пон яну 12, 2009 4:50 pm
- Контакти:
expendable написа:Цитат(expendable @ May 21 2009, 20:51) алооо ти не четеш ли датите на публикуваните постове... излагаш се вече да ровиш къде какво съм писал за последните години ... и да търсиш само как да спамияш, айдеее къв ти е проблема загубила си загубила си, но това което не мога да разбера в един човек е злобата, злобеенето ей така щото не е твойта... и какво точно си мислиш, че ще постигнеш с това? за разлика от теб нямам желанието, намерението, търпението и времето да търся кирливите ризи на хората. По трудното е да им намериш белите ризи отколкото да им търсиш кусурите... я си глей гработата там и не ми се бъркай в живота повече много по-добре съ мси сега - сам (ако се не броят двете ми аз), депресиран и трезво мислещ... човек търси решения, а не допълнителни проблеми... спри се малко и се осъзнай следващия път няма да съм толкова мил и добронамерен с думите....
И аз, и аз! Когато се обръщаш към една дама, дръж се кавалерски, независимо какви са ти отношенията с неяПък и нали се сещаш, точка 4 от правилата на раздела (ебаси, научих я вече...) - бел. Sabre
Последна промяна от detencetooo3 на пон юни 15, 2009 12:17 pm, променено общо 1 път.
[size=85][/size][b]Снежни целувки във мрака
бавно изчезват в нощта…
бавно изчезват в нощта…