Равновесието в расите ...

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
JackDaniels
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
Контакти:

Мнение от JackDaniels »

Темата е за офтопик наистина, може да я преместите.

Ники ако един нокс и един миоп са на равни точки, миопа е с по-малка флота, със един спай повече, едни комп. повече и една скорост повече (което е невъзможно на 80к), предимство отново ще има нокса, защото това е първа вселена, важното е да трепеш, а не да трупаш, казах ти два акаунта на 80к миоп и нокс, миопа ще има максимум 3к точки печалба от по евтините проучвания, това е няма и 1 ниво спай разлика, 3к точки са приблизително 6% от 80к, за сметка на това по евтините кораби на нокса му осигуряват 15% предимство пред миопа, ако да кажем миопа и нокса с равни флоти и равни точки, то нокса ще има по добри проучвания, толкова е елементарно за смятане, че се очудвам че се излагате така. Един миоп по прости сметки може да има предимство единствено ако двата акаунта са на минимум около 200к точки, но извинявай не съм глупав да се развия нокс на 200к точки във първа вселена където бойните точки са определящи за крайното класиране.
Последна промяна от JackDaniels на нед яну 20, 2008 10:16 am, променено общо 1 път.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
Maat
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон ное 12, 2007 4:37 pm
Контакти:

Мнение от Maat »

goblin написа:QUOTE(goblin @ Jan 20 2008, 11:09 AM) Тъй като чета много коментари относно расите искам и аз да добавя нещо:
За един добър играч расата няма значение.Тъй като всички пренебрегват "ТЕРТЕТИТЕ"искам да видите историята на вселеняа 3 в настоящия момент!
Ккак се разви тя? Korahmor се беше пуснал тертет и нагледно доказа това.Успя с уж слабите тертети да разбие всеки който го предизвика.
С това повече мисля че няма смисъл да се спори коя раса е по добра.Въпроса е срещу какви играчи играеш,ако са аматьори е лесно но.......
В трета вселена расата е без значение.
Първо, че класацията е по точки, второ че се продават специални кораби, трето - има специалности.Няма значение с каква раса си, губи им се уникалността така да се каже.
-= | 10:57:23 | =- <sin_zaek[spi]> рояле, рояле... научи се да пиеш
-= | 10:57:29 | =- <sin_zaek[spi]> опс... да пишеш
-
[19:05:09] Rumpolino каза: бате почнаха да ми се лепят женските
Maat
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от Maat »

JackDaniels написа:QUOTE(JackDaniels @ Jan 20 2008, 11:12 AM) Темата е за офтопик наистина, може да я преместите.

Ники ако един нокс и един миоп са на равни точки, миопа е с по-малка флота, със един спай повече, едни комп. повече и една скорост повече (което е невъзможно на 80к), предимство отново ще има нокса, защото това е първа вселена, важното е да трепеш, а не да трупаш, казах ти два акаунта на 80к миоп и нокс, миопа ще има максимум 3к точки печалба от по евтините проучвания, това е няма и 1 ниво спай разлика, 3к точки са приблизително 6% от 80к, за сметка на това по евтините кораби на нокса му осигуряват 15% предимство пред миопа, ако да кажем миопа и нокса с равни флоти и равни точки, то нокса ще има по добри проучвания, толкова е елементарно за смятане, че се очудвам че се излагате така. Един миоп по прости сметки може да има предимство единствено ако двата акаунта са на около 200к точки, но извинявай не съм глупав да се развия нокс на 200к точки във първа вселена където бойните точки са определящи за крайното класиране.
Да, ама ако миопа е със спай 13, а нокса с 12...
И ако двамата бият хора в долния коефи;иент.Няма да е голяма разликата дали ще разбиеш човек едот има 500 кръста с 1000 или с 1200.Същото е.Само, че има шанс нокса да му прати смс, а миопа - не.
-
Потребителски аватар
CORWIN
Майор (Major)
Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
Контакти:

Мнение от CORWIN »

Темата е в Офф-а..... дайте воля на чувствата си ..... и междурасовите настървения ;)
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.

[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]

[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.

Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Реално, разликата между нокса и миопа не е голяма, ако наистина играят. На Миопа ще му е по-лесно. Пак опираме до системата за битки. Адски съществен елемент, който би определил стратегията за развитие. При невъзможноста да се търгува газ, евтините проучвания на Миоп-а ще му дадат лек превес за сметка на евтините кораби на Нокса. Както каза Роял, така или иначе трепеш в долния край на коефициента. Прибереш ли си рециклажа, Миопа става с предисмтво - по-евтини проучвания = повече битки (не се налага да си стройш сам кораби, ако си Миоп!) :)
Потребителски аватар
JackDaniels
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

Мнение от JackDaniels »

Maat написа:Цитат(Maat @ Jan 20 2008, 09:15 AM) Да, ама ако миопа е със спай 13, а нокса с 12...
И ако двамата бият хора в долния коефи;иент.Няма да е голяма разликата дали ще разбиеш човек едот има 500 кръста с 1000 или с 1200.Същото е.Само, че има шанс нокса да му прати смс, а миопа - не.

Ако миопа е с 13 левел а нокса с 12 и са на 80к, то нокса ще е с 15 % повече кораби, което ще му осигури 15 % повече жертви и доста по малко загуби. Ако атакувания е долна граница, тоест 40к (Рояле тва не са 400к а 40к) вероятноста да има 12 левел спай е 20-30%, вероятноста да не е активирал смс известяване е 80%, вероятноста да е от тея 20% процента от онея 20/30% които имат 12 левел спай и на всичкото отгоре да си чуе телефона и да стане е сигурно 5%, вероятноста да е глупав тук вече е много голяма, абе накрая може да се окаже че с 13 левел спай миопа има 1 % предимство, щото на 40к играчите не са като онея на 400к. А да не говорим ако жертвата не е долна граница ами горна например, тогава докато аз пускам атаката, миопа ще си бърка по дупките, ще смята с калкулатора и ще се чуди, абе аджеба аз съм с 15% по малко кораби, при битка ще изгубя много повече кораби, че взема много по-малко бойни точки..., и оп - "А явно някой нокс ме е преварил, няма нищо аз съм гъзар и ще си пусна 14 левел спай"..
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

ЦитатДа, ама ако миопа е със спай 13, а нокса с 12...
И ако двамата бият хора в долния коефи;иент.Няма да е голяма разликата дали ще разбиеш човек едот има 500 кръста с 1000 или с 1200.Същото е.[/quote]
И по-голям рециклаж си дава ;) . На 200к рециклаж си пуска с 10-20к отгоре. Туй си е ресурс за още едно проучване отгоре, не стига че е и по-евтино. За началото е идеален - че и по-бързо рец си вадиш. За изтребителите да не говорим. Много си ми е добре. Класацията за всеки случай е по-зор, щото един нокс на 110-120к точки с яко флот (1500-2000 бойни кораба ли, колко се събират за толкова точки, че забравих вече)... и 13то-14то шпионаж, леко тромав де, но не се и иска пък чак да летиш за под 7 минути в система..., а за сметка на това е и с 4 подвижни планети... върви го бий... трябва да си специализираш акаунта, специално за него, че да го събориш :}. (ех, че ми навява тоз акаунт спомени от 4-ти рунд на 2ра.. за всеки случай да си лягаш без сейвън си е царско :>)

Цитатабе накрая може да се окаже че с 13 левел спай миопа има 1 % предимство, щото на 40к играчите не са като онея на 400к.[/quote]
Да, Ахахаххаха, Джаки да не си спал с главата на долу бре, аз точно 1% от жертвите си успявам да ударя, когато им прати СМС, щот не стига, че не е на сейвън, ми па и GSM-a да си нечуе... и т.н. много на късмет летиш. Вероятността винаги е фифти/фифти. Я нет, я gsm, я какво ли не може да е станало... ама специално за тоя коефициент точки, който приказвате - 1% шанс да влезел... да хаха, т'ва кой рунд е ставало ?! И аз де съм блеял, че съм пропуснал такава златна възможност да го играя ?! :D

Иначе с тия 15% по-малко загуби, забравяш и че миопите взимат по-голям рециклаж пък ... :} Честно-казано, по-големият шпионаж е предимство за този вид класация. Все пак не всички бойни точки идват от занулявания .. чисто и просто можеш да им гърмиш рециклаторите/танкерите и други кораби постоянно, особено ако си колонизирал до някого да го тормозиш :}
Последна промяна от LoaD на нед яну 20, 2008 10:44 am, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
CORWIN
Майор (Major)
Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
Контакти:

Мнение от CORWIN »

чета ви темата с интерес......
лично моето мнение е че баланса не е най-точния (няма да привеждам доводи - не виждам смисъл)..... по-скоро предлагам да оставим рунда в развитието си да покаже дали една или друга раса има предимство от недобалансиран геймплей..... или както винаги всичко опира до тоя който играе ;)
предполагам че в следващия рунд ако има небалансираност то - тя ще бъде изчистена ...... всичко друго си е чесане на езици
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.

[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]

[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.

Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
Maat
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от Maat »

JackDaniels написа:QUOTE(JackDaniels @ Jan 20 2008, 11:33 AM) Ако миопа е с 13 левел а нокса с 12 и са на 80к, то нокса ще е с 15 % повече кораби, което ще му осигури 15 % повече жертви и доста по малко загуби. Ако атакувания е долна граница, тоест 40к (Рояле тва не са 400к а 40к) вероятноста да има 12 левел спай е 20-30%, вероятноста да не е активирал смс известяване е 80%, вероятноста да е от тея 20% процента от онея 20/30% които имат 12 левел спай и на всичкото отгоре да си чуе телефона и да стане е сигурно 5%, вероятноста да е глупав тук вече е много голяма, абе накрая може да се окаже че с 13 левел спай миопа има 1 % предимство, щото на 40к играчите не са като онея на 400к. А да не говорим ако жертвата не е долна граница ами горна например, тогава докато аз пускам атаката, миопа ще си бърка по дупките, ще смята с калкулатора и ще се чуди, абе аджеба аз съм с 15% по малко кораби, при битка ще изгубя много повече кораби, че взема много по-малко бойни точки..., и оп - "А явно някой нокс ме е преварил, няма нищо аз съм гъзар и ще си пусна 14 левел спай"..
Хах, днес си духовит, явно :) )))
При такова изобилие на играчи от 40к до 70к във втората половина на рунда, не виждам кой миоп или пък нокс ще тръгне да бие човек на 150к, ако е на 80к.Вероятността да разчиташ на вероятности си е твоя теория.Аз винаги бих предпочел да се застраховам със шпионаж, щото пък вероятността да попаднеш на някой заблуден на 60к с 15 милки рес и да му пратиш смс, също я има... а пък той да е от онея 20% с 12 шпионаж, ставащи в 5 сутринта.
И точно по тая логика, пък ще ми е все тая дали ще имам 1000 или 1200 кръста, ако удрям някой който има 500... а опа... те 15% бяха 1150 :) надцених нокса
-
Потребителски аватар
JackDaniels
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

Мнение от JackDaniels »

Никой не опира пищов в главата на някой и му казва играй нокс или миоп, всеки сам си избира.

Главното е, че миопа е по добра раса, но в другите вселени, не във първа, защото това което всички виждат на примависта за нокса, а именно 15% по евтини кораби, всъщност означава много други неща:

1. 15% повече жертви

2. По-малко загуби при битка

3. По-малко загуби = повече спечелени бойни точки

4. Рунда се играе бойни т.:ресурсни т. = 3:1
Отговори

Върни се в “Off Topic”