hammer написа:QUOTE (hammer @ Aug 11 2009, 12:42) ... левски като зеха парите преди 2 години какво направиха? Купиха си автобус

В ДЮШ-а беше инвестинрана миниатюрничка, нищожничка частичка от тях...
Я, моля ти се, ми разкажи как точно са си изхарчили парите Левски, че ми стана интересно! Защото от 2003г. работя в клуба, но ти може да имаш по-вътрешна информация. Или пък аз да страдам от халюцинации как оттогава насам бяха укрепени трибуните на сектор Б, защото пропадаха, как бяха построени помощните игрища с изкуствената трева, как беше построено общежитието за юношите, как беше сложено най-модерното табло на балканския полуостров... А, да, и тая дупка дето седи в Г сектор все си мисля, че е защото смениха тревното покритие и оправиха дренажа.
Та всичкото това сигурно с половин-един милион са го направили, а?
И за автобуса недей да говориш много, защото някои други славни в близкото минало БГ отбори навремето си продадоха полуфиналния мач за КЕШ за автобус с тоалетна - нещо феноменално по онова време.
Понеже и за стадиона стана въпрос - Левски играеше мачовете си на националния, заради централното му разположение и заради по-големия капацитет. При пълен стадион за мачовете от ШЛ плюс тези с Шалке, Удинезе и Артмедия, Левски беше на загуба от билетите, защото от ръководството на стадиона специално повишиха наема. Така че една минимална част от парите са отишли за покриване на разликата - от Левски
си платиха, за да могат да ги гледат 15 000 човека повече. И понеже пак съм на темата за парите, от мен да знаете, че минимум 50 000 лв. са отишли във фенклуба за "невероятната им хореография". Българските фенове са уникални, като успеят да напълнят стадион, но са уникални ако им платиш да са уникални.
Герена отдавна има лиценз три звезди, и единственото, което не му стига, за да получи 4 (право на домакинство на финал за УЕФА, или вече Лига Европа) или 5 (право на домакинство на финал за ШЛ) са липсата на хотел с 5 звезди в радиус 1 км и малкия капацитет. Националния стадион отговаря на тези 2 изисквания за 4 звезди, но е прекалено далече от летището, което е друго изискване, т.е. няма как да получи 4 звезди.
Другото изискване, на което националния не отговаря, за да получи 4 звезди, е малкия брой тоалетни. В А сектор има 4 входа с тоалетни за около 13 000 души - не броим ВИП ложата и журналистическата ложа, те си имат отделни тоалетни.
Изказването за паркинга е меко казано смехотворно - паркинга пред А сектор на Герена побира повече коли, отколкото паркинга между А и Б на националния, освен това откъм касите на Тодорини кукли има мини-паркинг за 20-ина коли, самия стадион има паркинг за футболистите, журналистите и т.н. точно зад В сектор (а не като пред националния - само двата автобуса пред централния вход), и не на последно място, понеже стадиона не е в центъра на града, "тарикатите-софиянци" винаги паркират между блоковете наоколо и ходят 100-200-300 метра пеша. Отчитайки и факта, че капацитета на Герена е 2/3 от този на националния, от гледна точка паркинги Герена е уреден в пъти по-добре.
Та мисля си, хубаво нещо са пристрастията, но все пак ле-е-екинко да се подготвяме преди да се изказваме.
И за да не кажете, че съм нахлузил сините очила, ще ви издам тайната, че отборът, инвестиращ най-много в своята ДЮШ (като процент от бюджета си), всъщност не е Левски, а е Литекс.
П.С: За статията съм съгласен - грозна е. Но това е ако трябва да съм обективен. А аз не съм - 2 години слушах първо как скиорите ни били първия мач, после как Ники Михайлов ни насрал срещу Оксер, за да се стигне до пожелания да отнесеме я тройки, я петици от Марсилия, от ЦСКА Москва, от Удинезе, от Шалке. Е стигнахме до петица, но срещу Барса и то в Шампионската Лига. А не до четворка в Прага за УЕФА. И д*петата в таваните да си ударят всички червени (или по-скоро анти-сини) фенове накуп - от 2000г. насам сме по-успелия отбор. Просто на някои други единствения им повод за гордост е победа (но не и елиминиране) на "еврошампиона Ливърпул", който е най-късметлийския и незаслужил носител на ШЛ в историята и, и който не е ставал шампион на собствената си страна вече точно 20 години. А ние, "евроидиотите" два пъти играхме напролет в УЕФА, втория път на 1/4 финал, влязохме в ШЛ, и може да отнесохме плувката от отбори като Беверен, Тампере и БАТЕ, но в сравнение с "опозицията", докато тя отнасяше тройки от Галатасарай и падаше с дузпи от Торпедо Москва (световен гранд, между другото), ние отстранихме отбори като Брьондби, Хайдук, Славия Прага... Които са светлинни години по-напред от нашата футболна действителност. Самия факт, че Литекс започва един кръг след ЦСКА говори показателно колко са успели ЦСКА в последните 5 години. Сега им остава да се надяват, че и Генков ще се спъва в топката, както го правеше Бербатов, като играха срещу Леверкузен.
Хайде, със здраве и без лоши помисли от мен, пък ще броим пилците наесен. Иска ми се да е напролет, но не виждам потенциал за това в никой от отборите...