За българският език

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 07, 2006 5:51 pm
Контакти:

Мнение от GeNeRaLiSiMuS »

Значи не сме сами :)
Последна промяна от GeNeRaLiSiMuS на пет авг 15, 2008 11:45 am, променено общо 1 път.
[url=http://nemexia.bg][/url]
Потребителски аватар
MeriAn
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт авг 30, 2005 5:50 pm
Контакти:

Мнение от MeriAn »

В селото на баща ми казват КОНЦА, ПОНЦА, ЛЪЙЦА, ФЪРКУЛЦА
Ще познаете ли какво имат предвид ;)
Последна промяна от MeriAn на пет авг 15, 2008 8:46 pm, променено общо 1 път.
[quote=""Karbankal""][color=#00bfff][b]- Защо някои са наказани с мълчание?[/color][/quote]
[color=#FF0000]Може би защото много знаят ;)[/b][/color]
Потребителски аватар
Sabret00th
Майор (Major)
Регистриран: пон яну 09, 2006 7:43 pm
Контакти:

Мнение от Sabret00th »

За вторите две съм почти сигурен че са съответно лъжица и вилица...ама за другите даже и не подозирам ;)
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
Потребителски аватар
Loveless
Редник (Private)
Регистриран: вт ное 22, 2005 7:33 pm
Контакти:

Мнение от Loveless »

Ендотракторизиран джинджипляктор за прехамбрация на карикадъмбърчета, или накратко - ъпче!!! :a013:

Айде някой от Резервата да преведе "Наружи ми един попържляк" ;) Иде от Ичедръма това (името на населеното място също подлежи на превод, няма да го намерите на картата)

@GeNeRaLiSiMuS - аз пък имам чувството, че само в София се ползва "чушка", а не "пипер"

@gajet_killer - относно турцизмите, сред най-популярните манджи, салати, десерти и прочие в България са мусаката, кьопоолуто (това така ли се пише? :dizzy: ), баклавата, кадаифа, огретена и много други ;)
[b]I come in peace, but you'll leave in pieces[/b]

Пиша на латиница като съм от телефона, като съм си вкъщи ще си го едитвам
corpusdelikti
Редник (Private)
Регистриран: вт апр 01, 2008 9:34 pm
Контакти:

Мнение от corpusdelikti »

Loveless написа:Цитат(Loveless @ Aug 18 2008, 19:19) Ендотракторизиран джинджипляктор за прехамбрация на карикадъмбърчета, или накратко - ъпче!!! :a013:

Айде някой от Резервата да преведе "Наружи ми един попържляк" ;) Иде от Ичедръма това (името на населеното място също подлежи на превод, няма да го намерите на картата)

@GeNeRaLiSiMuS - аз пък имам чувството, че само в София се ползва "чушка", а не "пипер"

@gajet_killer - относно турцизмите, сред най-популярните манджи, салати, десерти и прочие в България са мусаката, кьопоолуто (това така ли се пише? :dizzy: ), баклавата, кадаифа, огретена и много други ;)

пропусна тюрлю гювеч,имамбалдъ
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )
korahmor
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт яну 24, 2006 11:10 am
Контакти:

Мнение от korahmor »

Loveless написа:QUOTE(Loveless @ Aug 18 2008, 19:19) .... относно турцизмите, сред най-популярните манджи, салати, десерти и прочие в България са мусаката, кьопоолуто (това така ли се пише? :dizzy: ), баклавата, кадаифа, огретена и много други ;)

относно тази вкусутия - кьопоолу-то

бях убеден, че думата е турска... но се оказа че не е.
не намерих нито един турчин (живеещ в Истанбул) да знае тази дума...

единственто обяснение, което имам е, че сигурно не ядат кьопоолу :dizzy:
QUOTE [b]Господи, пази ме от "приятелите ми" ... с враговете си сам ще се справя.[/b][/quote]
Потребителски аватар
MeriAn
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт авг 30, 2005 5:50 pm
Контакти:

Мнение от MeriAn »

Sabret00th написа:Цитат(Sabret00th @ Aug 15 2008, 23:20) За вторите две съм почти сигурен че са съответно лъжица и вилица...ама за другите даже и не подозирам ;)
кошница и порта (врата)
сега да не вземете да питате какво е кошница :lol:
[quote=""Karbankal""][color=#00bfff][b]- Защо някои са наказани с мълчание?[/color][/quote]
[color=#FF0000]Може би защото много знаят ;)[/b][/color]
Потребителски аватар
Sabret00th
Майор (Major)
Регистриран: пон яну 09, 2006 7:43 pm
Контакти:

Мнение от Sabret00th »

MeriAn написа:Цитат(MeriAn @ Aug 18 2008, 23:39) кошница и порта (врата)
сега да не вземете да питате какво е кошница :lol:
Какво е кошница? (Трябваше просто да го задам, нищо лично :) )(Да върви разговора ;) )

П.П. А врата какво е ? :lol:
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
corpusdelikti
Редник (Private)
Регистриран: вт апр 01, 2008 9:34 pm
Контакти:

Мнение от corpusdelikti »

стомна,дувар,вратник,чардак,лиар,бишка, матурица
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 07, 2006 5:51 pm
Контакти:

Мнение от GeNeRaLiSiMuS »

Loveless написа:Цитат(Loveless @ Aug 18 2008, 19:19) @GeNeRaLiSiMuS - аз пък имам чувството, че само в София се ползва "чушка", а не "пипер"
И ние си им викаме чушки... Всъщност единственият човек, който познавам и им казва така, е баба ми - и то само едната :)
Последна промяна от GeNeRaLiSiMuS на вт авг 19, 2008 6:20 am, променено общо 1 път.
[url=http://nemexia.bg][/url]
Отговори

Върни се в “Off Topic”