Матурите

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

GeNeRaLiSiMuS написа:Цитат(GeNeRaLiSiMuS @ Jun 2 2008, 01:06) Да, ама УАСГ е един от най-реномираните университети в България, нали :)
По тоя въпрос ще кажа нещо като виц.Предполагам знаете, че това не е 1вото име на тоя университет.Преди се е казвал ВИАС, а най-първото му име...ама чакайте за вица.Та за 45тата годишнина на УАСГ се появява знаме :

45 години ВИСИ!

ВИСИ - Висш Институт по Строително Инженерство(мисля че така беше)

Та то все още си ВИСИ, макар и да е УАСГ.Ако тоя университет е реномиран - аз съм пилот във Формула 1....
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 07, 2006 5:51 pm
Контакти:

Мнение от GeNeRaLiSiMuS »

Готин виц :) Който ми напомни и за вицовете по адрес на УНСС :)
Иначе за всички беше ясно, че матурата ще е лесна и тя по никакъв начин няма да направи реформа в образованието. Важни са парите от ЕС!
[url=http://nemexia.bg][/url]
Потребителски аватар
e36
Редник (Private)
Регистриран: пон яну 24, 2005 12:49 pm
Контакти:

Мнение от e36 »

Прочетох няколко поста - не всички, но все пак.. Гледам темата за училищата сте повдигнали. Аз лично съм завършли пловдивската Математическа гимназия, която се води за една от най-елитните в страната. Ще ви светна за някой неща - навсякъде си има и "боклуци", зубъри и просто такива, които искат и могат. Аз 10ти клас го завърших с 320 извинени отсъствия, 11ти с 460, а 12ти с 640. Още тогава ме влечеше графичния дизайн. Та ... гимназията наистина е много, много добра, преподавателите са на страхотно ниво, директори и т.н. - също. Всичко в нея върви като един добре смазан механизъм, но и все пак се опира до това кой иска и кой - не. Мен лично ме мързеше да уча и да се занимавам с неща, които не са ми интересни и в които не виждам смисъл. Моят випуск матури нямахме, но аз все пак реших да си "направя" една моя си - вътрешна матура по математика. Анулирайки оценката си 5.00 по математика, за всичките 5 години учене там, се явих на изпит за поправяне на оценка, понеже исках 6. По стечение на обстоятелствата бях с температура на изпита и сега в дипломата ми пише "Математика - Среден 3". И все пак влязох в Пловдивски Университет, специалност "Приложна математика" и си намерих работа като уеб-дизайнер/девелопер.

Не мисля, че вината е в училищата, ако питате мен, а в самосъзнанието на учениците. Може да съм прост и да не съм ходил на училище, но все пак се оправих с нещата, които ме интересуват. Лично според мен ученето не е нещо кой-знае какво, защото от 15-на предмета, които се изучават, човек най-много може да се интересува от 2-3 ... другите са си пълна загуба на време. Просто с изминаването на годините сякаш учениците стават все по-големи и по-големи мързели. Дори на мойте приятели им казвам, че ще дойде моментът, в който ще си зададат въпроса "И сега какво?", но сякаш не ми вярват или не ги интересува. Все пак животът си е техен ... :-)

А матурите са един прекрасен начин за "пресяване" на мозъците. Напълно ЗА матурите съм и дори да имаше, когато аз завършвах, пак щях да съм.

Айде, аз изчезвам в банята и после до хирургийте. :crazy_pilot:

Поздрави!
е36
function girl() {
var nodes = Bulgaria.findFemalesByTownName('Plovdiv');
var availability = nodes.findFemalesByName('Maria');
var chosen = availability.findFemaleByBirthDate(**, **, ****);
return chosen;
}
function inLove(object) {
object.addProperty('care', 'love', 'solidarity', 'tenderness', 'sensitivity', 'affectionate', 'respect', 'trust', 'honesty', 'loyalty', 'responsibility', 'understanding', 'security', 'faith');
}
var me = e36;
me.onload = inLove(girl());
Pexos
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон сеп 12, 2005 9:04 pm
Контакти:

Мнение от Pexos »

Попрочетох повечето изписано - съгласен съм като цяло с казаното. Най- вече с това за нивото на образование в момента. Но какво общо имат с това въпросните матури?
Е, аз така или иначе не разбрах какъв изобщо е смисъла от тях ама карай :)
В крайна сметка на всички се е паднало едно и също нещо за едно и също време и условия-> всички са равнопоставени -> оцянката е обективна.
Това дали обхваща материал, сложност и дрън дрън може да е важно ако средната оценка от матурите се ползва за някакви анализи и тем подобни.
Мисля, че всеки усеник го интересува колко е изкарал и това как се е представил спрямо останалите- това както казах вече зависи само от багажа дето е имал в главата ;)

В крайна сметка - много шум за нищо :)

П.С. Едно въпросче - кога са другите дати за "поправка" на матурите по литература?
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Pexos написа:Цитат(Pexos @ Jun 2 2008, 11:07) В крайна сметка на всички се е паднало едно и също нещо за едно и също време и условия-> всички са равнопоставени -> оцянката е обективна.

П.С. Едно въпросче - кога са другите дати за "поправка" на матурите по литература?
Абе ае ся, друго си е да познаваш квесторите ;) .

Иначе, мисля, че септември чак... =]
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
flipmode
Редник (Private)
Регистриран: вт яну 23, 2007 11:46 pm
Контакти:

Мнение от flipmode »

не само в България е така. навсякъде ако не газиш, тебе те газят, законът на джунглата си действа с пълна сила, независимо дали искаш да си част от играта или не :)
[color=#0000FF][b]LONG LIVE ROCK`N`ROLL !!![/b][/color]
Zap
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: нед мар 26, 2006 7:06 pm
Контакти:

Мнение от Zap »

Вчера на матурата бях първия излезнал от училището. Отговори нямам намерение да си проверявам- излишни нерви и разправии. Въпросите ми бяха лесни, някои от тях дори ги бях решавал(докато все още ходех на училище,а не се готвех за всевъзможни олимпиади и състезания). Темата, която се падна ми беше или на контролно или на класно - и в 2-та случая имах 2-рата най-добра творба тогава и сега смятам,че съм се справил много добре - "Шибил" ми е едно от любимите произведения.

Добра темичка сте си заформили за училища и образование и тн. Аз в момента завършвам(още не са ни дали дипломите все пак) Природо Математическа гимназия - град Кюстендил - най-елитното училище в областта. Литературата никога не ме е влечала силно като предмет, до тази година не вярвах, че ще може изобщо да ме привлече, но останах приятно изненадан. Оказа се също,че мога да пиша и много добри съчинения стига преди това да си имам дори и бегла представа за произведението, а ако съм го и прочел тогава просто ми е много лесно.

Фаллъне ти имаш амбицията да си безгрешен,а аз имам амбицията да съм най-добър. Разликата между 2-те, е че ти се стремиш всичко да ти е безгрешно, а аз се стремя в някаква област да съм повече от безгрешен като влагам допълнително усилия. Откакто съм ученик ме влекат точните науки- първоначално бях шампион във всевъзможни математически състезания и олимпиади. До 8-ми клас може да се каже,че 2-мата не сме имали никакви разлики, защото просто материала е малко, свободното време-много и учениците се занимават с какво ли не. В 8-ми клас за последно се явих на всички олимпиади и попаднах на истински трудни задачи по математика, които едвам успяхме да решим. От тази точка нататък аз постепенно преминах в дебрите на точната наука и най-вече във физиката (химията спряхме да я учиме миналата година, а и тя ми беше като хоби). Сега,че аз имам 4.50 като среден успех по български и литература през годините не е от особено значение за самия мен, защото владея грамотното писане, оформяне на всевъзможни документи( четенето на дела от съда понякога си е от полза) и имам богата обща култура за българските автори и творбите им. Ще кандидатствам в Техническия и ще ставам програмист - в техническия не ценят дали някой е брилянтен филолог или философ, а до колко добре се справя с науката - това го знам от 8-ми клас и това ми е горе долу целта. Аз самия се смятам за доста успешен ученик, но не по успех, а по заслуги- най-титолувания ученик в историята на предишното ми училище и най-титолувания ученик в историята на сегашното ми училище. Моята цел да бъда най-добрия е постигната за мен самия до известна степен. Преди за отличници като теб е имало златни медали- сега няма,но аз имам златен медал- защото съм шампион :c022:

Не искам да приемаш поста ми като заяждане, а като аргументация в твоя противоположност. :a055:
Into the darkness I command my soul
Never shall I repent, never shall I be saved
I go into the house of death
Before my last breath my enemies all shall die
bezhaevil
Редник (Private)
Регистриран: пет фев 22, 2008 8:49 pm
Контакти:

Мнение от bezhaevil »

мале трябва да се стягам, че сестра ми има повече верни отговори от мен, а аз съм 10 клас, а тя 5.
за добро утро реших да се направя шах мат с каше масе и булф. Тък каше там булф...
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

(търся емотиконка, която се чеше тъпо по главата...)

Зап, къде написах, че търся да съм безгрешен?!И въобще наясно ли си, че такива хора няма?Приказките за принцове и принцеси, които са толкова добри, че целия народ ахка по тях, толкова красиви, че даже и птичките ги заглеждат съм ги изоставил отдавна.Много се радвам за тебе, че си велик шампион по физика(не че не го натякваш в почти всяко свое мнение в почти всяка малко по-сериозна тема в оффтопика, ама карай - нарцисизма е човешко качество).Едва ли имам толкова супер-много-мега-хипер-гига количества от медали колкото тебе, но пък и не съм се вманиачавал в това да ги имам.И вервай ми - ако искам да се хваля(както отново казвам - ти правиш достатъчно редовно тук), имам адски много неща, с които да го направя - математика и други науки, други състезания.Моя пост спокойно можеш да го приемеш като заяждане.Честно казано ми е през....интеграла.

Редакция:

Само ей така, за инфото слагам няколко мнения :
Zap написа:Цитат(Zap @ Jun 1 2008, 10:03) Таз година с най-добрия ми приятел отново спечелихме областния кръг на олимпиадата по информационни- град Кюстендил, проект "Термо-ядрен синтез"
Уви не ни допуснаха до националния кръг
Zap написа:Цитат(Zap @ Apr 25 2008, 01:58) Fallen-е казвал съм го стотици пъти,но в края на 11-ти клас започнах да разбирам,че даскалото ще ми липсва ама ужасно... (за мен края на 11-ти започна когато започнаха олимпиадите..сиреч началото на 2-ри срок)
Zap написа:Цитат(Zap @ Apr 24 2008, 22:18) Между другото нашия клас винаги е бил неразделен...Не знам как успяхме за 2 дни в 8-ми клас да станеме такава компания,но сме такива дори и аз самия вече да избягвам много много,защото придобих допълнителни ангажименти.
Zap написа:Цитат(Zap @ Mar 25 2008, 23:11) Фолъне, първо английския ми е като 2-ри роден и второ,че 9 години се занимавах с авионика и ми е известно колко е Max( отделно знам формулата по която се изчислява приблизителната стойност на Max 1)
Добре явно от последния път като съм гледал характеристиките на балистичните ракети са се поподобрили... И все пак Мах 23 ми звучи прекалено много... Тя да не лети като V2?
Zap написа:Цитат(Zap @ Mar 14 2008, 02:32) Трябва да си изровя задачите дет ми ги даваха по олимпиади да ви дам да се забавлявате...Лами,картоиграчи,Крал Артур(това беше национално състезание) кви още съм засичал... Бе глупости общо взето :)
Енд соу он...до 4та страница толкоз, като повечето са ти в темата за дота и още 2-3 спам темички, но се намират и такива.Пожелавам ти да станеш "дъ бест ъф дъ бест ъф дъ бест ъф дъ Чък Норис", ама айде само стига си ни го завирал в лицето колко си ентелЕгентен
Последна промяна от Fallen_angel на пон юни 02, 2008 12:14 pm, променено общо 1 път.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
seazar
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб апр 08, 2006 9:07 am
Контакти:

Мнение от seazar »

Оценката е субективно нещо, няма значение кой с колко е минал или завършил, поне такова е моето скромно мнение за четирите прекарани години в ВИНСА,никой не може да твърди ,че ако 1 има 6-ца ,а друг 4-ка... то първия задължително е по-голям специалист от втория по съответния въпрос.Още повече получават се големи недоразумения..вземаш някой изпит с 6 без да го заслужаваш-аз лично съм имал 2-3 такива, но има и обратния случай-уж знаеш ,сигурен си пък накрая ...2.Освен това нещото което най-много ме дразнеше когато кандидаствах бяха оценките от дипломата..аз примерно имам 5 по английски и се боря с някой който има 6...да ама аз съм завършил езикова гимназия ,а тои техникум по дървообработване примерно..същото може да се каже и за някой ученик от математическа гимназия с 5-ца и 6-ца на някой от СТУКА...или като цяло кадрите във висшите училища..еми по голямата част са от селата и незнам си откъде с високи дипломи без никаво покритие от там влизат във висшите учебни заведения и тогава вече става истинската трагедия, поне правилата за обучение да се стандартизират,а то във всеки университет различни изисквания и правила, жалка е картината.Как може някой станал 4-ти или 5-ти курс ,а ми влачат изпити от 1-ви или 2-ри? Егати абсурда..във ВИНСА при три 2-ки за семестъра и си аут...макар че се правеха изключения да те допуснат и с три 2-ки,само че дойде една проверка от МОН през 2006 година и сумати хора хванаха пътя обратно за село, сега пък реват че нямало студенти..еми няма, как да има? Българина е просто животно и това е.Образованието е една от основите на държавата можеби най-важната, а вижте на какъв хал сме.."под европейско робство" белким те ни оправят, но на мен лично ми писна всяка трета дума която чувам по телевизията да е "европейската" с всичките и прикачени допълнения-комисия, директива, комисар, съвет и т.н
[url=http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html]http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html[/url]

[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
Отговори

Върни се в “Off Topic”