Умници от всички вселени, обединявайте се :)

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
Nedospivko
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед фев 11, 2007 9:12 pm
Контакти:

Мнение от Nedospivko »

дали са му 10 лв а той им е върнал по 1 :c022: значи са дали по 9

пп : яко е като ти го кажат в бързината :) доста се замисляш хахахах
Последна промяна от Nedospivko на чет мар 13, 2008 10:56 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср май 16, 2007 7:34 am
Контакти:

Мнение от KristinManukian »

Nedospivko написа:Цитат(Nedospivko @ Mar 13 2008, 11:55 PM) дали са му 10 лв а той им е върнал по 1 :c022: значи са дали по 9
пп : яко е като ти го кажат в бързината :) доста се замисляш хахахах

Ъъъ аз ли не схванах или ти копира част от условието на задачата? къде ти е отговора не разбрах?
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Потребителски аватар
Nedospivko
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед фев 11, 2007 9:12 pm
Контакти:

Мнение от Nedospivko »

отговора ти го каза :) задачата е лесна, но според мен е забавничка :)
Maat
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон ное 12, 2007 4:37 pm
Контакти:

Мнение от Maat »

Rumpolino написа:QUOTE(Rumpolino @ Mar 13 2008, 11:45 PM) Криси това нетрябва да се получи число или нещо си там каквото се опитваш да получиш,първото е изключително вярно-поздравления.Корен не сме учили,незнам дали е вярно,но за друго става на въпрос,формули за съкратено умножение,например

(A+B)^2=A^2+2AB+B^2
е това е най-известната формула,малко знания и един триъгълник на ПАСКАЛ и си правиш формулата,днес в часа вместо да слушам я писах,4 реда колям формат е...
Ами то няма форула за съкратено умножение на 5та степен.
Предполагам е нещо от сорта

A^5-1 + A^5-2BC + A^5-3BC + A^5-4BC + AB^5-4 .... и така не ми се пише цялото, може да съм на прав път

или пък

a^5 + 5a^5-1bc + 5(5-1) / 1*2

за второто изобщо не съм сигурен, би трябвало да стане по първия начин и да се развие една километрична формула :)
-= | 10:57:23 | =- <sin_zaek[spi]> рояле, рояле... научи се да пиеш
-= | 10:57:29 | =- <sin_zaek[spi]> опс... да пишеш
-
[19:05:09] Rumpolino каза: бате почнаха да ми се лепят женските
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Kiara написа:Цитат(Kiara @ Mar 13 2008, 10:48 PM) Ето още няколко, подреждам ги по степен на трудност :)

Задача 1: ...
Задача 2: ...
Задача 3: ...
Задача 4: ...
1) 60 яйца за общо 25 лв

Но ако продава по 5 яйца за 2 лв, значи общо 60 яйца за 24 лв. Точно 1 левче наведнъж не се губи, но най-малко двама късметлии са намазали с по 50 стотинки всеки (ако са нацелили по 5 големи яйца за 2 лв) и най-много 12 - (например 11 човека с по 8 стотинки и 12-ти с 12, комбинации много) :) .

2) 1
2
3
4
8
16
32
64
128
256
489 (докат ми дойде на акъла да извадя тия 23 лева, които получавах в повече от 512...)

3) Е пък... минимум с два - ако сме късметлии :) ... мятаме от първия етаж... ако оцелее, мятаме второто от втория - ако се размаже... ясна работата.... ама ако оцелеят (егати яйцата-терминатори) - щом са здрави - мятаме ги от третия..., четвъртия... и така докато се размажат копеленцата... :)

4) Ами... ако преди това се наговорят всеки да щрака копчето, без цигании, 6 осъдени, значи ако копчето при първия е On, той като го цъкне - Off. Втория цъка On, 3 - Off, 4 - On, 5 - Off, 6 - On... ако при 2, 4 и 6 е Off, значи всичко е точно, а ако накрая е On пак - значи е минал и последният... ама тая задача нещо с уловка ми се види, пък и не я разбирам нещо - един след друг ли, един връз друг ли... как ще влизат?... :) И това копче, да не е за ел. стол? Нали са осъдени на смърт... а Шефа = Господ... :)

P.S.: Бааааааа, ама вие докат' си пиша и пия чайче тука, сте се смазали да ги отговаряте на задачките 1 по 1! Ах, мошенници на дребно!!!... ... :) )) В клас така ли си пишете контролните, 1 по 1 решавате задачките и давате за проверка... мхммм, номерца... :>
Последна промяна от LoaD на чет мар 13, 2008 11:10 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

1
1 1
1 2 1
1 3 3 1
1 4 6 4 1
1 5 10 10 5 1

И така нататъка.Това е триъгълника на Паскал.Всяко число е сума на 2те над него.Формулата за 5та степен е :

(A+B+C)^5 = (A+B)^5 + 5.(A+B)^4.C + 10.(A+B)^3.C^2 + 10.(A+B)^2.C^3 + 5.(A+B).C^4 + C^5

И за ентусиастите - развийте си А+В-тата и кажете формулата :lol:

Едит:За последната задача с осъдените не става - трябва да знаят първоначалното положение на копчето...
Последна промяна от Fallen_angel на чет мар 13, 2008 11:08 pm, променено общо 1 път.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Mar 14 2008, 12:06 AM) Едит:За последната задача с осъдените не става - трябва да знаят първоначалното положение на копчето...
Няма значение... май... :) - ако при трима е било Off и при трима On - значи работата е втасла ;) . Ако не, значи някой се е изнизал, когато му е бил реда...
Последна промяна от LoaD на чет мар 13, 2008 11:12 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Лоад, нищо не каза. Опитай пак
По задачата с 5-та степен - аз съм чувала само за квадратни и биквадратни уравнения. Това на 5-та степен е леко мисия невъзможна.

п.п фолъна е прав - не знаеш първоначалното положение на копчето

п.п.2 за небостъргача - ммисли малко по извън границите а ннормалното - представи си, че яйцата се чупят някъде от около 17-тия етаж примерно :) То и верният отговор се постига около този етаж, но въпроса е с колко най-малко опита и без да се счупи яйцето.
Последна промяна от KristinManukian на чет мар 13, 2008 11:14 pm, променено общо 1 път.
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

LoaD написа:Цитат(LoaD @ Mar 14 2008, 12:11 AM) Няма значение... май... :) - ако при трима е било Off и при трима On - значи работата е втасла ;) . Ако не, значи някой се е изнизал, когато му е бил реда...
И как ще разберат, че е било при 3ма он и при 3ма офф ? След като имат възможност "само да се наговорят преди влизане".Явно и телепати са били тия...

@Киара - кви уравнения? :dizzy:
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Mar 14 2008, 12:15 AM) И как ще разберат, че е било при 3ма он и при 3ма офф ? След като имат възможност "само да се наговорят преди влизане".Явно и телепати са били тия...

@Киара - кви уравнения? :dizzy:
ами всяка формула за съкратено умножение е квадратно уравнение, помисли :)
Отговори

Върни се в “Off Topic”