Има ли акваристи ?

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
Nedospivko
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед фев 11, 2007 9:12 pm
Контакти:

Мнение от Nedospivko »

днес гледах едно клипче как 5 аквариумни пирани изядаха 1 мишка за има няма 1 минута :)
но майка ми никога няма да пусне такава риба в къщи :dizzy: пък и има навика да бърка в аквариума за да премества някой друго камъче :)

така че реших да сложа неонава лампа , да сложа син фон и да взема 2 дискуса , някой друга скалария и 10-на неонки :) може и някой друг калихт да чисти по дъното :) до 1 месец ще ви покажа резултата :) първо трябва да си оздравя раклата че 200 литра не са малко :)
misterya
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
Контакти:

Мнение от misterya »

Браво Nedospivko! :bravo: Готин аквапарк ще стане! Кефиш ма, щи дрънна! ;)
Това с неонките също много добра композиция ще стане... А калихтата... това е ли тази рибка чистач, където им папа акитата?! (че за тази определено, научих съвсем скоро)... Иначе раклата ще издържи 100 кила, стига да не е някоя паянтова изработка. :) Айде, чакам с нетърпение да покажеш резултата... Леле как ме амбицирааааш! :)
  • Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
Потребителски аватар
Nedospivko
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от Nedospivko »

имал съм 100 кила аквариум :) плота на раклата се огъва и вратичката не може да се отвори :) ще го оздравя както трябва и тогава ще пълня аквариума

калихта е вид сомче (кафяво с черни петънца ) хубавото при този вид е че бързо порастват :) за около 2 месеца стават към 10 сантиметра и не са мързеливи :) постоянно се ровят из грунда и изкарват мизерията с мустаците си след което помпата ги поема

по принцип смятах да гледам само дискусчета и скаларии , но видях в интернет едно аквариумче със неонова лампа и син "тапет" пълен с неонки :) много яко испъкват и са миролюбиви,няма да изяждат опашките на скалариите :)

ще покажа снимка със сигурност :) дано се получи красиво :)

имам едно въпросче : Каде във Варна продават декорацийки за аквариум???много искам да сложа един разбит кораб вътре :) преди струваха около 40-50 лв сега никаде не мога да намеря

най-много да зема едно ново корабче и да го разбия в стената да симулирам корабокрошение :lol:
Потребителски аватар
Pipo
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: ср фев 28, 2007 12:30 pm
Контакти:

Мнение от Pipo »

Nedospivko написа:QUOTE(Nedospivko @ Nov 20 2007, 08:55 PM) имал съм 100 кила аквариум :) плота на раклата се огъва и вратичката не може да се отвори ще го оздравя както трябва и тогава ще пълня аквариума

калихта е вид сомче (кафяво с черни петънца ) хубавото при този вид е че бързо порастват :) за около 2 месеца стават към 10 сантиметра и не са мързеливи :) постоянно се ровят из грунда и изкарват мизерията с мустаците си след което помпата ги поема

по принцип смятах да гледам само дискусчета и скаларии , но видях в интернет едно аквариумче със неонова лампа и син "тапет" пълен с неонки :) много яко испъкват и са миролюбиви,няма да изяждат опашките на скалариите :)

ще покажа снимка със сигурност :) дано се получи красиво
имам едно въпросче : Каде във Варна продават декорацийки за аквариум???много искам да сложа един разбит кораб вътре :) преди струваха около 40-50 лв сега никаде не мога да намеря

най-много да зема едно ново корабче и да го разбия в стената да симулирам корабокрошение
хмм е що искаш да ти расте сома бързо...после нема спане цела нощ бута камани по дъното......има същите сомчета но бели на цвят...растат по бавно и са сташно красиви...с червени очи.......1-2 много ще ти разнообразят аквапарка.....а и за стъклата има сомчета които се плазгат по стъклата(срмама вече не помня имена)те чистят стъклата.......
пс...самолет има в наи горното от малиовишките езера в рила :a013: ходи го земи :c022:
[url=http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm]http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm[/url]

Fallen_angel Warned on Apr 17 2009, 02:49
Added to warn level Простотия, поредно заяждане
Fallen_angel Warned on Apr 1 2009, 02:17
Added to warn level Простотия на кило
Fallen_angel Warned on Apr 1 2009, 02:17
Removed from warn level Промяна на наказанието
Потребителски аватар
freeico
Адмирал (Admiral)
Регистриран: вт юни 28, 2005 10:15 am

Мнение от freeico »

:) Внимавай с тази ракла тогава. Аквариумите обичат стабилен под. Иначе тежеста се поема от стъклото и лепилото. Може да прокапе 200 литров без добра основа. Мен ако питаш вземи си единкухненски плот с размер колкото повърхността на плота (ще ти излезе около 30-40 лева) и го сложи върху раклата. Той ще държи по добре основата. Моята подводница е от гипсоподобен материал, но след 2 години на дъното вече е покрита с фин зелен и червен слой и седи много добре. Ако идваш в софия, на пазара в подуене, до театър софия, всяка събота между 10 и 13 има рибен пазар, със всякакви екстри и екзотични риби, а и са в пъти по-евтини от магазините.
[color=red]We Gonna Ride Together, We Gonna Die Together. Bad Boys Forever!!![/color]
[url="http://www.free-iqtest.net/score.asp?id=12504882"][img]http://www.free-iqtest.net/images/badges2/l136.gif[/img][/url]
fub4e
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт ное 08, 2005 2:01 pm
Контакти:

Мнение от fub4e »

Супер добра тема :bravo: ! И мойта история е подобна на ваща, от малак гледах рибки, но най - обикновени в аквариум с една помпичка за въздух. Резултата беше логичен, купувах риби, забравях да ги храна и те умираха ... И така до миналата година, тогава видях една снимка в интернет и супер много се запалих и си викам другите могат що пък аз не. Почнах да се ровя из интернет и къде ли не и прочетох купища информация. Аквариума го сглобихме с баща ми, всичко е правено ръчно от рязането на стъклата до капака и ел системата му за лампите и рефлекторите. Не е много голям, само 100 литра, но нямаше и къде да сложа по - голям. Дъното ми е от кварцов пясък с размер 3 - 5 млм., специално ходихме двапъти до едно село извън софия където единствено успях да намеря да продават такова нещо. Това е важно ако смятате да гледате живи растения, иначе и камъчета от река (задължително) са добър избор. В никакъв случай не слагайте черупки от миди или каквито и да е морски неща, повечето рибки са сладководни и рискувате да ги натровите, също така мидите правят водата твърда, а това не е хубаво за рибите.
Следващата ми стъпка от декорацията бяха двете дървета, в интернет пишеше определени видове, най - добре мангрово дърво което го продават по зоо магазините, но от финансова гледна точка реших сам да се захвана. Операцията беше следната: Първо си харесах две парчета дърва (дори и незнам какви са, но съм чел че корени от лоза са добър избор от естетическа гледна точка), обелих им кората и след това ги варих за 2 часа, с добавянето на сол се получи много интересен тъмно кафяв цвят. След това още на горещо пак ги тръкнах с телена четка и ги оставих на терасата в кофа с вода затиснати отгоре( това се прави с цел да седят на дъното, а да не изплуват). Така две седмици, всеки деен им се сменя водата докато не започне да е бистра, за да могат добре да се извлекат всички вещества от тях, също така и да почнат да потъват. (цялата процедура можете да си я спестите и като идеете до някоя река и си харесате някое дърво от водата, и го дезинфекцирате добре). За капака е правен от обикновенна ламарина. Лампи много дълго време търсих специални акварелни, но за съжаление живеем в България и това не се оказа толкова лесна задача, затова накрая се ядосах и си взех две най - обикновенни неонки - една жълта и една синя. Имам вътрешен филтър за пречистване, и отделно помпа за въздух, хем за деекорация с мехурчета (от две места посредата излизат) хем за аериране на въздуха. Нагревателя ми е с термостат, за 30 - 40 лв можете да си намерите напълно приемливи и работещи. И след 2 седмици упорита работа всичко го събрах, но за съжаление ми се случи това и след толкова работа бях на ръба да зарежа всичко, но не се отказах и изчистих всичко наново и сега смея да се гордея със това ,което направих. Ще се радвам да чуя и вашето мнение.
Като рибки имам 6 райски рибки, 2 скаларии, 2 розови даниота, 4 сома, 2 хелера и още 4 които така и не им запомних имената. Храненето е веднъж дневно със сера випан, без неделята (тогава им е деен за диета да оправят талията :) ) Смяната на водата е в неделя 1/3 , 1/2 зависи колко са акали. Случва ми се поради ангажименти да пропусна някой път но не е болка за умиране. Водата я точа в кофа през маркуч, като маркуча е като прохусмукачка да събирам акитата от камъните ( за съжаление с разрастването на растенията е все по трудно). Ръстенията се подкастрят и плевят на всяко миене. Наливам си вода от чешмата, не мога да си представя да варя 100 литра вода всяка седмица, или да я съхранявам по два дена в нещо ...

Ето го и самия аквариум 1 2 3 4
Всичките снимки са от преди 3 - 4 месеца, а сега съм на работа и няма как да ви покажа по актуална с по - разраснали растения (утре ще снимам и ще сложа). Ефекта вечер е невероятен, за фон несъм слагал нищо но от светлината се получава като огледална повърхност и е достатъчно красиво. Ще се радвам да чуя вашето мнение, ако имате въпроси задавайте.
Последна промяна от fub4e на ср ное 21, 2007 3:37 am, променено общо 1 път.
Venturae memores iam nune estote senectae, sie nullum vobis tempus abibit iners.
Потребителски аватар
Nedospivko
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от Nedospivko »

:bravo: много яко аквариумче си имаш :) значи си с 2 лампи ? моя ще е точно 240 л. и смятах да му сложа 1 неонова пура от 120см :) дали ще малко ? или да сложа 2 (тогава може да е много силна светлината и да пречи на рибите и да зеленясат стълата)

със какво стъкло го прави ?? аз моя смятам да го правя от 8мм стъкло(даже днес сигурно ще поръчам стъклата)
fub4e
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт ное 08, 2005 2:01 pm
Контакти:

Мнение от fub4e »

Мойте са 5 мм, всички ми казаха да не рискувам, ама да чукна на имотиконка до сега още е добре, довечера ще ти направя снимка в моментния си вид с доста по разрастнали разстения. Гадното е че фотоапарата не може да го хване хубаво и рибите се размазват.
Venturae memores iam nune estote senectae, sie nullum vobis tempus abibit iners.
misterya
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
Контакти:

Мнение от misterya »

thaddeus написа:Цитат(thaddeus @ Nov 21 2007, 03:40 PM) Здравейте искам да попитам дали някои е наясно с БЕТИТЕ и по-точно дали някои знае засхто женсктата ми бета е свръх агресивна към останалите рибки в аквариума и особено много към мъжкия.
А ти сигурен ли си, че Бетата ти е женска? До колкото знам, две мъжки бети неможе в един аквариум. Единият надделява и става агресивен и към останалите рибки.
  • Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
Отговори

Върни се в “Off Topic”