Наближаващ нов рунд - Вселена 2 ... Идеи, размисли и страсти

Тук можете да задавате всичките си въпроси относно Вселена 2.
Потребителски аватар
StarFighter
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: съб окт 14, 2006 8:57 pm
Контакти:

Re: Наближаващ нов рунд - Вселена 2 ... Идеи, размисли и стр

Мнение от StarFighter »

Да се направи играта по привлекателна за малките акаунти които са болшинство ,примерно:
като направят битка за 30к w.p. да може примерно да си подбере и изтегли флота по избор (примерно като е на кръстаци да може да тегли кръстаци като за 30к точки) от админ планета (спецялно създадена за тази цел) за да не му седят кухи бойните точки и да трупа флота за да може да бие мишките-изследователи дето се крият на високи точки.
С 2 думи да не са кухи бойните и като си в коефициента на вегетиращите топаджии да имаш и флота да ги пердашиш :) и ако пък се имаш за голям боец няма да ти пречи да се биеш много :)

пп
даже може и по драстично ...унищожените корабите от битката да се качват на твоя планета към флота ти :):):)
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Стига с това триене на акаунти и това да правим играта - когато се натисне копче от клавиатурата да се случва нещо различно. Когато има по 45 различни случая за една ситуация, играта става непривлекателна за масата клиенти.

Чарът на Булфлийт, от самото му създаване до сега, е това, че е проста игра. Просто-устроена. Достъпна за всеки с компютър, интернет и браузър. Не изисква особена конфигурация, не използва най-новите уеб технологии, не се налага да ползваш 4 контролера, за да извършиш отделно действие.

Лошото в логиката на играта е, че нещата не се случват стъпаловидно. Единственото, което може да накара играч да вдига точки е борбата за класация. Но самият геймплей не подканва играчът да го прави.

Ако всяка една ресурсна точка беше важна за стабилитета на акаунта, това би внесло така нужният баланс. За това в повечето игри са измислени Нива. Достигаш определено ниво при определени точки, а нивото ти дава разни нещица, повече от полезни. Тук не казвам и не искам да се въвеждат нива. Знам, че е сложно на база на това как е структурирана играта. Тук трябват метрики - проценти увеличение. Повече от това или от онова при достигане на повече ресурсни точки. По-голям процент бойни точки от битка, по-голям процент добив, повече планети, по-голям процент върху ъпгрейда на добива, И нека не повтаряме грешката от стъпалца от сорта на 0 -500к точки - ниво ... 500к - 1М - нещо повече - 1М+ - супер много.

Говоря за нещо от сорта на - още първите 100 ресурсни точки да побутват нещо. Дори и минимално - 0,01% върху 5 неща. Така никой няма да се чувства задължен да направи 500к за да отключи 15 планети. Но и на 100к ще знае че е постигнал и добил нещо в плюс.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

@StarFighter - идеите ти са абюзив-френдли. Сам знаеш, че малко хора ще играят конвенционално по това. Повечето ще се опитват да го превърнат в голямо преимущество.
Потребителски аватар
StarFighter
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: съб окт 14, 2006 8:57 pm
Контакти:

Мнение от StarFighter »

Така е ман :) но наистина ме дразни факта че бойните точки остават кухи и админите нищо не правят , даже в спийда пак не е добре , как се харчат 100к бойни , да измислят нещо да не са кухи , да се пазарува с тях , да се дигат проучвания или да има ваучер в фантастико за 5 лева - се тая, но да са реални и да си придобил нещо с тях , всички играят бв началото и който няма много време и е направил повечко бойни модва ... няма далавера
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Двойният коефициент, както в другите игри би решил проблема, да не са кухи :)
Osbourne
Редник (Private)
Регистриран: пет юли 30, 2010 10:20 am

Мнение от Osbourne »

Аватарите в играта да могат да бъдат и във формат .jpeg , не само формат .jpg или .gif
Потребителски аватар
PoLterGaiSt
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед фев 04, 2007 10:43 am
Контакти:

Мнение от PoLterGaiSt »

Да се обадя и аз :)
1. Едно от нещата което не ми допада в началото на рунда е появяването на рецки на общата планета бих предложил да минат 3 дни преди да почнат да се появяват рецки там...
Предполагам всички се сещат защо, аре да не казвам че някои акаунти почват да строят свой рецки чак след 100000 точки...

2. За бойните точки бих предложил всяко проучване след 5то ниво да иска бойни точки, като знам разбира се че не всеки се сдобива лесно с тях. Хубаво е да могат да се купуват и продават бойни точки на пазара на цена от 500м;500кр;500газ (+-20%)за една бойна точка със сигурност ще се харчат здраво, на всеки му трябват проучвания да не казвам че бойните акаунти ще дъдат ухажвани доста от миньорите и ще получат уважението което заслужават.

3. Наистина ми писна да виждам сини акаунти, хубаво е да се вдигнат изискванията за звездите.

4. И най важното е да помислим за акаунтите които се учат още за играта и нямат време да играят по 20 часа но им се цъка от време на време... защитните установки вече са доста слаби (строеж на кораби по 3 по 4) ... акаунтите с защита минат ли 15-20к биват рециклирани особено като можеш да си купиш бомбери без да имаш проучвания... а пък ъпгрейдвани мани мани + 11% ниво, оръжие лазер, по 3 защита... те и без това ресурсите хвърлени за установки са на вятъра само си седят...
Големия щит почти не влиза в употреба ако прави редукция 5% лазер ще се ползва по често.Йон толко скъп от към кристал а пък няма смисъл а се строй щото бомберите ги хапват за закуска... Найстина мисля че е важно да се пипне нещо тук :)
И чакаме новия рунд дано решенията който вземете да привлекат нови играчи и бъдат интересни за старите.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Полтър, не съм сигурен, че нов играч би разбрал, че за да направи проучване трябва или да се сбие или да купи от някого бойни точки. Да не говорим, че в началото на рунда ще трябва наистина да се сбие.

Нека играта може да се играе и от тези, за които съществуват само две менюта в играта :)
Потребителски аватар
PoLterGaiSt
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед фев 04, 2007 10:43 am
Контакти:

Мнение от PoLterGaiSt »

Общо взето не трябва да се пипа много по играта, само малко но на място.
Потребителски аватар
ankor
Редник (Private)
Регистриран: нед апр 20, 2008 8:58 am
Контакти:

Мнение от ankor »

Може би се изказвам без да съм го обмислил,но ми се струва че решението с бойните точки е много лесно.Просто бойните точки да имат еквивалент на ресурс и с тях да може да се пазарува на борсата.
Заключена

Върни се в “Задай въпрос, Battle Universe (Вселена 2)”