26 юни международен ден за борба с наркотиците

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
charovna

Мнение от charovna »

RageForYou написа:Цитат(RageForYou @ Jun 28 2009, 01:18) Чаровна , не зависи само от доброто отношение на родителите , защото всеки добър родител дава живота си само децата да са му на ред . Просто в последно време израстват с мисълта , че трябва да се натровят максимално и го правят супер системно .

Относно самостоятелното израстване - според мен са 2 крайности - или ставаш твърд и сериозен и продължаваш на горе , или ставаш просто поредната издънка по пътя на живота и слизаш на долу . Ще се опровергая с това , защото познавам хора който в буквалния смисъл на думата са израстнали сами без родителска помощ и сега са каде каде над всички който са я имали . Просто тук всичко опира до характер . Днешната разглезена младеж вазприема родителите просто като даденост , няма уважение и това е , да кажем едно яко психическо разтройство.
Улицата и дома са двете определящи неща, изграждащи живота на детето. Важно е кой ще надделее. А с крайностите дали ще вървиш нагоре или надолу въобще не съм съгласна. Млади сте и просто още не сте видели на какви неща е способен живота или т. нар. съдба. Ум да ти зайде ;)
Потребителски аватар
RageForYou
Редник (Private)
Регистриран: пон май 28, 2007 3:14 pm
Контакти:

Мнение от RageForYou »

charovna написа:QUOTE (charovna @ Jun 28 2009, 01:25) Улицата и дома са двете определящи неща, изграждащи живота на детето. Важно е кой ще надделее. А с крайностите дали ще вървиш нагоре или надолу въобще не съм съгласна. Млади сте и просто още не сте видели на какви неща е способен живота или т. нар. съдба. Ум да ти зайде ;)
Ам за видяното достатъчно мисля малко да те опровергая :) . Майка ми ми беше и баща в трудните моменти , пак и улицата в моя случай е наравно с нея . Просто човек трябва да извлича полезното от всичко около него , но нали понеже всички сме хора , точно лошото го учим светкавично . :)
[color=#000000]RageForYou [/color]
Потребителски аватар
Raid
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пет авг 04, 2006 11:41 am
Контакти:

Мнение от Raid »

Абе незнам първите няколко коментара са доста смислени и с удоволствие ги прочетох , но понеже понякога мисля в дълбочина с това което казахте за наркотиците политиците алкохола и тн.Най-много да накарате някой който не ги използва да се усмихне , пристрастиш ли се вече един път спиране няма ако има то винаги е частично , ако не е то е насилствено и спрямо волята ти.Ето ви друг пример ако небеше Тим Бърнърс-Лий да измисли интернета светът нямаше толкова бързо да напредне и да има компютърно пристрастени за мен това е най-сериозният проблем през 21 век който нито може да се забрани нито контролира ,а ако го нямаше този интернет си представям една по-хубава земя с по-голяма популация , но това вече е минало , ако можеше да се върна назад във времето бих го убил веднага , но за жалост неможе.Ето за пример нашите предци от преди 40 000 г ПНЕ са нямали дори членоразделна реч , но пак са се борили за една цел ( за оцеляване ) и са разчитали на инстинктите си , живяли са доста по-малко , но по-смислен и разнообразен живот.Единия от двата големи световни проблема е интернета , доста хора се застояват пред компютрите за повече от 5 часа и каточели губят връзка със света около тях и отговарят механично с отговори "Да ей сега ставам" или " Още 5 мин" или "Сядам само да си видя скайпа" и продължават с часове.Мозъкът е нещо още недотам изучено че да се намери решение на този проблем , аз поне друго ненамирам.Вторият проблем е свързан с животът след смърта , много болна тема , но все още загадката не е разгадана (и по-добре де) ,че като се замислите също така има няколко етапа от живота на човек през ,който се извършват в определен период от време идентични неща , аз като се замисля почти всеки ден има прилика с предишния даже понякога е еднакъв , но в крайна сметка остава мистерията след края , това е хубавото на живота ,че има неясен край след него.

ПП. Ако се замислите малко в дълбочина пак ще стигнете до мойте заключения , но в крайна сметка като се замисля ви казвам ясни неща за , който просто повечето от вас не са се замисляли , но за който е твърде късно да намерят разрешение или по-добре да не го намираме , но там е работата ,че хем искаме да разберем какво е след смърта , хем нетрябва да разбираме , както всъщност си е сега.Това бяха лично главните за мен проблеми който ще са проблеми и в бъдеще.

За Наркотиците , Алкохолът , Спинът в крайна сметка както ви казах има няколко периода в живота в който човек се пристрастява към нещо и в повечето случай краят е фатален , но колкото и да се опитват тези неща немогат да се контролират нито механично нито дистанционно в крайна сметка на хората им доставя удоволствие да се дрогират , пият , правят секс без предпазни мерки и тн.Жертви винаги ще има , но те са изкупителни и няма нещо като воля за отказване веднъж почнеш ли си вече обречен , така ,че слабо ме интересуват на кой детето му е умряло от предрусване.ГЛАВНИЯ ПРОБЛЕМ Е Тим Бърнърс Лий и неговото "велико" изобретение.Спомням си когато имах компютър без интернет ,че не ме привличаше да седя по няколко часа на ден , а най-много 1.Вярно като се замислите проблемът не е като с наркотиците и тн. , но е по-бавен и мъчителен , защото няма фатален край и все още не е намерил механичното си разрешение и невиждам как ще го намери мозакът е нещо неконтролируемо и помнете ,че колкото и да ви харесва да си губите времето пред компютъра това ви разваля ( Вярвам ,че ще го осъзнаете ако ми прочетете дългия пост , но също така нищо няма да промени за вас освен следващите 5-30 мин след като сте ми прочели поста и го забравите) Така ,че майната им на жертвите от наркотиците алкохолът и спина , имаме си живи жертви поцял свят и са много по-многобройни , който още не го осъзнават ,а дори и да го осъзнаят разрешение на проблема няма да се намери , защото компютърното пристрастяване е по-лошо от другите 3 , защото те задържа в живота.Като за финал ще ви дам 1 цитат "Пробвах веднъж, не съм се пристрастил ! Обаче си изкарах супер яко. Дай да пробвам пак ... и пак..." замислете се малко ама не много , да не полудеете ,че аз мисля ,че вече полудявам... 40 мин ми отне да ви пиша този шедфьовър (поне за мен) и пак ще са напразни и 40 години да бяха.

ПП2.Не ми пука за никакви жертви , защото краят след смърта им е неясен и спокойно , краят на живота на всички ни е ясен , така ,че наркотиците и тн. не са главния проблем , защото те не те лишават от края на живота ,а компютърната наркомания те лишава и го забавя.

ПП3.Споко рано или късно всички ще умрем някой по-рано , а други по-късно , така ,че не ми пука кой какъв е колко пари и колко мерцедеса има и собствености на кайманските острови ,а как е изживял живота си и дали е намерил смисъла (който е да се намери смисъла на живота и не е намерен все още).
Последна промяна от Raid на съб юни 27, 2009 11:54 pm, променено общо 1 път.
freeico: а де...
raid: каква е тая диктатура , човек подпис неможе да си сложи...
Потребителски аватар
Sabret00th
Майор (Major)
Регистриран: пон яну 09, 2006 7:43 pm
Контакти:

Мнение от Sabret00th »

Райд - спри си нета, урежда ни всички.
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
Потребителски аватар
????? ??????
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пет юни 02, 2006 1:51 pm
Контакти:

Мнение от ????? ?????? »

Може би след като се отселиш от тоя свят е по-хубаво... защо инъче никой не се е върнал обратно?
[color=white] На коляно пред народни свети жертви! [/color]
[color=green]На нож за защита на Родината! [/color]
[color=red]Мечове – вън: За Майка България! [/color]
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Чаровна е абсолютно права, аз за всяка малоумна постъпка на дете, съм убеден, че проблема е в родителите (липсата на такива също се счита за такъв проблем). Най-пропадналите хора, които познавам, родителите им не се интересуват особено от тях и за съжаление няма закон за това, а ако им влееш акъл с бухалката, даже излиза, че ти си виновен. И така един порочен кръг - някои деца получават само лош, тъп и необмислен пример от някои свои приятели, които на свой ред (всъщност преди това) не са получили нужното от родителите си, които пък не са получили нужното от държавата, чиято работа е за част от живота им да мисли вместо тях, вследствие на което не са се обръщали достатъчно често и достатъчно умно към развитието на децата си. На пръв поглед всичко е ясно и може да се оправи, но отворената вратичка, през която тая система се провира и продължава да си работи на пълни обороти, е човешкото малоумие. Интересно е и че много обичам да говоря за това, че хората са или малоумни, или мързеливи (спомнете си последната пародия на "протест"), щото ми е лесно и очевидно, но въпреки това всеки сякаш всеки е свикнал с тая мисъл. А хората като свикнат с нещо го приемат за нормално. Изненада - не е! Точно това е малоумно. Нещо като "малоумно е да се приемаш за малоумен"... :>
Последна промяна от LoaD на нед юни 28, 2009 3:08 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Отговори

Върни се в “Off Topic”