Коефициенти за атаката

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

freeico написа:Цитат(freeico @ May 25 2009, 11:12) Т.е. ако някой играе на СМС, получи СМС, влезе и види че някой го е нападнал, да може да му отвърне. Но докато още полета лети към него. Целта е да не може да се пусне атака лесно с която да му отнесе флота при кацане. Все пак да не му даваме лесни цели. Допълнително може да се наложи ограничение колко атаки може да прати слабия акаунт към по силния на денонощие, за да се намали ефекта на дразнене.
Ами - вярвам, че ако помислиш и сам ще се досетиш - СМС флууда не се ограничава. След като пуска/спира атаки, колкото за СМС-а - 'защитника' изобщо не го грее това. Щом така ще се направи правилото, да не можеш да му засечеш флота - тогава какъв изобщо е смисъла, че ще можеш да му летиш, докато той ти лети? Да си му литкаш по празната планета или да разправяш на приятели "сега мога да у литна на тоя на 40к, ама няма никакъв смисъл". Атаки със ЗНС няма да тръгнеш да организираш за няколкото секунди, в които онзи още не си е върнал флота, след като ти си онлайн. Пък и кой ще те задължава да строиш дини точно за това, след като и ще бъде супер ограничено... не става просто.

Това е - 168 часа да яде тупаник и толкоз (за 2 години, все можеше да се измисли нещо в тая насока, откакто бе предложена тази идея), другият и единствен вариант за баланс, е твърдия коефициент. Като не иска да е лесна жертва, пък за кво тогава ще пуска атаки? Като не щеш бой - си трайкаш. Като искаш в боя - отиваш. Ама не - теб да те вържат, аз да си кръжа около, кат' волна пеперудка. Проспаха 90% от хубавите идеи 5 години, сега ако пак ще разправят програмистите, че било зор - е па да хващат мотиката и на село - там е по-лесно. Няма как да са "измайсторили" игра, която единствения вариант е - строг коефициент вовеки, а да се слагат други опции и всичко да е наред. Както с бойните точки. Играта направена за ресурсни, ама дай да сложим и бойни точки в класацията без други промени... айде всеки да се оправя сега... админите и играчите отнасят негативите, че в играта няма, ама абсолютно НИКАКЪВ баланс. Аз за такава игра друга не знам, платена.
Последна промяна от LoaD на пон май 25, 2009 10:18 am, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Dimorese написа:Цитат(Dimorese @ May 25 2009, 11:50) Интересно защо някой хора се включват в подобна дискусията след 2 месеца мишкуване. Как изведнъж изникна този проблем?

А относно предложението на Ицо има резон. Все пак акаунта на по-големите точки се предполага, че е и с по развити скорости. Имаме време на начало на атаката, от там нататък сами се сещате какви засичания ще могат да се получат стига "баткото" да му стиска да изчака някой минути след смс-а, за да се логне
Добре де, да приемем най-окмпромисния вариант.
Литва ти някой с 30-40 кръста (от 1000 кр общ флот), по рецките ти на някоя колония. Ти предвидливо не влизаш, за да може да държи атаката, че да вземеш да го засечеш. Влизаш, правиш няккава шашма че да го засечеш, без да е върнал (не че няма да му сес мени времето, ако върне, ама тва го пренебрегваме), апък ако върне, нали не можеш да пратиш атаката. Та все пак по някаква супер добра математика и доза късмет го засичаш и разбиваш цели 40 кръстосвача! Ох, какво чудо. И то за тези 40 кръста ще трябва да пратиш поне 2000, за да не вземе пък да те срещне с целия флот. Успех да си избиеш и газта за полета, най-много да си вземе рециклажа сам, че му е на 15 минути път.
Последна промяна от RoYaL на пон май 25, 2009 10:15 am, променено общо 1 път.
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
Потребителски аватар
Petar
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет яну 04, 2007 10:34 pm
Контакти:

Мнение от Petar »

Dimorese написа:Цитат(Dimorese @ May 25 2009, 10:50) Интересно защо някой хора се включват в подобна дискусията след 2 месеца мишкуване. Как изведнъж изникна този проблем?

Аз не играя в никоя вселена ,но когато и да почна искам да имам равнопоственост! Не да ми лазят по нервите хората ,а да се забавлявам.Тая тема трябваше да я пусна преди 1 година поне ,когато си патих.Не съм съгласен с това да е по време на атаката и аз да мога да пуснам! Причината е както казаха и другите играчи ,че въпросният човек пуска атака и я връща целта му е да ми прати смс на телефон да се дразни да се базика с топ играчите.
Идеята е друга поне 24 часа да може да се атакува въпросният играч .А реално погледното 7 дни си е добре.Ако си пусне протекция ,"баткото" да го изчака и след това каквото сабя покаже.

Има и трети вариант като не сте навити за атаките ( за 24 или за 7 дни).Чисто и просто хората на малко точки да не могат да атакуват играчите минали границата от 500 к точки(дано не се бъркаш ,че толкова беше границата).Ето ви три варианта.

A.C.A.B.

[url=http://bulfleet.com/?recruit=428938][/url]
Потребителски аватар
Dimorese
Полковник (Colonel)
Регистриран: нед яну 22, 2006 2:34 pm
Контакти:

Мнение от Dimorese »

Каквато хранилка заложиш, такава и риба ще хванеш!

Да онеправдано е да не можеш да отговориш на атака, за това е редно да ти се даде шанс за отговор, но не и 100% възможност. Все пак колкото повече точките стават, толкова по-трудна трябва да е и играта.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Dimorese написа:Цитат(Dimorese @ May 25 2009, 12:52) Каквато хранилка заложиш, такава и риба ще хванеш!

Да онеправдано е да не можеш да отговориш на атака, за това е редно да ти се даде шанс за отговор, но не и 100% възможност. Все пак колкото повече точките стават, толкова по-трудна трябва да е и играта.
Този шанс за отговор е безсмислен. И с него и без него, все тая.
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Цялата концепция на играта се гради на вярата, че не всеки ще "издевателства" и ще се възползва от всички пропуски и вратички, и липса на баланс. Никога не съм виждал нещо по-различно тук. Сиреч - цялата игра зависи от админите по различните вселени, цялата черна работа по различните казуси е за тях. Досущ както играчите се оправят изцяло сами с наблъсканите на едно място идеи, къде с връзка, къде без.
И така или иначе, вероятно винаги ще бъде така, най-смислено за бързо приложение ми се вижда мнението на dios - по-строги правила за СМС-флууд. Прави се на селски тарикат и яж портокали. Админът вижда всичко.

Другото... дано внуците ни го доживеят.
Последна промяна от LoaD на пон май 25, 2009 12:01 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
slunceto
Редник (Private)
Регистриран: нед юни 22, 2008 8:37 pm
Контакти:

Мнение от slunceto »

Ще се дадат още 5-6 мнения и после темичката ще си потъне на дъното, а мечтите за промяна ще си останат. :crazy_pilot:
charovna

Мнение от charovna »

LoaD написа:Цитат(LoaD @ May 25 2009, 13:56) Цялата концепция на играта се гради на вярата, че не всеки ще "издевателства" и ще се възползва от всички пропуски и вратички, и липса на баланс. Никога не съм виждал нещо по-различно тук. Сиреч - цялата игра зависи от админите по различните вселени, цялата черна работа по различните казуси е за тях. Досущ както играчите се оправят изцяло сами с наблъсканите на едно място идеи, къде с връзка, къде без.
И така или иначе, вероятно винаги ще бъде така, най-смислено за бързо приложение ми се вижда мнението на dios - по-строги правила за СМС-флууд. Прави се на селски тарикат и яж портокали. Админът вижда всичко.

Другото... дано внуците ни го доживеят.
Чета и мисля, мисля и чета :)
Ама да си кажа: Окакто е почнал рунда в Спийд и аз съм админ там, съм видяла 2 оплаквания на съпорта от смс флууд. Как съм се справила с флудещия си е моя работа, но мисля, че хората спират безмислените атаки :)
И какво в крайна сметка? Ами просто напишете 2 реда на съпорта, пък админа си знае работата. Толкова ли е трудно? :)
А другото....
Отговори

Върни се в “Off Topic”