Книги

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
Потребителски аватар
xaxaxa
Сержант (Sergeant)
Регистриран: ср ное 23, 2005 6:17 pm
Контакти:

Мнение от xaxaxa »

По-добре си прочети Силмарилион първо. Това е наистина един скъпоценен камък сред много други, въпреки че и колелото е арно :74:
Последна промяна от xaxaxa на вт яну 08, 2008 6:32 pm, променено общо 1 път.
[color=#FF0000]Nil Mortifi, Sine Lucre[/color]
DeadMan
Майор (Major)
Регистриран: пет окт 14, 2005 2:23 pm
Контакти:

Мнение от DeadMan »

Ми, аз миналия месец реших и взех 8-те книги от "Тъмната кула" от един приятел и ги зачетох. Тамън преди Коледа и големите омазвания успях да я свърша - буквално на 1 дъх ги прочетох всичките, в автобуса четях, в нас четях....ама това са отклонения :)
Та мога да кажа, че макар да не съм запознат много-много с творчеството на Кинг(за което си сипя пепел по главата вече), Тъмната кула определено ме впечатли и ми върна забравените моменти от Дюн, първото прочитане на Властелина и книжките на Тимъти Зан :) А по-точно казано - да успее да ме грабне, да искам да видя какво ще стане в края..който определено ме изненада. Героите бяха различни, макар да бяха в добра светлина представени предимно, също имаха своите недостатъци, своите проблеми и своите неправилни постъпки...А щом има по-добри книги от тази, то определено ще има какво да искам от тоя мой приятел^^

А в момента започнах Тимъти Зан - "Изходящ полет" от Star Wars книгите(гийкщина, какво да я правиш...) и макар да ми се струва по-слаба за момента от другите му по същата вселена, все пак е интересна. Единственият проблем е, че повечето герои са вече познати от филмите и не може много да се кръшка от идеята, която е заложена там :(

А от много време си търся третата книга за Тримата мускетари (2-те й части по-точно), ама не я преиздават, а стари издания е ужас да се търсят.. :(
[i]Dread One[/i]
[i]Better dead and walking than alive and crawling.[/i]
Потребителски аватар
italianpower
Редник (Private)
Регистриран: нед мар 11, 2007 9:24 pm
Контакти:

Мнение от italianpower »

Хвърлете един поглед тук. Този автор определено ми е любимият, няма като него втори. От шест книги досега, всичките шест са бестселъри ;)
За сравнение от 4те на Дан Браун само Клеймото и Шифъра са бестселъри
Определено Матю Райли е в момента най-добрия автор на трилъри в света :) Книгите му винаги имат поне няколко успоредно движещи се сюжета, които накрая в кулминацията се преплитат, никога не знаеш какво ще се случи, дали героят ще умре(Райли също е известен касапин на много главни герои :dizzy: ) Въобще в книгите му няма скука :)
http://www.bard.bg/authors/?al=%D0&AuthorID=68
[url=http://imageshack.us][/url]
ЦитатMiuMiu: MIke, what do u prefer: N*SYNC or BackstreetBoys?
Mike: slow death[/quote]
Потребителски аватар
xaxaxa
Сержант (Sergeant)
Регистриран: ср ное 23, 2005 6:17 pm
Контакти:

Мнение от xaxaxa »

Не съм му чел от книгите ама майка ми му е голям фен, а тя разбира от книги тъй че.. :a074:
[color=#FF0000]Nil Mortifi, Sine Lucre[/color]
EvilForce
Полковник (Colonel)
Регистриран: пон юли 11, 2005 9:05 pm
Контакти:

Мнение от EvilForce »

http://www.chitanka.info:82/lib/author/ ... 0%BC%D0%B0
Дедмен мисля че това ще ти свърши работа :) .
Мускетарите рулират.Имаше една друга поредица от френски автор, но за съжаление не мога да се сетя кой е автора и.Иначе поредицата се казваше Рокамбол...
[quote="DoNaTell0"]Цитат(DoNaTell0 @ Jun 18 2009, 09:23) мръсник :)[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
DeadMan
Майор (Major)
Контакти:

Мнение от DeadMan »

Evilforce, благодаря много за линка, ако не друго, поне ще мога да я прочета :)

Което няма да ме спре да си я търся и в книжен вариант, разбира се. Друго си е една дебела и тежка книга(така тамън като за подпиране на вратата дебеличка, макар да е сигурно, че няма да се ползва за това).

П.С.Чух, че новата книга на Толкин не била лоша. "Децата на Хурин", ако не се лъжа.
[i]Dread One[/i]
EvilForce
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от EvilForce »

Гледах аз по книжарниците, че се продава ама...В силмарилон има историята за децата на хурин,обаче предполагам че това ще е някаква удължена версия.Ще огледам и ако ми хареса най-вероятно ще си я взема.
Иначе си прав друго си е с томчето в ръка.
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
DeadMan
Майор (Major)
Контакти:

Мнение от DeadMan »

Доколкото разбрах, това е историята за Децата на Хурин, започната от Толкин и довършена от сина му, пък кое как и защо..не знам : )
[i]Dread One[/i]
EvilForce
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от EvilForce »

Най-верятно е историята на Турин Турумбар и сестра му Ниенор Ниниел.Баща им е бил прокълнат от Моргот Бауглир и жестоко пострадали заради него.Между другото най-драматичната част в книгата...И най-напрегнатата.Поне според мене :) Ако е така не бих я пропоуснал.Дано само да не е като недовършените предания, които никак не ми се понравиха, с изключение на историята за пристигането на Туор,бащата на Еарендил, в Гондолион...
Phoenix_Down
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: вт мар 15, 2005 5:28 pm
Контакти:

Мнение от Phoenix_Down »

В момента препрочитам поредицата "Малазанска книга на мъртвите" на Стивън Ериксън. По-добри книги не съм чел, невероятен мащаб и стил на писане... А на английски са още по-добри... Мисля да се захвана с Песен за огън и лед, отдавна се каня.

С добри впечатления съм от Салваторе и "Поредица за мрачния елф", както и от поредицата за Стен.

Горещо препоръчвам "Донеси ми главата на принца" на Робърт Шекли и Роджър Зелазни, както и продължението й - "Ако с Фауст не успееш".

Баща ми е много голям фен на Стивън Кинг, та покрай него съм попрочел няколко книги и като цяло ми харесва, въпреки че понякога ми се струва малко муден в действието. Нищо против обстоятелственото писане, но има части, липсата на които едва ли би се забелязала...

Тъй като съм се ориентирал предимно (т.е. с много малки изключения) към жанровете фантастика и фентъзи и съм МНОГО запален читател не ми остана нищо, което да ми грабне окото. Ще съм благодарен за съвет какво да чета :)

Радвам се, че все още има хора, за които четенето не е срамно и мъчително... Продължавайте да четете :a013:
Каллор: Командвал съм по армии от по сто хиляди души, жарта на гнева ми се е разстилала по цял континент, седял съм на високи тронове. Разбираш ли какво означава това?
Каладън Бруд: Да, въобще не се учиш.
Отговори

Върни се в “Лично Творчество”