Книги
- xaxaxa
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: ср ное 23, 2005 6:17 pm
- Контакти:
По-добре си прочети Силмарилион първо. Това е наистина един скъпоценен камък сред много други, въпреки че и колелото е арно 
Последна промяна от xaxaxa на вт яну 08, 2008 6:32 pm, променено общо 1 път.
[color=#FF0000]Nil Mortifi, Sine Lucre[/color]
-
DeadMan
- Майор (Major)
- Регистриран: пет окт 14, 2005 2:23 pm
- Контакти:
Ми, аз миналия месец реших и взех 8-те книги от "Тъмната кула" от един приятел и ги зачетох. Тамън преди Коледа и големите омазвания успях да я свърша - буквално на 1 дъх ги прочетох всичките, в автобуса четях, в нас четях....ама това са отклонения
Та мога да кажа, че макар да не съм запознат много-много с творчеството на Кинг(за което си сипя пепел по главата вече), Тъмната кула определено ме впечатли и ми върна забравените моменти от Дюн, първото прочитане на Властелина и книжките на Тимъти Зан
А по-точно казано - да успее да ме грабне, да искам да видя какво ще стане в края..който определено ме изненада. Героите бяха различни, макар да бяха в добра светлина представени предимно, също имаха своите недостатъци, своите проблеми и своите неправилни постъпки...А щом има по-добри книги от тази, то определено ще има какво да искам от тоя мой приятел^^
А в момента започнах Тимъти Зан - "Изходящ полет" от Star Wars книгите(гийкщина, какво да я правиш...) и макар да ми се струва по-слаба за момента от другите му по същата вселена, все пак е интересна. Единственият проблем е, че повечето герои са вече познати от филмите и не може много да се кръшка от идеята, която е заложена там
А от много време си търся третата книга за Тримата мускетари (2-те й части по-точно), ама не я преиздават, а стари издания е ужас да се търсят..
Та мога да кажа, че макар да не съм запознат много-много с творчеството на Кинг(за което си сипя пепел по главата вече), Тъмната кула определено ме впечатли и ми върна забравените моменти от Дюн, първото прочитане на Властелина и книжките на Тимъти Зан
А в момента започнах Тимъти Зан - "Изходящ полет" от Star Wars книгите(гийкщина, какво да я правиш...) и макар да ми се струва по-слаба за момента от другите му по същата вселена, все пак е интересна. Единственият проблем е, че повечето герои са вече познати от филмите и не може много да се кръшка от идеята, която е заложена там
А от много време си търся третата книга за Тримата мускетари (2-те й части по-точно), ама не я преиздават, а стари издания е ужас да се търсят..
[i]Dread One[/i]
[i]Better dead and walking than alive and crawling.[/i]
- italianpower
- Редник (Private)
- Регистриран: нед мар 11, 2007 9:24 pm
- Контакти:
Хвърлете един поглед тук. Този автор определено ми е любимият, няма като него втори. От шест книги досега, всичките шест са бестселъри
За сравнение от 4те на Дан Браун само Клеймото и Шифъра са бестселъри
Определено Матю Райли е в момента най-добрия автор на трилъри в света
Книгите му винаги имат поне няколко успоредно движещи се сюжета, които накрая в кулминацията се преплитат, никога не знаеш какво ще се случи, дали героят ще умре(Райли също е известен касапин на много главни герои
) Въобще в книгите му няма скука
http://www.bard.bg/authors/?al=%D0&AuthorID=68
За сравнение от 4те на Дан Браун само Клеймото и Шифъра са бестселъри
Определено Матю Райли е в момента най-добрия автор на трилъри в света
http://www.bard.bg/authors/?al=%D0&AuthorID=68
[url=http://imageshack.us][/url]
ЦитатMiuMiu: MIke, what do u prefer: N*SYNC or BackstreetBoys?
Mike: slow death[/quote]
ЦитатMiuMiu: MIke, what do u prefer: N*SYNC or BackstreetBoys?
Mike: slow death[/quote]
-
EvilForce
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: пон юли 11, 2005 9:05 pm
- Контакти:
http://www.chitanka.info:82/lib/author/ ... 0%BC%D0%B0
Дедмен мисля че това ще ти свърши работа
.
Мускетарите рулират.Имаше една друга поредица от френски автор, но за съжаление не мога да се сетя кой е автора и.Иначе поредицата се казваше Рокамбол...
Дедмен мисля че това ще ти свърши работа
Мускетарите рулират.Имаше една друга поредица от френски автор, но за съжаление не мога да се сетя кой е автора и.Иначе поредицата се казваше Рокамбол...
[quote="DoNaTell0"]Цитат(DoNaTell0 @ Jun 18 2009, 09:23) мръсник :)[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
-
DeadMan
- Майор (Major)
- Регистриран: пет окт 14, 2005 2:23 pm
- Контакти:
Evilforce, благодаря много за линка, ако не друго, поне ще мога да я прочета
Което няма да ме спре да си я търся и в книжен вариант, разбира се. Друго си е една дебела и тежка книга(така тамън като за подпиране на вратата дебеличка, макар да е сигурно, че няма да се ползва за това).
П.С.Чух, че новата книга на Толкин не била лоша. "Децата на Хурин", ако не се лъжа.
Което няма да ме спре да си я търся и в книжен вариант, разбира се. Друго си е една дебела и тежка книга(така тамън като за подпиране на вратата дебеличка, макар да е сигурно, че няма да се ползва за това).
П.С.Чух, че новата книга на Толкин не била лоша. "Децата на Хурин", ако не се лъжа.
[i]Dread One[/i]
-
EvilForce
- Полковник (Colonel)
- Контакти:
Гледах аз по книжарниците, че се продава ама...В силмарилон има историята за децата на хурин,обаче предполагам че това ще е някаква удължена версия.Ще огледам и ако ми хареса най-вероятно ще си я взема.
Иначе си прав друго си е с томчето в ръка.
Иначе си прав друго си е с томчето в ръка.
-
EvilForce
- Полковник (Colonel)
- Контакти:
Най-верятно е историята на Турин Турумбар и сестра му Ниенор Ниниел.Баща им е бил прокълнат от Моргот Бауглир и жестоко пострадали заради него.Между другото най-драматичната част в книгата...И най-напрегнатата.Поне според мене
Ако е така не бих я пропоуснал.Дано само да не е като недовършените предания, които никак не ми се понравиха, с изключение на историята за пристигането на Туор,бащата на Еарендил, в Гондолион...
-
Phoenix_Down
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: вт мар 15, 2005 5:28 pm
- Контакти:
В момента препрочитам поредицата "Малазанска книга на мъртвите" на Стивън Ериксън. По-добри книги не съм чел, невероятен мащаб и стил на писане... А на английски са още по-добри... Мисля да се захвана с Песен за огън и лед, отдавна се каня.
С добри впечатления съм от Салваторе и "Поредица за мрачния елф", както и от поредицата за Стен.
Горещо препоръчвам "Донеси ми главата на принца" на Робърт Шекли и Роджър Зелазни, както и продължението й - "Ако с Фауст не успееш".
Баща ми е много голям фен на Стивън Кинг, та покрай него съм попрочел няколко книги и като цяло ми харесва, въпреки че понякога ми се струва малко муден в действието. Нищо против обстоятелственото писане, но има части, липсата на които едва ли би се забелязала...
Тъй като съм се ориентирал предимно (т.е. с много малки изключения) към жанровете фантастика и фентъзи и съм МНОГО запален читател не ми остана нищо, което да ми грабне окото. Ще съм благодарен за съвет какво да чета
Радвам се, че все още има хора, за които четенето не е срамно и мъчително... Продължавайте да четете
С добри впечатления съм от Салваторе и "Поредица за мрачния елф", както и от поредицата за Стен.
Горещо препоръчвам "Донеси ми главата на принца" на Робърт Шекли и Роджър Зелазни, както и продължението й - "Ако с Фауст не успееш".
Баща ми е много голям фен на Стивън Кинг, та покрай него съм попрочел няколко книги и като цяло ми харесва, въпреки че понякога ми се струва малко муден в действието. Нищо против обстоятелственото писане, но има части, липсата на които едва ли би се забелязала...
Тъй като съм се ориентирал предимно (т.е. с много малки изключения) към жанровете фантастика и фентъзи и съм МНОГО запален читател не ми остана нищо, което да ми грабне окото. Ще съм благодарен за съвет какво да чета
Радвам се, че все още има хора, за които четенето не е срамно и мъчително... Продължавайте да четете
Каллор: Командвал съм по армии от по сто хиляди души, жарта на гнева ми се е разстилала по цял континент, седял съм на високи тронове. Разбираш ли какво означава това?
Каладън Бруд: Да, въобще не се учиш.
Каладън Бруд: Да, въобще не се учиш.