Умници от всички вселени, обединявайте се :)

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Dark_Stalker
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср юни 29, 2005 9:46 pm
Контакти:

Мнение от Dark_Stalker »

LoaD написа:QUOTE(LoaD @ Mar 17 2008, 03:27 PM) Aбре човече, 00:00 на 31 декември е 00:00 на 31 декември, не е 1-ви януари, не ти е виновен часовника.

Ще ти го обясня по-подробно, за да схванеш, да не спориш с Роялци :) .

23 часа 00 минути 00 секунди / 30 декември
(...)
23 часа 59 минути 57 секунди / 30 декември
23 часа 59 минути 58 секунди / 30 декември
23 часа 59 минути 59 секунди / 30 декември
00 часа 00 минути 00 секунди / 31 декември
00 часа 00 минути 01 секунди / 31 декември
(...)
01 часа 00 минути 00 секунди / 31 декември и т.н.

Та пак повтарям: 00:00 на 31 декември значи само и единствено 00:00 на 31 декември, това се пада нощта след 30 декември. Ако беше нощта 30.12/01.01 ще се каже 00:00 на 1-ви януари, а не някой си декември. 0 е преди 1. Стой довечера до 00:00 и си гледай часовника, да видиш, че и той сменя дата точно тогава, а не в 1:00 чак.

Чат ли си ся? :>
Лоад уважавам те, но прочети по добре какво съм написал, къде видя да говоря за 1:00 часа?
Уау не знаех че нова година се празнува на 30 декември хи хи :lol: (майтапче де, просто си спамя)
Имам чувството че маи говорим за едно и също нещо :a055:
а Рояла маи само се бъзика
Последна промяна от Dark_Stalker на пон мар 17, 2008 6:37 pm, променено общо 1 път.
[quote="Ray B."][i][color=blue]" Anything you dream is Fiction,
and anything you accomplish is SCIENCE.
The whole history of Mankind is nothing but-
SCIENCE FICTION "
[/color][/i][/quote]

[url=http://snimki.animes-bg.com/search.php?search_user=zlosterr][color=blue]My Pictures[/color][/url]
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Не се бъзика, прав е. ;)

Объркал съм, имах предвид 31.12/01.01, там дето си го отбелязал в червено. И всичко е точно.
Последна промяна от LoaD на пон мар 17, 2008 6:54 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Dark_Stalker
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от Dark_Stalker »

LoaD написа:QUOTE(LoaD @ Mar 17 2008, 08:54 PM) Не се бъзика, прав е. ;)

Объркал съм, имах предвид 31.12/01.01, там дето си го отбелязал в червено. И всичко е точно.
Ок , мисля че стига толкова спам за сега, маи е време за по интелектуални въпросчета, само да не е нещо от висшата математика че хич ме няма :dizzy:
SCIENCE FICTION "
[/color][/i][/quote]

[url=http://snimki.animes-bg.com/search.php?search_user=zlosterr][color=blue]My Pictures[/color][/url]
Maat
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон ное 12, 2007 4:37 pm
Контакти:

Мнение от Maat »

Dark_Stalker написа:QUOTE(Dark_Stalker @ Mar 17 2008, 07:29 PM) Лоад уважавам те, но прочети по добре какво съм написал, къде видя да говоря за 1:00 часа?
Уау не знаех че нова година се празнува на 30 декември хи хи :lol: (майтапче де, просто си спамя)
Имам чувството че маи говорим за едно и също нещо :a055:
а Рояла маи само се бъзика
;
Чакаи да уточним нещо,
ако с 0:00 часа на 31 имаш предвид ноща на 30 срещу 31 , то тогава е въпрос уловка понеже това е все още старата година , НО
ако е ноща на 31 декември срещу 1 януари то тогава от момента когато часовника отброи 0:00 часа е вече 1 януари и следователно рождения ден се празнува през новата година.

Тук смисълът е условен , в личната ти карта пише ден/месец и година на раждане , така че това е необходимост.
Макар че подобен е и примера с двама души родени в една и съща година но единия е Януари месец, а другия е Декември - и двамата са родени в една година но реалната разлика във възрастта им е почти година. Тези работи с датите са доста условни, просто има необходимост от някаква мярка за отчитане на времето, а отправната точка може да е всяка една по линията на времето.

PS:извинете за тафтологията но в момента доста ми се спи и мозъкът ми отказва да мисли

Не ме разбирай грешно.Когато си роден в 00:00 на 31ви декември 2000 година, днес ще си 8 годишен.Ако си роден обаче в 00:00 на 1ви януари 2001, ще си 8 годишен, все още?? Тук говорим за един ден не за цяла година? Ако обаче в първия случай кажеш че си роден другата година, т.е. ЦЯЛА ГОДИНА ПО-КЪСНО, излиза че си роден ЕДИН ДЕН преди 2002ра година.Не говорим за 1 ден, а за цяла година.И аз май направих голяма тафтология, ама...

И защо мислиш, че ако си роден в 1ч или 0ч има разлика, дали 23ч преди 00:00 на 1ви или 24 - все тая.

Аз ще го напиша пак както лоуд го е дал.

23 часа 00 минути 00 секунди / 30 декември
...
23 часа 59 минути 57 секунди / 30 декември
23 часа 59 минути 58 секунди / 30 декември
23 часа 59 минути 59 секунди / 30 декември
00 часа 00 минути 00 секунди / 31 декември
00 часа 00 минути 01 секунди / 31 декември
...
01 часа 00 минути 00 секунди / 31 декември - все още същата година
...
10 часа 00 минути 00 секунди / 31 декември - все още същата година
...
23 часа 59 минути 58 секунди / 31 декември
23 часа 59 минути 59 секунди / 31 декември - все още същата година
00 часа 00 минути 00 секунди / 1 януари - вече е другата година

Та ако си роден в часа, оцветен в зелено, то си роден същата(предната) година.Ако си в датата оцветена в червено - то вече е следващата година.

Защо развиваме такива теории не мога да разбера.До колкото помня отговора го има в условието - АКО СИ РОДЕН В 00:00 НА 31-ВИ ДЕКЕМВРИ.

Сега като е 21:00 на 17ти март и си направиш сейвън за 3 часа, той ще се върне в 00:00 на 18ти.Ти на 19ти ли ще влезеш да го посрещнеш?
Последна промяна от Maat на пон мар 17, 2008 7:52 pm, променено общо 1 път.
-= | 10:57:23 | =- <sin_zaek[spi]> рояле, рояле... научи се да пиеш
-= | 10:57:29 | =- <sin_zaek[spi]> опс... да пишеш
-
[19:05:09] Rumpolino каза: бате почнаха да ми се лепят женските
Потребителски аватар
DoNaTell0
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед сеп 30, 2007 1:14 pm
Контакти:

Мнение от DoNaTell0 »

Fallen_angel написа:QUOTE(Fallen_angel @ Mar 14 2008, 03:45 AM) Не поставям нови условия.И определено трябва да имам еба*и пикочния мехур, че да загася горящ мост...нека кажем, че не е невъзможно, но е твърде невероятно.А отговора се съдържа във въпроса.

Колкото до отговора на Роял - обикновено мостовете не седят за красота, а са за преминаване над някаква местност или място, където иначе е трудно или невъзможно да минеш - реки, пропасти и прочие.

Едит:

@cursed - правилно.След като се обърнеш - огъня остава зад теб - тоест се връщаш откъдето си тръгнал.

Обикновенно въжения мост, когато гори се къса. Нямаш голям избор при тези условия... Моста се клати, ти се въртиш и не е ясно, колко си се завъртял. Така, че можеш да пробваш да тръгнеш назад, може да ти се усмихне късмета. :D
Потребителски аватар
Loveless
Редник (Private)
Регистриран: вт ное 22, 2005 7:33 pm
Контакти:

Мнение от Loveless »

Maat написа:QUOTE(Maat @ Mar 17 2008, 08:51 PM) ...
Сега като е 21:00 на 17ти март и си направиш сейвън за 3 часа, той ще се върне в 00:00 на 18ти.Ти на 19ти ли ще влезеш да го посрещнеш?
Мухахаха какъв сейвън бе, всички сме от мъглата :lol:
[b]I come in peace, but you'll leave in pieces[/b]

Пиша на латиница като съм от телефона, като съм си вкъщи ще си го едитвам
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 07, 2006 5:51 pm
Контакти:

Мнение от GeNeRaLiSiMuS »

Кака Криси каза, че има още задачки. Нека видим :)
[url=http://nemexia.bg][/url]
Dark_Stalker
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от Dark_Stalker »

Рояле, както казах по горе - всичко свързано с измерването на времето в момента е силно относително и зависи единствено от отправната точка, тоест нулевата точка от която започва отмерването.
Та значи, ако си роден в 0:00 на 1 янураи, дали ще казваш че си с една година по стар или млад е все тая, за системата(държавната, социална или която искаш все е тая) е важно да има точна дата, иначе не може да работи.
Времето е измислено от хората, защото е било и е, нужно.Без да прибягваме до математически, астрономични или физични доказателства, защо 1 час е равен на точно 60 секунди, 1 ден = 24 часа , 1 година=12 месеца?
Всичко идва от нашето субективно възприемане на времето. - справка Айнщаин ( маи казах без физика и математика, ама..)
Я, от къде ги зная тея сложни думички ве, направо се гордея със себеси :lol:
SCIENCE FICTION "
[/color][/i][/quote]

LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Изобщо не разбрах за чий... го написа това. Хубаво знаеш сложни думички, ама трябва да знаеш и кога точно се употребяват ;) .

Субективации, астрономики... глупости на таркалета. Сам каза, че 1 ден = 24 часа. Това означава, че почва от 0:00 и точно в 23:59:59 свършва! Иначе би бил над 24 часа (примерно + 1 секунда, ако е както според теб - да свършва в 0:00 пак). А и аз вече го казах - 0 е преди 1. Няма какво да разсъждаваш, дори и третокласник може да ти го каже ;) .

Относно 0:00 на 1-ви Януари... как ще казваш, че си бил или тая, или предходната, т'ва да не е концерт по желание бре :) . Освен това, като си новородено, най-малко пък ще кажеш нещо... Белким, не си ли гледал Новините покрай Нова Година!? За "Бебе на годината" чувал ли си? Е, за всеки случай не го избират в 23:59:59 или 0:01. 0:00 - точно. По-точно от това няма как да е. Ако не ти харесва, сори, ама е така, свиквай ;D
Keep space clean, it's not yours.
Dark_Stalker
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от Dark_Stalker »

Това вече го уточнихме, прочети по хубаво поста ми и може би ще се сетиш какво искам да кажа - тези всички дати, часове и години не са нищо повече от удобна измислица на човека за да има ред и да може да каже кое кога се е случило. иначе защо сега да не сме примерно 5236 година а не 2008, то по китаиския календар мисля че е дори над
10 000-та година,
SCIENCE FICTION "
[/color][/i][/quote]

Отговори

Върни се в “Off Topic”