Четем ли.....

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
seazar
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб апр 08, 2006 9:07 am
Контакти:

Мнение от seazar »

Не съм чел книги освен уч1ебниците откакто си взел КОМПЮТЪРА...иначе съм ги размазал
Любими писатели са ми ми Емилио Салгари,Карл Май,Агата Кристи(зажалост нямам цялата и колекция ,липсват ми 3-4 книги) Александър Дюма..от българските -Железния Светилник и Под Игото,Следите остават, Мъже без мустаци, Произшествие на тихата улица..страхотни книги...има и още много ,ама сега съм малко повечко в джаза :)
п.с А фолъна ,че е голямо зле-всички го знаем :)
Последна промяна от seazar на нед яну 18, 2009 2:22 am, променено общо 1 път.
[url=http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html]http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html[/url]

[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

JackDaniels написа:Цитат(JackDaniels @ Jan 18 2009, 01:58) Фолен мама му стара остана ли някой от тоя форум пред който да не си признал скромно, че си по-умен и велик. Па специално с тоя дето си тръгнал сега да се заяждаш, ще имаш още много години да му дириш дирите с фенерче и евентуално след това да тръгнеш по тях. Пий си менструалните хапчета или не влизай във форума когато си в цикъл. ПИСНА НИ НА ВСИЧКИ да сереш тук злоба !!! А Коруин, знаем си, че чете детски книги :P
Твойта форумна пишка винаги ще е по-голяма, не се притеснявай :) А аз за такива хапчета не съм чувал - явно ще споделиш опит ;)
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
EvilForce
Полковник (Colonel)
Регистриран: пон юли 11, 2005 9:05 pm
Контакти:

Мнение от EvilForce »

Четем яко.За жалост напоследък повечко лоре-то на уоу-а ама тва не пречи. А за Талев да се каже ,че е соц си е ебаси глупоста.Да не го бъркате с Димитър Димов-автора на Тютюн-въпреки че и неговата оригинална творба е нямала нищо общо с комунизма-за съжаление цензурата си е навряла дълбоко ръчичките вътре и сега само можем да гледаме как се приравнява със соц литертурата.
Иначе напоследък малко занемарих четенето...Любими автори имам бол:Зелазни, Тери Пратчет ,Толкин,Стивън Кинг, Дозорите на Лукяненко,Карл Май,Робърт ван Ьюлик с неговите "Китайски загадки"...Абе много са и още ще има .
Иначе ви препоръчвам да прочетете "Атомния човек" на Дилов баща...Един от най стойностните български фантастични романи поне за мене...
Абе верно паднал я земи малко се кротни.Стига срахте в хубавата темичка за книги.
Последна промяна от EvilForce на нед яну 18, 2009 3:12 am, променено общо 1 път.
[quote="DoNaTell0"]Цитат(DoNaTell0 @ Jun 18 2009, 09:23) мръсник :)[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
Потребителски аватар
stan4o
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет мар 29, 2007 7:40 pm
Контакти:

Мнение от stan4o »

абе аз имам проблем че не се кефя да чета на монитор художествена литература...
а когато имам совбодно време съм пред монитор... и когато съм на работа и имам свободно време гледам замислено минитора за да изглежда че работа (яко)
Едит: понеже това е от тийм чата а ние сме се разспамили и няма до го прочетете го пейстнах тук ;) ето сега и случка от преди малко (заска че потвърди) след кръчмата отидохме да си допиваме в една моя позната. разгледах книгите и там нямаше нито една нкига от бг автор! естественно се скарах ;)

хубаво е да се чете но на хартия! жалко за тропическите гори....
Последна промяна от stan4o на нед яну 18, 2009 5:28 am, променено общо 1 път.
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Малиии...тъкмо се чудех на къде ще избие форумното затишие ....

Та за романите.... На вкус и цвет товариш нет!

Аз лично си признавам, че не бих могъл да оценявам кой роман над кой седи... чел съм и в соцреализма, чел съм и в дивия капитализъм....че даже и Санд съм чел (от това по-тегаво четиво нема, а съм изчел Мопра и Орас...целите).
Моята класация ще е сантиментална, защото както казах по-горе, не претендирам за особено обективна критика:

Първата ми книжка: "Бертолдо, Бертолино и Какасено"
Романи:
1."Капитани на фрегати"
2. Параграф 22
3. За мишките и хората
4. Белия зъб - Дж.Лондон
5. Рудниците на Цар Соломон
6. Робинзон Крузо - Даниел Дефо
7. Остров Тамбукту
8. Мъглявината Андромеда и Часът на бика (който по мое мнение е много по-слаб от първия)
9. Емилио Салгари ( Тайните на Великата джунгла, Сандокан .... )
10. Майн Рид и Карл Май .....

Българските романи като Тютюн съм ги чел, но определено не са по вкуса ми.
От близо 10 години не съм отварял книга.....
Последна промяна от skorpionbg на пон яну 19, 2009 2:28 pm, променено общо 1 път.
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

skorpionbg написа:Цитат(skorpionbg @ Jan 18 2009, 08:03) 2. Параграф 22
Ауууу, чудех се коя книга липсва, пък ето...тази все я почвам и не мога да я довърша поради липса на време :) Иначе е класика :)
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Then and now
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб май 03, 2008 9:24 pm
Контакти:

Мнение от Then and now »

Аз пък мога да кажа, че заради тая кампанияа почнах пак да чета. Просто това ме подсети да го правя, защото честно да се кажа - бях забравил, че може. Като цяло много книги не съм чел, честно си признавам. Библията не съм я чел. Опитах да чета само Новия завет - първа страница е описано родословнот дърво на Иисус. Оттам нататък прочетох само трийсетина страници и се отказах. Това не е книга за мен.
Иначе лятото прочетох две-три книжки. Сега чета "Богат, беден" и когато си изкарам личната карта тея седмици ще се запиша в "Иван Вазов" и ще ходя да си зимам книги. И така, общо зето. Не мога се похваля, като някой чел страшно много.

П.С. А "Под игото", колкото и недостатъци да има, си остава най-значимия роман за българската литература.
"Времето променя, времето подменя."
Потребителски аватар
Nicoll
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет юни 28, 2007 12:54 pm
Контакти:

Мнение от Nicoll »

по отношение на тези Евангелия ... мисля, че ще е интересно да се прочете (ако успеят да преведат напълно) "Евангелието на Юда" ... една истинска теория на конспирацията от време оно ...

Ники, Параграфа е и филмиран ;) , не че е същото, но пък образите са перфектни :)
[i][color=#FF00FF]factotum каза: човек се чувства жив всеки един миг с козирог :)[/color][/i]
Потребителски аватар
VaN__
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон мар 06, 2006 3:53 pm
Контакти:

Мнение от VaN__ »

И колко човека мислите ... Мне, няма да се доизкажа по този въпрос. Много малко хора оценяват четенето. Но няма нищо по-хубаво от няколко часа насаме със себе си и някоя книга. А ... сред българите има ужасяващо добри писатели, ужасяващо добри романи и т.н. Съжалявам хората, които не четат, защото няма да усетят нищо от ... Пак няма да се доизкажа. Според мен тази тема пак ще се превърне в спам, защото това е кибер-пространство с кибер-общество. Всичко ще бъде "аз това, аз онова, той другото ..."
[color=red]
Треа се поспра малко, че ще загубя статуса си на НЕСПАМер с тези мнения, които започнах да пускам :(
Цитат(18:07:02) <Nightmare^> не си добре !!! :)
(18:09:09) <_^InSoMnIaC^_> добре де, аз знам, че съм луд, ама вие за какво ми го НАТЯКВАТЕ ???[/quote][/color]

[quote="mega_alien"]Цитат(mega_alien @ Sep 8 2009, 21:00) Как ? Ангела не ти ли е казал ? Наскоро мисля му разправях какво педалче съм ;)
:c022: :a013:[/quote]
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Цитат....а бреееееее..... колко от нас четат и някой може ли да ми каже колко книги е прочел от тия които са изписани, като "наш" избор сред челниците... или дори сред първите 50....

Повдигам тема, сред уеб-общество в интернет пространство.... и касаеща един процес наречен "ЧЕТЕНЕ НА КНИГИ".....

нека да видим какво мислите вие a114.gif[/quote]

Мислим, че си заслужава, но моята особа като един от най-големите пропуски в живота си, малко е чела. Като изключим класики от Агата Кристи, Сент Екзюпери, Дефо, Дюма, Карл Май, Салгари, увлечението ми по Стивън Кинг, Алфред Хичкок, Гришам и Пратчет (последните трима покрай и заради баща ми), както и Толкин (заради филма), нивото ми по отношение на книгите се равнява на това на чувал с картофи... така че продължавайте да изброявате, да знам още какво съм изпуснал, eдин ден ще наваксам... :)

Българските автори... в оня сайт, гласа ми отиде за Железния светилник, но що се отнася до авторите ни, дядо Вазов си е най, макар че изпитвам неистов кеф да чета Йовков и Талев ;) .

А последната книга, която изчетох, беше "Фирмата"... а сетете се защо :) .
Последна промяна от LoaD на пон яну 19, 2009 1:56 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Отговори

Върни се в “Off Topic”