рунд 15 - станалото станало - какво ново ни чака !
Съгласен. И съюзната игра си процъфтяваше , и коефициентите си бяха тип-топ, и рециклажа доволен, и СМС известяване нямаше (то това беше от основните идеи на Харда, затова и до последния си рунд нямаше известяване), по класацията Бойни точки ясно си личеше кой играе за кеф (имам предвид - за кеф, а не ... "за кеф") и т.н....seazar написа:Цитат(seazar @ Dec 26 2008, 00:51) Последния рунд на Харда-тогава си беше най добре.
Само планетките бяха в повече, за сметка на малкото играчи... още имам кофти спомени как си позабивах флотата от едната планета в тази на другата при криви сейвъни... :>
Последна промяна от LoaD на чет дек 25, 2008 11:38 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
- CORWIN
- Майор (Major)
- Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
- Контакти:
..... на калпавия флотаджия.... кривите сейвъни му виновни ....LoaD написа:Цитат(LoaD @ Dec 26 2008, 00:32) Съгласен. ..........
... още имам кофти спомени как си позабивах флотата от едната планета в тази на другата при криви сейвъни... :>
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.
[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]
[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.
Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.
[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]
[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.
- CORWIN
- Майор (Major)
- Контакти:
цитирам:
[00:31:17] RoYaL каза:
1. 5 Планети
2. Мини 21/21/12 (айдее, 12 ви стига да отлепите, ще се научите и да летите)
3. Фабрика за тертети - максимум 2ри левъл [(предвид коефициента и, а пък и двойно по-бързия строеж на кораби от бонификациите на спийда), никога не е било така, но покрай възгледите ми от изиграните до сега рундове ми сес трува най-удачно]
4. Бойните точки да падат правопропорционално с ресурсните, в изгубена битка
5. Без вербуване, гласуване и купуване на ресурс първите 7 дни от рунда (нека видим стратегии, не вложени парични средства и приятелски връзки + умело полвзане на проксита)
6. Без никакво СМС известие (пък шпионажа си знаетез ащо се вдига и при такава ситуация)
7. Нека си има свободен транспорт, но и да си важи правилото за изпращането на рециклатори от трето лице по предварителни данни (ако се въведат и 15те минути буферен период, и те да се считат към правилото, ако някой прати веднага след битката се счита за предупредн от участник в нея)
8. Конфедерацията да има +2% към всеки ъпгрейд кораби (примерно бойния от 8%, ще получава 10% за конфедерата - в моемнта бонуса с евтините ъпгрейди е възможно най-смешния евър)
[00:31:17] RoYaL каза:
1. 5 Планети
2. Мини 21/21/12 (айдее, 12 ви стига да отлепите, ще се научите и да летите)
3. Фабрика за тертети - максимум 2ри левъл [(предвид коефициента и, а пък и двойно по-бързия строеж на кораби от бонификациите на спийда), никога не е било така, но покрай възгледите ми от изиграните до сега рундове ми сес трува най-удачно]
4. Бойните точки да падат правопропорционално с ресурсните, в изгубена битка
5. Без вербуване, гласуване и купуване на ресурс първите 7 дни от рунда (нека видим стратегии, не вложени парични средства и приятелски връзки + умело полвзане на проксита)
6. Без никакво СМС известие (пък шпионажа си знаетез ащо се вдига и при такава ситуация)
7. Нека си има свободен транспорт, но и да си важи правилото за изпращането на рециклатори от трето лице по предварителни данни (ако се въведат и 15те минути буферен период, и те да се считат към правилото, ако някой прати веднага след битката се счита за предупредн от участник в нея)
8. Конфедерацията да има +2% към всеки ъпгрейд кораби (примерно бойния от 8%, ще получава 10% за конфедерата - в моемнта бонуса с евтините ъпгрейди е възможно най-смешния евър)
Misterya:
-
skorpionbg
Абсолютно безсмислено предложение -> ограничаване на борсата над 100к .....
Пояснявам: Търсенето определя предлагането. При един добър старт и гонене на развитие, до към 100 - 150к така или иначе няма кой да купува кораби
)
Транспорта: остава в сегашния му вид.
Мините: Много ми се иска да чуя какви точно са аргументите за намаляване на добива. То който може си го може .... справка изминалия рунд. Един организиран съюз имаше и не даде никакви шансове на никого. От което следва, че не бързото развитие е причината..... а добрата организация
Коефициент: х2 ресурсни, без каквито и да е други бариери и пр. ...
Пояснявам: Търсенето определя предлагането. При един добър старт и гонене на развитие, до към 100 - 150к така или иначе няма кой да купува кораби
Мините: Много ми се иска да чуя какви точно са аргументите за намаляване на добива. То който може си го може .... справка изминалия рунд. Един организиран съюз имаше и не даде никакви шансове на никого. От което следва, че не бързото развитие е причината..... а добрата организация
Последна промяна от skorpionbg на пет дек 26, 2008 6:30 am, променено общо 1 път.
- niki_god
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
- Контакти:
По раси :
Тертет - Време е да се намалят нивата мини, много нагли станаха
.Както Краси каза мегатона стана действаща бойна единица, аз бих дпбавил с ниски изисквания и добър бонус от проучвания(йон - малко вложения с високо КПД).Комбинацията мегатон + кръст и ЗНС е убийствена.
Конфедерат - Освен предложението на Рояла, мисля че трябва да се да бонус върху скоростите - 0.5 % на всяко ниво или само 2 от скоростите(все пак тая раса в основата си разчита на танкера).
Нокс - Да не барате търг.центрове(по един, ама ха я глупости) да не се ползват само за търговия.Тук може би единственното което може да се пипне е бонуса за газта.Аз имах едно предложение(да се увеличи % спестяване на газта от енергийните, но само за ноксите), но явно не се прие.
Миоп - При тези правила (при равни нива няма смс), ако се въведат и в другите вселени миопа рязко се изстрелва нагоре.Тогава малко се губи ползата от ЗИ, но пък винаги остава възможността да тормози "големите" с пиратски.
П.С - Олег, и до 100 к се търсят бре, въпроса е да имаш пост.клиентела от преди.2х ресурси?, 20 к може да бъде нападнат от 40к, така ли да го разбирам?.А тези коеф.заложени ще отпаднат ли?.
Тертет - Време е да се намалят нивата мини, много нагли станаха
Конфедерат - Освен предложението на Рояла, мисля че трябва да се да бонус върху скоростите - 0.5 % на всяко ниво или само 2 от скоростите(все пак тая раса в основата си разчита на танкера).
Нокс - Да не барате търг.центрове(по един, ама ха я глупости) да не се ползват само за търговия.Тук може би единственното което може да се пипне е бонуса за газта.Аз имах едно предложение(да се увеличи % спестяване на газта от енергийните, но само за ноксите), но явно не се прие.
Миоп - При тези правила (при равни нива няма смс), ако се въведат и в другите вселени миопа рязко се изстрелва нагоре.Тогава малко се губи ползата от ЗИ, но пък винаги остава възможността да тормози "големите" с пиратски.
П.С - Олег, и до 100 к се търсят бре, въпроса е да имаш пост.клиентела от преди.2х ресурси?, 20 к може да бъде нападнат от 40к, така ли да го разбирам?.А тези коеф.заложени ще отпаднат ли?.
цитат 100jan :
Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.
Мой собствен извод :
Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.
Мой собствен извод :
Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
-
skorpionbg
То това за коефициента х2 си е само мое предложение.... всичко друго отпада....
Идеята ми беше, че за мой 100к няма да тръгна да правя кораби ако гоня развитие. Ще пусна по някой кръст само колкото да съм в бизнеса евентуално
))
П.С. Имаме една идея, която донякъде ще разчупи играта на миньорите - соларни панели макс. 20-то ниво
Идеята ми беше, че за мой 100к няма да тръгна да правя кораби ако гоня развитие. Ще пусна по някой кръст само колкото да съм в бизнеса евентуално
П.С. Имаме една идея, която донякъде ще разчупи играта на миньорите - соларни панели макс. 20-то ниво
Последна промяна от skorpionbg на пет дек 26, 2008 8:13 am, променено общо 1 път.
- CORWIN
- Майор (Major)
- Контакти:
Олег, идеята ми е да си представим къде искаме да се играе:skorpionbg написа:Цитат(skorpionbg @ Dec 26 2008, 06:45) Абсолютно безсмислено предложение -> ограничаване на борсата над 100к .....
Пояснявам: Търсенето определя предлагането. При един добър старт и гонене на развитие, до към 100 - 150к така или иначе няма кой да купува кораби)
Мините: Много ми се иска да чуя какви точно са аргументите за намаляване на добива. То който може си го може .... справка изминалия рунд. Един организиран съюз имаше и не даде никакви шансове на никого. От което следва, че не бързото развитие е причината..... а добрата организация![]()
ако приемем че 100к ресурсни във тази вселена се правят до до 20-я ден то нормалните нива на игра би трябвало да са 200-300к
ако погледнеш статиситката от последните дни ще видиш, че по ресурсни в топ 100 половината бяха в диапазон 100-200к, което за 45-ти ден от старта си е ненормално....
Следвайки тази си моя логика.... целта на предложението ми е да подпомогна отделните играчи в мисъл за развитите на икономика и/или нещо летящо.... а не стоене в латентно състояние на ниски ресурсни и трупане на бойни точки.... (апропо, не твърдя, че послендия рунд на 1-ва ми хареса в това отношение).
А колкото до търговците.... е добре, това си профилиране.... целта му може да се очертае в две посоки - чист търговец (започнал като такъв, и завършващ по същия начин) и търговец с дълбоки "еврейски" корени (започнал с алъш-вериш, минал през система от посотянни доставки и добра клиентела... и завършващ играта със като акаунт със многоброийна флота способна да разгроми всеки.... благодарение на милионите седящи в борсата)
Дали не може да се помисли за инфлационно бреме на ресурса в борсата..... на принципа като при складовете... примерно, при 5м - горе, нищо; при 10м - 5%; при 15м - 10% и т.н., и т.н......
Хвърлям го като идея....
Една точка на Рояла ми хареса (бях я изтървал) - без вербуване - 30 дни. тъй като така и не разпространи "кликачаката" не виждам причина само някой хора да могат да я ползват
Misterya: