Е хубаво, аз съм математик - завършил съм СМГ(който не е от София и не знае абревиатурата - Софийска Математическа Гимназия).И какво?!Това значи ли, че не трябва да съм грамотен поне малко?Поста ти няма никакъв смисъл - аз обясних в предния, че предмета ми е от антипатичните, но съм нямал проблеми.И че тази матура не е нужно на 99% от въпросите да СЕ ЗАМИСЛЯ.Е*ем ти общообразователното ниво...free_styler212 написа:Цитат(free_styler212 @ Jun 1 2008, 17:19) Fallen-е ... Тия хора дето изкарват тройките нямат нищо общо с "бъдещето на държавата" ! Така както гледам държавата ни върви към непринудено подтурчване или циганска сган, но да не се отклонявам от темата (а и ще ме накажат сигурно) ! Първо "тези с тройките" ще ги изкарват, не защото толкова могат - а защото толкова им трябва и не могат да се измъкнат от матурите за това моля те не ги подценявай като интелектуално и общокултурно ниво ! ! ! То т'ва програмисти,математици,физици дори и лингвисти (френски и английски знае ама от Литература ... грам, дали така се преподава или е друга причината дори аз не мога да кажа, защото не мога да я определя - всичко ми се струва доста забъркано) ! Някой от тях си нямат хабер от литература и Български език (в това число спадам и аз малко или много, с което изобщо не се гордея - точно обратното, самосъжалявам се).
Не си съвсем прав за това, което казваш, въпреки че съм сългасен, донякъде ... Или по-скоро по начина, който го казваш !
А колкото до твърдението ти за тези, които искат да се измъкнат от матура - по-голяма глупост не бях чувал.Значи аз, за да вляза в университета ми трябваше 5, имайки предвид че имам отлична диплома.Та за чий ***(според теб) съм се напрегнал и съм изкарал 6,00 тогава?Аз идиот ли съм значи, че имам желание да покажа ВЪЗМОЖНОСТИТЕ си, или ?Всеки себеуважаващ си индивид би искал да покаже, че може и знае повече.Всеки би искал да покаже, че бъдещето му е бъдеще, а не е отбиване на номера!
@Скъл, да, но грешката както обикновено в България е вярна.Целта на матурите е изродена.Преди няколко седмици министъра каза, че мислели да пуснат пробна, за да видят какво е нивото И СПОРЕД РЕЗУЛТАТИТЕ да съставят истинската.Тоест - ако изпитваните са тъпанари, ще им дадат нещо, което дори и те могат да направят...за да се хвалим после със статистиката.Хвала!Кво да кажа - гордея се с Родината, срамувам се от държавата!
П.П.За протокола - ТВУ = Трудово Възпитателно Училище - това е за малолетните престъпници, а не е техникум.