Матурите

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

free_styler212 написа:Цитат(free_styler212 @ Jun 1 2008, 17:19) Fallen-е ... Тия хора дето изкарват тройките нямат нищо общо с "бъдещето на държавата" ! Така както гледам държавата ни върви към непринудено подтурчване или циганска сган, но да не се отклонявам от темата (а и ще ме накажат сигурно) ! Първо "тези с тройките" ще ги изкарват, не защото толкова могат - а защото толкова им трябва и не могат да се измъкнат от матурите за това моля те не ги подценявай като интелектуално и общокултурно ниво ! ! ! То т'ва програмисти,математици,физици дори и лингвисти (френски и английски знае ама от Литература ... грам, дали така се преподава или е друга причината дори аз не мога да кажа, защото не мога да я определя - всичко ми се струва доста забъркано) ! Някой от тях си нямат хабер от литература и Български език (в това число спадам и аз малко или много, с което изобщо не се гордея - точно обратното, самосъжалявам се).

Не си съвсем прав за това, което казваш, въпреки че съм сългасен, донякъде ... Или по-скоро по начина, който го казваш !
Е хубаво, аз съм математик - завършил съм СМГ(който не е от София и не знае абревиатурата - Софийска Математическа Гимназия).И какво?!Това значи ли, че не трябва да съм грамотен поне малко?Поста ти няма никакъв смисъл - аз обясних в предния, че предмета ми е от антипатичните, но съм нямал проблеми.И че тази матура не е нужно на 99% от въпросите да СЕ ЗАМИСЛЯ.Е*ем ти общообразователното ниво...

А колкото до твърдението ти за тези, които искат да се измъкнат от матура - по-голяма глупост не бях чувал.Значи аз, за да вляза в университета ми трябваше 5, имайки предвид че имам отлична диплома.Та за чий ***(според теб) съм се напрегнал и съм изкарал 6,00 тогава?Аз идиот ли съм значи, че имам желание да покажа ВЪЗМОЖНОСТИТЕ си, или ?Всеки себеуважаващ си индивид би искал да покаже, че може и знае повече.Всеки би искал да покаже, че бъдещето му е бъдеще, а не е отбиване на номера!

@Скъл, да, но грешката както обикновено в България е вярна.Целта на матурите е изродена.Преди няколко седмици министъра каза, че мислели да пуснат пробна, за да видят какво е нивото И СПОРЕД РЕЗУЛТАТИТЕ да съставят истинската.Тоест - ако изпитваните са тъпанари, ще им дадат нещо, което дори и те могат да направят...за да се хвалим после със статистиката.Хвала!Кво да кажа - гордея се с Родината, срамувам се от държавата!

П.П.За протокола - ТВУ = Трудово Възпитателно Училище - това е за малолетните престъпници, а не е техникум.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
free_styler212
Сержант (Sergeant)
Регистриран: пет апр 21, 2006 11:35 am
Контакти:

Мнение от free_styler212 »

Хах ... Това колко искаш да покажеш си е изцяло твой проблем ! Ако всички бяхме тоооолкова умни като теб, то май от оценките 2, 3 и 4 нямаше да имаме нужда ! Айде стига, па и ти ... В крайна сметка всеки изкарва колкото му е нужно, за да продължи в областта, в която се е насочил ! На някой хора не им пука стига да вържат тройката ! Сега евала ... 6-ца, браво ама ти изкара, че какво всички трябва да имат толкова ли ?

[quote=""Fallen_angel""]Всеки себеуважаващ си индивид би искал да покаже, че може и знае повече.[/quote]
Като се замислиш е така ... Обаче едни изкарват по-малко други повече ! Не исках да го казвам, ама е напълно безсмислено ако мога примерно да мина по някой предмет, който не ме вълнува с по-ниска оценка (изобщо не ме интересува каква ще е тя - стига да е достатъчна, за да не ми огрнаичава възжможностите) ! Виж отделно, ако се появят двама за интервю за работа в една фирма и двмата имат добри показатели по съответния отрасъл - вече си е проблем на работодателя дали ще избере този с по-висока диплома !

[quote=""Fallen_angel""]Поста ти няма никакъв смисъл[/quote]

Ама извнявай все пак - ти имаш 6-ца и си безгрешен ... Ако поста ми не те удоволетворява, считай го за безумен и не си прави труда да ми отговаряш ! Моля те !
Последна промяна от free_styler212 на нед юни 01, 2008 5:00 pm, променено общо 1 път.
[url=http://snoop-oggy-dogg.mybrute.com]Само за професионалисти - станете и вие от тук! Изберете си човече и бой :)[/url]

[b][color=#000080]"WARS COME AND GO ... BUT MY SOLDIERS STAY ETERNAL"[/color][/b]

[color=#00BFFF]Хера - Царица на боговете, богиня на брака, съотвествие - Юнона[/color]

[url=http://bulfleet.com/?recruit=1175814][/url]

[url=http://snoop-oggy-dogg.mybrute.com]Само за професионалисти - станете и вие от тук! Изберете си човече и бой :)[/url]

[url=http://bulfleet.com/?recruit=3119611][/url]

Потребителски аватар
WhiteSnake
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб ное 27, 2004 4:13 pm
Контакти:

Мнение от WhiteSnake »

Fallen, в по-голямата част от тезата ти си прав и аз съм съгласен с теб. Обаче като за първа матура няма как да я направят сложна и трудна, защото ще е катастрофално. В министерствтото също са наясно, че едно 70-80% от населението са неграмотни дебили, които не знаят които мислят, че Славейков е площад, а Въпцаров е пътя за София Ленд. Да не говориме, че като пуснат по-трудни матури и университетите ще останат празни. Аз лично мисля, че ако тая реформа се продължи ще е по-добре, само че тя трябва да се проведе и във Висшето образование. Във повечето модерни страни, матурите се взимат срванително лесни и има голям наплив във университетите, но просто цедката във ВУЗ-овете вече е толкова голяма, че накрая остават само истински амбициозните и умните. Тия дето са влязли случайно или ги мързи просто окапват рано, рано. СИлно се съмнявам обаче, че това ще стане, защото знам в коя държава живея и тва е най-жалкото от цялата работа.
[color=#006400]There is no shame in defeat as long the spirit is unconquered !!![/color]
Потребителски аватар
maks
Сержант (Sergeant)
Регистриран: нед май 28, 2006 10:19 am
Контакти:

Мнение от maks »

я съм доволен от себе си неска.теста в общи линий добре го минах имам и тук таме някоя грешка.някой отговори и на тото съм ги зел чак себе си учудих че са верни като видях отговорите.там за откъса от стихотворение викам бе само опълченците ще да е щом има балкан :) други ден география ме чака :P
[url=http://met.hit.bg][/url]
[url=http://prize.bg/myzrael][/url]
Потребителски аватар
????? ??????
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пет юни 02, 2006 1:51 pm
Контакти:

Мнение от ????? ?????? »

Kaто се заговори за елитни училища... на времето моята гимназия се е водила Техникум по индустриана химия и е била едно от трите най-елитни средни училища. Сега в града НЯМА нито едно училище, което да може да бъде наречено „елитно" с чиста съвест. Говоря за Русе. Наблюденията ми може и да са до някъде субективни, за това ще се огранича само до вече (най-сетне) бившия си клас.
Не може клас, който за четири години се е събирал напълно по-малко от 10 (десет) пъти да бъде подготвен качествено, колкото и да се стараят учителите (отделно, че и това епроблемна точка). За тая година не си изведох данните, но още в девети клас, паралеката трябваше да бъде намалена като количество може би на половина - хора с по 5-600 отсъствия, от които 14 и 2/3 неизвинени далеч преди края на първия срок (теоретично при 15 следва преместване в друго училище). За да се достигне до това положение наистина основна вина носи колектива (такова животно така и не видях), но както гласи една народна поговорка: „Луд е не този, който изяда два зелника, а този, който му ги дава." От там насетне положението се позакрепи само тая година, след като (бившия) ни класен бе съкратен, а класа ни бе поет от друг преподавател - жена (хм, струва ми се, че в книжовния ни език няма форма „преподавателка"). Както и да е.
Сега за предмета „Български език и литература"
В 9. клас преподавателя ни по БЕЛ беше слаба работа, дори се стигна до там да ни спипа да четем странична литература в час /понографско списание :) /. При него научих изключително важната информация, че Азис е майка на Хектор. Следващата година предмета го води друг учител със свойството да „къпе" първите редове, докато говори, а когато слуша някого току да се повиши глас със страшно книжовната форма „Ааааа?"
На следващата година (11. клас) ни пое друг учител, тоя път жена. В нейн час за първи път от класа се събра в целия си състав (моля да бъде обърнато внимание, че става въпрос за един час, при условие, че имахме пакет от един ЗП и един ЗИП). Като цяло колективът се събра още два-три пъти и беше много доволен.
Тази година ни пое нов учител (жена) по литература (съответно с новите си изисквания). По време на стачните действия преподавателя бе съкратен и за образованиетo ни по предмета се отново бе прикачена миналогодишната учителка. Но тоя път, о, Чудо (!), не баха разправии, не бяха глупости и обвинения след часа, че каква била тая и за какво се имала, какво получихме в отговор, ние си знаем.
За подобна система на оценяване има и още един фактор. Ще го илюстровам с две съученички: Мила отсъства от често, не внимава особено в час и се занимава с всевъзможни глупости. Малкото Еми винаги е в час /само аз и' водя по присъствие и то защото изкарвам боледуванията си „на крак"/, пише, внимава, когато изпусне материал, от девет кладенеца вода вади, за да навакса. Да но на тестово изпитване, Емилийка винаги се притеснява, изчервява и в крайна сметка синаги се представя зле. Мила от своя страна ту си бърка в носа, ту си оправя косата, ту се позавърта насам-натам. И в крайна сметка изкарва или Добър (4) или Мн.добър (5) . Днес разбрах, че отново се е притеснила до такава степен, че е объркала изпитния вариант. Вие ми кажете: кой, как и какво е в конкретния случай.
[color=white] На коляно пред народни свети жертви! [/color]
[color=green]На нож за защита на Родината! [/color]
[color=red]Мечове – вън: За Майка България! [/color]
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср ное 29, 2006 7:50 pm
Контакти:

Мнение от Stankata »

Леден Дракон@, поста ти напълно показва моментното положение в училищата. Може би само най-елитните гимназии в големите градове ( София, Пловдив, Варна ) пазят някакво ниво. Другите уж елитни училища са с критично ниво на образование, а "кварталните" ( тези където се влиза без изпит ) на практика няма образование. Там най-вероятно се брои кога в час са се събрали 15 човека ;)

Обаче последната част на поста ти ме заинтригува. И това си важи в пълна сила :> Голяма част от умните ученици се стресират на такива изпити ... и накрая тези дето са кретали с 3 през годината изкарват по-високи оценки на изпитите. Къде с преписване, къде с късмет, ама крайния резултат е важен :)
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
Потребителски аватар
free_styler212
Сержант (Sergeant)
Регистриран: пет апр 21, 2006 11:35 am
Контакти:

Мнение от free_styler212 »

Stankata написа:QUOTE(Stankata @ Jun 1 2008, 21:25) Леден Дракон@, поста ти напълно показва моментното положение в училищата. Може би само най-елитните гимназии в големите градове ( София, Пловдив, Варна ) пазят някакво ниво. Другите уж елитни училища са с критично ниво на образование, а "кварталните" ( тези където се влиза без изпит ) на практика няма образование. Там най-вероятно се брои кога в час са се събрали 15 човека ;)

Обаче последната част на поста ти ме заинтригува. И това си важи в пълна сила :> Голяма част от умните ученици се стресират на такива изпити ... и накрая тези дето са кретали с 3 през годината изкарват по-високи оценки на изпитите. Къде с преписване, къде с късмет, ама крайния резултат е важен :)
Абсолютно съм съгласен ! ! ! И аз щях да кажа същото, обаче се чудех от къде да започна :74:
Последна промяна от free_styler212 на нед юни 01, 2008 7:32 pm, променено общо 1 път.

[b][color=#000080]"WARS COME AND GO ... BUT MY SOLDIERS STAY ETERNAL"[/color][/b]

[color=#00BFFF]Хера - Царица на боговете, богиня на брака, съотвествие - Юнона[/color]

[url=http://bulfleet.com/?recruit=1175814][/url]

[url=http://bulfleet.com/?recruit=3119611][/url]

Skullcollector`
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон дек 17, 2007 3:26 pm
Контакти:

Мнение от Skullcollector` »

Само да вметна...
Такива като Емилийка и в обществото не се котират(и на мене ми е кофти да го казвам,ама е факт)
Тези с изчервявания като ощипана ученичка в 4-ти клас,не вървят ;)
Кофти е,ама или ставаш Oправен,или оставаш тъпкан...
[quote="gajet_killer"]Цитат(gajet_killer @ Sep 3 2009, 19:06) Дай на българина злободневие в изобилие и му гледай глупостта.[/quote]

[b]Имаш или нямаш,мозък не се продава наливен ;)[/b]

ЦитатНе съм се крил :) даже имам доста битки просто не сам ги качвал в форума :) защото не изскам и сам си ги запазил на пц то :d такаче не ми казваи че сам се крил при положение че не знаеш как сам играл през [b]детмача[/b] !!! :P[/quote]
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 07, 2006 5:51 pm
Контакти:

Мнение от GeNeRaLiSiMuS »

Skullcollector` написа:Цитат(Skullcollector` @ Jun 1 2008, 21:44) Само да вметна...
Такива като Емилийка и в обществото не се котират(и на мене ми е кофти да го казвам,ама е факт)
Тези с изчервявания като ощипана ученичка в 4-ти клас,не вървят ;)
Кофти е,ама или ставаш Oправен,или оставаш тъпкан...
:a070: В България със сигурност е така!
[url=http://nemexia.bg][/url]
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср ное 29, 2006 7:50 pm
Контакти:

Мнение от Stankata »

Живота предоставя много повече трудни ситуации от един изпит ... та ако това е голяма пречка ... ясно какъв е човека ;)

Именно в момента много малко са тези, които едновременно учат и са способни да го докажат и да се реализират. А знанията без увереност и самочувствие ... кел файда от тях :>
Последна промяна от Stankata на нед юни 01, 2008 9:30 pm, променено общо 1 път.
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
Отговори

Върни се в “Off Topic”