записки по произхода на вселената

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
debnadaviebna
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 29, 2005 12:20 pm
Местоположение: Близо до местопрестъплението, интереси: виж ми ника па пак ме питай, професия: дебнещ да ебне
Контакти:

Мнение от debnadaviebna »

аз защото не знам как да се свържа с тях, иначе щях
а исках и тук да обърна внимание на по-философски въпроси, като съществуването на цивилизациите
има ли според вас една цивилизация право да оцелее и след образуване на втора вселена, освен ако не е способна ад постигне нещо наистина необикновено, като на пример да посее живот разумен живот навсякъде из новата вселена, или пък да пердотврати появата на черни дупки, за да осигури на новата вселена по-голяма продължителност
и освен това колкото и да не ми се ще да го признавам тази цивилизация няма да е под капиталистически строй, защото капитализма ще е наистина невъзможен, в такава цивилизация ще съществува комуниситчески строй
debnadaviebna was here

http://bullschmeiser.blogspot.com/ станах блогър

съществува единствено хаос и простотия
[quote="аватара на paksizabravihpass-a6efe"]this person's picture is too sexy to be displayed[/quote]
олимпийски шампион по псуене
Потребителски аватар
Insomniac
Генерал (General)
Регистриран: чет дек 30, 2004 11:21 am
Контакти:

Мнение от Insomniac »

Право? Не, не е това. Ако МОЖЕ да оцелее - трябва да го направи.
[quote="100jan"]Принципно не обичам моралистите, защото това са прикрити мръсници.[/quote]
[quote="misterya"]\View\Encoding\More\Unicum (INSO) :)[/quote]
[quote="Xepa"]ПРАВАТА не ви дават акъл.[/quote]
DeadMan
Майор (Major)
Регистриран: пет окт 14, 2005 2:23 pm
Контакти:

Мнение от DeadMan »

Според мен има право.Дори самият факт,че е успяла да оцелее въпреки всичките трудности й дава право,както каза Инсомника-най-вече защото МОЖЕ.Пък и да се замислим сериозно-ако(теоретически) цивилизацията успее да оцелее,то няма да има кой или да кажем ще са единици хората,които мислят за това,дали имат право да са там живи и здрави,или не.Лично за мен би било много интересно подобно "оживяване"-сблъскът на "старата" раса и новопоявилите се(ако приемем,че от взрива ще се образвуат нови галактики,системи и накрая-живот) такива-взаймодействието така да се каже.И дали човекът ще може да опази новото,а не да го изтреби.

Колкото до космологията-за жалост,не съм много добре в таз област.За времето знам някой неща-като например,че ако имаме тяло А и тяло Б и скоростта на тяло Б е стотици,дори хиляди пъти по-голяма от тази на тяло А,то за тяло А тяло Б ще е само поклащане на въздуха,т.е. няма дори да го види,а за тяло Б тяло А ще е застинало(въпреки,че се движи) в пространството(така дори да обикаля около него ,то няма да се помръдне).

Таива ми ти работи...
[i]Dread One[/i]
[i]Better dead and walking than alive and crawling.[/i]
Потребителски аватар
BulSoldier
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет мар 03, 2005 6:56 pm
Контакти:

Мнение от BulSoldier »

Така само да кажа че като започна да говоря за такива неща и хората се отегчават,но да се надявам да ви задържа интереса до края на този пост.

ММ да си кажа честно предотвратяването на черните дупки,теоритично,според мен би довело до катострофа.Както знаете галактиката се върти с огромна скорост а центробежната сила създаваща се от това движение исхвърля всичките обекти участващи в движението навън от центъра на въртене.Точно както прането в пералня.А за да се задържат тези милиони звезди и да се образува галактика е нужно противодействие на центробежната сила.Това противодействие е черната дупка.Огромната и гравитация на черната дупка задържа въртящите се звезди около нея.Въртенето на звездите ги пръсва в един плосък диск.Представете си ако в момента черната дупка изчезне.Центробежната сила би изхвърлила системата ни от галактиката с огромна скорост,но без тяхното съществуване от самото начало образувалите се звезди и евентуално слънчеви системи ще се реят из космоса.
Освен това невиждам причина черната дупка да прави вселената по неустоичива.Даже точно обратното.

Не мисля че една цивилизация би трябвало да се спаси ако вселената е затворена.Защото при такъв развой на нещата тази цивилизация ще бъде способна да спре всички възможности на която и да е нова раса в новата вселена от свободно развитие.Тази раса ще е способна да манипулира естествената еволюция на расите.
[url=http://www.boinaslava.net/]http://www.boinaslava.net/[/url]

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut
Потребителски аватар
expendable
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: ср яну 18, 2006 12:29 am
Контакти:

....

Мнение от expendable »

....
Последна промяна от expendable на пон юли 24, 2017 2:13 pm, променено общо 1 път.
debnadaviebna
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 29, 2005 12:20 pm
Местоположение: Близо до местопрестъплението, интереси: виж ми ника па пак ме питай, професия: дебнещ да ебне
Контакти:

Мнение от debnadaviebna »

аз имах предвид дали цивилизацията има право да оцелее ако не е способна да направи това
debnadaviebna was here

http://bullschmeiser.blogspot.com/ станах блогър

съществува единствено хаос и простотия
[quote="аватара на paksizabravihpass-a6efe"]this person's picture is too sexy to be displayed[/quote]
олимпийски шампион по псуене
Потребителски аватар
BulSoldier
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет мар 03, 2005 6:56 pm
Контакти:

Мнение от BulSoldier »

Ако приемем че сме вселена под ноктите на някои великан,то за този великан лампата която свети в стаята му и светлината излъчване от нея ще достигне до краката му след милиони години.Ето защо това неможе да съществува.

А времето е просто една река,по чието течение ни се носим.

Сега ще ви кажа още нещо интересно от онзи научно док. филм
В този експеримент ставаше въпрос за измерениеята и тяхнотот съществуване.
От едната страна на една маса бе разположен някакъв лазер,а от другата преграда която беше отворена.След като използваха лазера от другата страна на прегерадата имаше 5успоредни линиии.После оставиха 2отвора в преградата и на теория би трябвало да се образуват само 2 линии.Но след експеримента пак се получават 5 усп. линии.Обяснението им бе че фотоните взаимодействат с други фотони в паралелна реалност на нашата.И според тях има толкова много паралелни реалности че близките такива се различават с разположението на един фотон например.Общо взето е нужно време за да се усмисли това.
Този филм можете да си го намерите в аренабг.цом
time lords
[url=http://www.boinaslava.net/]http://www.boinaslava.net/[/url]

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut
Потребителски аватар
Insomniac
Генерал (General)
Регистриран: чет дек 30, 2004 11:21 am
Контакти:

Мнение от Insomniac »

Ъъъъ, поправи ме ако греша, но това не е ли дифракция?
[quote="100jan"]Принципно не обичам моралистите, защото това са прикрити мръсници.[/quote]
[quote="misterya"]\View\Encoding\More\Unicum (INSO) :)[/quote]
[quote="Xepa"]ПРАВАТА не ви дават акъл.[/quote]
Потребителски аватар
LorD DemoniC
Майор (Major)
Регистриран: чет сеп 15, 2005 6:54 am
Контакти:

Мнение от LorD DemoniC »

ДИФРАКЦИЯ НА СВЕТЛИНАТА - отклонение на светлината от праволинейния си път след преминаване през малък отвор или покрай ръб на непрозрачен предмет.

Отговори

Върни се в “Лично Творчество”