VaCaTa написа:
Толкова слаб рунд никога не съм виждал. Малко хора, много интриги, ужасно много автоматични ботове - слаба администрация (или просто нямат време покрай живия живот, не че па ги оправдава, при положение че са се хванали на хорото).
Тва братче рефрешерите ги нямат вече за нищо, да не говорим за автоматичните дето събират рециклажи и пращат атаки или смс-и при атака.
Разни каси, дето цял рунд не смеят да пуснат спайки, или си смениха собствениците, или се оядоха с макс мини и ся се мислят за велики и летят с динчоци (в тва число и аз

).
И аз без да оправдавам администрацията, или който и да е друг, да попитам - Ваца, на теб това какво ти пречи?
Знам, че въпросът е нелеп, но все пак?
Дошъл си да изтриеш малко хора, а се оказа, че те са с кликалки и прочие автоматизации и не можеш да постигнеш върховната цел?
Добре дошъл в света на онлайн игрите 10 години по-късно. Посочи ми една игра, която се играе в браузър, без допълнителен клиент, в която не може да си пуснеш бот, който да ти клика самичък? И в която играчите не го правят, защото има някой си там, който му свети червена лампичка, когато някой пусне аутокликър или run-не Селениум Драйвъра.
И тук идва въпросът: "Защо да играем - всички трябва да си напишем ботове, или да се бъхтим напразно".
... предполагам.
Проблем тук не е зелникът, който се яде - или от кой се яде. Защо блеймваме играчите, че ползват ботове, и администрацията, че не ги хваща? Това не е администрация на CS Server. Макар, че и там виждам напоследък е сложно. Пращат се разни клипчета, на който чийтвал, па админа после ги преглежда. Тук къде са ви клипчетата и доказателствата? Все тая. Да, администратор може да се заеме с определен играч, да го следи и хване в крачка - но това е прецедент. Не е модел на администриране. Не може да си го позволиш, ако играчите са 10 000, нали? А и в общия случай в една онлайн игра, администраторът не е длъжен да знае кои са кольо, мольо, петкан и драган, нито пък техните навици, предвид факта, че трябва да е неутрален. Тук изхождате от една много частна гледна точка, че администраторът трябва да познава въпросните играчи и да е наясно какви са те и как да ги следи => накаже. Но пак повтарям, това не е модел на администриране. А то трябва да е по 1, 2, 3 -> матчва ли критерия, действаш по точка Х от закона. Това е. Няма прецеденти, няма частни случая.
За да се стигне до такова съвършенство обаче, усилията трябва да се насочат не в начините за следене на играчи, не в начините за докладването им, нито пък в това какви постове се пишат във форума.
Една игра трябва да е такава, че ползването на каквито и да е помощни средства да не помага. Т.е. начинът на вътрешен геймплей да е достатъчно силен, че това някакво автоматично нещо да ти пуска сгради, рециклажи и т.н. да не е от такова влияние, че даже да ти е във вреда, защото губиш от нещо друго.
Та аз ви призовавам, да се опитате да мислите в тази насока - как играта би могла да обезсмисли чийт фактора?