ibm, рунд 28, вселена hardcore

Ежедневно издание с много интересни събития от света на играта на Hardcore Вселена.

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

tresor
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед фев 04, 2007 8:12 pm
Контакти:

ibm, рунд 28, вселена hardcore

Мнение от tresor »

Този рунд се регистрирах с малко закъснение, тъй като бях зает да експериментирам със спийдъри във 2-ра вселена. Та регистрирах се като мислех като във 2-ра да строя спийдъри и нищо друго, да не ги вдигам и да чакам някой да заякне толкова, че да ги бутне. 2-ро ниво шпионаж, 6/6 скорости, минимално количество мини, складове около 7 милиона, никакви рециклатори - изобщо на ръба на мизерията, но с доволно количество спийдъри в готовност. Стигнаха няколкостотин бройки и усетих, че не е на оферта да си давам бойните точки за повече от 7-мо ниво. Реших да започна да строя и бомбардировачи, че и без това край мен имаше доволно количество ракетчици.
Бях събрал бойни точки, точно колкото за следващо ниво на бомберите с битки като тези:
ibm vs kingbob
ibm vs kruc
ibm vs andromeda
ibm vs kruc2
и т.н.
По някое време реших да направя толкова скаути, че да стрелят с 1 милион (1008 броя на 7-мо ниво), толкова спийдъри, че да стрелят с 6 милиона (1066 броя на 7-мо ниво) и колкото може повече бомбардировачи. Строях си необезпокояван от никой, никой не ме е дебнал, никой не съм дебнал.
Рядко ме шпионираха, няколко играча си помислиха, че могат да ме бият, но много бързо им позеленявах. Така трупах флот необезпокояван, докато една вечер при поредния рефреш забелязах, че имам нов съсед. Преместил си планетата и ме атакува с доста по-силен флот (който заради твърде ниския си шпионаж не можех да видя). Чист късмет извадих, че не ме отнесе. Без никаква злоба и завист му писах, че повече няма да види корабчетата ми на планетата - така и стана. След няколко дни се отказа и аз пак леко по леко започнах да трупам кораби, като наблягах на бомбардировачите, които бързо станаха няколкостотин броя на 7-мо ниво. И взех да смятам кога е най-удачно да пусна 8-мото им ниво ...
И взе, че стана интересно. Да не повярваш чак. Спомних си за един защитник, който съотборник от съюз Robbers удари преди мен, тъй като нямах достатъчно газ и нямаше кой да натовари след мен ако все пак му литна. Всички бяха офлайн, на сейв или просто... Няма значение. Тогава ми дойде идеята да дезертирам! Писах на топ играчите и им казах, че искам да се преместя някъде само за да рециклира след мен някой. kristian_123 беше единствения, който се нави да ме приеме без никакви въпроси и уговорки. Така вчера станах член на съюз МорскиВълк. Няколко часа след това осъществих и въпросната битка с въпросния защитник:
ibm vs uakiki
Натоварих 8 милиона с 400 рециклатора от общата планета на бившия ми съюз Robbers. Останалото натовари Крис и не ми взе и стотинка за услугата. Минути след това изсипа всичко на планетата ми. И стана още по-интересно. 4 часа трая полета на връщане след битката, доста ресурс събрах на планетата, единствената ми планета и нямаше с какво да го пазя. Тогава ме спайна svetbg. По-късно пак, най-накрая флота ми кацна. Както процедирам цял рунд, дадох координатите му на верните ми шпиони (те си знаят кои са - благодаря ви, много ми помогнахте!) в случая крис и видях 4 дини, към 800 бойни кораба и към 2 хиляди скаута. Веднага получи съобщение от мен въпросния svetbg. Съдържаше нещо от рода на " приятелю, потрай още някой ден и ще ги размажа от бой тия звезди". В същото време вече строя скорости с рециклажа, дойде ми гениалната идея да се подсиля с унищожители, за чиито нива и бройки имах необходимия ресурс и бойни точки. Е да, ама не. svetbg вика ще ти летя, не мога да чакам. Викам му: заповядай, ще те напердаша с удоволствие (все си мисля, че доста са се посмяли на мой гръб съотборниците му). И литна - 2:40 минути полет през няколко слънчеви системи. Признавам, че се панирах малко, но крис беше до мен и ме подсети с точни съвети в точния момент. За това време направих 7 нива на търговски център за да изляза на борсата. Започнах да пиша поред на топ играчите да ми продадат скаути или бомбери. Всички отговори бяха: ти луд ли си, кой продава кораби в детмача. Аз ли дали съм луд?! Естествено, щом се занимава с измислени корабчета! Даже се гордея с лудостта си!
Питах и Крис. С усмивка ми показа петцифрения брой на скаутите си и каза, че ще ми продаде колкото искам от тях. Ах, как ми олекна. Вече имах блясък в очите точно според диагнозата ми и бях сигурен, че атакуващия ще се ухапе здраво. Вдигнах нивото на скаутите до 9-то, купих 2000 броя, като смених ресурса с точност до 1 брой скаут.
Качих и по едно ниво оръжейни, брони и щитове и спокойно зачаках битката.
ibm vs svetbg атакуващ 210к ресурсни точки, защитник 80к ресурсни точки.
Благодаря на всички, които играха с мен и за мен този рунд, абсолютно и само по правилата на играта! Благодаря и на Крис, че ме прие в точния момент и цял ден игра почти за мен. В този ден се наиграх за целия рунд! Страхотен рунд!
Поздрави, аз бях до тук...
Adolf Shama

/edit: финалната битка работи, моля качете я някъде и дайте линка, за да го сменя
Последна промяна от tresor на пон юли 09, 2012 7:00 am, променено общо 3 пъти.
Потребителски аватар
slavi
Сержант (Sergeant)
Регистриран: пон юни 04, 2007 4:41 pm

Re: ibm, рунд 28, вселена hardcore

Мнение от slavi »

Оправено
Отговори

Върни се в “Bulfleet Tribune Hardcore Вселена”