Bulfleet Weekly 18.03.2012

Вашият източник на информация

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет мар 27, 2008 10:25 am
Контакти:

Мнение от puhcho »

Изображение
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Вселена Хардкор

В днешния брой на Bulfleet Weekly екипът ни реши да отвори темата за Терка - корабът който буди изключително противоречиви чувства в играчите. Както може би е известно на всички предназначението на Терка е да открива и поразява кораби, строящи се в корабостроителницата. Като основен недостатък на терка се счита факта, че той не може да унищожава сателити и ЗНС в строеж.
Изискванията за отключването на този кораб са:
- Корабостроителница - ниво 12;
- Броня на кораба - ниво 10;
- Свръхскорост - ниво 5.

Наблюденията на екипа ни показаха, че в този рунд на Вселена Хардкор се появиха много играчи, които промениха тактиките си на игра и преминаха към игра с теркове. Дали това е новата мода за осъществяване на битки във вселената, или просто е лесен начин за натрупване на бойни точки, попитахме играчите:

1. През този рунд се забелязва засилен интерес към играта с теркове. Според теб на какво се дължи това?
2. В какво мислиш че се изразява ефективността на този кораб?
3. Смяташ ли, че стратегията за игра с теркове се предпочита заради значително по-лесният начин за натрупване на бойни точки?
4. Има твърдения че терка е слаб кораб. Ако и ти си на това мнение, какво според теб трябва да се промени в него?
5. Мислиш ли че за да бъде балансирана играта на съюзите е задължително в тях да присъства поне по един играч, играещ на теркове?
ByTheWay

1. Има повишен интерес за играта с Терк. Дължи се на това, че е нещо ново и отваря нови възможности, както за индивидуални изяви, така и за съюзна игра.
2. Ефективността се изразява в това, че е бърз, и не е с голяма структура. Когато не летиш на "тъмно" можеш да нанесеш сериозни поражения с минимални жертви - респективно рециклажа е по-малък и не изисква толкова много танкери/рециклатори в наличност. Ако атакувания се логне по време на полета бива принуден да откаже партидата - което е загуба на време и ресурси.
3. Смятам, че лесно може да натрупаш БТ до прага за 6-тата планета в началото на играта. След това е елементът на изненада преминава и играчите започват да се съобразяват кога, какво и за колко време да строят.
4. Не е слаб в никакъв случай. Би ми се искало да е бърз поне колкото Спийдъра, но това едва ли ще се случи.
5. Убеден съм, че във всеки силен съюз трябва да има такъв играч. Както трябва да има Конфедерат, търговец и играч с ЗНС - може и по 2-ма.

Slepoto

1. Играя от скоро и не съм се заглеждал много, но да има хора които играят на този вид кораб. Дължи се на това, че няма много хора в играта и не е толко лесно да се хване забравен флот който да можеш да бутнеш. А с терка помиташ всичко което се строи.
2. Ефективноста е, че докато не си в играта ти чупят нещата, които са ти в корабостроителницата, което за мен не е много голяма оферта. Така на загуба най-много е расата НОКС, защото главно тя снабдява хората с кораби. И искам да вметна че съм твърдо против този кораб.
3. Ами да по този начин много по-лесно се печелят бойните точки.
4. Ако трябва нещо да се промени, то това е терка да бъде на принципа на звездата. Да има % шанс да влезе в бой с корабите които се строят.
5. Това не е от значение дали ще има играч с терк в съюза ти, всичко е до отборa.

CyRaXBG

1. Просто опитват нещо различно от традиционното.
2. В унищожаване на строящи се вражески кораби.
3. Може би, няма как да знам не съм опитвал.
4. Слаб е като единица водеща нормална битка, иначе си е в рамките на нормалното.
5. По-скоро не.

dominator092

1. Терковете са интересни и доста по-различни от останалите кораби в играта. За много играчи които познавам те са гръбнака на тяхната стратегия.
2. Сравнително евтин, бърз, с нисък разход на газ и отново изключително стратегически и подходящ за шпионаж на близки планети. С няколко думи изключителна придобивка за цената си.
3. Да, определено това е една от главните причини според мен.
4.Мисля че за цената си е достатъчно добър. Единствено товарния капацитет според мен е прекалено малкък.
5. И да и не. За съюзи наблягащи на отборната игра би било добре да има разделение на задачите и играта с теркове да бъде поета от съответните играчи според уговорката. За останалите съюзи няма голямо значение, защотото така или иначе при много от тях отборната игра липсва. А при липса на отборна игра колкото и да балансират с теркове успех няма да имат.

kristian_123

1. Нов кораб е за мен, любопитен съм какво прави.
2. Отнема преимуществото на нокса да трупа ресурс без мини чрез търговия, спомням си Капитан Керът, от първа вселена когато се появи тази раса - строи необезпокояван 5 дни, после за два разпродава и пак строи - беше в топ 5 без мини, без кражби и без новите бонуси.
3. Вероятно, кораба съчетава скоростта на кръстосвача и може да атакува по два различни начина, което го прави универсален боец, недостатъка е, че както скаута и кръстосвача е лек клас.
4. Нормално, да има слаби и силни кораби, всеки според целите си, мисля че играта е балансирана, но тук се играе доста време в бета версия, не е късно да се направят нови промени, вселената се развива. Примерно чрез откриване на нова наука при постигане по - високи нива, всеки кораб да може да прониква в противникова корабостроителница.
5. Не мисля, трябва да присъства поне един притежаващ и умеещ да се справя с най-тежкия кораб тук, но при евентуални промени е възможно да бъде направена специална защита,
която да се противопоставя само на терк.

Trakses

1. Много нокси, следователно много хора, които сами си правят корабите.
2. Флотата от корабостроителниците не подлежи на сейф, затова е толкова ефективен.
3. Да.
4. За начина по който се бие терка мисля че е добре.
5. Не мисля че 1-2 играча на теркове могат да наклонят баланса между враждуващи съюзи.

nedkomix

1. Корабът е създаден с подходяща цел да тормози търговците, да не се гушат по много като едно време.
2. Ефективноста му е в това че неможеш да си пуснеш партидка когато си оффр а това много удря търговците.
3. Това е единя вариант да се трупат бойни точки, но има и друг вариант, когато летиш по някой и той откаже, така той се връща с ресурс назад и трява да си докопва, а ако не откаже пада хубав рециклаж.
4. Не смятам че е слаб. Терковете вървят по много и това ги прави по-силни.
5. За предпочитане е да има поне един нахалник в съюза, иначе няма да има тръпка в противниковия лагер.

DIME

1. Заради правилата с флагчетата всеки гледа да има максимален брой колонии и от всяка колония се правят кораби, които терка може да удари докато се строят, а това би донесло флагче, ресурс и тн.
2. В това че може да унищожава кораби в строеж.
3. Може да се каже.
4. Аз не мисля че е слаб, все пак умението му да унищожава строящи се кораби доста му вдига точките.
5. Ако един съюз си помага и се разбира кое как да стане и няма никакви интриги, то дали ще има играч на теркове или не, мисля че няма значение.

Edge

1. Според мен не е само през този рунд. Гледал съм доклади и от миналия, че са били що-годе използван кораб. Терковете са много полезни особено в началото с/у ноксите и наистина е много лесен начин да се натрупат бързи бойни точки като се намери някоя забравена партида.
2. Със свойтството им.
3. Да, със сигурност.
4. Не смятам, че е слаб. Може би само самите шпионажи трябва да бъдат по-забързани, това ще направи играта още по-динамична.
5. Хм, не, не смятам. Това дали ще играеш на теркове се решава от всеки индивидуално. Ако се въведе някакво съюзно правило свързано с теркове - тогава да.

BliZi7о

За мен играта с теркове е най-ламерската игра, защото, давам ти пример - това се отнася най-вече за ноксите, пускат си флота на атака или на астро, или на сейф и си махат реса от планетата, и си пускат да се строят кораби. Естествено няма да пуснат да речем 100 кръста отначалото или 1000 за да не мога да ги зануля, а с тези теркове това е много глупаво нещо, защото това значи, че трябва нон стоп да цъкаш като бот, защото дори като си на сейф нямаш миг спокойствие.

hasw

1. Въпрос на тактика и интереси.
2. Не съм играл никога с този кораб. Не разбирам как се играе с него, но е страхотна опасност за търговците.
3. Не.
4. Не е слаб. Перфектен си е.
5. Не.

4u6kopek

1. Налага се нова мода явно този рунд от някои играчи. Знам ли? Аз до сега нищо не съм засякъл и бутнал с тях.
2. Най-голямата им ефективност според мен е да видиш кой на коя планета строи дини и да му бутнеш съответната планета, преди да са готови карпузите.
3. Не е за предпочитане, защото все пак и лесно падат в бой, ако ги докопаш.
4. Промяна трябва в скоростта - на пиратски да си е такава, но в полет шпионаж да бъде по-бърз примерно. И да им бъде позволено да се бият със ЗНС в строеж и защита, пак в строеж.
5. Ами не, не можеш все пак да си наложиш мнението някой да прави само теркове, омръзват, все пак по някое време, особено ако не успява да хване флота която се строи.

3EBC

1. За лесните бойни точки.
2. Ми за същото.
3. Дойдохме си на въпроса, разбира се че да.
4. Според мен си е добър, то не може да се направи със сила на уни и скорост на сонда.
5. Ми не знам, може да се каже.

Absalon

1. Еми по-ново корабче е и е нормално да има интерес към него.
2. За мен този кораб ще е ефикасен при голяма зарядка на печките, с малко повече теркове става една прилична битка.
3. Това е относително, но е така донякъде.
4. Нямам поглед върху него, не съм играл с теркове, не мисля и да играя, но от това което виждам си е достатъчно силен.
5. Ем ако има мераклии да играят на теркове ОК, но иначе мисля че всеки сам си избира стратегия за игра. Не може някой да наложи на друг как и с какво да играе.

fallenka

Първо - още от първия рунд, откакто играя, съм против този кораб. Не е за нормална игра, а само да прецаква играта на другите. "Мишкарски" кораб, ако мога да използвам това определение.

1. На по-лесното натрупване на бойни точки.
2. В това, че се изправя срещу минимална флота, предвид строежите в корабостроителниците, които обикновено са за няколко часа. 50-80 кръста могат да се бутнат много лесно, а и не
праща смс при атака с него.
3. Определено, във втора нямаше толкова играчи с теркове.
4. Слаб е като цяло, но за предназначенията му дори е силен и прекалено бърз. За промяната - да се махне.
5. Не, има силни съюзи без нито един терк в тях.

daDjaiN

1. Ами смятам, че доста хора искат да пробват нова тактика и затова играят на теркове.
2. Кораба е добър във всички страни, но най-доброто му качество е пиратския полет. Много ми допада.
3. Ами не. Съмнява ме това да е целта на играта с теркове. По скоро целта е да се събарят кораби в строж.
4. Не. Мисля, че терка е достатъчно добър кораб.
5. Ами няма как да бъде балансирана играта на съюзите само с 1 играч на теркове. Изобщо няма да стане балансиране. Това си е кораб като всички останали.

RoYaL

1. По-малко играчи в играта - най-постоянните, търси се алтернативен начин да им се направи мръсно.
2. Психологическа, ЗНС също има такава ефективност.
3. Не, предпочита се заради мизерията, която ще направиш на другарчето. Такъв кораб може да съществува само в БГ версия на играта. Ако някога отново има Румънска, Италианска, Литовска и пр. съм убеден, че никой няма да играе с този кораб.
4. Корабът трябва да се промени концептуално. Да не бие кораби, а да показва точното време на излизане от корабостроителницата + да се направи така, че да излизат веднага, а не до 15 мин или до час.
5. Не, задължително да има поне 50 играча със 6 планети - ако са под 500 точки - най-добре.

Kust

1. На първо място лесно натрупване на бойни точки, също и забавяне на търговците.
2. Ефективност има само ако има невнимателни строители.
3. Да.
4. Слаб е за основен флот и това е идеята, иначе щеше да е прекалено лесно. Предпочитам да остане така.
5. При сегашните условия единствената гаранция за успех на съюза е наличието на много флагове, което според мен убива същността на играта. Това го виждаме много ясно този рунд. Т.е. не, вече съюз може да успее без нито един сериозно играещ акаунт в него.
==================================================================================================================================================
1.От колко време играете Булфлийт?
2. Имало ли е период в който сте преустановили играта и защо?
3. Смятате ли че има "бивши булфлийтъри"?
4. За развлечение ли играете или сте по-скоро зависими?
5. Каква според вас е формулата за балансирана игра, която не вреди на личния живот?
3EBC

1. Играя някъде от 2005-2006 година.
2. Ми има разбира се и аз не знам защо, много фактори.
3. Повечето са такива.
4. Май и от двете.
5. За да не вреди на живота хммммм, ми май беше да не играеш.

RoYaL

1. Ако не броим преустановяванията- много ... само Космотрона играе от по-отдавна.
2. Много такива периоди. И фактори много - не ми се е играело, не съм имал време, не съм имал желание, не е имало с кого. Напоследък просто нямам желание. Последните години играя по половин рунд в година максимум.
3. Има, но не са булфлийтъри в такъв случай. Щом ти харесва да играеш, а искаш да спреш заради угризения на съвестта - тогава си. И не, такива хора не могат да кажат днес "Стига!" и повече да не влязат в играта.
4. За развлечение в един много извратен смисъл на думата.
5. Team Viewer.

daDjaiN

1. Ами това ми е втори рунд, но смятам, че ще играя още дълго тука.
2. Не. Нямало е такъв период.
3. Бивш негър и бивш булфлийтър няма.
4. Ами за развлечение по-скоро.
5. Ако един флийтър отделя достатъчно време на приятелката си/жена си/, мисля че няма да има никакъв проблем.

Absalon

1. За 1-ви път играх преди 6 години.
2. Имаше такъв период от около 2години, основната причина беше че нямах време.
3. Може и да има, но аз не познавам такива.
4. Играя за развлечение.
5. Формулата за добра игра е => да не си даваш много зор, да не се вглъбяваш, защото от там става и пристрастяването. Една прилична флота или защита и редовен сейв нищо повече.

Edge

1. От близо 4-5 години. Първи рунд на вселена 2.
2. Да, много пъти, защото просто не ми се играе, а и запълва доста голяма част от времето ми, която мога да отделя за други по-стойностни занимания.
3. Мне, рано или късно, всеки се връща, поне за малко.
4. За развлечение.
5. Хах, ами според мен няма такава, реално погледнато играта оказва голямо влияние във всички аспекти на живота. Важното е като положението стане много критично, да натиснеш бързо бутона "Дел",защото все пак не трябва да забравяме, че това е само една игра и не може да бъде сравнявана с живота навън.

kristian_123

1. Втори рунд.
2. Да, защото ми омръзна, от единадесети до сега не съм играл, има доста промени и е по-интересно, но играта е загубила много от феновете си, масата играчи които присъстват не е достатъчна, трябва да се привлекат поне 2 до 3 пъти повече, според мен.
3. Да, причини няма да коментирам.
4. За развлечение.
5. Щом пречи- спираш!

Kust

1. От около 4 години с прекъсвания.
2. Много пъти поради липса на време.
3. Да има много хора, които се отказаха по различни причини.
4. Винаги започвам за равлечение и после се вманиачавам.
5. Игра на защита или с ниски мини, при забързан рунд друг вариант няма.

darklady

1. От доста време играя, не помня с точност колко. Имала съм и прекъсвания за почивка или защото съм имала работа.
2. Бивши играчи има рано или късно ти писва.
3. Определено играя за развлечение.
4. Балансирана игра малко е относително, но на първо място трябва да е личния живот, или поне при мен е така, мисля че точна формула няма, зависи кой с какво време разполага .

CyRaXBG

1. Булфлийт играя от самото начало на излизането, но с големи периоди на прекъсвания.
2. Да, имало е периоди в който съм преустановил играта си, поради много ангажименти ( студент, работа и др.).
3. По-скоро не.
4. Играта винаги съм я играл и ще я играя за развлечение.
5. Телефон с постоянна интернет връзка.

steleon

1. Играя от рунд 1.
2. Нямам спомен напълно да съм преустановявал играта.
3. Има и бивши, но заразата остава и голяма част от тях пак се връщат, после се отказват, пак се връщат.
4. Идеята на всяка игра е да бъде главно развлечение, но БФ консумира толкова време за да играеш що годе успешно, че неизбежно с времето ставаш неусетно зависим, а и поддържането на постоянен състав в съюз като нашия изгражда приятелства и се превръща като нещо в социална мрежа.
5. Не знам точната формула, а и зависи от целите - ако искаш просто да поиграеш от време на време сигурно е игра на ниски точки без мини с дълги сейвъни, но във всички случаи си иска време и то не малко.

fallenka

1. От есента миналата година мисля. 16 рунд във втора вселена. Все имам чувството, че аз съм най-новото попълнение, всички, с които си пиша, се оказват някакви стари кучета.
2. Имаше този рунд във втора вселена, заради новите правила. Бях надъхана да играя, а ми убиха желанието.
3. Възможно е, макар че аз не познавам такива все още.
4. За развлечение, никога не съм била зависима от игра.
5. Да не се отделят по 20 часа на ден за Булфлийт.

mr_nasty

1. Около 5-6 години.
2. Имаше да, нямах време за игра.
3. Според мен има бивши булфлийтъри.
4. Само и единствено за развлечение.
5. Дълъг сейв и спокоен сън, но разбира се и малко отговорност към играта, все пак почти всеки се опитва да постигне нещо значимо.

nedkomix

1. Играя от 4-5 години.
2. Не играя редовно, да имам 5-6 рунда най-много, спирал съм по различни причини, много са.
3. Да имам приятели, които са казали че няма да се върнат.
4. Формулата е да се регнеш във втора и да станеш защитник, ще имаш много свободно време и няма да ти пречи. В Харда е за търсачи на силни усещания.

Trakses

1. Края на 1ви рунд Вселена 1.
2. Бях спрял за около 4-5 години и наскоро пак започнах, но не оставам много очарован от това което виждам.
3. Има.
4. За развлечение и спам с приятелите.
5. За всеки баланса е различен.

sashku

1. По принцип преди 5-6 години я започнах във Вселена 2.
2. Бях спрял за 4 години.
3. Ако има, то определено аз съм бивш значи, едно време играта беше съвсем друго нещо.
4. Естествено за развлечение.
5. Че колкото повече вреди на личния живот, толкова значи е по-интересна.

m0rtal

1. От 2008г есента.
2. Да имал съм такъв период от няколко месеца, и то откакто бе съсипан коефициента за атака.
3. По-скоро не.
4. Да за развлечение разбира се, има го и момента на зависимостта, но ми доскучава играта след като достигна определени точки, поради което често се трия, но винаги започвам наново. И това пак заради коефициента за атаки, защото достигайки определен брой бойни точки ме залива скуката.
5. Формулата за интересна игра (което не означава задължително да е балансирана), според мен е да се разчупи този пуст коефициент по статистически точки, да е според реалните ресурсни точки, това разбира се не вярвам някога пак да стане по причини които не мога да разбера, недопустимо е да има 2 вселени и коефициента да е един и същ, трябва да се разчупи малко играта в едната вселена поне, не вярвам да се случи, но ако се направи такава, вярвам ще има много повече битки, драми и прочие, което е солта на играта. Така смятам аз.

velikana

1. От кога играя ли, дори съм забравил преди колко лета и зими беше първото ми летене. Беше краят на рунд 1 уни 1.
2. Да, сега 2 години не бях играл, ама ме подведоха по скайпа да започна пак и ей на.
3. Да има, и познавам лично такива, ето ти един КАОС например.
4. Започва се от развлечение, става зависимост, преминава в омръзване. Пак развлечение, всичко е относително.
5. Няма такова нещо балансиране, смисъл като те няма известно време дразнителят ти дърпа, ти изоставаш, после той започва да ти се прави на нещо което не е, истината за да не вреди е нещо неприложимо в тези времена. Смисъл преди можеше да си играеш от мод на мод и все претрасваш на някого керемидите, имаше активни хора, а сега 1 мод и после няма кой да биеш.

radkos

1. Играя от самото начало.
2. Да имаше периоди, в които "приключвах" с Bulfleet . Ако трябва да съм честен изминаха 2-3 години от последната ми звездна кампания.
3. Съдейки по собствения ми опит не съществува понятие "бивш булфийтър".
4. Всеки рунд, в който реша да се включа е с идеята да се забавлявам, но рано или късно илюзията умира и разбираш, че си станал зависим.
5. Bulfleet и личен живот? Може би целите които всеки играч си поставя са определящи в случая. Няма как да си поставиш за цел топ 10 например, и да не повлияеш на личния си живот.
==================================================================================================================================================

Weekly Трибуна

slavi vs m1ro

kust vs ByTheway

ekoblock vs napast

destiny vs uakiki

e39 vs cocaine

gamora vs lamer89

AndreeaBanica vs kori_BellA

dadjain vs Lud_SaM_KukLo

4u6kopek vs ivalinV

AndreeaBanica vs kori_BellA

royal vs edge

ekoblock vs falenka

salron vs utooo

freki vs dicho

zevs vs destiny

raketa vs edge

daDjain vs Lud_SaM_KukLo

ByTheway vs slavi

e39 vs revenge

otev vs dx2

justsomeone vs royal

kust vs destiny

3ЕВС vs noksitel

4u6kopek vs noksitel

ekoblock vs kori_bella

soloo vs royal
============================================================================================
Временна класация на Рунд 27 Вселена Хардкор

Съюзна класация

Изображение

Индивидуална класация

Изображение

За вас материалите изготвиха: puhcho, EkZz, MaKaVeL1 и slavi_007
Bulfleet Weekly Team
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Вселена 2

1. Според теб забелязва ли се повишаване на интереса към играта с теркове. На какво се дължи това?
2. В какво мислиш че се изразява ефективността на този кораб?
3. Смяташ ли, че стратегията за игра с теркове се предпочита заради значително по-лесният начин за натрупване на бойни точки?
4. Има твърдения че терка е слаб кораб. Ако и ти си на това мнение, какво според теб трябва да се промени в него?
5. Мислиш ли че за да бъде балансирана играта на съюзите е задължително в тях да присъства поне по един играч, играещ на теркове?
koledarche

Нямам навика да играя с теркове. В един от рундовете поиграх малко, но много ме дразнеше бавният шпионаж и се отказах. Може би шпионажа с терк трябва да става малко по-бързо. Нека атаката да си е с нормалната скорост на Терк. НЕ мисля че трябва да се задължават съюзите да играят с играч само на теркове. ВСИЧКИ подобни промени правят играта все по-безинтересна.

charovna

1. Може би се повишава, аз лично върху себе си не съм го усетила, с изключение на 1-2 пъти, когато са ме спайвали с теркове и 1 атака имаше такава. Търговците знаят най-добре.
2. Ефективността е ясно, цели се най-вече в ноксите - търговци.
3. В Харда може би е така, във втора не забелязвам такова нещо. Тук по-скоро бойните точки са съвсем излишни откъм полза за акаунта.
4. За мен не е слаб. В първоначалния си вид беше прекалено бавен. След като му повишихме скоростта малко, сега вече е добре, поне според мен.
5. Въобще не смятам, че е нужно в съюзите да присъства задължително акаунт на теркове. За какво? В първите рундове след като беше пуснат този кораб, ми натрошиха една партида от
около 2к скаута, оттогава аз лично съм нямала ядове с него, но пък и не съм го играла търговец. Каква полза ще допринесе този акаунт за добрата игра на съюза?

Varna

1. Според мен се забелязва частично увеличение да.
2. Ефективността на този кораб - Пример: Имаме съюз от 7 играча, от тези 7 играча 2ма са нокси, тоест търговци, евентуално за да им се помогне занапред в играта поне 3-ма или 4-ма играча се ориентират на теркове. Защо на теркове за да бъде смазана другата конкуренция и така техните търговци ще просперират и ще се развиват по бързо съответно.
3. Не, не го смятам това според мен и за терковете си има цака, всеки по-умен играч, ще си пуска партидите, като същевременно ще зарежда и теркове с останалите кораби.
4. В този си вид терка е перфектен, нито слаб, нито силен и скоростта му е добра.
5. Да, мисля го това, но не един, а поне 3ма в зависимост от съюза.

InSO

1. Положително интереса към терк с всеки изминал рунд става все по-голям. Дължи се, може би, на това, че по този начин се спира определен стил игра в някои случаи.
2. Ефективността се изразява в две взаимносвързани помежду си предимства - едното е, че с тях се лети основно по търговци, а другото е, че основно търговците го правят, за да се пазят от терк.
3. Всъщност - не. Бойните точки си загубиха чара този рунд. В момента до голяма степен са *кухи* точки. Просто с този кораб може да се разруши стратегията на всеки един съюз, като се елемира търговеца/търговците им. А и така може да се наложи монопол.
4. Не мисля, че е слаб. Съотношението, което е избрано за оръжие и броня го прави доста ефективно оръжие срещу други кораби.
5. Не мисля така. Баланса се постига чрез различни начини (при това доста многобройни).

JustSomeone

1. Ами според мен е логично с това време за правене на кораби в 3-та, доста хора се надяват на терковете.
2. Преди него играта имаше нужда от такъв кораб, за да има контра на строителите.
3. Може и така да се каже.
4. Аз лично не играя на теркове и не харесвам самия кораб.
5. Не е лошо във всеки съюз да има поне 1-2 играчи на теркове, с отборна игра и разбирателство се стига далеч.

Ev0LuT10n

1. Ми терка е хубав кораб, но иска много проучвания, забелязват се и повечко хора с теркове.
2. С главната идея за създаването му.
3. Не знам, не съм я изпробвал, играя по друга.
4. Добър си е, само проучванията са много както споменах.
5. Не е задължително, но защо не.

puhi_puhcho

1. Предния рунд не съм играл немога да кажа дали има повече, или по-малко.
2. Бавното строене на корабите дава по-голям шанс да бъдат ударени от теркове.
3. Всеки които избира да играе на теркове си има различни мотиви за това.
4. Никак не е слаб.
5. Немога да преценя.

1. От колко време играете Булфлийт?
2. Имало ли е период в който сте преустановили играта и защо?
3. Смятате ли че има "бивши булфлийтъри"?
4. За развлечение ли играете или сте по-скоро зависими?
5. Каква според вас е формулата за балансирана игра,която не вреди на личния живот?
Jade

1. Първи рунд на 2-ра вселена.
2. Имаше няколко такива периода, за мен реалният живот е с преимущество и когато играта пречи на задълженията ми, играта се прекратява.
3. Има бивши булфлийтъри, такива, които завинаги са приземили флотите. Тези, които се връщаме понякога, не го правим заради самата игра, а заради хората в нея.
4. За развлечение и донякъде за спортна злоба. Все пак и адът няма толкоз ярост като ядосана жена.
5. За съжаление този геймплей в момента е в немилост. Флот,проучвания, минимални/нулеви мини и прецизни сейвъни за работа и сън. И тежко и горко на съседите.

reptile

1. Играл съм в първия рунд на игрта и имам доста изиграни рундове с различни никове като съм правил макс 3 последователни рунда без прекъсване.
2. Пропускал съм доста игри, като някои от паузите са за по 2 год. Поради разни причини.
3. Няма бивши, или си фен, или не си.
4. Играя основно за развлечение и не се впрягам особено много – все пак това е само игра.
5. Няма такава или играе, или не. Ако искаш нещо да постигнеш в играта, личният живот отива подяволите, ако ли не – дълги модове, защита и т.н. и накрая посредсвена игра, която няма да ти хареса и ще те откаже.

AncienT_SouL

1. От 1ви рунд на Вселена 2.
2. Имало е, защото ми беше скучно.
3. Не, това е като карането на колело, не се забравя.
4. Развлечение, преди бях зависим.
5. Нямам си идея.

skycat

1. От няколко години почти без прекъсване.
2. Да, последните 3 сезона преди текущия - лекувах се от булфлийт зависимост - успешно.
3. Няма, ако имат постоянен достъп до интернет и свободно време, иначе се лекува.
4. Вече за уплътняване на времето около отглеждането на двумесечното ми дете.
5. Булфлийт и баланс... сложен въпрос.. Баланса зависи от околните на играещия - доколкото могат да привикнат с деднонощното висене пред компютъра. Иначе е хубаво човек да се научи да прави и по-дълги сейфове и да знае, че хляба и боба не се изкарват с рециклаж.

soloo

1. Булфлийт играя от 6-7 години.
2. Бях спрял да играя за около година две, заради липсата на време.
3. Бивши флийтъри естествено, че има, но за мен тези хора не са изпитвали тръпката от очакването на дадена битка или събирането на рециклаж(техен, или на друг не събран навреме).
4. По-скоро съм зависим.
5. Според мен формула по-скоро няма. Ако играта не ти пречи на личния живот(дори в най-малки количества, като закъсняване за среща например), то теб не те вълнува какво става с нея, а на такива хора им викат касички.

InSO

1. От много време. Не си спомням точна дата, но беше зимата на 2005 година.
2. Редовно има такива периоди. С моята ангажираност, добре трябва да преценя дали мога или не мога да играя.
3. Мисля, че има и много такива са го доказали.
4. За развлечение. Дори доста често ми дотежава, но оставам заради съюза и хората, с които играя. Развлечение е и причината да се регвам всеки път, след като не съм играл доста време.
5. Формула? Мисля, че е до самоосъзнаване. Все пак това е само игра, а не начин на живот. Жертвите за играта са си жертви, но никога не трябва да влияят пряко на личния живот.

Izetoo

1. Съвсем новичък съм. Играл съм в някои от миналите рундове, но спомена е малък. Всичко изживявам наново.
2. Не.
3. Има разбира се. Някои спират да играят понеже са ударени, други нямат време и си подаряват акаунта.
4. Просто игра, ако ме бутнат няма да ме засегне кой знае колко, но си струва заради удоволствието след дълго дебнене да занулиш някого.
5. Smartphone + мобилен интернет. Някои хора са недосегаеми по този начин, а и могат да вършат каквото си поискат междувременно.

babavuna

1. Играя от 2005-та година.
2. Прекъсвал съм да около 2 год. Не ми позволяваше времето, затова пък и малко почивка не е излишна.
3. Много бивши пак си цъкат, кой малко, кой повече, макар че има и такива които вече не играят.
4. Винаги почвам за развлечение и все се задълбочават нещата, затова сега умишлено не развивам мини за да си играя за кеф, вдигнеш ли се в топ 20 и става сложно трябва да се играе по-активно.
5. Незнам за такъв баланс, играта е много ангажираща и пречи на личния живот, много или малко, поне при мен е така. Ако пък се боря за купа тогава става страшно, въпреки че взех няколко мисля да не се пробвам за нови топ класации, успех на амбициозните.

gerodzwero

1. Играя от рунд 1 на вселена 2.
2. Не - нямам пропуснат рунд, защото съм зомби.
3. Бивши, настоящи - всеки минал през играта си остава пилот и ако му се освободи време поразцъква инкогнито.
4. Вече съм във фаза зависимост.
5. Тази формула е най-търсеното нещо на света и ако някой я открие ще се радвам да я сподели. Успех!

Varna

1. Все си мисля, че са 2-3 а те били малко повечко.
2. Края на 2006 г. до средата на 2009 г., много работа.
3. Не мога да си осмисля въпроса.
4. За да се разтоварвам.
5. Това вече не зависи от формули и такива, а от половинката до вас.

Ev0LuT10n

1. Този ми е пети рунд, като в началото играех от първи до трети рунд.
2. Имаше миналия рунд. Ей така се сетих и ми се доигра.
3. Възможно е, не знам.
4. В никакъв случай зависим, но се намира време.
5. Не знам, всеки сам си преценява.

the_ice_king

1. Вече 5 години.
3. О със сигурност да.
4. Зависими?

charovna

1. От 6 години.
2. Да, имаше такъв период от около 10 месеца или година, нещо такова. Реших, че ми стига толкова игра и спрях.
3. Не, няма бивши булфлийтъри. Има единици "бивши", но това само потвърждава правилото. Пък и те са бивши отново за определен период. Сами виждаме как хора, неиграли от години, отново се връщат в играта.
4. По- скоро съм зависима от развлечението наречено "Булфлийт".
5. Много хора не успяват да намерят такава формула. Но ако човек играе малко по-ларж, не гони класация, присъства по-малко часове в играта, тогава "личният" му живот няма да пострада особено. За съжаление моят страда

Weekly Трибуна

666 vs ancient

botd vs lsd

botd vs lsd 2

darkmentor vs kokolinko

fate vs kilokartofi

fdarew vs agrontow

fifi vs slakman69

kamelot vs gencho

kamelot vs jimi

kamelot vs jimi 2

kokig vs mrmax

VikingA vs vaniman

koledarche vs vlado

foxi_pz vs twoweeks

babavuna vs hellova - хубава битка и разпилян рециклаж..

Станах по-раничко с надеждата да хвана някой разсеян сейв и шпионите донесоха благата вест за зарязана флота без надзор. Kратко пресмятане и пуснах реците, които бяха крайно недостатъчни за събирането на боклука. Засилих и бойната флота, като се надявах да не се събуди армееца. И така се получи добра битка:

babavuna vs hellova

Това успях да събера, което донякъде ме устройваше.

Рециклаторите ни пристигнаха и успяха да съберат:
1428550 метал
771450 кристали
0 газ
от: [3:266:9]
На този координат вече има:
0 метал
657100 кристали
714275 газ.

============================================================================================

Временно класиране Вселена 2

Съюзна класация

Изображение

Индивидуална класация

Изображение

За вас материалите изготвиха: puhcho, EkZz, MaKaVeL1 и slavi_007
Bulfleet Weekly Team
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Изображение

:k082: Шок Дейли забеляза, че въображаеми акаунти подготвят контра атака на Edge и Cory, в следствие на което акаунтите се озоваха в мод и протекция.
Екипът ни е по дирите на призрачните флийтъри за да вземе интервю!

:k045: Кърти, вози и почиства е новата инициатива на nedkomix. Тя ще се проведе под наслов "Рециклирам защити всякакви".

:a082: Важно съобщение до акаунт lajeca!
Шок Дейли Ви напомня, че право да критикуват имат само истинските играчи, за вас има "Първи стипки в Bulfleet".

:dizzy: Източници от НАСА съобщиха за неочакван метеоритен дъжд през изминалата седмица. Проверката на Шок Дейли показа че това са 11те падащи звезди на пургаторския играч UAKIKI.

:naked: fallenka стояла в бар и извикала:
- Няма да си легна с мъж, чийто пенис не е дълъг поне двайсет и пет сантиметра!
От ъгъла извикал atomic в отговор:
- Няма да отрежа пет сантиметра за който и да било!

Виц на броя:

POLICEMAN казал пред съотборниците си:
- Добре, че Бог ме изпрати, за да ви науча как се играе истински Bulfleet!

МаминЗлате се обадил изотзад:
- Как? Никого не съм пращал. :k018:
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Първи стъпки в Bulfleet

Защита

Има възможност да се строи наземна защита.
При атака над вашата планета защитата автоматично участва в битката независимо дали има налична флота. От защитата остава рециклаж като при нормална битка в зависимост от загубената структура.
След битка 60% от загубените защитни установки се възстановяват. Защитникът губи 40% от точките.

При САМОАТАКА след битката ударената защита оставя рециклаж, НО НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА част от нея, тоест унищожението е на 100%.

Видове защитни установки

Ракетна площадка

Изображение

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 1)

Показатели:
- Сила: 500
- Структура: 2 000

Цена:
- 2 000 метал

Оръжие:
- Лазер

Броня:
- Укрепена

Лек лазерен купол

Изображение

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 2)
- Енергийни системи (ниво 1)
- Лазерни системи (ниво 3)

Показатели:

- Сила: 630
- Структура: 2 200

Цена:
- 1 500 метал, 500 кристали

Оръжие:
- Лазер

Броня:
- Укрепена

Тежък лазерен купол

Изображение

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 4)
- Лазерни системи (ниво 6)
- Eнергийни системи (ниво 3)

Показатели:

- Сила: 2 500
- Структура: 8 000

Цена:
- 6 000 метал, 2 000 кристали

Оръжие:
- Лазер

Броня:
- Укрепена

Гаус оръдие

Изображение

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 6)
- Eнергийни системи (ниво 6)
- Оръжейни системи (ниво 3)
- Щитове (ниво 1)

Показатели:

- Сила: 15000
- Структура: 30000

Цена:
- 20 000 метал, 15 000 кристали, 2 000 газ

Оръжие:
- Плазма

Броня:
- Укрепена

Йонен лъч

Изображение

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 4)
- Йонни техники (ниво 4)

Показатели:

- Сила: 3500
- Структура: 10000

Цена:
- 2 000 метал, 6 000 кристали

Оръжие:
- Йон

Броня:
- Укрепена

Плазма оръдие

Изображение

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 8)
- Плазмени системи (ниво 7)

Показатели:

- Сила: 65000
- Структура: 100000

Цена:
- 50 000 метал, 50 000 кристали, 30 000 газ

Оръжие:
- Плазма

Броня:
- Укрепена

Малък генериран щит

Изображение

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 1)
- Щитове (ниво 2)

Показатели:

- Сила: 1
- Структура: 80000

Цена:
- 10 000 метал, 10 000 кристали

Оръжие:
- Няма

Броня:
- Укрепена

Голям генериран щит

Изображение

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 6)
- Щитове (ниво 6)

Показатели:

- Сила: 1
- Структура: 300000

Цена:
- 50 000 метал, 50 000 кристали

Оръжие:
- Няма

Броня:
- Укрепена
:excl: Bulfleet Weekly съветва: :excl:

:excl: Първата логична стъпка при игра на защита е избора на раса тертет.
:excl: По-евтините сгради и установки са огромно предимство за защитниците.
:excl: За начало е подходящо да се развиват само мини до достигането на около 200 ресурсни точки, като не бива да се забравя и мината за газ.
:excl: Препоръчително е добива на ресурс да отговаря на 3/2/1 метал/кристал/газ.
:excl: Следващата цел е откриването на двете основни установки полезни в началото на играта - малък лазерен лъч и малък генериращ щит. Следователно трябва да се направят сградите: изследователски център 6 и корабостроителница 2, както и проучванията: енергийни системи 3, лазерни системи 3 и щитове 2. Нужните сгради и проучвания за следващото
необходимо действие може да проследите от меню "Техники". След откриването на двете нужни установки е препоръчително развиването на няколко нива складове и правене на мини
до достигане на границата за атака 500 точки, но не и преминаването й. При това положение можете необезпокоявани да изчакате добива да напълни складовете, след което да заредите
голяма партида защита. След това идва момента да решите каква ще е по-нататъчната ви стратегия в играта.
:excl: Особено важно при игра на защита е да се избягват така наречените "кухи точки". В ранния етап на развитие защитника няма нужда от повечето проучвания - Шпионаж, Комп. системи и всички скорости. Те трябва да се пренебрегнат за сметка на мини, защита и 3-те нужни подобрения - оръжейни системи, броня и лазерни системи.
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Bulfleet във Facebook

Уважаеми летци,
съобщаваме Ви, че може да станете фенове на любимата ни онлайн игра и във Facebook. Последвайте ни в нашите две нови страници, където ще откривате информация за развитието на двата рунда във Вселените и ще може да спамите и обсъждате на воля.

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/pages/Bulfleet/289722457716400

https://www.facebook.com/pages/Bulfleet/303196709738748
Заключена

Върни се в “Bulfleet Newspaper”