Bulfleet Weekly 11.03.2012

Вашият източник на информация

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет мар 27, 2008 10:25 am
Контакти:

Мнение от puhcho »

Изображение
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Вселена Хардкор

1. Изненадаха ли те обратите в топ-а в последните седмици?
2. Всички бяхме сигурни какво ще е движението в топ-а, но теориите ни бяха опровергани. Какво според теб ще се случва от тук нататък?
3. Екипът ни забелязва, че в този рунд доста играчи решиха да играят със ЗНС. На какво смяташ че се дължи това?
4. Мислиш ли че това ще е "Сезона на дините" във Вселена Хардкор?
5. Как според теб ще оформи топ-а след изтриването и зануляването на досегашните титуляри?
RoYaL

1. Нищо не може да ме изненада в Булфлийт, най-малко това което в момента се случва.
2. Ми аз лично залагам, че още поне един акаунт от топ 5 ще се изтрие.
3. На това, че им върнаха детската играчка. Миналия рунд беше с немислима скорост.
4. Не, това не е нищо, пред сезона на дините който съм виждал преди години.
5. С други титуляри.

princessa

1. Лично за мене нямаше изненади последните седмици.
2. Нямам мнение по този въпрос, не следя как върви играта.
3. Тоя рунд играта е доста забързана с по-големи добиви и всичко останало и според мене на това се дължи големият наплив за ЗНС. Има много хора, които не са имали до сега никога и с това темпо, лично мое мнение искат да видят какво е това чудо.
4. Времето ще покаже, но на там вървят нещата.
5. Не мога да давам прогнози, играта е забързана, има добри играчи, ще видим по нататък с времето какво ще стане

JustSomeone

1. Ами това е играта. Бях в мод, докато са летяли, но с хората общуваме и извън булфа и бях в течение на нещата.
2. Нямам идея - всичко е възможно. Дините полетяха, хората заспиват - работа, учене. В топа има кухи ацц-та, нищо не се знае.
3. В сравнение с 2-ра, тук всичко е ускорено и това е най-хубавата част от играта, хората искат да разтоварят и да им е интересно да играят и това, че се върти ресурс в играта и всичко става по-бързо.
4. Ще разберем съвсем скоро.
5. Не ми се правят сметки .. има доста хора въртящи се на борсата и криещи козове. Очаква се да разберем и се надявам да се получи интересна игра в края.

Revenge

1. Да, определено.
2. Не мога да кажа, очаквам още изненади.
3. Мисля, че се дължи на неоправени сметки и хора които си имат зъб.
4. Не мога да кажа с точност, едва 2-ри рунд ми е.
5. Не мисля, че 1-та позиция може да бъде отнета, но се надявам титулярите да ни зарадват с красиви битки.

nedkomix

1. Както казах и преди нищо не е сигурно в топа един ден си там, друг те няма.
2. Никой неможе да бъде сигурен в нищо до детмача. Винаги са ставали обрати и пак ще стават от тук нататък ще има доста голям брой полети с дини, за да може някои хора да си запазят лидерството, но смятам че ще им е много трудно след няколко дни, имам големи планове и амбиции.
3. Че то постоянно си има играчи с дини, никога не е било да са малко и няма и да бъде (страх лозе пази).
4. Както казах винаги си е било сезона на дините, немога да се оплача че не са ме литкали откакто съм играл и така и ще си остане, но не ми харесва лично тази стратегия, тя е за страхливците, аз винаги играя на боен флот и така ще си остане.
5. Рано е да се каже, днес нулнаха на още един флота, така че нищо немога да вещая.

Samardala

Мен лично не е ме изненадало, още след като war се изтри, беше ясно, че баницата ще наложат надмощие. За да имаш успех трябва да си постоянен, а повечето, които вече ги няма поради някакви причини им липсваше точно този елемент от играта. Колкото до дините и аз имам, но определено не им е сезона. Нямам още бутната планета, макар че летя доста с тях. Ялова му работа.

cory

1. Не виждам някакви изненади в т.н. ТОП. Има просто променени собственици на акаунти, е разбира се в следствие на някои и други случки, но не е нещо непредвидимо или изненадващо.
2. Интересен е израза "Всички бяхме сигурни какво ще е движението в топ-а, но теориите ни бяха опровергани.". И аз бях сигурен, но видиш ли моите теории, се потвърдиха, а не опровергаха.
Какво ще е насетне - казва ли ти някой, смееш ли да питаш. Ще видим.
3. До колкото разгледах как се е играл предходния рунд, и тук няма изненада. Дини ще летят, то е ясно. Тъпо е само да израждаш акаунт, за смекта на това да направиш само флот или само ЗНС, следствията от подобни постъпки ги видяхме, съвсем наскоро.
4. Има около месец до края на рунда - време много, натрупва се умора, допускат се грешки. Много и различни
неща може да се случат ... ще видим. Не се наемам да правя прогнози.

Tsonev

1. Дали съм изненадан от обратите? Не бих казал, тази игра е като живота - непредвидима, всичко може да се случи, достатъчно е малко повечко късмет и невнимание от страна на другия играч.
2. Да Ви кажа честно не следя ТОП-а, не ги познавам и тези играчи. Аз просто си играя за удоволствие. Ами според мен мога да предположа, че boza ще бъде на 1-во място в тази вселена.
3. Аз съм новак, никога не съм правил досега ЗНС, но си мисля, че това е единствения начин да накараш някого да
си седне на задните части. Ако имаше повече хора, като например ако бяха дошли съюзи като RedArmy, Casiopea
и Битака от 2-ра вселена играта би била несравнимо по-динамична и интересна. Всеки ще дебне всеки а сега се дебнат няколко човека .
4. Хаха на скоро научих, че на ЗНС-тата им викат дини. Ами както казах по-горе това е единственият начин някой да си седне на задните части.
5. Аз дори незнам кои играчи са били занулени... Аз съм оптимист. Мисля, че съюз NeverMind ще оглави класацията.

Cacka

1. Не ме изненадаха. Въпрос на късмет беше кои 2 акаунта ще продължат надпреварата и кои не.
2. Топа е решен по-интересно ще е по-долу в класацията.
3. Имат нерви хората да чакат сателити, проучвания, после строежа. Добива е стабилен и се правят лесно.
4. Оо има много Дини, ама много, само че не са от 0,25 стотинки килото. Мисля, че следващия ще има повече дини, по-следващия още повече, докато накрая не почнат да се правят само дини.
5. 1. Edge
2. Raketa
3. cory
4. GP
5. nedkomix
това разбира се ако играят в същото темпо играчите и не се появят [::] ()

KUST

1. Единствено ме изненада изтриването на WАR, той беше сериозен конкурент за вземане на рунда. Както винаги водачите от началото се променят.
2. Изглежда че Edge ще успее да го спечели, но борбата за 2-ро и 3-то място ще е интересна, има много играчи с шансове за покачване в класирането.
3. На първо място на възстановяването на скоростта им, а също и на високия добив, лесно и бързо се правят.
4. Определено ще се лети много с дини оттук нататък и това е добре, раздвижва се играта.
5. Не очаквам чак такива драстични промени в челото, по-скоро в малко по-долните части на класирането ще има занулени и отказали се.

daDjaiN

1. Ами не ме изненадаха толкова обратите. Беше ясно, че с перкането си, играча atomic ще си навлече гнева на другите и така стана. Една малка грешка и играта свърши.
2. Ами аз мисля, че обрати винаги ще има и ще има още в този рунд. Определено няма да е такова крайното класиране.
3. Много играчи играят със ЗНС. Ами мисля, че просто така играта става малко по-забавна, с всичкото дебнене
и чакане и смятане. Има повече веселба.
4. Ами то вече е сезона на дините. Не знам дали има човек от топ позициите, който няма дини.
5. Ами нещата много се менят и не мога да кажа кой ще бъде в топ-а. Всичко ще се реши в играта.

3

1. Пропуснах по-голямата част от рунда и нещата случили се в него, но не смятам че ще е било по различно от предните рундове.
2. До последния ден никога не се знае от къде ще изскочи заека, защото гледам че топаджийте не са с много голяма разлика в точките.
3. Еми оправиха скоростите и всички взеха да ги вадят, по-лесни са сейвъните с тях, по-хубаво е да си на тях да правиш дразнителите кухи и така.
4. Ем ако има мастика и аз бих се записал за тоз сезон.
5. Еми той се е оформил не знам за къде повече.

GP

1. Да, такъв късмет не сме имали отдавна.
2. Копане, изследване, някой занулен.
3. ЗнС се вади лесно, малко по-трудно е да събереш ресурса да заредиш 5 бройки, но не е и невъзможно.
4. Мисля, че миналия рунд имаше повече поводи за мастика.
5. Зависи колко ще издържи ракетата. В момента прави впечатление, че няма време за игра и е само на сейв.

============================================================================================
Weekly Трибуна

Tsonev vs ivanliv

Tsonev vs baraba62

kamata vs pop1rs

kamata vs dev

kamata vs dev2

observer vs skorpio

megata vs metallika93

divcho93 vs Ignp0r

absalon vs napast

absalon vs napast2

gp vs noksitel

puhcho vs nedkomix

kust vs cocaine

noob vs makso
============================================================================================
Нощта на битките...

aslan

Имам планета в близост до въпросния играч, която както се вижда и в доклада от битката от който съм го атакувал съм се погрижил да я развия доста добре във всяко едно отношение, като алтернатива на главната и въпросния ми опонент в случая, който развива само защита се възползваше в един период от време да ме граби нощем когато аз си взимам дозата здрав сън. Това ме навяваше на мисълта че тъй като той развива изсключително и главно защита се мисли за недосегаем. Знам че е част от играта подобни атаки по планети с цел грабене на ресурс, но аз лично мразя подобни действия, тъй като за мен това са играчи, които нямат смелост да премерят сили с когото и да е и само използват подобни случаи за да погъделичкат егото си. Така започнах да дебна въпросния си опонент в рамките на няколко дни, при което забелязах, че в отношение на проучване шпионаж е доста зле, но реално да си призная тогава за момента ми беше доста силен и нямах нужния флот за да премерим сили и така до днес сутринта - 7.03.2012 година, когато от чисто любопитство, понеже известно време ми беше зелен реших да шпионирам Пенов, тъй като забелязах че ми е вече в коефициент за атака и ми стана интересно как точно е стигнал напред с точките, при което за мое учудване забелязвам, че е напред доста с бойните точки и значително намаляла защита във всяко едно отношение. След кратка консултация и искане за помощ от един конкретен играч от моя съюз по отношение на рециклажа ние съгласувахме своите действия, уговорихме конкретен час на атака и координация за рециклаж и така се стигна и до конкретния час на битката. Тъй като флотата ми беше в полет до 20:00 часа в режим на СЕЙВАН, а аз бях твърдо решен да си взема заграбеното от Пенов с дебели лихви...

aslan vs penov87

Но така, както и след атаката заради моите не малко загубени точки от първата битка играча penov87 все още ми беше в коефициент на атака и реших отново да повторя експанзията си по неговите координати с цел последвалия
рециклаж след битката и личното си развитие, както и избиването на загубите ми от двете битки така се стигна и до втората битка:

aslan vs penov87

и понеже всяко нещо трябва да има и своя финал:

aslan vs penov87

aslan vs RoYal

nedkomix

Нямах намерение да се бия много, особено по защитници, ама така ми тръгна рунда още от началото бях ударил един - двама и си казах ще си дойкам касите и ще въртя бизнес, обаче изведнъж нe ми се наби в окото като трънче и си казах дай да го извадя туй бодливо нещо да не си копа спокойно, след това то няма много за разказване аз бях колонизирал LaStBrEaTh го издебих на късмет и му редуцирах доста от флота:

nedkomix vs LaStBrEaTh

nedkomix vs LaStBrEaTh

nedkomix vs LaStBrEaTh

nedkomix vs LaStBrEaTh

Не можах всичкия, защото ми бяха пръснати флотите и рецовете. Можех да повторя, но бях сигурен че хиените летят, а не можах да си вдигна реца от първата битка, остана половината газ и предпочетох да му свия ресурса отколкото да храня някой пак. Минах му по всички планети ама много пъти и много доволно и взех да се кроткам пак около битките обаче Kust ми излезе на прицел и си казах ще се рецка и стана голям проблем не ми стигаха приятелите от почистващата фирма. Почти се бях отказал но касите пускаха хубаво и за няколко дена понатрупах ресурс и флот и можех да го раздигна. Ден преди да атакна ми излезе това пред шпионката

nedkomix vs armeec

и си рекох айде народе рецвай. Видях първо този флот, после ненадейно видях и 10-те му зелки и докато изкупя скаутите от търговията и полагащата се флота го ударих когато бях събрал флота и уж рекох да литна не ми даде, пробвах и пак не ми даде а то в секундата преди да литна съм го ударил голям резил, ама така е като купиш 6к скаути по 10-15 бройки времето си минава и останах с много излишен флот, а щях да удрям Kust на другата сутрин. Бях готов само чаках да сабера бомберите. Бяха поръчани и литвах на другия ден. Аз почти не спайках да не се издавам, ама той модна, явно имал работа и си викам ще чакам ресурс бол. Понаправих си няколкостотин бомби и взех да си чакам обаче гладните банички ме накацаха като пчела на мед. Усетиха на къде върви работата и почнаха да дебят яко и да спайкат. Даже Edge беше докарал 3к рецове да ми помага. Литнах му набързо докато беше офф, ама пустия телефон ме предаде след това чаках един от нашите да се логне да даде малко бомби и да литвам, ама явно е бил уморен, а и не знаеше че Kust е размоднал. Викам си ако се пусне ще взема бомбите ако не ще изкупя търговията. Изкупих каквото имаше даже и скаути взех няколко да има, ама ми остана много ресурс, а нямаше нужните кораби. През това време фирмата за почистването се беше запътила към нашия квартал и си казах каквото взел това ще е и литнах:

nedkomix vs kust

Това е резултата цялата смет е събрана и е на депо.

Временна класация на Рунд 27 Вселена Хардкор

Съюзна класация

Изображение

Индивидуална класация

Изображение

За вас материалите изготвиха: puhcho, EkZz, MaKaVeL1 и slavi_007
Bulfleet Weekly Team
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Вселена 2

1. Вече сме месец март и пролетта започва да се настанява навсякъде. Ще има ли пролетно раздвижване и във вселената?
2. Във вселена Хардкор небето се отрупа със звезди, някои дори започнаха да падат, ще видим ли звездопад и в тази вселена?
3. Какво трябва да се случи според теб за да се сложи край на кроткото миньорство и да се вкара интрига в играта?
4. Преди време ни обещахте зрелищни битки през месец март, кой според теб ще излезе победител в тях?
5. На няколко пъти имаше размествания в топа, какъв е твоя коментар относно развитието на играта?
niki_god

1. Ще видим. До някъде се почна.
2. Вселена Хардкор разполага с несравними добиви спрямо тукашните + изследователски полети.
3. Моето мнение е че трябва да се въведат ботове с флоти по тях. Така ще се стимулира изграждането на боен флот, който освен по ботове, ще може да лети и по реални хора.
4. Всичко е въпрос на добре планирана стратегия и известна доза късмет.
5. Добри момчета, покрай тях върви и бизнеса.

Jade

1. Искрено ме съмнява. Все още играчите на големи точки са в подготвителна фаза, а на по-малките точки на който му се лети, си лети.
2. Звезди със сигурност ще има. Дали ще летят на нещо различно от сейвове е още много рано да се каже.
3. Корекция на изчисляването на коефициента за атака. В момента трупането на бойни точки е чисто харакири.
4. Зрелищни битки вече има. Победител ще е този с по-добрите умения и по-големия късмет.
5. Рундът е по средата. Индивидуален победител да се прогнозира достоверно още от сега е невъзможно.

armagedon

1. Не мисля че ще има някакво раздвижване.
2. За звездите тук във Вселена 2 - май се оказват ненужни.
3. Мисля че това ми е най-скучния рунд и няма да има кой занае колко интересни битки до края.
4. Мисля че това за галактиките беше излишно и направиха рунда скучен.

Solo

Предполагам ще има пролетно раздвижване, всъщност и сега не е пълно затишие. Все пак първия беше сринат вчера (очаквано разбира се, както Ви казах преди няколко седмици). В момента се открояват 2 съюза (нашия и Ред Арми), все още само се кокошкарим и тук там някоя счупена рециклираща или корабна партида. За мен победителя почти сигурно ще е някой от Ред Арми, ние ще направим всичко възможно да размътим водата, но все пак това е съюз с традиции, добри играчи и главното 3-4 пъти повече са като бройка. Общо взето във втора вселена играят предимно стари играчи за разлика от харда и е доста трудно, особено за хората като мен чийто ангажименти не позволяват нормална игра. И все пак правилата за първи път от много време са така добре балансирани, че позволяват на един ангажиран човек да спи всяка вечер и въпреки това с добра стратегия да е конкурентно способен на останалите.

GRUEL

1. Леко ме съмнява. Всъщност може и да има раздвижване - в посока увеличаване на неактивните.
2. Малко вероятно, виж ако можеха да падат и в 3-та щеше да е друго. Сега просто няма смисъл.
3. И идея си нямам - аз си копам кротко. С последните промени неможеше и да се очаква друго. С тия бавни
темпове на развитие не може да се очаква да има някаква интрига в играта, как да рискуваш да счупиш нещо, което си правил сумати време.
4. Аз нищо не съм обещавал, ама ако някой иска - да заповяда и да ме избави от мъките.
5. Даже не съм и поглеждал топа.

LSD

1. За мен лично пролетното раздвижване вече започна.
2. Сигурно ще се види, вселената е доста забързана, няма да се учудя, ако вече не са почнали да падат.
3. Постоянен тормоз, пък може и някой бомбър.
4. Бих казал, че се очартава интересно, дебнем се доста в топа и грешките не остават ненаказани. Така че, очаквайте скоро още размествания.

Vortimid

1. Не вярвам да има раздвижване. Обикновено хората са пред компютрите през зимата когато няма кой знае какво да се прави.
2. Звезди винаги ще има - предполагам и тук ще има, но на по-късен етап.
3. Трябва по някакъв начин да се стимулират бойците, а с тези правила в момента няма как да стане.
4. Надявам се да сме ние.
5. Пилците се броят, в случая, края на пролетта

Ev0LuT10n

1. Надявам се да има, че малко е скучно.
2. Може и да има, но със сигурност няма да е както в Хардкор-а, заради новите промени разбира се.
3. Хубаво е да има интрига, но смятам, че кроткото миньорство на никой не пречи.
4. Ами хубаво да има битки, но на тези точки или всички са онлайн или няма флоти по планетите. Имам си хора, на които симпатизирам от горната част на топа и се надявам да са те.
5. Не виждам особено развитие в момента, доста хора спират да играят, а новите играчи липсват и по мое мнение това се дължи на новите промени, които вместо да помогнат на вселената, навредиха.

InSO

1. Надявам се да има, за да стане малко по-интересно.
2. Предполагам ще видим. Кога и от кой - нямам си идея.
3. Да затворим мините.
4. Не съм обещавал нищо. Но за победителя - ще изчакаме и ще видим.
5. Има прекалено много време до края на рунда. Всеки един активен акаунт за това време може да направи много при правилна политика, разпределение на времето за игра и добре подбрани цели.

nedkomix

1. Пролетното раздвижване започна.
2. И тук се намират по малко, даже и работа вършат.
3. Оо защитниците в обхвата ми хич не са спокойни, на няколко пъти споменаха нещо за майка ми, ама аз не съм
доносник.
4. Нямам идея, гледам да ми е добре на мен.
5. Топа не го следя, не ми е в обхвата, като ми светнат тогава ще му мисля.

Weekly Трибуна

bnp_jet vs akalukrav

jade vs godo

jade vs godo

tatanka vs slavi

krisanta vs sherpajosh

godo vs mamba2007

godo vs vader

godo vs kokala

666 vs sto

666 vs azazzel

666 vs vermaelen

kamelot vs jus7sohm

dione vs protest

borislavcherkezov vs protest

mali vs protest

ludiqmax vs dhl
Пудра захар и бял прах или LSD VS ZAHARCHE

LSD

Няма много за разказване. Преди 2 седмици си нахендрих бомбърите в играч захарче. От тогава събирам флота и му следя начина на игра. Както всяка сутрин, така и вчера, той започна да прави по-дълги офф-ове от по 20 минути, литнах и го ударих. Рециклажът е при мен, с изключение на газта и малко кристал, обрани от играч Ботд.

LSD vs Zaharche

ZAHARCHE

Малко предистория първо.
Преди 10тина дни така наречения Edge или Дамян, или Скот, или ЛСД както и да се нарече няма да се сбърка си натресе както знаете 730-те бомбери. Всеки ден грабежи и прочие, както и съборени сгради с бомбери - мини метал, кристал и други по същия след което дойде 3 ти март и атаките бяха спрени. Нашенеца вдигна за 2 дни общо 50к точки при крайно нисък добив. Някои си помислиха че е пускал реактивни, но не всеки беше на тази теория. След като пуснаха атаките същия беше на сейф най-вече, флотата му постоянно я нямаше. Направих си труда да изчисля колко ресурси с бонус расата му е вложил в проучвания оказа се над 20 милиона, без да се включва газта. Повечето хора за над 2 месеца не могат да направят толкова точки колкото той за толкова кратък период от време. На 5-ти тутакси реших да го атакувам с бомберите си, само че по-рано от обичайното. Видях че го нямаше и пак на сейф. Добре, но изведнъж флотата се яви в точния момент малко преди удара както и рециклажа беше обран от него. Разгадах хода му понеже шпионирах доста и видях че са му кацнали корабите и 85$к газ в повече. Тогава мал шанс беше че ми заби нета в най-неподходящия момент, а бях дублирал страницата на меню флоти за внезапно спиране на атака, ако стане нещо. Шпионажите ги имам. Историята около това как така му кацна флотата в най-подходящия момент и от къде е предполагал че точно тогава ще реша да летя не знам и не ми се и мисли. На 7-ми вечерта видях че рефрешка и литнах по него и му ударих 600 реца. Веднага след битката обаче загубите бяха възстановени. 11к точки назад беше, но тутакси точките пак се възвърнаха. Впрочем след битката пак взе да прекъсва нета, мислех да модна пак, но се оправи бързо. Нищо не казвам. По междувременно чаках да ми вземат акаунта понеже бях изгубил всякакво желание за игра. Стигаме до 8-ми сутринта. Сутринта се логнах с 300 зора докато подкарам нета. Само рефрешвах все пак празник. По едно време реших да направя сейф, но по всички и-та ми изписваше че имам над 10 атаки по тях не може дори по тия и-та, които бяха в мод и си рекох майната му. Впрочем имах ресурс над 20 милиона, които бях скатал повечето на друга планета, да има да харчи новия собственик в каквото пожелае. Това не ми беше целия флот и кораби. И пак офнах. След това Скота ме ударил. Звъннаха ми по тела и логнах веднага. Видях битката и пак взех да си рефрешкам. не беше нищо особенно за мен, все тая. Единствено ме развесели флотата която имаше за над 120-130 милиона ресурс, които беше направил, а последните дни си караше на сейф през деня. Не смятам че съм победен от такъв потребител бих казал не играч.

Zaharche vs LSD

Рециклаторите ни пристигнаха и успяха да съберат:
1505928 метал
1505928 кристали
752964 газ

от: [3:190:15]

Zaharche vs LSD

Zaharche vs LSD

Zaharche vs LSD

Zaharche vs LSD

Zaharche vs LSD

Zaharche vs LSD

Временно класиране Вселена 2

Съюзна класация

Изображение

Индивидуална класация

Изображение

За вас материалите изготвиха: puhcho, EkZz, MaKaVeL1 и slavi_007
Bulfleet Weekly Team
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Изображение

От фен клуб "Живея за да бъгвам" изпратиха в редакцията ни част от химна на клуба, инспириран от играч RoYal

Иване, Иване да тe нулне кой те хване,
който те изпусне, на мен да те пусне.. :triunfe:

:c018: От ГД "БОП" съобщиха специално за Шок Дейли, че във Вселена 2 се провеждат експерименти за създаването на нов вид опият. Двете съставки били LSD и Захар. От органите на реда молят всички да не смъркат рециклажи наподобяващи смеска от двата материала. :a080:

:a082: В съюз Пургатори се изучава Дзен - изкуството да сметнеш битка на ум. Резултата от обучението може да видите в количествено отношение на съюзната планета на Nevermind.

:noob: От агенция "Тайната вечеря" напомнят на юзер Taison да не превръща повече дините си в десерт.

:rockon: От доверени източници научихме, че Samardala се опитва да наложи нова мода в атаките за крадене на ресурс. От скоро грабежите се осъществяват със ЗНС.

Виц на броя:

Разговор в чата:
- Здравей, любими мой! Какво правиш?
- Здрасти :) играя Булфлийт
- Глупак, повече не ми пиши... :lamer:
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Първи стъпки в Bulfleet

Меню "Кораби"

Транспортьор

Изображение

Лек и бърз кораб, който не изисква влагането на много ресурси за производството му. Предназначението му е за транспортиране на ресурси. Изключително полезен е в началния стадий на играта. С него може да крадете ресурс от противниковите планети, или да съхранявате собствените си ресурси, когато не сте онлайн.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 2)
- Реактивни двигатели (ниво 2)

Товар:
- 5000;

Цена:
- 2000 метал, 2000 кристали;

Подобрение във Фабрика:
- 5% на ниво.

Мегатранспортьор

Изображение

Този кораб е подобреният вариант на Транспортьора. Мегатранспортьорът има пет пъти по-голям товарен капацитет от своя предшественик. Предназначението му е за транспортиране на ресурси.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 4)
- Реактивни двигатели (ниво 6)

Товар:
- 25000

Цена:
- 6000 метал, 6000 кристали

Подобрение във Фабрика:
- 5% на ниво.

Скаут

Изображение

Скаутът е малък и евтин кораб, който се движи сравнително бързо. Корабът е слабо въоръжен, което не го прави уместен за участие в по-сериозни битки.
Важно е да се знае, че при битка със ЗНС Скаута получава бонус *5, което го прави един от най-ефикасните кораби срещу Звездите на смъртта.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 1)
- Реактивни двигатели (ниво 1)

Товар:
- 50

Цена:
- 3000 метал, 1000 кристали

Подобрение във Фабрика:
- 5% на ниво.

Полеви изтребител

Изображение

Ако в началните моменти от развитието на играта ви се наложи да избирате скаути или полеви изтребители да строите за да осъществите битка, определено ви препоръчваме полевия изтребител. За разлика то скаута, този кораб използва тежки плазмени оръжия и притежава малък енергиен щит, който му придава не малка структура.
Важно е да знаете че само с Полеви и Звездни изтребители може да осъществявате Пиратски полети. Това е вид полет, с който може да осъществите грабеж на противникова планета, без осъществяването на битка, ако на планетата има стациониран флот в който не присъстват Полеви изтребители. При пиратски полет Полевите изтребители се бият само с други полеви изтребители.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 3)
- Броня на космическите кораби (ниво 2)
- Импулсни системи (ниво 2)

Товар:
- 250

Цена:
- 6000 метал, 4000 кристали

Подобрение във Фабрика:
- 5% на ниво.

Кръстосвач

Изображение

Този кораб има добра огнева мощ, задоволителна структура и товароподемност, отлична скорост.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 5)
- Импулсни системи (ниво 4)
- Йонни техники (ниво 2)

Товар:
- 800

Цена:
- 20000 метал, 7000 кристали

Подобрение във Фабрика:
- 8% на ниво.

Боен кораб

Изображение

Това е кораб с огромна структура. Корабът е сравнително бърз за размерите си и притежава добра ударна мощ.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 7)
- Свръхскорост (ниво 4)

Товар:
- 1500

Цена:
- 40000 метал, 20000 кристали

Подобрение във Фабрика:
- 8% на ниво.

Колонизиращ кораб

Изображение

Колонизаторът е единствения кораб, с помощта на който може да основете нова колония. Той е изключително бавен кораб със средно голям товарен капацитет, който може да използвате за да транспортирате ресурси с които да стартирате развитието на новата си планета. Изпраща се на мисия "Колонизиране" от меню флоти, като въведете желания от вас координат.

Изисквания:
- Реактивни двигатели (ниво 3)

Товар:
- 7500

Цена:
- 10000 метал, 20000 кристали, 10000 газ

Шпионска сонда

Изображение

Шпионската сонда е предназначена за събиране на информация на вражеска територия. Това е единствения кораб, който може да ви даде информация за наличието на ресурси и флоти на вражеските планети. Поради малката си структура, шпионските сонди са изключително бързи.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 3)
- Шпионаж (ниво 2)
- Реактивни двигатели (ниво 3)

Товар:
- 1

Цена:
- 1000 кристали

Рециклатор

Изображение

Това е кораб с голямо карго, който след битка събира отломките от бойното поле и ги превръща в чисти ресурси.
С рециклатори може да извършвате и мисия Астроплоатация, т.е да събирате газ от астероидите в галактиките.

Изисквания:
- Щитове (ниво 2)
- Реактивни двигатели (ниво 6)

Товар:
- 20000

Цена:
- 10000 метал, 6000 кристали, 2000 газ

Подобрение на кораба във фабриката:
- Този кораб не може да бъде усъвършенстван във фабриката.

Соларен сателит

Изображение

Соларният сателит е второстепенен източник на енергия. Той може да замени соларните панели при нужда, но е важно да знаете, че при евентуалното му унищожаване енергията която е придобита от него изчезва и има опасност планетата ви да придобие отрицателни енергийни стойности. При евентуална битка соларните панели биват разрушени последни.
Трябва да знаете, че количеството енергия което отделят соларните сателити зависи от мястото на планетата ви в слънчевата система. С помощта на соларните сателити се добива необходимото количество енергия за проучването "Гравитационни сили".

Изображение

Изисквания:
- няма

Товар:
- 0

Цена:
- 2000 кристали, 500 газ

Бомбардировач

Изображение

Бомбардировач или кошмарът на защитниците. Това е голям, тежък и не особено бърз кораб, който е изключително подходящ за разрушаването на защита. Бомбардировача прави щети х3 върху защитата от самото начало на битката.
С този кораб може да се унищожават и нива на сгради.

Изисквания::
- Корабостроителница (8 ниво)
- Плазмени системи (5 ниво)
- Импулсни системи (6 ниво)

Товар:
- 500

Цена:
- 50000 метал, 25000 кристал, 15000 газ

Подобрение във Фабрика:
- 11% на ниво.

Унищожител

Изображение

Унищожителят е кораб от най-висок боен клас. Корабът притежава голяма ударна мощ, но се придвижва бавно и изразходва много газ.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 9)
- Хиперскоростни системи (ниво 6)
- Свръхскорост (ниво 6)

Товар:
- 2000

Цена:
- 60000 метал, 50000 кристали, 15000 газ

Подобрение във Фабрика:
- 11% на ниво.

Спийдър

Изображение

Това е специалният кораб на Ноксите и може да се произвежда и търгува само от тях. Спийдъра е най-бързият кораб в играта.

Изисквания:
- Импулсни системи (ниво 3)
- Броня на космическите кораби (ниво 5)

Товар:
- 300

Цена:
- 12750 метал, 3400 кристали, 850 газ - това е цената, отчитайки бонуса на Ноксите за по-евтини кораби.

Подобрение във Фабрика:
- 7% на ниво.

Танкер

Изображение

Танкерът е вид усъвършенстван рециклатор. Капазитета му е 2 пъти по-голям от този на нормалния рециклатор. Това е расовият кораб за раса Конфедерация.

Изисквания:
- Реактивни двигатели (ниво 7)
- Плазмени системи (ниво 5)

Товар:
- 40000

Цена:
- 20000 метал, 15000 кристали, 7500 газ.

Подобрение на кораба във фабриката:
- Този кораб не може да бъде усъвършенстван във фабриката.

Мегатон

Изображение

Това е кораб от тежък боен клас - бърз и мощен. Мегатона е специфичният кораб за раса Тертети.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 8)
- Хиперскоростни системи (ниво 4)
- Свръхскорост (ниво 5)

Товар:
- 1800

Цена:
- 50000 метал, 30000 кристали, 2000 газ

Подобрение във Фабрика:
- 8% на ниво.

Звезден изтребител

Изображение

Усъвършенстван пиратски кораб на Миопите. Силен пиратски кораб с нисък разход на газ и голямо карго.

Вселена 2

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 5)
- Броня на космическите кораби (ниво 5)
- Импулсни системи (ниво 3)

Товар:
- 500

Цена:
- 8000 метал, 3000 кристали

Подобрение във Фабрика:
- 5% на ниво.

Вселена Хардкор

Изисквания:
- Импулсни системи (ниво 6)
- Свръхскорост (ниво 3)

Товар:
- 950

Цена:
- 23000 Метал, 10000 Кристали

Подобрение във Фабрика:
- 8% на ниво

Звезда на Смъртта (ЗНС)

Изображение

Това е корабът, който застрашава съществуването на планетите ви. Това е изключително голям и бавен кораб, който изпратен на мисия атака може да разруши вражеска планета, или да разруши нива на сгради.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 12)
- Хиперскоростни системи (ниво 6)
- Свръхскорост (ниво 7)
- Гравитационни сили (ниво 1)

Товар:
- 1 000 000

Цена:
- 5 000 000 метал, 4 000 000 кристали, 1 000 000 газ

Подобрение във Фабрика:
- 15% на ниво.

Терк

Изображение

Теркът е страшилището за строящите се кораби. Той е предназначен да открива и унищожава кораби, които все още се строят в корабостроителниците. Като недостатък на този кораб може да отбележим, че не може да атакува строящи се соларни сателити и ЗНС. Важно е да знаете, че при атакуванен а строящи се кораби мисията на полета тярбва да бъде "Пиратски", а не атака, както при другите кораби. Ако мисията на полета е Пиратски, то тогава Терковете се бият само със строящите се кораби и други теркове стационирани на планетата.
Изпратен в група с други кораби, участва в битка на общо основание, без да атакува строящ се флот.

Изисквания:
- Корабостроителница (ниво 12)
- Броня на кораба (ниво 10)
- Свръхскорост (ниво 5)

Показатели за Вселена 2:

Товар:
- 1

Цена:
- 15000 метал, 5000 кристали

Подобрение във Фабрика:
- 8% на ниво

Показатели за Вселена Хардкор:

Товар:
- 1

Цена:
- 15000 метал, 5000 кристали

Подобрение във Фабрика:
- 8% на ниво
Bulfleet Weekly ви съветва:

:excl: В началото на играта се старайте да имате колкото е възможно по - голям транспортен флот, с който да може да сейфате наличните ви ресурси.
:excl: Не забравяйте да ъпгрейдвате корабите си в меню "Фабрика"
:excl: Постарайте се да извадите рециклатор колкото е възможно по-рано. Това ще помогне да натрупате така необходимата газ още в началото на рунда когато всички астероиди са пълни.
:excl: Старайте се да направите втора планета колкото е възможно по-бързо. Втората ви планета трябва да е разположена на подходящо място за да може да сейфате корабите си по нея преди изтичането на 14те дни в които няма неактивни играчи.
:excl: Не забравяйте винаги да правите сейфове (по собствени планети или по неактивни играчи - i). Координирайте сейфовете си спрямо това кога смятате да играте отново, за да не загубите флотите си.
:excl: SAVEN :excl:

Сейв се прави в два случая:

- Когато противник изпраща вражеска флота срещу вас, можете да видите това в "Преглед" (ако имате 8+ ниво на шпионаж можете да видите и точния брой кораби). Ако не можете да спечелите битката:

Съберете всичките си ресурси в корабите, като бъдете сигурни че сте оставили достатъчно газ за да осъществите полета. Полета може да бъде изпратен на мисия Атака или Транспорт в зависимост от това дали летите по собствена планета или по неактивен играч.
Изпратете полетя няколко минути преди удара, за да загубите възможно най - малко ресурси.
След като битката се осъществи и получите доклад в менюто "Военни доклади", отидете в меню "Флоти" и върнете корабите си.
Така противника не ви взима нищо и вие си оставате с корабите и ресурсите, които имате.

- Когато решите че няма да играете и няма да бъдете на компютъра си. В този случай отново изпращате цялата си флота с всичките си ресурси в полет на мисия Атака или Транспорт, както е описано по-горе като координирате полета си в зависимост от това кога смятате отново да влезете в играта и да посрещнете флотите си.
Времето за което ще летят корабите ви зависи от това колко отдалечено е полето по което изпращате флотата си. Също така може да променяте времето на полет от менюто "Скорост" което се появява точно преди да изпратите атаката

Изображение
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Bulfleet във Facebook

Уважаеми летци,
съобщаваме Ви, че може да станете фенове на любимата ни онлайн игра и във Facebook. Последвайте ни в нашите две нови страници, където ще откривате информация за развитието на двата рунда във Вселените и ще може да спамите и обсъждате на воля.

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/pages/Bulfleet/289722457716400

https://www.facebook.com/pages/Bulfleet/303196709738748
Заключена

Върни се в “Bulfleet Newspaper”