Bulfleet Weekly 19.02.2012
Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant
Уважаеми играчи, честит празник!
На 19 февруари България отбелязва 139-aта годишнина от гибелта на Васил Левски – най-обичания ни национален герой.
Екипът на Bulfleet Weekly зададе няколко въпроса на играчите в Хардкор Вселената относно развитието на рунда до момента. Същевременно си позволихме също да направим кратък обзор на случващото се до момента. Повечето от играчите, който играеха миналия рунд са се отдали на заслужена или на не заслужена почивка, а за момента повечето от активните хора във вселената са се отдали на миньорство, разбира се има и малки изключения. За радост на всички битки не липсват, но повечето от играчите в момента са обърнали сериозно внимание на "икономическото" развитие на акаунтите си и изследователските полети. Специално за този брой екипът ни направи Weekly Трибуна, в която ще се опитаме да съберем всички битки за изминалата седмица.
Може ли да направиш кратък обзор на рунда във Вселена Хардкор до сега през твоите очи. Ще ти помогнем малко:
1. Интересна ли ще е битката в топа този рунд?
2. Кой според теб ще лети със звезди и по кой?
3. С кой играч/и или съюз/и си имаш проблеми и как мислиш да ги разрешиш?
4. До къде ще стигнеш в класацията до края на рунда?
5. Можеш ли да покажеш на читателите на Bulfleet Weekly битки от изминалата седмица?
Естествено, можеш да направиш обзора на рунда по свой начин, не е задължително да е по нашите въпроси.
3EBC
1. За сега все още не мисля, няма хубаво флоти.
2. Еми който извади звездите със сигурност няма да седят да хващат паяжини.
3. Все още нямам серизони проблеми, ако има ще видим по къв начин ще се разрешават.
4. Зависи от много фактори важното да седя в нея.
5. Нямам такива битки и мен ми е кеф, ама няма.
Leonidas
1. Може би ще е интересна, зависи колко човека ще продължат да играят.
2. Времето ще покаже.
3. Проблеми нямам с никого.
4. Ми мисля че ще остана в ТОП 100.
5. Все още няма с какво да се похваля.
hasw
Започнах рунда по-късно от останалите, като целта ми беше яко спам и флууд. Видях, че Пургатори са се събрали много играчи и реших там да ида заради приятели (които не ме знаеха с този ми никнейм), за да става шоу и майтап, но явно те не бяха на такава вълна и много ме критикуваха за това че говоря. На няколко пъти бях обиждан и в последствие реших да се преместя при според мен по-сериозните играчи, а именно в Зоната. Но да оставим съюзите и да поговорим за ТОПА.
В топа винаги има интриги и разногласия. Този рунд ще има доста сбивания и нонстоп летене според мен, поне аз така съм настроен към конкурентите извън съюза ми.
Колкото до динетата - новата реколкота е посята и се готвим за зимата. Пургатори първи се натискат и май няма да устискат.
Това е което мисля.
Много съм обиден на Пургатори като цяло. Вече няколко пъти ми литват приятели на атака и съм бесен. От снощи и аз летя на тях и на вскички от Пургатори. Няма да играя за класиране, а за битките и да помагам на съюза за напред! Вчера Боинга ми бутна 300 транса. Днес поради сериозни причини и невнимание пак ми бутнаха транспортна флота. Вече съм като ужилен не от пчела, а от стършел и сериозно смятам да си налягам бумагите и да се стегна повечко, тъй като от доста време не съм играл и сега малко ми е тегаво като за начало.
Рунда тепърва започва и нищо не се знае. Надявам се да се получи добър, биткаджийски рунд, а не като миналия рунд във Вселена 2 дето РА нямаше кой да ги закача и спокойно си взеха рунда!
Kust
1. В по-горната част на класирането винаги е по-интересно и има повече интрига, така че предполагам - да.
2. След като им оправиха скоростта на звездите предполагам почти всички ще ги ползват, кой на кой ще лети още е рано да се каже.
3. Тъй като съм защитник нямам отношение към бойните действия.
4. Предполагам не много високо.
5. Имам само една малка пиратска досега : Noksitel vs Kust
nedkomix
1. За битката в топа е още много рано да се говори винаги стават обрати, а са минали едва 14 дни.
2. Нямам идея, за всеки рунд играчите ползват различни стратегии, а и аз съм пропуснал един рунд и не съм следил развитието на играчите. Аз летя по всичко бяло, не ме е страх от звездите. За летенето с звезди смятам, че топовите съюзи ще си летят за да запазят лидерството. Аз лично играя за кеф, не се стремя за трофей (имам си).
3. Нямам проблеми с никой, белите ми играчи имат проблем с мен.
4. Не смятам да ходя в топ 10, има много напрежение там, а нямам достатъчно време.
5. Битки имам много постоянно летя и едвам изрових последната.
fcknbstrd vs PhoeNix_RemiNd
nedkomix.vs.Cocaine
boza
1. Да според мен, а и лично на мен ще ми е интересно и с интерес очаквам развоя на нещата как ще протече. Имам си фаворити и хора на които държа и очаквам от тях да победят.
2. По този въпрос си мисля, че звездите ще летят по съюз Баница.
3. Нямам такъв на този етап.
4. Сигурно ще е скромно понеже нямам мерации за горните етажи, но точки този рунд се трупат леко което не затормозява и е хубаво.
5. За съжаление все още не мога да се похваля с битки, но се надявам да мога в скоро време да се поздравя с такава.
В интерес на истината нямам кой знае какъв поглед върху нещата които се случват, но все пак това ми е мнението. Единствено не мога да разбера защо всички играчи се ориентират към един съюз. Мисля, че трябва да има някакво ограничение за играчи в съюз, а другото което е за тази обща планета нещо не мога да разбера замисъла защо корабите могат да се ползват в дет мача, когато тогава на никoй не му дреме и има мелета. По-добре да не се появяват в общата само да дразнят с присъствие, а да не могат да се теглят.
Приятна вечер и развитие ви желая.Похвално е че полагате усилие за вестничето, евала.
LinKoS
Здравейте. Тъжно, но факт! - Булфлиит вече явно е към своя залез. Преди с моите приятели неистово се борехме за влизане в топ100, сега обаче смея да прогнозирам, че в края на рунда дори неактивни играчи ще са в топ100... Интереса ми към играта бавно спада, причините затова са различни. Битки нямам, ЗАСЕГА... дали рунда ще е интересен зависи от самите играчи, дано да бъде!
Edge
1. Не знам, според мен е още рано да се каже, ще се разбере до 1-2 седмици предполагам.
2. Предполагам топовите играчи ще си летим.
3. За момента нямам проблеми с никого.
4. Не знам дали въобще ще доиграя рунда, много е рано още да се каже.
5. Нямам особено с какво да се похваля. Играч nixx ме удари на една планета, помолете него за доклад, все пак трябва и двете страни да сме съгласни.
cory
Нямам никаква идея, как ще се развие рунда все още. Кое е ТОП - съюз от половината космос с акаунти в диапазон на активност между 500 и 5000 точки ли? Нещо не го разбирам. Звезди ще летят, нищо ново под слънцето, нито решават играта, нито стряскат. Впечатлявах се от звезди преди първата ми съборена планета в играта, а това бе преди ужасно много време. Колкото до кой и по кого - е ще видим. Нямам проблеми с никого, всъщност като се замисля - може би най-вече с мен, но това не е разрешимо! До къде смятам да стигна в класацията до края на рунда? - Класацията е само една форма на статистика и като такава я ползвам, когато ме интересува нещо. Имам реално само една свястна битка през седмицата и то благодарение на здравия си сън, ето я:
nixx vs cory
============================================================================================
fallenka1. От къде научи за играта и кога започна да я играеш?
2. Какви бяха първите ти стъпки, имаше ли кой да ти обяснява и помага, или сам я разгада?
3. Ще запознаеш ли нашите читатели с най – интересните ти случки в играта?
1. Започнах преди 3 рунда във Втора вселена - бившият ми ме "зариби".
2. В началото общо взето ми обясниха, че трябва да правя мини, после кръстове. От там сама. Вторият рунд като играх обаче, Трол и Инсо много ми помогнаха, за което съм им много благодарна, че ме търпяха толкова време да им надувам главата.
3. Най-интересните ми моменти, свързани с играта, са се случвали извън нея. С доста хора се запознах от тук. Иначе, най-интересното от последните дни (и за което няма да спра да мрънкам!) е, че стояхме голи с гаджето в леглото, а той играеше Булфлийт! Иначе, освен това, всеки ден в чата на ДАНС беше интересен.
Edge
1. Научих за играта от едно списание, преди 5-6 години.
2. Бях като всеки новак, получавах помощ от съюзниците си и постепенно започнах да разбирам играта.
3. В момента не мога да се сетя за такива, но определено съм изиграл много интересни рундове
str
1. За играта научих от един мой познат, който играеше малко преди мен. Кога съм започнал да я играя ? Даже и аз не помня вече, но май беше преди 7-8 години може и повече.
2. В началото ми беше доста интересно и обичам сам да разгадавам новите неща и сам да си изграждам стратегията. Единственото което съм чел в началото, бяха правилата.
3. Те са много, но има някои които се отличават. Към края на един от рундовете съм натрупал огромно количество от кръстосвачи 10-то ниво и не съм правил сейван от над месец. Една нощ станах да пия вода и си викам, някой лети към мен. Логвам аз и гледам първия по точки как лети към мен и си дигнах флотата. А той ми написа, че е събирал от няколко дни газ за да литне, нещо от порядъка на 30-на милиона. Естествено това беше в началото на играта, когато нямаше астероиди и другите екстри за наливане. Като се замисля преди играта беше доста по-трудна, но и по-забавна.
mrazate
1. За играта научих от един приятел. Чаках една седмица за да се регистрирам, нямаше места. Не помня вече кога беше, помня че беше бета версия и когато те занулят си оставаш на същите точки.
2. Приятелят ми, който ми я показа ме въведе в играта.
3. Случките са много, но една от тях е намирането на четири ЗНС-та и рециклирането им, а играча беше три пъти по-голям от мен на точки. Битката беше публикувана в един от броевете на вестника преди две години.
Dakov
Беше преди 4години когато за първи път се регистрирах във Вселена 1. А научих за нея от един приятел. В началото нищо не разбирах само влизах и пусках неща които ми се сторят интересни в Техника. Едва по-късно се запознах с двама, които ме въведоха в основните неща и от там започнах да се развивам. За много интересни случки не се сещам освен някои друг гаф като:
1. Купувал съм ресурс на бойна планета.
2. Пускам атака и без да се усетя съм цъкнал отдолу на линк към моя колония и сам съм се бутал.
3. И най-голямото събирах за сателити и забравих да дигна склада на кристала на планетата на която щях да ги пусна и при прехвърлянето на ресурса загубих г/д половината.
============================================================================================
Залеза на един изследовател
Драги читатели,
още в миналия брой насочихме вниманието Ви към новата тенденция във Вселена Хардкор, а именно открояването на така наречените изследователи. Проучването ни установи, че доста от играчите се възползват от предимствата на този вид полет, но екипа на Bulfleet Weekly иска да обърне по-специално внимание на един играч, който за втори рунд подред използва работещата тактика с изследователските полети. Както много от вас вече са се досетили, става въпрос за играча с ник Boeing.
Наблюденията на Bulfleet Weekly показват, че играчът успява да превземе първото място в статистическата класация още на втория - третия ден на рунда, при това с убедителна преднина в точките. За всички е ясно, че излседователският подход на игра на Boeing му осигурява спокойни нощи още в самото начало на рунда, но екипът на Bulfleet Weekly се запита, каква е причината при такъв добър старт в играта, вече втори рунд играчът да играе играе срещу себе си и да съумява така добре да се саботира?
Установихме, че за отговора на този въпрос може само да гадаем, но бихме искали да споделим нашите предположения.
След няколко дълги вечери в опити за анализиране на играта на Boeing стигнахме до няколкото различни възможности, които биха звучали правдоподобно като оправдание за саморазрушението на един добре развит акаунт.
Стартирахме размислите си с версията, че играчът вероятно се е отказал от битката за топ-а поради някоя от баналните причини, които спъват играта на мнозина играчи - например липсата на време. Уви след като се разровихме в архивите си, си припомнихме един куриоз от миналия рунд, който ни доказа, че не липсата на време се отразява на играта на Boeing. Става въпрос за нощта на смяната на времето, в която главният герой в нашия материал успя да натрупа не 24, а цели 25 онлайн часа.
Така преминахме към следващото си предположение, а именно идеята, че е възможно от първо място в класацията, след качественото събаряне на мини или разпродаване на флот, акаунта да се озове в топ 10, а от вчера дори в топ 15, с единствената цел да реализира бойни точки.
Третото ни хрумване е базирано на слуховете, които кръжат из вселената, а именно, че зародилата се вражда между Boeing и WAR и отправените заплахи за полети със ЗНС са причината за бързото падане в точките на Boeing.
Дали някое от гореописаните предположения е причината за бавния залез на Изследователя на Вселена Хардкор, дали това не е някаква нова тактика, която ще ни покаже как в развитието на рунда един саморазрушен акаунт може отново да блесне с постижения, или просто лицето криещо се зад респектиращия ник Boeing е прекалено скромно и не желае да притежава една от вселенските купи? Истината е някъде там...
Екипът на Bulfleet Weekly продължава да следи с интерес начина на игра на миопа-изследовател и тръпне в очакване да разбере как ще завърши рунда - с изтрит акаунт или с дългоочакван приз...
nixx vs Edge
nixx vs cory
Kust vs Kust
GP vs maxtro
fcknbstrd vs PhoeNix_RemiNd
Raik0n3n vs JustSomeone
Absalon vs baraba62
ByTheWay vs SuKy
ByTheWay vs SuKy2
Tsonev vs Kai
boza vs destiny
Boeing vs Dakov
atomic vs cory
atomic vs cory2
atomic vs cory3
Временна класация на Рунд 27 Вселена Хардкор
За вас материалите изготвиха: puhcho, EkZz, MaKaVeL1 и slavi_007
Bulfleet Weekly Team
Solo1. От къде научи за играта и кога започна да я играеш?
2. Какви бяха първите ти стъпки, имаше ли кой да ти обяснява и помага, или сам я разгада?
3. Ще запознаеш ли нашите читатели с най – интересните ти случки в играта?
1. Толкова отдавна беше, че много от спомените вече избледняха. Играя от 2005та година, за играта научих от някакъв банер до колкото си спомням.
2. Първите ми стъпки бяха свързани с четене на правила и съвети във форума (тогава форума беше невъобразимо по-активен от сега), конкретни играчи не са ме учили, не обичам да ми помагат, проба/грешка ме научи.
Най-интересната случка е, че играта предопредели живота ми. В дейността с която се занимавам в реалния
живот ме въведе човек с който се запознах в играта. Въпреки, че може да се каже, че сега сме малко конкуренти, много съм му благодарен и все още от време на време си пием питието.
3. Битки и истории - колкото искаш, ако бях на мястото на собственика бих инвестирал в "нас", има много
хляб в играта, необходимо е едиствено правилен мениджърски подход.
zaharche
1. Ами честно казано за играта разбрах от брат ми, за което трябва да му дърпам ушите за дето ми вкара тая краста. А кога започнах да играя нямам спомен кога точно беше ще излъжа. Или зимата на 2004 та или есента на 2005 та.
2. От начало ми стана интересно какво играе брат ми и само съм гледал. След това започнах сам като цяло двамата с него общо взето взаимно сме си помагали.
3. За интересни случки за кой питате за този рунд ли или като цяло в играта. О-о трябва да седна и да помисля толкова много случки сам имал в тази игра. Незабравими моменти свързани с успехи и неуспехи свързани и като цяло с хората които съм играл и срещу останалите. Но като цяло съм много доволен. Смея да твърдя, че се запознах с много хубави хора повечето не играят, но въпреки това поддържаме конктакти и се виждаме. Като цяло играта е взимала и е давала. Играта си остава слабост, въпреки че за съжаление няма толкова хора като преди но в днешно забързано ежедневие осеяно с грижи и какво ли не, не остава време за отеделяне на толкова игра така си го обяснявам, поне част от едната причина е тази за мен.
666
1. За играта научих от един приятел, беше много запален и ми се видя емоционална. Започнах да играя в рунд 8.
2. Хареса ми, същият приятел ми помагаше да вникна в същносттана Булфлийт, запалих се, с времето се увличах и разгадавах и сам някои детайли, играта ме грабна и доста време играех на макс.
3. Интересните случки са много, тук срещаш доста интересни хора, с различни професии, различни съдби, които Булфлийт е събрал. Има много емоции и в личен и в игрови план, адреналина винаги е с високи стойности. Имам много приятели и удоволствието ми от Булфлийт е пълно.
Има и доста битки, които няма да забравя, разбира се има и разочарования, Булфлийт е игра в която един печели, друг губи, но най-важното е човек да изпита удоволствието от самата игра!
MrMax
Ще започнем с това, от къде научих за играта. Значи преди много години, когато Булфлийт беше игра без екстри, още в начална фаза, моят баща (maui) и група приятели (Ванката, Barayar, theorcrist...)решиха да направят един рунд и да тестват нашумялата на скоро игра. Направиха съюз Nosgoth и от там започна зарибявката. Започнах да я играя от следващия рунд и ми беше много интересна, никой не ми е обяснявал, учех се докато гледам акаунта на
баща ми как се развива, така влезнах по-навътре и се задълбочи интересът ми. Първите ми стъпки бяха флот и
летене по враговете от КилърТийм, беше наистина много отдавна и бяха наистина много приятни емоции.
Сега изобщо не е същото и не може да се сравнява по никакви показатели.
Интересни случки е имало много през годините, докато не спрях да играя преди 2-3 години, когато наистина ми писна вече и от администрация, и от све. Какво да ти кажа за най-интересните моменти - един вълнуващ рунд беше, когато се гонехме с Хахавиа, Биохазарт, уип и много други играчи от КТ. Беше вълнуващо, все пак си бяхме първи врагове не мога да си спомня факти, който е играл с мен знаеше, че играя агресивно. В 3 вселена бях постигнал рекорд за най-много направени скаути в рамките на рунда, битката я има по форума някъде. В друг рунд пък, уважаемите играчи от РА , към които имам респект, поне към повечето, искаха да ме хванат на тясно и да ме "сгънат", но така и не им се получаваше, докато не срещнах корабите на Владчо, който летеше и с дини и ги изпоначупих. Не му беше приятно и се изтри, това беше едно наистина славно постижение.
Сега всичко е различно, повтарям се, но наистина е така. Няма хора, няма интрига, войните между съюзите са псевдо, а и нямам желание за игра, в която може да си начело само с нанки.
Всички цъкат на мини за топа, преди съвсем не беше така. Тук съм защитник и си влизам да отчитам дейност, това може би е последният рунд в живота ми, в който развивам акаунта си (ако може да се нарече развит де).
monopolo
1. От самото създаване на играта.
2. Не нямаше кой да ми помага.
3. Всички случки са интересни, лошото е че някои хора играят с по-големи преференции от обикновените играчи. За някои има правила, за други не и за това са виновни админите.
Ludiq_max
1. За играта разбрах от един приятел, които беше играл преди време.
2. Първите ми стъпки бяха доста плахи, но с помощта на приятелят ми започнах да схващам идеята. В последствие почнах да разбирам и сам някои неща в играта, но и когато не разбирах нещо питах лидера на на съюза в който бях.
3. Случките са много има много за писане, но ето една интересна:
това беше преди 1-2рунда. Шпионирам аз един играч, виждам човека си играе на защита и решавам да направя атака. Всичко беша просто перфектно, пускам атаката, след нея и рециклаторите да събера рециклажа, както се пише в дебелите книги. Накрая се оказва друго, вместо да събера рециклажа на защитата си събрах моят рециклаж. Бях се забил с 800 бомбардировача.
TeRMiNaTе
1. От съучениците ми преди много време. Регистрирах се в първи рунд на трета, което мисля че беше лятото на 2006та, но не съм сигурен.
2. Аз все още не съм я разгадал играта, но се старая. От самото начало я разучавам сам, което обяснява защо 90% от точките ми беше флот. Просто мислех, че така се играе.
3. За интересни не знам, при мен са по-скоро трагични. Преди време поисках на определен играч няколко кредита на заем. Отговора беше полет с 8 звезди, покрит от няколко играча в топ 5.
kokala
1. Играя от 2ри рунд на 1ва вселена тогава едни познати играеха и им казах и на мен да ми направят акаунт.
2. Първите ми 2-3 рунда нямах представа какво точно правя, нямах късмета да се запозная с по-добри играчи, а с хора, с които заедно се учехме и бяхме на едно и също ниво.
3. Беше ми много интересно рунда когато за 1ви път се появиха расите. Юда ме удари чрез врътка с 2 колонизатора (не знам сега дали става този номер) естествено ми отне няколко рунда за да разбера как точно се е случило. Друго интересно - войната в която се включих между съюз Х и играчите (Spectre, Retro_fen, Thug, не си спомням как се казваше техния съюз). След това един рунд отново във втора вселена с Zoro_JTX се бихме 1 месец за 1вото място накрая той се отказа, а след известно време и аз. И последно преди двугодишната ми пауза един рунд в SPEED вселената, където бях на 1во място до към края на 2рия месец и пак се отказах ,там имаше интересни войни и
много битки.
Мекица
1. Тя научи за мен, в същност срам ме е да си призная.
2. "Какви бяха първите ми стъпки" ли? Четях...! Много четях... Все едно бях отворила книга - странна, различна, без мирис на хартия, но интересна и вълнуваща! И най-хубавото, което открих в нея е, че героите са истински хора в
настоящето, с минало и бъдеще, с дълбоки и истински чувства и реални емоции. Заедно с тях я разгадах.
3. Най-интересните ли! Амии...ъъъ... ми то, аз нямам и безинтересни.
zombi
1. Благодаря първо за вниманието! Играта я научих от брат ми сигурно преди малко повече от 5 години и играех на приливи и отливи тогава предимно за удоволствието, не че и сега не е, но в момента се поставят и цели за постигане!
2. За първи стъпки не знам и аз вече какво да кажа, беше си преди доста време, само гледах в стил маймуна как играе брат ми и се учех сам, и докато го гледах реших и аз да се пробвам! Брат ми и той е стар играч бил е под няколко имена като Епископа, saifer, lafjoy,АСТРОНАВТА! И бих могъл да кажа, че все още се уча в играта, защото
винаги има някоя нова и скрита техника! Приемам брат ми и играча Gerodzwero като ментори в играта, получил съм голяма помощ в разгадаването от тях!
3. За най-интересни случи мога да споделя, че успях да направя 2 добри класирания в последните 2 рунда (16-и и 17-и) съответно 4-то и 2-ро място! Бях си поставил за цел да закарам за първи път във втора вселена може би миоп до челната тройка и се получи! Имаше уникални битки имам и доклади от тези рундове запазени! А за
сегашния рунд има интересни неща, като например последните ми 3 битки в рамките на 1 час, които ги проведох през мобилен телефон и успях да зануля 2-ма човека! Ето и докладите:
zombi vs ydm
zombi vs xda
zombi vs xda2
Рециклажите бяха старателно прибрани! За друго, за момента не се сещам, надявам се да имам още интересни
битки! Благодаря отново за вниманието!
godo vs DimitarGI
ydm vs ivalinV
ydm vs Neophyte
kujo vs DoWnEr
kujo vs Ev0LuT10n
Lavinata vs VADER
VADER vs darkyellow
3in1 vs stiksana
zaharche vs Scot
Scot vs zaharche
Botd vs Solo
Botd vs Solo2
Временно класиране Вселена 2
Bulfleet Weekly Team

Предложение на вестникарския екип е да се добави в инфото на съюз Ракета следното видео: Team Rocket!
Виц на броя:
Leonidas отива на сексоложка :
- Докторе, моя малък приятел е като бебе ...
- Спокойно, отговаря сексоложката... Дайте да го видим...
Leonidas сваля панталона и сексоложката припада...
- Докторе, докторе свестете се. Нали ви казах, че е като бебе - 52 см. 3,25 килограма...
В няколко поредни броя, екипът на Bulfleet Weekly ще се постарае да предостави на своите нови читатели кратка информация, която би била полезна при стартирането на играта.
Непосредствено след регистрацията в играта, както и в началото на всеки нов рунд имате право да изберете между четири отделни раси.
Расите в Bulfleet са: Конфедерация, Миопи, Нокси и Тертети.
Важно при избора на раса е предварително да вземете решение какъв стил на игра имате. Всяка раса има свои бонуси, различни от тези на останалите.
Обърнете внимание, че изберете ли веднъж раса, тя не може да се променя в периода на рунда.
Конфедерация

Бонусите при тази раса са 15% по-голям добив на метал, 15% по-бърз строеж на корабите, 20% повече енергия от сателити и 15% по-евтини ъпгрейди на корабите във фабриката.

Tова е кораб рециклатор, който развива по-голяма скорост и има по-голям капацитет. Товарът на танкера е 40 000, а не 20 000 както е при обикновения рециклатор. Скоростта която развива танкера е 6000, при разход 200 газ. Структурата му е 42 500, а атаката 10.
Тази раса е подходяща за играчи, които наблягат на развиването на скорости и постоянното следене за рециклажи из галактиките.
Нокси

Бонусите за раса нокс са 25% по-голям добив на газ, 15% по-евтини кораби, 25% по-големи складове и 10% повече енергия от соларни панели.

Това е лек и бърз кораб, който за сметка на по-лекото си въоръжение, компенсира с бързина при атаката. Товарът на спийдъра е 300. Скоростта която развива - 17 500, при атака 1800. Структурата е 20 000, а разхода който прави - 270.
Тази раса е подходяща за играчи, които се стремят към реализирането на множество битки и развитието на търговия, предвид по-евтините кораби.
Тертети

Бонусите за расата са 15% по-голям добив на всички ресурси, 15% по-евтини защитни установки, 15% по-бърз строеж на сградите, 15% по-евтин строеж на сградите.

Това е кораб от тежък боен клас - бърз и мощен. Товарът му е 1800, а структурата 85 000. Мегатона притежава атака 8500 и развива скорост от 10 000 при разход 700.
Тази раса е подходяща за тези играчи, които са решили да провеждат политика на по-пасивна игра. Расата предразполага за максимално развитие на мините и евентуална игра на защита.
Миопи

Бонусите за миопите са 20% повече доход на кристал, +5-10% по-голям рециклаж, 10% бонус енергия, 15% по-евтини проучвания. Тук трябва да се обърне внимание, че бонуса за проучвания не се отнася за гравитационните сили.

Това е бърз пиратски кораб, който може да осъществява пиратски полети и да влиза в битки с полеви изтребители.
Както вече ви запознахме в изминалия брой на Bulfleet Weekly показателите на този вид кораби са различни за двете вселени както следва:
- за Втора Вселена
Товар: 500
Aтака: 1035
Структура: 11000
Скорост: 10000
Разход: 50
- за Вселена Хардкор
Товар: 950
Aтака: 3105
Структура: 33000
Скорост: 12000
Разход: 350
Това е раса предназначена за играчи, разчитащи на добрите проценти на проучванията си. Расата е подходяща за любителите на пиратските полети.
Bulfleet Weekly Team