Bulfleet Weekly 12.02.2012

Вашият източник на информация

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет мар 27, 2008 10:25 am
Контакти:

Bulfleet Weekly 12.02.2012

Мнение от puhcho »

Изображение
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Re: Bulfleet Weekly 12.02.2012

Мнение от puhcho »

Вселена Хардкор

Уважаеми играчи,
През изминалата седмица двете булфлийт вселени бяха изненадани с новината, че поради технически причини, полетите тип атака, пиратски и шпионаж ще бъдат спрени от 17:10 часа на 06.02.2012 г. до 09:20 на 07.02.2012 г.
Екипът на Bulfleet Weekly се допита до Администрацията за да получи отговор относно причините за изненадващото спиране на атаките.
Противно на очакванията на мнозина, проблемът не беше свързан със самата игра, а с липсата на комуникации в голяма част от София и Варна. Болшинството от абонатите на Виваком са останали без телефони и интернет.
От Администрацията съобщиха, че всички активирали протекция в периода на спиране на атаките ще получат като компенсация съответно за Вселена Хардкор - 16-часово, а за Вселена 2 - 12-часово удължаване на протекциите.

============================================================================================

Изследователски полет - лесен път за натрупване на флот и вдигане на точки или безотказен метод за самозануляване?..

Изследователският полет се осъществява с всеки един вид кораб, с изключение на специалните расови кораби, но задължително в полета трябва да присъства един колонизатор. Този вид полет може да се изпрати към всеки един координат във вселената, като задължително условие при него освен поставянето на колонизатор е мотивирането на полета с поне 1 нанокредит.
В зависимост от това дали изследването е изпратено на празен координат или на такъв, на който има планета възможностите за печалба от него са следните:

- ако полета е към координат, на койо има планета, се изчислява шанс за успех на полета, като шанса за неуспех е малко по- висок от този към празен координат. В този вид изследователски полет няма печалба на кораби. На нейно място е заложен доклад от шпионаж, който съдържа едно ниво от дадена произволна сграда + едно ниво от произволно избрано проучване. Процента за успех на полета зависи от нивото на шпионажа на планетата. Ако защитника има по- високо ниво шпионаж, шанса за успех намалява и обратно.

- ако полета е към празен координат, се изчислява шанс за печалба на ресурс, нанокредити или кораби. Ако полета е успешен, възможната печалба е или ресурс, който е според каргото на корабите в полета, но няма да превишава 300К от вид ресурс или нанокредити от 5 до 30 или флотилия с кораби. Печалбата на кораби е в зависимост от това, какви кораби има в самия полет, с изключение на колонизатора. Ако в полета няма съответният вид кораб, то към флота се присъединява по един от всеки срещнат вид. Ако полета е неуспешен, корабите загиват.

Според наблюдения от последните няколко рунда в галактиката навлиза нова мода, а именно изследоватеслките полети. Дали заради ясното открояване на вече добре тренираните играчи, които умело успяват да скрият флотите и да опазят ресурсите си, което затруднява играта, а понякога дори я прави невъзможна за по - новите и слаби флийтъри, или просто заради по - бързото и лесно снабдяване с флот и ресурси, но тази тенденция е факт и вече втори рунд осигурява първите места в класацията на т.нар. изследователи.
Дали изследователският полет е лесен път за вдигане на точки, или е безотказен метод за самозануляване при липсата на късмет, попитахме някои от играчите:

1. Какво е мнението ти за изследователските полети?
2. От няколко рунда се забелязва открояване на топ играчите в следствие на изследователски полети. В тази връзка смяташ ли че това е добра тактика за сигурно изкачване в класацията?
3. Как смяташ че ще се отрази на играта завръщането на класическото престациониране, без помощта на съюзната планета? Смяташ ли че това ще се отрази върху броя на проведените битки и преследването на играчите?
4. Трябва ли да бъде променено разрешеното време за игра на денонощие и ако - да в каква насока?
5. Каква според вас би трябвала да е оптималната продължителност на един рунд?
fallenka

1. Не съм много "за" тях, ама пускам по някой и друг да не изоставам много.
2. Играя тук от няколко дни, но мисля, че това е Тактиката! Все още не знам дали може да станеш пръв без такива
полети, особено като гледам как някои хора зареждат по цял ден вълни с по 15 такива полета.
3. Както казах - от няколко дни играя тук и не знам как е било положението преди, но не виждам какво би променило
това стациониране, освен, че времето ще е малко по-дълго, отколкото от съюзната планета.
4. Дааа - трябва да се намали, че се зомбираме всички по цяла нощ и цял ден. Хората спят по график вече заради булфлийт.
5. Мисля, че два месеца е идеално, но във всички случаи не повече от три месеца.

Niiikolov

Не мога да ви отговоря на всички въпроси, понеже съм нов играч, а относно общата планета до някъде е добре.
А относно времето - мисля, че трябва да се намали, защото на един човек, който ходи на работа е много по-трудно да играе, отколкото на един тинейджър-ученик, като мен. 1-во имам много повече свободно време, 2-ро (може би
не всички, но повечето) имаме мобилен интернет, или Wi-Fi и докато сме на кафето или в час ние можем да си цъкаме спокойно, без никой да ни притеснява.

Raik0n3n

1. Съжалявам, но не мога да бъда компетентен по въпросите за изследователски полети, тъй като аз не го използвам. 4. Смятам, че времето за игра на денонощие е добре и няма нужда да се променя.
5. Мисля,че може би още 1 месец удължаване на рунда би помогнало за повече интерес и битки.

nixx

1. Охх, ами готина зарибявка е (и не само аз така мисля, дори с това цитирам атомика). Но до голяма степен разрушава какъвто и да е баланс в играта. И за съжаление (това е поне мое лично мнение) стресира прекалено много колко миопите са по-способни да се възползват от този вид полет благодарение на по-евтини проучвания, следователно по-бързо стигат голям брой флоти/скорости и целият процес се забързва драстично.
2. Ами, както изглжеда, осигурява някакво подобно класиране, така че да.
3. Тука нещо съм изпуснал и не съм добре информиран за какво става дума.
4. Преди доста време си мислех,че би било много полезно (и би помогнало на повече играчи с по-малко време да се мерят с хората с повече свободно време), но естествено си има и плюсове и минуси. На късен етап в играта ако си повече от 4 часа оффлайн си губиш всичките планети (може би % на звездите може да бъде намален или нещо в тази насока). Във 2ра беше добре измислено това разделение на галактиките, за да не ти падат планетите, но я направи хипер мудна и доста играчи не го харесаха.
5. Ами, към тези 60/70 дни ми се струва добре.

zuzu

1. Не съм привърженик на изследоватеслките полети, но те са част от играта.
2. Препочитам моите и на конкуренцията мини. Не мисля, че изследователския полет е гаранция за топ-а.
3. Едно време нямаше съюна планета и пак имаше много преследване, дебнене и битки. Просто трябва да се привлекат нови играчи и да се завърнат част от ветераните, които по едни или други причини се отказаха да играят.
4. Мисля, че ще е добре часовете да бъдат намалени до 12 поне, не трябва да се зомбясва пред компютъра, има
много по-добри начини да си прекара човек свободното време. Булфлийт е игра за забавление, не начин на живот.
5. Лично аз предпочитам кратките и забързани рундове не повече от 2 месеца, без протекции, но без ограничение
в модовете много от нас са работещи хора и понякога ни се налага спешно да излезем по една или друга причина.

Лека вечер от мен и успех с вестника винаги съм го чел с удоволствие.

Loveless

1. Не ползвам изследователски полети, не възнамерявам и да ги ползвам. Изследователския полет прави играта Сингъл Плейър - и сам да си във вселената пак ще си летиш. Още повече, успеха се води средно около 50% - това е оптическа измама. С един полет не получаваш по още един кораб от вид, а по много. Т.е. който ги ползва, ще дърпа.
2. Моя кеф от играта е различен. Който го кефи да набива пари, за да е в топа на игра, в която присъства, но не играе - да си изследва. Бил съм един-два пъти част от топа, и съзнателно не присъствам там повече. Аз играя (болд-ни я тая дума, моля те) за да разпускам, да си лафя с приятелите, които съм намерил тук. Пък на който идеологията му е - аз харча повече пари от теб, следователно съм по-добър и по-напред - пожелавам му успех.
3. С тези ускорения на добива плюс наличието на астероиди - не е проблем от гледна точка на газ. Обаче се убива динамиката, особено за толкова къс рунд, то като си преместиш флота 10 пъти и се оказва, че си изкарал 10% от рунда в престациониране. За мен по-любопитно е защо изобщо беше оставена съюзната планета в този осакатен вид, и що за приумица е, че в Детмача (когато 2/3 от 100-ината играчи спират да играят) ще има някаква полза от нея. По-добре да се трупаха само рецове, като във 2-а, но на база БТ от спечелите войни - спечелил си война с 1800 БТ разлика, земи тея 100 реца на съюзната.
4. От гледна точка състезателен принцип - часовете трябва да се намалят надолу. Аз с 12 часа игра няма как да се конкурирам с някой, който кисне 20. Пък и на малките деца е ясно, че никой не изкарва 3 месеца с по 4 часа сън. А гледната точка на производителя на продукта, който ползваме, е ясна и логична, няма смисъл да се коментира.
5. По-малки ускорения и по-дълъг рунд. Основна предпоставка за успешна игра е постоянството, 45, 60 или 70 дена не са предизвикателство в сравнение с 6 месеца.

Edge

1. Хазарт!!!
2. Смятам, че са изключително полезни в началото, за да се изкачиш в топа, но определено не могат да решат крайното класиране.
3. Напълно нормално ще се отрази, не разбирам къде е проблемът, при положение, че стационирането м/у планети с мотивация в крайна сметка ти взима само 1 кредит. Реално, за 30 минути си престационираш флотата, където искаш.
4. Не, не смятам. Всеки играч сам си преценява колко време може да отдели за играта.
5. 2-3 месеца са напълно достатъчни според мен.

Morry

1. Мнението ми е за изследователския полет, е че това е доста лесен начин за правене на флот, вместо да се строят корабите.
2. Според мен това не може да покаже дали играчът е добър или не е, просто си е чисто тото и въпрос на късмет. Топ играчи??? По-скоро Нано играчи.
3. Класическото престациониране си е класическо, не съм играл от доста рундчета, като се замисля последния рунд който направих беше когато нямаше общи планети и си беше в сила това престациониране, а що се отнася до броя на битките, това няма никакво значение, ако играчът е добър ще си осъществи битката.
4. Според мен си е добре, 20 игрови часа е нормално.
5. Ми според мен 4 месеца ще е добре за един рунд, така ще останат само най - издръжливите.

atomic

1. Интересен и много хазартен полет, само това ще напиша за него.
2. Добра тактика е за изкачване в класацията и откъсване от другите играчи. Който не прави изследователски много изостава. Изследователският може да те налее както с ресурс, така и с флот който може да продадеш в търговския и да изкараш още допълнителен ресурс за мини и проучвания.
3. Не съм много запознат с правилата около съюзната планета и не мога да дам отговор, но от това което чета виждам, че има много недоволни играчи от това, че се обезсмисля ползването на Обща Планета.
4. Нека всеки играе както може, няма нужда от промяна.
5. Ако е динамичен както този рунд-3 месеца.

georgi92

1. Трудно ми е да се изкажа еднозначно, но като цяло съм доволен от тази новост, защото е добра опция за развитие на хора, които нямат времето да прекарват много часове онлайн всеки ден.
2. Със сигурност точките скачат неимоверно бързо, но въпросът е дали са кухи точки от трансове, или на базата на изследователските полети е развита флота. Така че "сигурното" изкачване си зависи само от играча.
3. Със сигурност ще се отрази, но вече толкова промени са правени в различните вселени и рундове, че играчите ще се нагодят бързо към всяка новост.
4. Според мен - не. 20 часа са ОК.
5. 70-80 дни, но не повече.

Articuno

1. Харесва ми, че има подобна опция. Дава възможност на хората да се занимават с нещо и да се палят за глупости, макар и да няма кого да атакуват. Хазарт. Психо трик. Колкото повече губиш ти се иска да си избиеш загубите, а като печелиш ти е готино и пращаш пак.
2. Факт е, че без изследователси полети, в началната фаза на рунда не можеш да бъдеш първи в класацията. Но не виждам проблем в това. Винаги съм се чудел на играчите, които нямат търпение. При положение, че рундът не е от утре за днес и край - свърши, защо се оплакват, че са ги дръпнали с изследователски. Може би за голяма част от хората е важно временното класиране, вместо крайното, но все пак живеем в България - страна на абсурди.
3. Аз лично в този си вид на битките, в които те "пращат в първи клас" след загуба, съм фен да бъдат поразредени. Но от друга страна не ми харесва термина "класическо престациониране". Това, че шепа хора са свикнали да играят по един начин, не значи че трябва да се играе по тяхната гайда. Да не кажа, че много от тях не разбират замисъла на играта.
4. Времето трябва да бъде променено на премахване на ограничението от 20 часа. Всеки да е свободен да играе
колкото иска. Но да се промени хибернацията. Първо да не отчита онлайн актиност. Второ - да бъде максимум 8 часа. И трето - сам да си избираш кога да изтече (като макса е 8ч) и ако я ативираш веднъж за 5 часа, да не можеш останалите 3 да ги ползваш. Колкото ползваш - толкова.
5. Субективен е последния ти въпрос. Продължителността на един рунд се определя от неговата натовареност. В сегашните условия на игра - може би 30 до 50 дни.

sesil

1. Те са задължителни.
2. Не
3. Зле. Да
4. Не
5. До пълното изчерпване на играещи.

Seeker

1. Твърдо против!
2. Най-добрата, само нанки да имаш. Просто много наклонява везните този полет в полза на изследователите. Вярно, че дават пари за тази работа, но просто един играч, който не изследва няма шанс за отличие.
3. Мисля, че няма да е голяма разликата. Стига да има достатъчно газ по астероидите.
4. Мисля, че хибернирането е добро попадение. Така е добре.
5. 3 месеца ми се струва идеално с доход х3 или х4.

Taison

1. Булшит!
2. Да.
3. Никога не съм използвал тази планета. Не знам.
4. Трябва да се махнат минутките и да не се знае кой е онлайн просто!
5. Зависи от скоростта на играта...

aslan

Здравейте отново този път въпросите са доста на място.

1 и 2, мнението ми за иследователските е, че не само може да се изскачи в класация с тях, но и както бях видял написано в общия чат и аз съм на мнение, че някои хора правят боен флот именно от такива полети, били то при успех дали им е дало именно боен флот или просто ресурс, макар че един от администраторите се мъчеше да убеди в противното (смятам че така отговорих и на двата въпроса).
3. Оооо това вече е добрата новина за сезона която знам от началото още. Аз никога не съм използвал алиансен боен флот, това е глупаво за мен, или играеш с каквото имаш и ИГРАЕШ или изобщо не се захващаш, но да се взима боен флот от обща планета това за мен граничи със страх.
4. Дам, мисля че трябва да има адекватна и рязка промяна. Играя една друга средновековна стратегия и там има задължителен 6 часов офлайн блок на всеки 24 часа. Мисля, че и тук трябва да се въведе подобно нещо така ще се намалят така наречените ЗОМБИТА.
5. Максимум 3 месеца!!!

GP

1. Правя ги. Нож с 3 остриета са.
2. Виж отг 1.
3. Време беше. Иначе се лежираше играта. Имаме и 5 местения на рунд (някои вече опукаха солидна бройка без резултат).
4. Не.
5. Зависи. За хардкор 70дни.

Theos

1.Какво да ти кажа. От доста годинки не съм играл булфлийта и сега всичко е много различно. Ние се променяме, променя се и играта, независимо дали към добро или лошо. За мен изследователските полети имат своите плюсове, но със сигурност са излишни.
2.Нормално. Който се бори за по-добро място в класацията, набляга на тези полети и вкарва една торба нанокредити, аз пак ти казвам още не съм пуснал нито един, ама има време.
3. Не смятам. То сами виждате, че играят 50-60 човека по-активно. Надали ще има някакво кой знае какво напрежение, освен персоналните вражди.
4. Еми защо да бъде променяно ? Всеки играе колкото му душа иска. Някои могат по-малко, други могат повече.
5. 3 месеца (независимо от промени, добив, вселена и т.н.)

freki

1. Веднага казвам, изследователските полети са грешка и не трябва да ги има.
2. Това е още един начин наливането на нанки да предрерашава изхода на играта.
4. Времето за игра е добро, 20 часа са напълно достатъчни, все пак човек трябва и да спи.

sky

Аз съм сравнително нов играч в харда и не знам до колко отговорите ми ще бъдат обективни.

1. Интересни са, стига да са с малко по-положителен завършек, тъй като подочувам, че шансът за успех не надвишава 50те процента, така де, голяма част от тях не се завръщат.
2. Не са ли въведени този рунд този вид полети?!?
3. Въпрос на развитие на акаунта е тази планета и желание за колективна игра - имаш крава-пиеш мляко - и да, харесва ми факта, че ако съюзът ти спи, имаш на кого да разчиташ дори и под формата на временно наети картинки.
4. Всеки сам решава по колко време ще отдели на играта - предполагам и в такава посока развива акаунта си- колкото и да го намалят, все ще има зомбясали индивиди, и да го направят 24 часа - ще се намери един "Роял", който ще изстърже 25, че и повече часове.
5. 2-3 месеца, но не и повече, но пък за това са измислили модовете - спи ти се - спиш син, не ти се спи - не си син.

menezis

1. Относно изследователските полети, аз лично нямам мнение, защото никога не съм ползвал такъв.
2. Ако е така по-добре да се премахнат!
3. Няма да се отрази на броя на битките, но така играта е по-интересна със съюзна планета заради по-бързото стациониране!
4. Не, времето за игра си е добре!
5. Моето мнение поне за вселена Хардкор е, че трябва 1 рунд да бъде поне 50 дни. Така играта би станала по- интересна.

TRIZNACITE

1. Изследователският полет е интересен ако човек гони участие в топ 20, иначе за обикновените играчи е напълно безсмислен.
2. Добра тактика е за влизане в топ-а, спор няма.
3. Играя от 1 рунд, 1 вселена, тогава без съюзна планета и банка играта беше много по-динамична, спяхме по компютрите, но пак се биехме и си летяхме много повече, отколкото сега.
4. Трябва да се махне лимита от време, кой колко може да играе. От опит казвам 3 нощи от 20 до 8 часа сутринта и на четвъртата нощ няма да искаш да седнеш пред компютъра.
5. Според мен 5-9 месеца, защото новите играчи, които не с в топа и не ползват нанокредити и те искат примерно да имат 1000 кръста или ЗНС, а няма как да я изкарат за 2 месеца. Отделно искам да предложа да има някакви бонуси за играчите, примерно купуваш 1000 нанокредита и ти дават 10%, така ще задържим играчите, които не владеят наносилата.

steleon

1. Изследователските полети може и да имат някои предимства, въпреки големия процент на неуспеваемост, но практикувани непрекъснато дърпат немалко нанки.
2. Който си е поставил фикс идея обезателно да е в топа е свободен да го прави. За мен играта е главно забавление, а не мол.
3. Съюзна планета в момента няма - корабите, вън от рециклаторите са абсолютно безполезни, дори някой да играе в deathmatch-a. Играли сме дълго без съюзна планета, може би ще намалее броя на изненадващите битки с голям флот и ще се затруднят преследванията, но щом е за всички не виждам проблеми. Големи битки е имало и преди въвеждането на съюзна планета.
4. По начина, по който е конструирана играта тя иска много време. В тоя смисъл разрешеното време за игра в момента е на горната граница на възможното. Увеличаване не е редно да има, намаляването ще я спъне, освен ако не се разреши официално сийтинга, което се практикува в други игри (а неофициално и в тази).
5. Продължителността е нормална в момента.

Kobold

1. Изследователските полети са готини.
2. Който иска изследва, и го правят най-вече играчите които играят, за да не скучаят.
3. Няма да се отрази съюзната планета, макар и да е по-лесно, можем и без нея.
4. Времето за игра си е добре, няма какво да се променя.
5. 6 месеца.

elib

1. Изследователските полети са добър начин за бързо качване в класацията, а по късно и откъсването от останалите играчи в класирането. Но това е за хората, които нямат ограничение с нанокредитите. Сега някои ще кажат, че няма равностойност в рунда с тия полети, но същите тези играчи и преди да излязат тези полети пак си играеха на малки точки, правеха по някоя и друга звезда и тормозеха топа. Така, че който иска да играе в топа не му пречи дали ще има изследователски полет и ли не.
3. По третата точка-никаква разлика няма. Ще трябва повечко газ и местене на планети. Битки пак ще има.
4. По четвърта точка нямам мнение, питайте зомбитата със сийтърите им.
5. По последния въпрос ще кажа, че най-интересният рунд който съм играл беше с третините-страшен рунд си беше.

4u6kopek

1. Ами добро, 1/3 имам успешни до сега и доволно кораби даде.
2. 100% е сигурен начин да станеш топ играч-имаш ли пари и си номер 1, което от друга страна не е добро за обикновените играчи които играят без нанки, като мен.
3. По този въпрос, че то в момента съюзните планети са за украса май целия рунд-и връщането на класическото престациониране няма начин да не се отрази на играта-все пак малко по-трудно ще стане да хванеш някой, а не както с отборната 15 мин. и си ти и нямаш разход на газ.
4. Трябва да се намали времето примерно на 15-17 часа някъде.
5. Продължителност 2-3 месеца е добре, а не както бе преди 6 месеца-то ти мине мерака и всичко да играеш.

cory

1. 100% Хазарт ... във висша степен !
2. За първи път играя от близо две години. Не мога да коментирам тактика с основа само изследователски.
3. Ха, че до сега през съюзна планета ли са се престационирали! Интересно, незнаех.
4. Не съм мислил в тази посока.
5. За хард вселена до 2 месеца максимум.

Trakses

1.Мисля че развалят играта. Вместо да крадеш от съседите ресурси и да забавяш тяхното развитие за сметка на твоето, сега всички си копаят и който има късмет с иследователските дърпа най-много. Губи се някак идеята на играта да се бием.
2. За начален етап на играта ДА, мисля че е сигурен начин за изкачване. На по късен етап не мисля че може да се отрази толкова много.
3. "Като няма желание има оправдание" както гласи поговорката. Преди се летеше и без съюзна планета. Тези който искат да летят ще го правят, другите ще си мрънкат както винаги е било.
4. Според мен времето трябва да се намали малко. Предвид големия добив на мините трябва да има малко баланс. Повече часове офлайн ще дадат възможност и летците да покрадат повече ресурс и това, че играят на флота, а не
на мини да не ги забавя толкова в класирането. Мисля, че 18 часа изглежда по-добре за моментния формат на вселената, да не забравяме че неспането е вредно, а някои немогат да си дадат сметка сами за това.
5. Немога да преценя, но ми допадна идеята на администрацията, че започна да експериментира с продължителността. Само с опити можеш да получиш правилния резултат.

RoyJones

1. Мнението ми за изследователските полети е, че от една страна са хубави ЗАЩОТО на практика останаха много малко хора в играта и имаш избор дали да летиш като луд по (i), или да си хвъркаш по изследвания и по този начин да се развиваш, особено когато и добива е намален. Другата страна обаче е когато се появи някой с много пари и просто не дава шанс на хората да се преборят за 1-во място макар, че malkiq предния рунд показа как все още може да се вземе рунд без стотици левове и общо взето ако станеш 1-ви в Hardcore не значи, че си добър, а че просто си налял достатъчно пари.
2. Аз в горния пост отговорих на половината и на 2-рия въпрос, но -ДА. Със сигурност продължителното изследване е критерий за високо класиране. 90% от играчите ако си приготвят 200-300 лв. за кредити и 3 свободни месеца имат шанс за доста добро класиране.
3. За стационирането мисля, че е нормално, не е редно да прехвърляш хиляди кораби без да дадеш 1 газ дори, това го няма никъде. Още повече, че с тези скорости, при добри скорости флота се престационира за 20-30 мин, а през общата планета за 15, така че разликата е някакви 5-10 мин., които понякога са от голямо значение, но понякога не са. Лично според мен е по - добре така.
4. Ами нека си седи времето така, в другите игри даже времето е доста повече от това, никъде няма
ограничение. Нека всеки който иска да играе денонощно му се даде възможност, но да се направи и вселена в която да играят хората без време. Така всички ще са доволни според мен макар, че в тази игра вече трудно може да се угоди на който и да било, за съжаление винаги ще има недоволни от нещо.
5. И според мен с тези изследвания и този добив нормален рунд може да е дори и 60 дни. Мисля, че са достатъчни. Прекалено затормозяващо е това 3 месеца, но това си е лично мое мнение, не ангажирам никого с тях.

emil

1. Гадна работа, много кредити отиват за тях.
2. Не, не смятам, но е ще е много трудно да настигнеш изследователите само с мини.
3. Ще трябва много газ за полетите, като време няма да се отрази много защото ако имаш 1000 кръста, а на съюзната 50 ти трябват 20полета, което е равносилно на стациониране от собственна планета. Ако астротата са празни, може би няма да има толкова битки колкото предния рунд.
4. Може би с няколко часа да се намали примерно до 16-17.
5. 2 месеца мисля че е добре.

POLICEMAN

1. Мнението ми за изследователскитеполети е категорично още от самото им създаване. Те само дебалансират играта. Не отричам,че и аз съм правил въпросния полет, но в минимални количества. Никога не са ми били самоцел, за разлика от някои други от "топа". От финансова гледна точка, може би е добре за развитието на играта, но само администрацията може да каже какъв е баланса и дали има ефект от хвърлянето на толкова нанокредити, само и само да се изкачиш в "класацията". Аз за индивидуална класация никога не съм играл, така че изсл. полети лично на мен не ми пречат. По скоро трябва да се преосмислят и да се помисли за създаването на отделна раса-изследовател.
3.Общата планета няма какво да я коментирам. До скоро тя беше поантата на Вселена Хардкор.Нямам идея какво се
цели с подобна обща планета, каквато е в момента. Цялата работа е, че много от новите играчи свикнаха с общите планети и във двете игрови Вселени и ще им е малко трудно да се пренастроят. Лично аз играя еднакво добре и по двата начина. И да, ще се отрази според мен негативно върху броя на битките, защото преместването на големи флоти ще става трудоемко без съюзна планета. За да притежаваш голяма флота трябва да имаш огромни количества газ.
4. Времето за игра според мен не трябва да се променя, всеки сам преценява с какво време разполага за игра, как ще играе и дали ще гони класация или не.
5. Не мога да кажа каква трябва да е оптималната продължителност на даден рунд, но мисля че не трябва да е повече от 4 месеца в този вид на Вселената.

pop1rs

1. Колкото и глупаво да е, дори и незнам как се правят.
2. Аз играя за удоволствие, не за класиране, така че ако топ играчите могат само изследователски полети да правят, не смятам, че те са нещо повече от останалите.
3. Преди да има съюзна планета си беше достатачно интересно, единственото предимство което виждам отнея е, че стацването става без да харчиш газ което от една страна ми допада.
4. За времето мисля че е добре така.
5. В момента играя във 2ра, защото ми допадна продължителноста на рунда там, иначе като за хард 2-3 месеца макс.

nedkomix

1. Иследователските полети са полезни само когато си в топа и няма по кой да летиш когато си на по-малко точки няма смисъл.
2. Който играе за награда е полезно, но който е за кеф няма смисъл има доста каси за изследване.
3. Като цяло е добре измислено само трябва да се премахне знс от алианса, по- спокойно се спи.
4. Нормално е по 20 часа трява да има някаква почивка.
5. 2 месеца е нормална продължителност.

fcknbstrd

1. Против изследователските полети съм, защото това е безплатна онлайн игра, а за тях се изисква нанокредити.
2. Когато играх за последно нямаше изследователски полети, така че не съм компетентен по този въпрос.
3. Всяка промяна се отразява на играта. Аз лично предпочитам стария вариант без съюзническа планета, раси, нанокредити и т.н. защото е по-равностойно. Не всеки има пари за игри.
4. Според мен трябва да се намали, защото повечето играчи са на работа или училище и не всеки може да отделя много време за играта.
5. Както казах по-нагоре, фен съм на стария вариант съответно предпочитам всичко да е базово за играта и рунда да е 4-6 месеца.

str

1. Според мен изследователския полет е не балансиран. Първо: няма ограничение на броя полети. Второ: шанса за успех е прекалено голям. Трето: наградата, която получаваш е огромна спрямо ресурс и кораби. И както ми написа един играч преди 1-2 дена - тази вселена я превърнаха в ротативка с тоя изследоваделски полет, което е самата истина. Който пусне повече изследователски, той е първи това е .
2. Мнението ми е, че няма друг вариант освен него, ако искаш да си в топ 50 без значение колко си активен. Което ми напомня, че се губи смисъла от атака в началото. Защо да летя 1 час до някой играч с което да си създам враг и да открадна оскъден ресурс, след като мога да пусна изследователски и да спечеля 4 пъти повече.
3. Няма да се отрази поради простата причина, че има изследователски полет в момента и рецките и останалите корабите не са фактор .
4. Според мен така е добре, нека не го променяме.
5. С тази скорост на развитие 3 месеца е добре.
============================================================================================
Стената на славата за едни и стената на плача за други, или с други думи - вселенските битки за изминалата седмица:

Scouser vs Samardala

fate vs WildDeeR

fate vs audia4

arso_kn vs darkseder

baraba62 vs faki

kristian_123 vs Jay

Временна класация на Рунд 27 Вселена Хардкор

Съюзна класация

Изображение

Индивидуална класация

Изображение

За вас материалите изготвиха: puhcho, EkZz и MaKaVeL1
Bulfleet Weekly Team
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Вселена 2

1. Защо този рунд избра расата Миоп?
2. Какви мислиш че са предимствата й пред останалите раси?
3. Заради Звездните изтребите ли ли избра Миоп-а?
4. Запознат ли си с разликите в показателите на Звездите изтребители в двете вселени Хардкор и Втора?
5. Какво е мнението ти по въпроса - кои изисквания са по-добри за този вид кораб?

За твое улеснение ти предоставяме показателите на кораба в двете вселени:

Хардкор:

Изисквания:
Корабостроителница (ниво 7)
Импулсни системи (ниво 6)
Свръхскорост (ниво 3)

Показатели:

Товар: 950
Сила: 3105
Структура: 33000
Скорост: 12000
Разход: 350
Цена: 23000 Метал, 10000 Кристали
Оръжие: Плазма
Броня: 13% Нормална
Подобрение във Фабрика: 8% на ниво

Вселена 2:

Изисквания:
Корабостроителница (ниво 5)
Броня на космическите кораби (ниво 5)
Импулсни системи (ниво 3)

Показатели:

Товар: 500
Сила: 1035
Структура: 11000
Скорост: 11000
Разход: 50
Цена: 8000 Метал, 3000 Кристали
Оръжие: Плазма
Броня: 11% Нормална
Подобрение във Фабрика: 5% на ниво
Baal

1. Играя миоп за да поддържам съюза.
2. Балансирана е и приляга на боец.
3. Звездния изтребител помага и е основата на пиратския флот.
4. Да запознат съм.
5. Предпочитам да не е основен кораб, защото много улеснява играта на миопа. За това мисля че кораба във 2ра предлага повече предизвикателство.

Scot

1. Избрах я, защото ми е любимата раса и винаги се пускам с тях.
2. По-евтините проучвания.
3. Не, но те също са голямо предимство.
4. Дам, запознат съм.
5. Звездният изтребител във вселена Хардкор е доста по-променен от този тук. Да, смятам, че изискванията за него са напълно нормални, предвид силата на корара в другата вселена.

scorp

1. Не бях играл до сега с тази раса и реших да пробвам.
2. Всяка раса си има своите предимства спрямо другите и те са написани в Характеристика.
3. Не, исках да пробвам играта с тази раса.
4. Не бях запознат досега, тъй като в Хардкор-а не съм играл.
5. За Вселена 2 изискванията са нормални, не са трудни за постигане, за Хардкора немога да говоря.

Devil_WoW6

1. Исках да пробвам нещо ново, защото обикновено играя с Нокси.
2. По-евтини проучвания, които си оказват думата в напреднал стадий. Идеални кораби за заобикаляне на защитниците, защото ги има доста този рунд.
3. Не точно, но и заради това.
4. Да запознат съм.
5. Мисля че, тези в хардкор. Защото ще са идеални за атака и ще имаш възможност да правиш и пиратски полети което ще е доста удобно.

pako

1. Избрах тази раса, защото са по-евтини проучванията и имат добър расов кораб срещу защитници, а те са повечко от преди ми се струва.
2. Предимствата са само с евтини проучвания, което хич не е малко според мен, особенно в по-напреднал стадий на развитие.
3. Ибрах расата заради проучванията повтарям се.
4. А за корабите в харда и във 2 най ми допадат така както са си били замислени при появата на расата подобрението не ми харесва.

carlsson

Този рунд избрах да играя с миоп, защото предишните играех с Нокс и реших да разнообразя. Предимство са по-евтините проучвания, но на по-горен етап на играта те са почти нищожни пред флотата, която може да направи нокса с почти минимални разлики в проучванията.
Не съм избрал расата заради кораба, но да в Хардкор са по-добри и мисля че и тук трябва да има малка промяна.

grozdanka

1. Избрах миоп защото никога досега не съм избирал тая раса. Направих един нещастен опит преди време, но така и не можах да заиграя с нея.
2. Предимствата е ясно- уж по- евтините проучвания, звездния изтребител, повечето нанесен рециклаж и бонуса кристал, но аз все още нещо не мога да ги усетя. Има една теория на някои играчи, че е много по- важно кой стои зад монитора, а не каква раса е и аз съм неин привърженик.
3. Не, заради звездния изтребител, по - горе казах защо- просто се опитвам да я пробвам. Пиратския полет нещо не е по моя вкус, макар че е добро решение в някои отделни ситуации. Може би, поне се надявам предимствата и да проличат в хода на играта, с качването на по- високи точки, ще видим, не знам.
4. Да, запознат съм.
5. Би трябвало характеристиките на ЗИ- то в Харда да носят много повече предимство на расата. Би трябвало и по този начин тя да стане още малко по - привлекателна за играчите. Но това вече е ваша работа и на админите да преценят дали е така.

moncho

1. Заради по-големият добив на ценният ресурс Кристал и по- голямата възможност от към Пиратски полети, тъй като има доста, които все още се развиват на защита.
2. За предимства, както казах повече кристал и понеже съм маниак по проучванията да правя много скорости, просто е чудесно че са с 15% по-евтини.
3. Заради Звездните изтребители точно така, повече ресурс побират и изискват повече метал, който го има в изобилие от атаките.
4. Не бях запознат, тъй като не съм играл там все още задълбочено.
5. Хардкор показателите. Тъй като ще се вписват в класът кръстосвачи, по-бързи - е, за сметка на което ще носят по- малко ресурс от гледна точка на това какъв ресурс трябва да се произведат, ще има полза в тях не само при Пиратски полети, а и при акуване. Не са меки, с малка структура и сила в сравнение с Втора вселена.

JustSomeone

1. Исках да играя тертет и мирно да си копам, но промените ме изненадаха в последния момент и реших да карам на пират.
2. Мудната игра накара доста хора да почнат със защитите, а със звездните се краде доста ресурс.
3. Главно.
4. Да.
5. Според мен тук са по-добри изискванията. Силни кораби има достатъчно като боен и уни. Хубаво е да се вадят бързо и да са евтини макар и с по- малко товар.

Стената на славата за едни и стената на плача за други, или с други думи - вселенските битки за изминалата седмица:

vtp vs dimmencional

vtp vs lalko

Scot vs zaharche

exzon vs chaoschild

exzon vs pop1rs

pop1rs vs Pr0wri73r4444555

godo vs bbyoung

cekataa vs slashcry

Временно класиране Вселена 2

Съюзна класация

Изображение

Индивидуалнa класация

Изображение

За вас материалите изготвиха: puhcho, EkZz и MaKaVeL1
Bulfleet Weekly Team
Потребителски аватар
puhcho
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от puhcho »

Изображение

Специално за читателите на Bulfleet Weekly предоставяме част от творчеството на забележителната Деса Булфлийтеса

:a076: Мене знаe ми устата, ала слаб съм във играта,
корабите ми летят и другите наливат всеки път.
Моля се безгласно да не ме накажат гласно,
но знам че номера ще мине, защото пак летя на Диме.
Ех Ноксител съм велик-
супер сладък, готин тип!

:noob: M1ro казвам се аз, дотата си гледам всеки час и
за булфчето забравям аз,
затова флотите местете и спокойно ме нулете,
после рецки ще направя ала и тях аз ще забравя...

:ban: Този рунд баничките ще ядем и от студ не ще умрем,
гледам тук е общината, значи празна е хазната,
а синдикатите ни гнили, виж ги де се били скрили,
а админите ни мили само те все още не са се покрили...

:a066: Полицая вика в този час
Булфлийт няма да погледна аз,
но наново рунда рестна
и в копаенето се заплесна.

:b035: Див лук посях
и с купа се огрях,
ех не ме наляха мене,
за да взема рунда о-време.

:lamer: Славен ламер беше с флот велик,
avenger бе ника страховит,
ала нета му направи цирк,
после той отново се съвзе,