Bulfleet Weekly 05.02.2012
Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant
Здравейте Пилоти,
екипът на Bulfleet Weekly пожелава на всички доходни полети и множество битки в новия Рунд 27 на Вселена Хардкор!
В следващото кратко резюме ще може да се запознаете с промените в правилата за новия Рунд 27.
Приятно четене!
За разлика от миналия рунд, който продължи 3 месеца или 90 дни, този ще бъде с 20 дни по - кратък, но за сметка на това по - доходоносен. За разлика от миналия рунд печелите добив х4 и * 1.5 бойни точки, но само ако съюзът ви има двустранна война със съюза на противника.
Екстрата "Съюзна планета" ще се пълни с всички видове кораби, но ще могат да се ползват от нея само рециклаторите и танкерите.
За сметка на миналия рунд, в този ще можете да местите ресурсите си през банката без никакъв проблем, дори и да има активни 10 атаки по вас.
Специални поздрави за всички звездомани, в новия рунд печелите 50 % увеличение на скоростта на ЗНС.
Другата екстра, която може да допринесе за много рециклажи е 5-те премествания на планети за рунда, като всяко ще струва по 150 нанокредита, а не както беше миналия рунд само 2 и с цена както следва 200 и 400 кредита.
За най - големите зомбита има изненада, която се нарича "Хибернация" или простичко казано безплатен 3-часов мод, през който ти се начисляват Онлайн часове.
Успешни полети на всички!
============================================================================================
GP1. Кой според теб ще е основния противник на съюза ти в Рунд 27?
2. Какво е мнението ти за новата отборна планета ?
Всички. Не съм ги чел, кликам мини.
Edge
1. Според мен е още рано да се каже, кой ще е основният ни противник. Създадоха се няколко основни съюза, никой не знае още каква ще е политиката м/у нас.
2. Въпреки всички недоволни, на мен лично, новата отборна планета ми допада може би единствения минус е, че се ощетяват конфедератите, защото могат да се теглят само рециклатори.
Kust
1. Рано е да се каже за основен противник, но нека да е съюз "Баница", събрали са се добри играчи.
2. Новата съюзна планета ми изглежда като някакъв преход към тази във 2-ра, обаче много необмислен поне според мен. Ако остане така тя изобщо няма да влияе на играта както беше досега.
3EBC
1. Много е рано за противник, играя за първи път в съюза стар играч съм и принципно всичко извън съюза е противник. 2. А моето мнение за новата отборна планета - няма смисъл от нея само рециклатори да теглим, за какво? Да си върнат старите правила, чак след детмач може да се теглят корабитв и какъв е смисъла..!?
Seeker
1. Все още е рано, за да определям някой от съюзите като основен противник. Виждам, че има вече 4 съюза потенциално такива, но има и играчи, които все още действат сами. Не се знае накъде ще се ориентират. След време ще се разбере, но ще се радвам да са повече съюзите, които ще напънат съюзната класация, така ще стане по-интересно.
2. Относно новата съюзна планета искам да кажа, че според мен някак си не се връзват нещата. Уж теглим само реци, пък се трупат и другите видове кораби. Можеше да се направи да се трупат само рециклатори, както беше във 2-ра вселена.
Но така е решено вече. Всичко добро ви желая!
nixx
1. В отговор на въпроса кой ще ни е противник, Purgatory изглежда са се насъбрали огромно количество хора, което трябва да се вземе на сериозно, но ако баничарите от Баница решат да играят сериозно, бих казал, че те биха били най-големият противник.
2. Колкото до отборната планета, идеята и замисъла зад нея го виждам и е интересен, но според мен би вкарал огромен дисбаланс (имайки предвид ако корабите могат да се ползват). За натрупването на корабите след войни звучи добре и се ползват след края на рунда, който иска да се забавлява. В моментното състояние мисля, че е най-добре. По този начин корабите няма да нарушат играта на дадени играчи които имат перфектен рунд и в крайна сметка играе срещу човек/съюз.
POLICEMAN
1. На първия въпрос едва ли мога да отговоря, не смятам да играя или ако играя, ще е на доста късен етап от краткия рунд.
2. На втория въпрос...мнението съм си го казал където трябва, администрацията пише правилата, всеки трябва да играе спрямо тях, независимо какви са.
steleon
1. Не мога да кажа кой или кои ще са основните ни противници, много рано е още.
2. А отборната планета в тоя вид спокойно може да се махне. Добър вариант, сплотяващ съюзите беше даряването на кораби. Досегашният пък стимулираше по-активна игра за попълване на отборната, което беше пак от полза на съюза. Сега, обаче, могат да се ползват само рециклатори, премахва се възможността за бързо преместване на флоти, а това, че съюзни кораби могат да се ползват по време на детмача просто няма смисъл, най-малкото защото малко хора играят тогава. Разбира се, играли сме и без отборна, пак ще играем, но по-добре изобщо да се махне, а не така нещо като нищо.
cory
1. Всеки един от останалите съюзи ще е противник, както и ние за тях.
2. Нямам обособено мнение по този въпрос.
============================================================================================
Seeker1.Би ли се представил ?
2. С какво се занимаваш?
3. Това ли е истистинския ти никнейм в играта и от колко време играеш Bulfleet?
4. Каква оценка по десетобалната система ще си дадеш за играта до сега?
5. Какви са целите на съюза?
6. Има ли някаква интрига между вашия съюз и някой друг?
7. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения?
8. Как планирате развитието си, като миньори или флийтъри?
9. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни?
10. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите?
11. Как възприемаш играта като цяло?
12. А има ли някой доклад от твоя съюз от скоро и би ли ми го предоставил с историята около него?
13. Мислиш ли че има нещо което пропуснах да те питам?
14. За финал, какво ще кажеш за читателите на Bulfleet Weekly?
1. Казвам се Данаил и съм от Пазарджик.
2. Работя в мебелна фабрика и между другото внасям оръжие от Русия и препродавам - страничен бизнес
3. Играя играта малко повече от 5 години, с различни никнеймове, дано се изразявам правилно.
4. Щом още я играя значи оценката е висока, може би 8-9, за някои неща даже 10 точки.
5. Целта ни винаги е била една. Тя е да се съберем колкото може повече познати и да разцъкаме, да се чуем кой как е и ако може да се вземе отличие го приемаме като лек бонус.
6. Интриги винаги е имало с различни съюзи. През миналия рунд се зароди една със съюз Смерш и Dont Panic, или за по-кратко ДП СМЕРШ.
7. Доказани има разбира се. Мисля, че повечето знаят кои са те. Нови попълнения също, отсяват се най-добрите. Много стари играчи се отказват по дадени причини, затова се разчита и на новобранците.
8. Ще има разнообразие, миньори, флийтъри, дори и пво-та.
9. Незнам, уговорките винаги водят до войни, както искате така го разбирайте. Миналият рунд го доказа, все има недоволни.
10. Интрига да, горещи точки - дано да са повече.
11. Долу чалгатааа.
12. Не, не ги пазя.
13. Да, кой е Бербатов ? Моят отговор е Най-Великия. Това е лека закачка с мой съюзник.
14. Да свалят малко напрежението и да са по-весели занапред.
aslan
1. Казвам се Теодор Петков от Сливен, на 23, женен, бъдещ баща.
2. Имам собствена фирма за посредничество.
3. Играя играта от самото и начало, но скоро не съм я зареждал честно казано. Жена ми играеше малко.
4. Оценка за моята лична игра не мога да правя, това могат да направят всички, които са били до мен като играчи или от другата страна като мои противници.
5. Целите на съюза ми са основно да се забавляваме, понеже това е целта на играта, да не се поддавама не интриги и провокации ,а и ако спечелим и малко уважение и респект значи всичко е ОК.
6. За интриги между съюза и други съюзи надали, но се опасявам че с времето може и да има и такива неща, просто манталитета на българина като цяло е такъв и смятам че ще е неизбежно.
7. Да съюза ми си има основни играчи, но не желая да ги коментирам аз винаги съм делял играчите на играчи А и играчи Б, като играчи А са именно гъбнака на съюза, а играчи Б са тези които са второстепенни, но с амбициите да станат играчи А.
8. О това подвеждащ въпрос ли е? Аз не си спомням досега да съм играл защитно и да е имло забравена флота, ако е имало то не е била моя и бързо е била оправяна, а за галактиките времето ще покаже колко ще превземем.
9. Външна политика е относителен въпрос, тук се набляга май повече на войните, все пак до алианс или нап може да се стигне ако се появи на хоризонта някой от моите стари приятелски съюзи.
10. Интригите за жалост винаги ще ги има, горещите точка може би ще е на 3:1:..
11. В играта като цяло напред до където ни стигнат силите, моите лично и тези на съотборниците ми. Винаги се играе толкова, колкото можеш и колкото ти позволи противника. За мен лично няма стари играчи, има моментно можещи и моментно не можещи.
12. Доклади няма отдавна а и едно време съюзът беше под друго име.
13. За пропуснат въпрос незнам, може и да има но ако се сетим ще се доуточнява взаимно.
14. Малко повече игра, по - малко приказки и поддаване към провокациите и интригите на противника и най - важното е да се уважаваме взаимно в това число и враговете на бойното поле.
Noksitel
1. Светослав Пантев, Велико търново - 25 г.
2. В момента с нищо.
3. Да, това ми е истинския никнейм играя играта от 10години, но с прекъсвания.
4. Немога да се самоoценя.
5. Съюз Purgatory.
6. Да, разбира се.
7. Разчитам единственно и само на себе си, не обичам да ми помагат, но обичам да помагам.
8. Миньор.
9. Приятелства.
10. Да.
12. Не.
13. Може би трябваше да ме питаш дали ми харесавт промените за рунда.
Edge
Здравей, първите няколко въпроса ще ги пропусна. За сега предпочитам да остана в анонимност.
4. Не мога да преценя, но като за нокс мисля, че се движа добре за сега, предвид колко тертети има.
5. Не сме си поставяли такива за сега.
6. Нем, още е рано според мен за интриги.
7. Всички сме равни, някои играят от повече време, други не, няма значение, важното е, че се забавляваме.
8. Хм, не сме се замисляли много по този въпрос. Единствено се погрижихме колониите ни много да не се застъпват, за да не си пречим по нататък.
9. Прекалено рано е да ти отговоря на този въпрос.
10. Да, предполагам, че ще има. Къде - не знам още.
11. Не.
12. За сега нямаме.
13. С какво обичам да комбинирам баницата.
14. Тук ще направя малко реклама на съюза, надявам се да не е проблем: Съюзът ни си търси нови попълнения, които може да заемат следните позиции: Баничар, Помощник баничар и Главен сладкар!
За повече информация - на ЛС.
Временна класация на Рунд 27 Вселена Хардкор
За вас материалите изготвиха: puhcho, EkZz и MaKaVeL1
Bulfleet Weekly Team
Bulfleet Weekly представя на Вашето внимание няколко битки от изминалата седмица във Вселена 2.
cekataa
История няма, засякох го и литнах.
cekata.vs.ivterbg
Darth_Tyranus
Нищо лично!
Търсех си както обикновенно и даже бях пуснал към 1/3 от кръстосвачите си в дребни атаки. Засякох флот и дори не съм смятал,тъй като не бях сигурен дали човекът нямаше да влезе!И късметът този път беше на моя страна!
Darth_Tyranus.vs.dgeorgiev
fallenka
Тази специално няма След като 2 дена не се бях била с никой, строих atomic да ми шпионира наляво и надясно из галактиката, понеже шпионажът му е по-висок и той се отличи сред всички защитници.
fallenka.vs.cocaine
Иначе - тази е малко по-стара, но има предистория:
fallenka.vs.moncho
Някой ме пита на лични дали имам флот да бия 84 звездни, набързо сметнах на калкулатора и казах, че имам, той в същото време го атакуваше, засякохме го горе- долу на връщане, той за щастие не рефрешна и стана битката. За съжаление, както редовно ми се случва, забравих да пусна 12-те рунда.
П.П. Живи и здрави да са всички, които ми крадат рециклажите!
Попитахме лидерите на съюзите в ТОП 10:
[Red Army] gerodzwero1. Кога и от кого е създаден съюза?
2. Какви са плановете ви за развитие в този рунд?
3. Каква политика водите спрямо останалите съюзи?
4. Кой е най - големият ви противник в момента?
1. Съюзът е създаден в първи рунд на тази вселена, като в началото бяхме подсъюз на СССР. В последствие се разделихме и сега отново играем заедно, благодарение на Inso.
2. Планът винаги е един и същ - максимално класиране напред.
3. Рано е за политика - времето ще покаже.
4. Най - големият противник в момента сме си самите ние - това, което сам си направиш - никой друг не може да ти причини!
Успех!
[Black Hol] bigniki
1. Съюза е саздаден от мен в началото на рунда.
2. Плановете ни са да се класираме в челната петица.
3. Все още нямаме политика на война спрямо някой, в алианс сме с forfun.
[КАЛПАЗАНИ] kuku
1. Съюзът е за първи път се появи 2008, името дойде защото тогавашните съюзници или бяха в отпуска или без работа(студенти), Идеята за създаването му беше моя.
2. За сега планове няма, но ще играем сериозно.
3. Все още нямаме ясна насока, e разбира се има дразнители.
4. За противник неможе да се говори, но си летим за кражби с Червените Връзкари и техните протежета от Данс.
[Битака] pako
1. Съюзът е създаден този рунд от всички в него.
2. Планове нямаме, да има губене на време без да си даваме зор, поне аз така мисля да играя.
3. Политиката е война с всички, без значение кой, да има шоу.
4. Нямаме противници или поне аз незнам да има такива.
[ДАНС] igla
1. Съюза е създаден преди два рунда от мен, с цел да се играе за кеф, а не да се напъваме.
2. Единствените планове са да става купон.
3. Водим усилена и масирана отрицателна политика.
TeRMiNaTeИскам да те попитам има ли вече закачки между играчите от ТОП-а, стана ли ясно по кой ще летят първите звезди и има ли някакви интересни битки от последната седмица?
Здравей, мисля че на всички им стана ясно по кого ще летят звездите. Вече дали по захарчето или скот, зависи от това, кой ше ги изкара първи. Общо взето се формулират три лагера в топа - Комшиите, Red Army и останалите. Наистина се очертава интересен рунд, така че следете нещата отблизо. За съжаление, в момента нямам битки за показване.
nikoi
Мислех никога да не ти пиша мило вестниче, но сега ще ти драсна 1-2 реда. Да, има закачка, очертават се РА и Комши срещу другите, също така се очартава най - слабо ръководения админски рунд това стига ли ти?
Solo
Първо да Ви поздравя за труда, четивото Ви ни разведрява и е приятна част от играта. Закачки и драми в топа винаги има, обикновено първите не са удобни, а и нашия манталитет е такъв Засега драмите идват от играчи, които няма да са определящи, а не от основните съюзи. Рунда ще е интересен, защото според мен, въпреки моментното класиране във вселената има два по-силни от нашия съюзи - Ред Арми и Касиопея. С голяма част от играчите в първия не си летим заради уважение - в момента се чудя как тактично да променя това, защото за мен ще е приятно да се "дебна" с добри играчи, пък дори и да си пием бирата след това заедно. Аз имам стратегия, която за момента ме ограничава откъм битки, но надявам се до две седмици като навляза в другия етап от стратегията си да има с какво да се похваля.
Продължавайте да ни радвате с интересните си статии.
bigniki1. Би ли се представил?
2. С какво се занимаваш?
3. Това ли всъщност истистинския ти никнейм в играта и от колко време играеш Bulfleet?
4. Каква оценка по десетобалната система ще си дадеш за играта до сега?
5. Какви са целите на съюза?
6. Има ли някаква интрига между вашия съюз и някой друг?
7. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения?
8. Как планирате развитието си - като миньори или флийтъри?
9. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни?
10. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите?
11. Как възприемаш играта като цяло?
12. А има ли някой доклад от твоя съюз от скоро и би ли ми го предоставил със историята около него?
13. Мислиш ли че има нещо което пропуснах да те питам?
14. За финал, какво ще кажеш за читателите на Bulfleet Weekly?
1. Казвам се Николай.
3. Това ми е истинския никнейм, играл сам в предишния рунд и в два от първите рундове, не си спомням точно, беше доста отдавна.
4. Бих си дал оценка 7.
6. Все още нямаме конфликти с някои от другите съюзи.
7. Всички в съюза сме равни и разчитаме един на друг.
8. Имаме и миньори и флиитъри.
9. Външната ни политика спрямо останалите зависи от тяхното отношение кам нас.
12. Ето един мой доклад: bigniki.vs.VADER
14. На читателите ще кажа: да играят Булфлийт и да се забавляват с играта.
TeRMiNaTe
1. Владислав се казвам, на 19 години съм и съм от малкото дунавско градче Силистра.
2. В момента съм студент в Англия и се надявам да бъда още поне 3 години, докато ми свърши курса.
3. Нямам други никове. С този започнах и с този ще завърша. Първият ми рунд съвпадна с първия рунд на трета вселена, което като се замисля, беше доста отдавна.
4. 2/10, пълен хаос цари в акаунта ми. Една вечер даже забравих за една защита и сам се набих на нея. Цяло чудо е, че съм толкова напред.
5. Целта на съюза е главно да се докаже. Влезе в класацията преди около седмица и вече сме в топ 5 по бързина на развитие.
6. Все още не, както казах сме нови.
7. Всички играчи от съюза са основни, няма фаворитизъм. Има още много време до края, така че всеки може да се превърне в ключова фигура за съюза. Има един доказан ветеран, ама нещо не иска да играе.
8. ANSR е военно настроен съюз, поне такъв го помня.
9. Рано е да се каже.
10. Интригата вече я има. Това е хубавото на този рунд, че топа не е в НАП и се очаква да е интересен. Очаквам комшиите да са в центъра на вниманието, тъй като в момента заемат сериозни позиции.
12. Няма по-сериозни доклади засега. Малко са активните играчи и трудно се хващат.
13. Може би какво мисля за промените. Хубава е идеята за PvP и PvE галактики, но щеше да е по-интересно, ако атаките в PvE бяха изцяло забранени, и бойното поле да е единствено във 2 и 4та.
14. Копайте повече и стига вече с тези ваканции.
Osbourne
1. Тони от Кюстендил.
2. В момента с нищо, чакам пролетта, ама като гледам доста ще чакам.
3. Играя играта от Рунд 2 на Вселена 1, което си е почти от самото начало. Никнейма не съм го сменял досега.
4. Играта ми е интересна, щом я играя. А точна оценка - в началото 10, сега може би 7. Не ми харесват някои от правилата. Например играчи да се местят от съюз в съюз, когато си поискат.
5. Съюза ни е един от най- старите в играта. Създаден е още от самото й начало. Не съм сигурен дали на този етап имаме някакви цели, но както всички предполагам, така и ние се стремиме към по-предно класиране.
6. За интриги още е рано. Времето ще покаже.
7. За съжаление все по-рядко намирам някой "стар" играч от съюза. Но и новите попълнения си ги бива. При нас всички играчи са основни.
8. Дали ще бъде флийтър или миньор, това си е решение на самия играч, а не политика на съюза. Имаме си и от двата типа.
9. За политиката - ще има война и мир (май имаше такава книжка).
10. Интрига винаги е имало, особено в общия чат. Горещите точки всички ги виждат - в галактиките, оцветени в червено
11. И все пак това е само игра.
12. Доклади си имаме, но не мисля да ги излагам на всеобщото внимание. Едва ли ще са интересни за публиката.
13. Със сигурност си пропуснал да ме питаш нещо, но и аз сега не мога да се сетя какво.
14. На читателите на вестника пожелавам да си оставят корабчетата на планетките.
kasap
1. Серджан Ахмедов от Русе, на 19 години.
2. Студент съм в Русенския университет.
3. Ами да истинския ми Никнейм е. Скоро не съм играл играта, но бях редовен играч във първите 3-4 рунда на вселената. Всъщност от 2ри рунд на вселената почнах до 5-6-ти, после спрях. Наскоро се сетих за играта и реших да се завърна.
4. Политиката на съюза не мисля да я обсъждам. Не сме сериозен съюз, истинския лидер беше Boeing, беше на първо място както предполагам знаете но реши че не може да отделя толкова време за играта и за това почна отначало по - спокойно.
5. Случайно избрани хора сме в съюза, играта е добра, нямам никакви по - специални цели, просто имах по-свободно време на компа и реших, че ще мога да го оползотворя, единственото което куца на играта е малкото хора, не е както преди, първата онлайн игра, бяхме по 4-5 к играчи. Виждам че има още доста сериозни играчи, играта изисква доста свободно време, ама битки ще има, виждам че има 3-4 доста сериозни съюза в момента но нека да не забравяме това е просто самото начало на играта, не се знае колко ще останат до края и няма да се откажат, за да си добър в тази игра, просто трябва да си редовен и да изчисляваш внимателно сейвъните, дори да те няма 3-4 часа и вече са ти пристигнали 50-60 шпионажа и 3-4 атаки. Ако някой иска да бъде сериозен играч, да се стяга, чакат го много напрежение и безсънни нощи.
Временно класиране Вселена 2
За вас материалите изготвиха: puhcho, EkZz и MaKaVeL1
Bulfleet Weekly Team

От: добрите съседи.
Виц на броя:
Трима съюзници си говорят. Единият казал:
- Моята жена докато будуваше пред Булфа прочете “Трите прасенца” и ми роди 3 деца.
Вторият: - Моята жена пък докато ме сийтваше прочете “Снежанка и седемте джуджета” и ми роди седем деца.
Третият:- Пооомоооооооооооооооощ! Жена ми иска да играе в Purgatory!