Последен въпрос към администрацията на Вс. Хардкор от мен:)

Тук можете да задавате всичките си въпроси относно Вселена Hardcore.
Потребителски аватар
POLISMAN
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт фев 05, 2008 11:55 am
Контакти:

Последен въпрос към администрацията на Вс. Хардкор от мен:)

Мнение от POLISMAN »

Здравейте уважаеми високомпетентни админи!

Все си мислех,че нямаше да се стигне до това положение на "всеобичаната" игра булфлийт,но за съжаление фактите са печални.
Нямам намерение да правя драми,трагедии,комедии или други подобни литературни жанрове.За съжаление(мое разбира се)успяхте да ме откажете да играя играта булфлийт завинаги.
И ако пиша всичко това,то не е за мое успокоение или ваше унижение.
Просто искам да покажа на шепата играчи,които продължават да играят във Вселена Хардкор,какви са правилата на играта,как се тълкуват и за какво се наказват играчи.Пък нека играчите преценят,дали си заслужава да хабят от времето и парите си.Предполагам,че на някого парите ще се оправдаят,може би!:)

Сега ще изложа фактически целия случай,който ме накара да напиша всичко това.Искам да подчертая,че до тук се стигна след като получих пълно неразбиране от админите на Вселена Хардкор и ми бе заявено,цитирам:"админ

2011-05-27 21:15:05 Докладвай

\"И да те
предупредя: Не съм склонна на
никакви преговори, заплахи,
увещания и каквито и да било
театри!\"

През всичките години,през които играя булфлийт не съм наказван нито веднъж за каквото и да е било,винаги съм спазвал всички правила до последната буква на "закона"Всеки който е играл с мен през всичките тези години,може да го потвърди.Но този случай,който ще опиша сега,го приемам като гавра с принципите ми не само като булфлийт играч,но и като човек.
Сега фактите:

Играя във настоящия рунд 24 на вселна Хардкор с раса конфедерат,съюз СМЕРШ.В момента акаунта е на 210000 статистически точки.Играта ми обикновенно е насочена към търсене на чужди рециклажи през меню сложно търсене и през статистиката за класиране по бойни точки,там се ориентирам в какъв диапазон на точки да търся рециклажите.

На 25.05.2011г не мога да кажа по кое време,акаунт Лъжеца,играещ в съюз СМЕРШ,напусна съюза.Не каза поради каква причина и т.н Просто напусна съюза без никакви обяснения.
На 25.05.2011г около 00.00ч или малко след това на 26.05.2011г,преглеждах системите за появили се рециклажи чрез меню сложно търсене,като преглеждах и статистиката по бойни точки.Изведнъц видях,че акк Старбъг,600000т,е качил около 70000 бойни точки и веднага започнах да търся планетите на въпросния играч както и да гледам за акаунти които драстично са паднали в точките.Открих че на една от планетите на акаунт Старбъг,3 127 14 има огромно поле с рециклаж,
около 40 милиона общо.Акаунт Старбъг беше офлайн от около 1 час и в момента,когато видях полето също беше офлайн.Щом видях полето веднага литнах с всички танкери които имах,подчертавам в близост до рециклажа нямаше нито една моя планета,а най близката ми планета в 3-та галактика беше на 250 системи!
Всичките полети съм ги пуснал през галактика,може би 2-3 мин след като видях полето.Полета в едната посока ми беше над 50 минути,подчертавам,над 50 мин.Летях общо с около 850 танкера.В момента на излизане на полето във Вселна Хардкор не играех само аз,имаше и други играчи он лайн,даже на координат 3 145 15 акаунт thelick,раса конфедерация,на 250000т също беше он лайн.
След като пуснах полетите започнах да мисля какво може да е станало,очаквах всеки момент акк Старбъг да светне,но това не ставаше и тогава се сетих за акк лъжеца,потърсих го от меню търсене,но се оказа че такъв акк не съществува.
Това са ми времената на пуснатите танкери:
4:474:1 3:127:14 2011-05-26 00:56:57 2011-05-26 01:48:31 Рециклаж
2:406:10 3:127:14 2011-05-26 00:49:14 2011-05-26 01:40:48 Рециклаж
2:248:15 3:127:14 2011-05-26 00:49:44 2011-05-26 01:41:18 Рециклаж
2:312:14 3:127:14 2011-05-26 00:49:57 2011-05-26 01:41:31 Рециклаж
3:376:10 3:127:14 2011-05-26 00:57:52 2011-05-26 01:57:02 Рециклаж
2:406:10 3:127:14 2011-05-26 00:59:54 2011-05-26 01:22:04 Рециклаж

От тук може да се сметне колко време съм летял до въпросния координат.Времето течеше,а рециклажа не изчезваше...ще ви спестя подробностите ,но в крайна сметка акк Старбъг така и не влезе,а аз успях да хвана около 34 мил от въпросния рециклаж.
На следващия ден 26.05.2011г последваха въпроси от страна на администраторите на Вселена Хардкор,как така съм взел толкова рециклаж,знаел ли съм че ще има битка и т.нОбясних им всички подробности,начина си на игра и да проверят в базата данни всички мои полети и т.нСмятах случая за приключен,когато днес ненадейно получих следното съобщение от администрацията:
админ

2011-05-27 20:14:58 Докладвай

Добра вечер
Искам да те помоля до 24 часа
да ми осигуриш на планетите
си всичкия събран от теб
рециклаж от битката на
лъжеца срещу старфайтър,
упс, срещу старбък ;)
В противен случай ще
редуцирам флоти, сгради,
проучвания, ъпгрейди до
тяхната стойност. И да те
предупредя: Не съм склонна на
никакви преговори, заплахи,
увещания и каквито и да било
театри!

На въпроса ми кое правило на играта съм нарушил,не последва никакъв аргументиран отговор .Именно за това реших да пиша и тук:
Господа уважаеми админи,кое правило на играта съм нарушил?Може би трябва всеки път да ви пиша когато хвана чужд рециклаж?Или може би този рециклаж ви се е сторил прекалено голям?Макар че ако сумирам общо хванатите от мен рециклажи,може и да се доближат до гореспоменатия.
А може би съм нарушил желязното правило:4.Неописани случаи

Администраторите на играта си запазват правото да наказват по лично усмотрение играчи, нарушили правилата по начин, неописан в тях.

Същевременно разбрах,че и акк Старбъг е..наказан.Отнети са му бойните точки и ресурс.Старбъг,600000т,е наказан за това,че по време на битката е бил офлайн,че е направил глупостта да играе без сейв на такива точки предполагам.Или че е длъжен,да седи по 24 он лайн и всеки който го нападне,той да си вдига флотата,сакън да не го занулят.
Само ще дам пример с акк Алуре,във 2-ра вселена,когато 3-ма играчи се разбиха почти в него за да може 4-ти да го занули,не си спомням подробностите,но мисля че така беше.
Ами ако се беше случило същото и тук ,господа админи?Ако 3-ма играчи се бяха разбили съюзно в Старбъг за да може 4-ти да го занули?
Няма да ви досаждам повече,малко разхвърляно е всичко,но в момента съм малко афектиран.Мога още много неща да напиша,но мисля че няма смисъл.
Хванатия рециклаж мога да го върна,но не е там въпроса.Въпросът е :правилата на играта булфлийт имат ли някаква стойност въобще или всичко е на субективно ниво и се решава еднолично от администрацията?
С подобни действия не виждам как ще се възроди загиващата игра, във Вселена Хард кор играем не повече от 40 -50 активни играча.Подчертвам-играем.
Вярно,не съм от големите спонсори на играта,играя с минимално количество кредити,ако бях похарчил 400-500лв може би отношението щеше да е друго,знам ли.
Не съм някое хлапе,което да се моли,заплашва,преговаря или там как се изрази госпожа Админката.Мисля ,че от както играя,все с нещо съм допринесъл за развитието на играта.Но съм убеден,че никой няма да ме запомни с лошо.Решението ми да прекратя изобщо участието ми в играта булфлийт въобще, в момента е 90%,предполагам че до утре ще е към 100%.
И вас няма да ви запомня с лошо,уважаеми админи.работете,развивайте играта,дано успеете да я направите отново атрактивна и посещавана.
На всички познати ,на всички противници ,които съм имал,пожелавам много здраве и успешен живот и извън булфлийт.
Специално към играчите на съюз СМЕРШ,с които играя толкова години:Чест беше за мен не само да играя с вас,но и да имам удоволствието да се запозная с уникални и прекрасни хора!Бъдете здрави,щастливи и позитивни!Винаги сме играли за забавление и отмора,без каквито и да било задни мисли.Горд съм ,че имам удоволствието да ви познавами и че играх в най сплотения съюз за мен във играта,независимо че сме имали победи и загуби.

Господа админи,ще ви помоля да не триете темата,а ако ви е неудобна,преместете я в оф топик.

Всичко най добро на всички!:)
Потребителски аватар
stan4o
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет мар 29, 2007 7:40 pm
Контакти:

Re: Последен въпрос към администрацията на Вс. Хардкор от ме

Мнение от stan4o »

чеки ся ще пусна и малко музика!
http://www.youtube.com/watch?v=7Mn1WN5yeag
Потребителски аватар
STELEON
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пет яну 13, 2006 12:30 pm
Контакти:

Мнение от STELEON »

Изказвам се като обикновен играч, не като лидер на СМЕРШ. Историята беше подробно разказана. Още на другия ден админите проведоха разследване, не установиха нарушения, но снощи решиха, че няма как - ще го наказват Полис. Понеже няма за какво друго да се хванат, се хванаха за т.32

32. Абсолютно се забраняват финалните битки! За отказващите се, се предоставя административен акаунт, с който могат да направят такава битка без право на рециклаж за когото и да било.

-Първо. Ако се приеме, че играч лажеца е провел такава битка, то това е било направено СЛЕД излизането му от съюза. Аз лично го запитах какво смята да прави и той ми отговори, че ще се трие (няма да занимавам аудиторията за абсурдите, на които беше подложен за да стигне до такова решение). Повече информация нямам и това може да се провери
-Второ. Никой съюз не носи отговорност за действията на бивши негови членове.
-Трето. Всеки опитен конфедерат (а Полис е от най-опитните) ще потвърди, че на определен етап от играта главната му цел е да обира колкото е възможно повече чужди рециклажи, което е трудна и времеемка работа, защото непрекъснато се обикалят топаджийските акаунти, където могат да се очакват големи рецове, а това значи непрекъснати проверки на 150-200 координата, плюс следене на индивидуалното класиране по бойни.
-Четвърто. Полис е литнал по реца СЛЕД битката - не е толкова трудно да се досети да провери планетите на Старбък при рязкото нарастване на бойните точки, особено като има информация за флота му.
-Пето. Летял е над 50 мин - време, за което на тоя етап ВСЕКИ топаджия почти би взел от реца. Рециклажа беше 40 мил., Полис взе 32, останалото е взето от друг/и/. И спрямо тях ли се действа по същия начин ?

Да поразсъждаваме в условията на хипотезата за нарушение на т.32

Създава се впечатление от всичко изнесено, че негласно се въвежда друго правило, уж основано на т.32, което заковава човека с най-силна флота на върха. Значи излиза, че ако му летиш имаш правото само да го биеш - ако не го биеш, триеш се или не, ти го броят за финална битка, друсат те, друсат и обралия реца, друсат и непобедения. Финалиста жлътва, на другите им разкатават мамата, щото и рец и бойни точки вече използвани и почват да им рушкат акаунтите. Ми то така да не смееш да литнеш по никой рец - може да е само 300-400к, ама знаеш ли дали па не е на някой финалист на ниски точки ? Те това се вика протекционизъм - първия е гарантиран, изключват се груповите атаки и си кюта спокойно до края, единствено внимава да не използва появили се бойни точки да не станат после инфекции. За останалите - всяка жаба да си лети по реца докато си го прибере на 100% ако е атакувала, демек кръст на расата на конфедератите (и не само) !

Все пак е добре да се помисли, дали това е за доброто на играта !
Потребителски аватар
slavi
Сержант (Sergeant)
Регистриран: пон юни 04, 2007 4:41 pm

Мнение от slavi »

не искам да вземам страна, но да попитам кой си пази времената на флотите "просто ей така"
Потребителски аватар
POLISMAN
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт фев 05, 2008 11:55 am
Контакти:

Мнение от POLISMAN »

slavi_007 написа:не искам да вземам страна, но да попитам кой си пази времената на флотите "просто ей така"

Ако обичате,не спамете в темата,обясненията съм ги дал където трябва и на когото трябва.
И не си пазя времената просто "ей така",пазя винаги всички времена на по големите рециклажи,които хващам.
Повече коментари по темата от моя страна няма да има.
Потребителски аватар
magichko
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет апр 05, 2007 3:04 pm
Контакти:

Мнение от magichko »

аз също съм готов да се откажа от тая игра ! вие почнахте вече да си правите ташак с извинение с нас !! ако това ви е целта евалата ! УСПЯВАТЕ !!!! какво е виновен играча thelick с който съм в един съюз , че е лятал по рециклаж който е видял ? КАКВО ДА НЕ ЛЕТИМ ПО РЕЦИКЛАЖИ ЛИ ИСКАТЕ ? нищо неви изнаса на вас... наистина явно някои хроа са с предимство в тази игра и ставате адски смешни вече ! замислете се колко хора се отказват заради ваще простотии !!

п.с. Предлагам всички да спрем да играем и да им наливане пари на тия безхаберници !! ако искате и бан ми сложете писна ми от ваще глупости !!

п.с. ИСКАМ ОБЯСНЕНИЕ КАКВИ СА ТИЯ ЗАПЛАХИ ПО thelick да бил върнел газта ... АЗ ТОГАВ ИСКАМ ДА МИ ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ ОТ СКАПНИТЕ СМСИ !!!!
Потребителски аватар
seazar
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб апр 08, 2006 9:07 am
Контакти:

Мнение от seazar »

По логиката от миналия рунд starbuck трябва да е 0 точки и изваден от класацията.Или и аз пак нещо се бъркам? :lol: :lol:
Потребителски аватар
WindowsXp
Редник (Private)
Регистриран: чет яну 07, 2010 11:13 pm
Контакти:

Мнение от WindowsXp »

Колкото и да разбирам и да толерирам администрацията в повечето ситуаций. Мисля,че този път найстина малко се прекали с това изискване на връщане на рециклаж, никаде не е опоменато,че не може да се лети по излязъл рециклаж. А, още по - малко пък може да знае някой от играчите,че на лъжеца това му е финалната битка. Почти сигурен съм,че ако бяхте реагирали мигновенно и бяхте писали на 2-мата играча,че това е финална битка и да върнат реца, нямаше да имате проблем. Но, 1-2-3 дена след това, да искате да връщат някакви неща е малко безмислено... И какво, ако не върнат ресурса ?! Разваляте развитите АЦЦ-та ? И за тези хора играта свършва защото някой си гурльо решил да се налее някъде и да се изтрие ?! Според мен, тая сага трябва да приключи .. и за в бъдеще да се реагира адекватно и на време в такива ситуаций, да не се получават такива смешни неща, които найстина могат да откажат много хора от играта. Още повече,че това са хора които си плащат в играта ....
3JIe
Редник (Private)
Регистриран: нед мар 08, 2009 5:04 pm
Контакти:

Мнение от 3JIe »

WindowsXp написа:Колкото и да разбирам и да толерирам администрацията в повечето ситуаций. Мисля,че този път найстина малко се прекали с това изискване на връщане на рециклаж, никаде не е опоменато,че не може да се лети по излязъл рециклаж. А, още по - малко пък може да знае някой от играчите,че на лъжеца това му е финалната битка. Почти сигурен съм,че ако бяхте реагирали мигновенно и бяхте писали на 2-мата играча,че това е финална битка и да върнат реца, нямаше да имате проблем. Но, 1-2-3 дена след това, да искате да връщат някакви неща е малко безмислено... И какво, ако не върнат ресурса ?! Разваляте развитите АЦЦ-та ? И за тези хора играта свършва защото някой си гурльо решил да се налее някъде и да се изтрие ?! Според мен, тая сага трябва да приключи .. и за в бъдеще да се реагира адекватно и на време в такива ситуаций, да не се получават такива смешни неща, които найстина могат да откажат много хора от играта. Още повече,че това са хора които си плащат в играта ....

Едвали ще стане това което сички искат защото такива работи стават постоянно всеки рунд просто когато преценят тогава админите реагирват или просто седят и се оправдават.
Финалните битки и такива забрани са от сумати рундове но за жалост никога не се гледат сички равно.
Рунд 24 слип налива алуре слип наказан до края алуре игра евала.
Рунд 23 наказват 2 от топ 5 за наливане как го прецениха те си знаят -евала.
Рундр 22 Не съм играл тогава за което се радвам но щом видя кой е първи поне 1-2 наливания е имало :D
21 рунд Джони блейз 1ви пак наливания пак нищо.
Рунд 20 там се дели на 2 етапа рунда последния месец яко няколко човека оставах рецове за алуре но не му ги взимаха или го налива и имаше финална битка по мен от страна да Тунджо ли как беше все тая и тогава писах на админите сичко било редовно :lol: щото разбираш ли нападателя се бил изтрил няма значение че е финална битка .....и да уточно точно от началото на този заветен 20 РУНД всички които се отказваха трябвае да се удрят в кординати 1:1 :a042:
От тук 2 извода Алурето (знам се горе доло ...писали сме си изглежда малко пич ) винаги минава между капките защо ли :c018: и 2ро както се пее в една песен която ще променя малко Евала на админите че са толкова безпристрастни ,всеотдайни (въпреки че трябва да чакаш по 2-3 дни за отговор ако пишеш в играта на 1:1) и по никакъв начин не взимат страна когато стане някаква бътардия.
Та неискам да обиждам никой или пък по малко тях защото явно имат прекалено много работа във вселената да наглежда 50 ацц -та ..... даже се радвам защото ако бяха админи преди 5 години когато имаше по 5000 тогава щеше да е още по весело .
:a055: Айде със здраве на всички отказващи се и играещи,защото каквото и да става освен да пийнем по една студена или хладка вода друго няма да стане :)
kobakaaaaa
Редник (Private)
Регистриран: нед ное 30, 2008 12:37 pm
Контакти:

Мнение от kobakaaaaa »

STELEON написа:Изказвам се като обикновен играч, не като лидер на СМЕРШ. Историята беше подробно разказана. Още на другия ден админите проведоха разследване, не установиха нарушения, но снощи решиха, че няма как - ще го наказват Полис. Понеже няма за какво друго да се хванат, се хванаха за т.32

32. Абсолютно се забраняват финалните битки! За отказващите се, се предоставя административен акаунт, с който могат да направят такава битка без право на рециклаж за когото и да било.

-Първо. Ако се приеме, че играч лажеца е провел такава битка, то това е било направено СЛЕД излизането му от съюза. Аз лично го запитах какво смята да прави и той ми отговори, че ще се трие (няма да занимавам аудиторията за абсурдите, на които беше подложен за да стигне до такова решение). Повече информация нямам и това може да се провери
-Второ. Никой съюз не носи отговорност за действията на бивши негови членове.
-Трето. Всеки опитен конфедерат (а Полис е от най-опитните) ще потвърди, че на определен етап от играта главната му цел е да обира колкото е възможно повече чужди рециклажи, което е трудна и времеемка работа, защото непрекъснато се обикалят топаджийските акаунти, където могат да се очакват големи рецове, а това значи непрекъснати проверки на 150-200 координата, плюс следене на индивидуалното класиране по бойни.
-Четвърто. Полис е литнал по реца СЛЕД битката - не е толкова трудно да се досети да провери планетите на Старбък при рязкото нарастване на бойните точки, особено като има информация за флота му.
-Пето. Летял е над 50 мин - време, за което на тоя етап ВСЕКИ топаджия почти би взел от реца. Рециклажа беше 40 мил., Полис взе 32, останалото е взето от друг/и/. И спрямо тях ли се действа по същия начин ?

Да поразсъждаваме в условията на хипотезата за нарушение на т.32

Създава се впечатление от всичко изнесено, че негласно се въвежда друго правило, уж основано на т.32, което заковава човека с най-силна флота на върха. Значи излиза, че ако му летиш имаш правото само да го биеш - ако не го биеш, триеш се или не, ти го броят за финална битка, друсат те, друсат и обралия реца, друсат и непобедения. Финалиста жлътва, на другите им разкатават мамата, щото и рец и бойни точки вече използвани и почват да им рушкат акаунтите. Ми то така да не смееш да литнеш по никой рец - може да е само 300-400к, ама знаеш ли дали па не е на някой финалист на ниски точки ? Те това се вика протекционизъм - първия е гарантиран, изключват се груповите атаки и си кюта спокойно до края, единствено внимава да не използва появили се бойни точки да не станат после инфекции. За останалите - всяка жаба да си лети по реца докато си го прибере на 100% ако е атакувала, демек кръст на расата на конфедератите (и не само) !

Все пак е добре да се помисли, дали това е за доброто на играта !

Проблемът не е в това,че битката не е редовна, нито че засяга изцяло или частично съюз СМЕРШ, проблемът е в бездарните несериозни и некомпетентни действия на админите, визирам Чаровна.Това не е прецедент а тенденция в тази вселена!

1. очевидно е, че има играчи които са толерирани от админите Starbuck/Starfighter, lajeca и други, но в момента са замесени те
2. за напускане на съюз и след това разбиване в играч от съответният съюз през миналият рунд играчи ApophiSs и Frediflorov бяха наказани с ОТВОРЕНИ атаки!В мод съм, но доколкото съм запознат със ситуацията последствия към Starfighter(Starbuck) няма
3. относно наливанията през последните дни на миналият рунд, подробно описах всички нагласени битки, така че и новобранец да се усети, че не са редовни, 1во на gerodzvero : без резултат, след това на Чаровна(при положение, че тя си е изградила авторитет на некомпетентен по въпроси отнасящи се към, играта админ) пак без резултат, наложи се да утидя в 2ра вселена за да обясня и на Диос ситуацията и чак тогава имаше последствия, закъснели но от части нещата си дойдеха на местата, макар че това се отрази на бойната класация и безвъзвратно лидера(ApophiSs/kobakaaaaa) беше детрониран, ще обясня и изборът си на думата детрониран(до края на рунда нямаше редовни битки с които да има нов лидер)
4.относно моето наказание миналият рунд пойсках обяснение 1во от геродзверо, отговорът беше : "не мога да коментирам" ако админите не могат да коментират тогава кой, след това попитах и Чаровна но без отговор, тъй като ми стана интер5есно за причините по които съм наказан реших да попитам и Диос, понеже от админите той е най-компетентен и отговорът му беше, не мога да цитирам точно, но отговорът беше "не знам си наказан с ОТВОРЕНИ атаки" дори му стана смешно от ситуацията, може би и той не е биждал по абсурдно нещо в играта
5. ще обобщя за тези на които не им се чете цялата ми рецензия : да търсите логика в деиствйята на админите във вселена хардкор е загуба на време и нерви!
Заключена

Върни се в “Задай въпрос, Вселена Hardcore”