Цитат1. Според теб ръководството на XS Softwere подкрепя ли достатъчно проекта Bulfleet?
2. Спoред теб какво би върнало старите играчи отново в играта, и каква идея би предложил за привличането на нови?
3. Кой са 3-те емблематични съюза, с които свързваш вселена 2 на Bulfleet?[/quote]
gothere:
1. Проекта Bulfleet е продукт със славно минало и мъгляво бъдеще. Според мен в момента е оставен на доизживяване и в него не се
влагат усиля да бъде развиван, а по-скоро само го поддържат в сравнително работещо състояние.
2. Има две мерки - реалистични и фантастични. Ако ви попитат какво би превърнало стара баба на смъртно легло в манекенка или
фолк-певица, бихте ли намерили по-добър отговор от \'Машина на времето\'? За съжаление това е реалистичната мярка. Фантастичната е, че в играта ще се върнат играчите от самосебе си...
3. KASIOPEIA, ANSR, No RULZZ
m0rtaL:
1. Не, не знам каква е причината \"първородното дете\"на XS Software да бъде така отритнато. Вместо да се залага на тази игра, която
според мен е емблематична за фирмата. Това си е нещо като запазена марка и смятам, че е нормално да се запази играта и да става по-атрактивна, да се привличат нови играчи. Рекламата я няма, а за новите продукти е в изобилие. Това не е нормално и не мога да го разбера.
2. Не съм сигурен какво би ги върнало, не съм от старите играчи. Знам, че мен ме привлече играта със своята изчистена игра, без много
заврънкулки и прекрасните хора, с които се запознах. Може би е време да се въведе нова раса, някой и друг нов кораб. За нови играчи - реклама, какво друго!
3. За съюзите ANSR, естествено, е най-популярния съюз във втора вселена. Впечатления ми е оставил и Kasiopea и винаги имам страхотни впечатления от $ãMåŧJI™©® - заради постоянството на съществуването и присъствието на този съюз в играта, и заради k0sm0tr0n, един шоумен, който е много интересна личност, и с който е забавно да се комуникира. Независимо, че често си изпуска нервите и бива наказан!
LordDarkar:
1. Не! От година и нещо XS S. забравиха за нашата игра. Започнаха да правят нови игри (като например Немексия и
Лейдипопуляр (мисля, че така се казваше)) разбира се с цел да се харесва на нас, играчите. Но защо им трябваше да развалят така харесваната игра - Булфлийт? От една година играта се разпада - имахме 4-тири игрови вселени, във всяка по най-малко 3000 души онлайн нон-стоп! Сега имаме една тестова, в която ИГРАЯТ 20 души и нито един не тества, и разбира се, две игрови (тази и speed, за което искам да поздравя админите, че за първи път от доста време са направили доста различни и прекрасни промени, с което рунда в спийд ще е много оспорван) с общо около 3500 души онлайн.
2. Отговорът на въпроса е във въпросът:
Стари играчи = Стари неща;
Старият дизайн на страницата;
Старият изглед на корабите;
Старият добив на ресурс, където всеки се зомбясваше, за да успее да си запази така ценният ресурс, равностоен на 8-9 кръстосвача и разбира се - да няма онзи красив, зелен бутон с надпис \"Спиране\" (на добива). С две думи - да се направи една класическа вселена от типа на \"Вселена 1 Рунд 1\". Кой знае - може да се хареса и на новодошлите и те, както нас, да разкажат на приятелчетата си за една прекрасна игра, в която имаш планетка, в която трябва да строиш сгради, кораби, с които да унищожиш противниковите корабченца, а кой знае - може и цяла планета, с така ужасяващата Звезда на Смърта...
Друга идея, която сега се сетих е: забелязал съм, че в повечето игри, за да се превлече детската алдитория, се слагат така мечтани награди от типа на: PlayStation 2, 3 или Portable; Ipod nano, телефони от типа на Nokia 6600i и такива. Защо ли да няма вселена с повече екстри от типа на: срещу 100 нанокредити, да може да се отваря екстра, която да разрешава да купуваш ресурс през 2
часа; срещу 300 нанокредита, времето с което летиш се намалява с 25% в рамките на ** дни; срещу 2000 нанокредита, можеш директно да си купиш Гравитационни сили или възможност с нанокредити да се купува флотилия/защита. И разбира се - заради толкова много екстри, наградите да бъдат също г/д толкова големи (например: 1-во място PS3; 2ро PSP; 3то Nokia 5130).
3. Ами, различно е. Ако става дума за войни, разбира се, че битката за първото място е много оспорвана. Става дума за съюзите: KASIOPEIA, TradeUnion - на мене лично са ми вторите фаворити, тъй като бивши съотборници играят там, но за
жалост имат лек спад в играта. Нерушимий - съюз, който много бързо се добра до топ 5 и според мен имат огромният шанс да грабнат 1-вото място. И разбира се - Red Army. В съюзът има много печени хора, все има хора онлайн и когато
някой има нужда от помощ с шпионаж или рециклирането на даден човек, веднага се \"притичкват\" на помощ. Разбира се - имаме си \"играчи\", гледащи да разчистят вселената, души на компанията, които в повечето случай помагат за рециклажите и шпионажите и за жалост - спамерите (един от които съм и аз). Ако нямаше чак толкова несериозно държане от страна на половината съюз, със
сигурност ще имаме големият шанс НИЕ да спечелим съюзническата класация.
Това е от мен за сега.
logan:
1. Честно казано, на този въпрос не мога да отговоря. Ръководството на XS Softwere знае най-добре колко подкрепя този проект, но при
наличието на друг мащабен и скъп проект като Немексия, мисля че основните сили са насочени там, а и да не забравяме, че все пак сме в криза...
2. Ами, основното за да се върнат играчите е да се обърне повече внимание и на тази игра! Честите лагове, бъгове, наказания за
едни, но не и за други, отблъскват и в този смисъл трябва да се помисли за разрешаване на сийтинга, както е в някои други игри, провеждане на промоции при закупуване на нанокредити, каквито примерно са при играта \"хановете\", а и също нови идеи (пак от там), като например да има 1 силна планета, при разрушаването на която даден съюз да печели съюзната класация.
3. Понеже ми е първи сериозен рунд в тази вселена, нямам ясна представа за съюзите, но доколкото си спомням предния рунд доминираше ANSR. Този рунд водеше Trade Union преди да станат заменките и, естествено, третия е нашия, ако оцелеем след войната с
KАSIOPEIA.
titan72:
Малии, ама ме затруднихте, сложни комплексни въпроси.
1. По първия въпрос не мога да дам отговор, то явно си е въпрос на финансиране и отношение.
2. По втория, според мен играта прекалено се комерсиализира, или по-точно прекалено много се злоупотребява с модването и всъщност играчите стигат до едно ниво и спират, защото не могат да се крият зад протекции и модове. Според мен коефициентът за атака трябва да се запазва без ограничение на точките. Старите играчи просто остаряват и не могат да отделят по повече време за играта, а младите нямат търпението - искат просто да станат веднага най-великите, ама то така не става, ех! Предполагам, че някои се отказват и заради конкретни причини в играта, като например шпионажа, който е прекалено хаотичен, или например това, че ЗНС не винаги бутат планета, все пак всички сме гледали Междузвездни войни и всеки знае, че 1 ЗНС бута планета, значи какъв е извода - по-старият вариянт да се прави по една или няколко ЗНС, но това да става по-трудно. Например, може и други да има, но това се сещам на prima vista. Абе с две думи - на хората нещо им доскучава, иначе има и хубави неща, като коефициентите на бойните точки. Аз, като защитник, например бих попитал защо плазмите и гаусите са окуцени от към структура, а и защо щитовете носят бонус само на корабите, а не на защитата, която пак е под щитове и други такива неща?
3. По третия въпрос не искам да давам мнение, тъй като за себе си и за моите приятели в съюза мога да кажа, че не е важно калсирането, а да си помагаме и да играем заедно, да си комуникираме и да се веселим!
krisman:
1. Според мен ръководството на XS Softwere за сега подкрепя достатъчно проекта Bulfleet.
2. Приятелите, добра организация на управниците на бф., по-забързаното развитие, новостите. За привличането на нови играчи трябва да има по-голямо разнооразие - раси, кораби, защита, бързо развитие и др. И да не забравяме големия хъс !
3. СМЕРШ, *No Rulzz*, KASIOPEIA
Spectre:
1. Според мен ръководството на XS Softwere въобще не подкрепя играта. Някои хора забравиха от къде са тръгнали и какво им е дала тази игра, a хората, които толкова време я играят пордължават да го правят. Играта се занемаряваше през изминалите 1-2 години и сега е в най-лошия си стадий от развитието си, което може да се каже, че спря заради други по-амбициозни проекти, целящи да измъкват повече пари от хората. За мен Nemexia е измъчен опит да се направи нещо по-ново и оригинално от БФ и никога няма да може да стъпи на нивото и на популярността, която имашe БФ през годините. Другите бозави игрички няма да ги коментирам, които даже видях, че се рекламират по ДИЕМА заедно с машинката за пари Nemexia. Мога да кажа още много по въпроса, но няма смисъл, тъй като това ще са думи хвърлени на вятъра.
2. За върщането на старите играчи – може би ретро рунд. Стария скин, реклама по телевизията, както се рекламират и другите игри и така нататък. Банери по форуми и разни други често посещавани места!
3. Относно съюзите въпроса е спорен. Играл съм само 4-тири рунда във 2-ра Вселена. Не бих могъл да определя кои съюзи са били по-добри и кои не. Радвам се за това, че KASIOPEIA винаги се е стремяла да бъде на ниво и да бъде един от активните и силни съюзи във 2-ра Вселена.
================================================================================
<<Една битка между хако vs СМОТ>>
CMOT:
ЦитатЧакаше ме да мина 300К статистически и като ги наближих започна да ме шпионира редовно. След няколко разменени съобщения стана ясно, че ще ми литне щом вляза в обхвата му. Предполагаше се да стане в събота на 20-ти, но аз пуснах втората си протекция за рунда при 299.9К точки. Затова през нощта на 22-ри срещу 23-ти, като съм си легнал е пуснал атаката
xako vs CMOT
За вас изготви MaKaVeL1
Редактор Insp.^Gadget
Bulfleet Newspaper Team
28.03.2010