Игра: За любознателните и всезнаещите...
- ender
- Майор (Major)
- Регистриран: чет фев 24, 2005 11:27 am
- Контакти:
на толкова трябва да е отдалечен един обект от Земята и Слънцето, за да може разстоянието между тях (Земята и Слънцето) да се вижда под ъгъл една секунда.
т.е. равнобедрен триъгълник с върхове Земята, Слънцето и въпросният (въображаем) обект, който има ъгъл при обекта, равен на 1 секунда (което е 1/3600 от градуса), има бедро = 1 парсек
т.е. равнобедрен триъгълник с върхове Земята, Слънцето и въпросният (въображаем) обект, който има ъгъл при обекта, равен на 1 секунда (което е 1/3600 от градуса), има бедро = 1 парсек
Non est ad astra mollis e terris via!
- federaciq
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: чет ное 06, 2008 4:05 pm
- Контакти:
мдам ясно мерси че ми обясниender написа:Цитат(ender @ Mar 7 2010, 23:01) на толкова трябва да е отдалечен един обект от Земята и Слънцето, за да може разстоянието между тях (Земята и Слънцето) да се вижда под ъгъл една секунда.
обичам женичките обичам ги всичкитее
-
Skullcollector`
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: пон дек 17, 2007 3:26 pm
- Контакти:
Щайниц(ама му забравих малкото име).
[quote="gajet_killer"]Цитат(gajet_killer @ Sep 3 2009, 19:06) Дай на българина злободневие в изобилие и му гледай глупостта.[/quote]
[b]Имаш или нямаш,мозък не се продава наливен ;)[/b]
ЦитатНе съм се крил :) даже имам доста битки просто не сам ги качвал в форума :) защото не изскам и сам си ги запазил на пц то :d такаче не ми казваи че сам се крил при положение че не знаеш как сам играл през [b]детмача[/b] !!! :P[/quote]
ЦитатНе съм се крил :) даже имам доста битки просто не сам ги качвал в форума :) защото не изскам и сам си ги запазил на пц то :d такаче не ми казваи че сам се крил при положение че не знаеш как сам играл през [b]детмача[/b] !!! :P[/quote]
В областа на културните спортове най-заслужил е Камата, Стоичков. Ама тва е друг въпрос.federaciq написа:Цитат(federaciq @ Mar 7 2010, 23:42) Вилхем Щайниц е първият официален
но много по заслужил от него е Йохан Цукерторт
Което ми напомня ... кой верно е другия въпрос?
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira
Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira
Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
-
Skullcollector`
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: пон дек 17, 2007 3:26 pm
- Контакти:
Коя е държавата с най-високо качество на живот?
[quote="gajet_killer"]Цитат(gajet_killer @ Sep 3 2009, 19:06) Дай на българина злободневие в изобилие и му гледай глупостта.[/quote]