Игра: За любознателните и всезнаещите...

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
stan4o
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет мар 29, 2007 7:40 pm
Контакти:

Мнение от stan4o »

да бе това е дето баба ти си консервира с него ;)
иначе е етилов естер на салициловата киселна ;)
Потребителски аватар
Insp.^Gadget
Редник (Private)
Регистриран: ср фев 17, 2010 1:40 am
Контакти:

Мнение от Insp.^Gadget »

набора написа:Цитат(набора @ Mar 7 2010, 18:19) А можеш ли да ми кажеш коя е "вена кава каудалис" :P

Е, не съм медик, но знам че е горна или долна куха вена... как да е. Не съм учил подробна анатомия, аз съм молекулярен биолог..

[b][color=#0000FF]ЦитатБългария е една от малкото страни в света, в която докато караш в насрешното движение може някой да те шибне отзад![/quote][/color][/b]
Потребителски аватар
federaciq
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет ное 06, 2008 4:05 pm
Контакти:

Мнение от federaciq »

Insp.^Gadget написа:Цитат(Insp.^Gadget @ Mar 7 2010, 20:24) Е, не съм медик, но знам че е горна или долна куха вена... как да е. Не съм учил подробна анатомия, аз съм молекулярен биолог..
латински учиш ли?

щото само трябва да се преведе
обичам женичките обичам ги всичкитее
Потребителски аватар
Insp.^Gadget
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от Insp.^Gadget »

federaciq написа:Цитат(federaciq @ Mar 7 2010, 19:27) латински учиш ли?

щото само трябва да се преведе
Ми бих знаел превода, ако разбирах и така добре латинския. ;) Просто съм имал общ курс по анатомия, от който съм запомнил някои по-ключови термини. Иначе "кава" е кух или нещо такова, защото помня в носна кухуна също го имаше това (cavum... нещо си)

[b][color=#0000FF]ЦитатБългария е една от малкото страни в света, в която докато караш в насрешното движение може някой да те шибне отзад![/quote][/color][/b]
Потребителски аватар
federaciq
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от federaciq »

Insp.^Gadget написа:Цитат(Insp.^Gadget @ Mar 7 2010, 20:32) Ми бих знаел превода, ако разбирах и така добре латинския. ;) Просто съм имал общ курс по анатомия, от който съм запомнил някои по-ключови термини. Иначе "кава" е кух или нещо такова, защото помня в носна кухуна също го имаше това (cavum... нещо си)
носна кухина-кавум нази
Потребителски аватар
Insp.^Gadget
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от Insp.^Gadget »

Нещо темата се изроди, не ми харесва така. Повечето си джиткат из НЕТ-а и всъщност се получава не кой какво знае, а кой е по-бърз в намирането на информация.

Потребителски аватар
federaciq
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от federaciq »

Insp.^Gadget написа:Цитат(Insp.^Gadget @ Mar 7 2010, 20:40) Нещо темата се изроди, не ми харесва така. Повечето си джиткат из НЕТ-а и всъщност се получава не кой какво знае, а кой е по-бърз в намирането на информация.
аз за това зададох въпрос дето не се намира в нета и пълно мълчание...
Потребителски аватар
federaciq
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от federaciq »

набора написа:Цитат(набора @ Mar 7 2010, 20:19) А можеш ли да ми кажеш коя е "вена кава каудалис" :P
долна куха вена
Потребителски аватар
????? ??????
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пет юни 02, 2006 1:51 pm
Контакти:

Мнение от ????? ?????? »

ако си спомням правилно, кухите вени водеха към сърцето, като по този начин се завършваше цикъла на кръвообращението. Дясно предсърдие? А може и да не си спомням правилно. мисля, че 8-ми клас ни караха да ги чертаем със синьо, като проводници на богата на ЦО2 венозна кръв. Ама много вода изтече от тогава а и тетрадките ми със записките са в Русе...
А аспирина не е етило, а ацетиол естер: Ацетил-салицилова кислениа, ацетил-салицилат,а цетилов естер на салициловата киселниа. Част е от лабораторната практика по ОХ за 10 или 11 клас.
[color=white] На коляно пред народни свети жертви! [/color]
[color=green]На нож за защита на Родината! [/color]
[color=red]Мечове – вън: За Майка България! [/color]
Отговори

Върни се в “Off Topic”